Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@02:20:36 GMT

زمان طلایی دربهبودسکته‌های مغزی

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۳۷۶۷

عضو هیات علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در بهبود بیماران مبتلا به سکته مغزی یک زمان طلایی داریم که این زمان سه ساعت است. ناطقان: دکتر پیام ساسان‌نژاد در نشستی خبری به مناسبت روز سکته‌های مغزی که در بیمارستان قائم برگزار شد، اظهار کرد: سکته مغزی درسنین بالا اتفاق می‌افتد اما در حال حاضر در همه گروه‌های سنی شاهد سکته مغزی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ما می‌توانیم از بروز سکته مغزی جلوگیری کنیم و حتی با تشخیص به موقع می‌توان سکته‌های مغزی را درمان کرد. مهمترین مسئله در امر درمان سکته مغزی تشخیص و رساندن به موقع بیمار به بیمارستان است.  

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: علائم خطرناک که منجر به سکته مغزی می‌شود شامل داشتن فشار خون وچربی خون بالا، دیابت، کم تحرکی، مصرف سیگار و بیماری‌های قلبی که خود باعث ایجاد لخته خون و پرت شدن به سمت مغزمی‌شود بخصوص آن‌هایی که ریتم قلب منظمی ندارند، است.  در بروز سکته مغزی سن بالا ومسائل ژنیتکی را نمی‌توان کنترل کرد .

ساسان نژاد بیان کرد: برای جلوگیری از سکته مغزی باید علائم خطرناک مرتب چک شود و روزی ده دقیقه پیاده‌روی تند داشت. رژیم غذایی مناسب مثل خوردن سبزیجات، رعایت روغن که به صورت روغن کنجد و زیتون مصرف شود وکم کردن وزن هم از دیگر موارد پیشگیری از سکته مغزی است.

وی با بیان اینکه «سکته مغزی دو نوع است»، ادامه داد: نوعی اول شامل سکته مغزی‌ است  که باعث خونریزی می‌شود. 10 تا 15 در صد سکته مغزی از این نوع هستند. نوع دوم شامل گرفتگی رگ است که 85 درصد سکته مغزی را شامل می‌شود. رگ هایی که خون را به مغز می‌رساند لخته می‌شود. خون به مغز نمی‌رسد و باعث سکته می‌شود.

عضو هئیت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: زمان رساندن بیمار به بیمارستان بسیار مهم است ودر بهبود بیمار اهمیت فراوانی دارد. در بهبود بیماران مبتلا به سکته مغزی یک زمان طلایی داریم این زمان سه ساعت است. اگر بیمار در کمتر از این سه ساعت به بیمارستان منتقل شود به بهبود آن خوشبین‌تر هستیم .

ساسان‌نژاد بیان کرد: برای درمان سکته مغزی دو نوع روش وجود دارد. نوع اول شامل آمپول‌هایی است که به بیمار تزریق می‌شود و لخته خون را باز می‌کنند. این آمپول‌ها درتمام ایران موجود است. نوع دوم آنژیوگرافی یعنی شکستن لخته در رگ مغزی است.

وی در خصوص دستگاه آنژیوگرافی افزود: آنژیوگرافی نوین و گران است. این دستگاه فقط در بیمارستان رضوی موجود است. مسئولین تمام تلاش خود را انجام داده‌اند تا بتوانند دستگاه لازم برای درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی را برای بیمارستان قائم خریداری کنند.

این متخصص مغزو اعصاب گفت: استفاده از این دستگاه زمانی است که خون لخته شده وهیچ دارویی جواب نمی‌دهد. باید از شکستن خون در رگ استفاده کرد.

ساسان نژاد تصریح کرد: هدف از تزریق آمپول‌های مخصوص برای بهبود سکته مغزی این است که ناتوانی بیمار را به حداقل برسانیم و درعرض سه ماه اول بتوانیم روند رو به رشد خوبی در بهبودی بیمار را تجربه کنیم .

وی بیان کرد: مهمترین مسئله در بهبود بیمار مبتلا به سکته مغزی رساندن به موقع بیمار به بیمارستان است که باید فورا با 115 تماس گرفته شود و آنها بلافاصله بیمار را به بیمارستان قائم منتقل کنند.

این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: دربیمارستان بیمار تحت درمان قرار می‌گیرد. آزمایشات، سی تی اسکن ومعاینات لازم انجام می‌شود. براساس پاسخ آزمایش تشخیص داده می‌شود که تزریق آمپول برای بیمارمبتلا به سکته مغزی صلاح است یا خیر. تزریق آمپول قانون و شرایط خاص خودش را دارد. اگر بیمار دچار سکته از نوع خونریزی مغزی باشد، بیمار دوسه هفته قبل از سکته عمل جراحی سنگین انجام داده باشد، به سر او ضربه محکمی خورده باشد، بیمار داروی خاصی استفاده کند، سن بیمار بالای هشتاد سال و قند بالای چهار صد داشته باشد، امکان پذیر نیست.

ساسان‌نژاد درخصوص علائم سکته مغزی تاکیدکرد: این علائم شامل ضعف نیمه بدن و صورت، اختلال در تکلم، اختلال در راه رفتن و سرگیجه است. مهمترین و شایع‌ترین علائم ضعف درنیمه بدن و اختلال درراه رفتن است که باید به آن خیلی توجه داشت. منبع: ایسنا برچسب ها: زمان طلایی ، بهبود ، سکته مغزی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: زمان طلایی بهبود سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۳۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دکتر رامین نسیمی دوست، معاون درمان دانشگاه گفت: زنده یاد لیلی سماواتی، ۶۱ ساله، اهل و ساکن شهرستان اردبیل که بدنبال سکته مغزی در بخش ICU بیمارستان علوی اردبیل بستری شده بود علیرغم مراقبت‌های درمانی و وجود علائم مرگ مغزی و پس از تشخیص و تایید توسط متخصصین و کوردیناتور‌های واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و با رضایت خانواده ایشان، ساعت ۲/۳۰ روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ جهت اهدای عضو به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران اعزام شد.

دیگر خبرها

  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • سه بیمار شیرازی با اهدای عضو دختر ۱۸ ساله تربت جامی جان دوباره گرفتند
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ را نفر را نجات داد
  • پیوند اعضای بانوی مرگ مغزی بجنوردی به ۵ بیمار
  • اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به پنج بیمار زندگی بخشید
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • اعضای بانوی مرگ مغزی ساکن بجنورد به پنج بیمار زندگی بخشید
  • جراحی موفق خونریزی مغزی اپیدورال، برروی دختر ۹ ساله سراوانی
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است