Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:35:12 GMT

مبارزه با مواد مخدر، مسئولیت مشترک بین‌المللی است

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۴۵۰۳

مبارزه با مواد مخدر، مسئولیت مشترک بین‌المللی است

لندن – ایرنا – کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان در وین طی سخنانی در نشست کمیسیون مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل، تصریح کرد که مبارزه با مواد مخدر مسئولیت مشترک بین‌المللی است.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، وی با اشاره به این‌که اجلاس شصت و دوم کمیسیون مبارزه با مواد مخدر که در سطح وزیران و در اسفندماه ١٣٩٧ برگزار می‌شود از اهمیت ویژه‌ای در تعیین سیاست‌های آتی در این حوزه برخوردار است، مواضع کشورمان را در رابطه با مواردی که باید در سند نهایی این نشست مدنظر قرار گیرد، تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غریب آبادی، برخی محورهای سیاست آتی را این‌گونه برشمرد:
- تأکید بر کنوانسیون‌های سه‌گانه مبارزه با مواد مخدر به‌عنوان سنگ بنای نظام بین‌المللی کنترل مواد مخدر؛
- تأکید بر تعهدات موجود کشورها در بیانیه سیاسی ٢٠٠٩، بیانیه مشترک وزیرا ن در ٢٠١٤، و سند ٢٠١٦ مجمع عمومی سازمان ملل در حوزه مقابله با مواد مخدر و ضرورت اجرای سریع آن‌ها؛
- تأکید بر نقش محوری و سیاست‌گذاری کمیسیون مبارزه با مواد مخدر و عدم انحراف به سمت نهادهای سیاسی و غیر مرتبط با موضوع؛
- ایجاد سازوکاری برای پیگیری اجرای تعهدات کشورها در حوزه مقابله و گزارش پیشرفت‌ها بعد از سال ٢٠١٩؛
- اهمیت تمهید ابزارهای لازم برای اجرای تعهدات کشورها، نظیر کمک‌های فنی و مالی؛
- تأکید بر ارتقاء و تقویت همکاری‌های بین‌المللی در مقابله با مواد مخدر.
نماینده کشورمان با تشریح سیاست جامع ایران در حوزه مواد مخدر شامل مقابله، پیشگیری، و درمان، اظهار کرد: ایران تاکنون هزینه‌های سنگین مالی و انسانی نظیر شهادت بیش از چهار هزار تن نیرو و بیش از دوازده هزار تن از عوامل نیروی انتظامی و آسیب‌های اجتماعی عدیده برای خانواده‌ها، پرداخته است.
وی با اشاره به این‌که ایران در امر مبارزه با مواد مخدر پیشرو است و علاوه بر کشف انواع این مواد، بیش از ٧٥ درصد کشف مواد مخدر در ایران روی می‌دهد، از عدم برخورداری از همکاری‌های بین‌المللی در این مسیر ابراز تأسف و تأکید کرد که مواد مخدر یک معضل جهانی و مبارزه با آن نیز یک مسئولیت جهانی است.
غریب آبادی در همین رابطه با اشاره به این‌که برخی کشورها برای برآوردن نیازهای داخلی و در نقص تعهدات بین‌المللی مبادرت به قانونی کردن برخی انواع مواد مخدر کرده‌اند، از این اقدامات انتقاد کرد و این کشورها را به پایبندی به تعهدات خود فراخواند.
وی تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران در کنار بسیاری از کشورهای دیگر، تضعیف کنوانسیون‌های بین‌المللی مقابله با مواد مخدر را نمی‌پذیرد.
اروپام ** هـ ن *شبس*1488 **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اتريش كميسيون مبارزه با مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۴۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است

عباس کاظمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین در بازدید از مجموعه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین گفت: استان قزوین در حوزه مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد با کمبود‌های زیرساختی، نیروی انسانی و منابع مالی روبه‌رو است، با هماهنگی و همراهی دستگاه‌های اجرایی مرتبط می‌توانیم این مسائل را حل کنیم تا این فاصله و خلا در حوزه زیرساخت جبران شود.

وی افزود: نگاه دولت در این عرصه حمایتی بوده و اقدامات مختلفی نیز در این راستا انجام شده است، برای مثال ساختمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مستقر در شهرک مینودر نیز با مشکلاتی روبه‌رو بود که با نگاه حمایتی مشکلات آن پیگیری و حل شد، در خصوص مشکلات زیرساختی و منابع موجود نیز باید با همین رویکرد عمل کنیم.

کاظمی با بیان اینکه در صورت حل مشکلات در حوزه زیرساختی و منابع، اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می‌توانند بر ماموریت اصلی خود تمرکز بیشتری داشته باشند گفت: ماموریت مقابله با مواد مخدر و اعتیاد باید به صورت منظومه‌ای دنبال شود.

به گفته این مسئول، تهدیدات حوزه اعتیاد همواره در حال به‌روزرسانی است و با گذر زمان در همه عرصه‌های توزیع، تولید، مصرف و مخاطب شاهد موارد جدید هستیم که همه دستگاه‌های متولی نیز باید برای مقابله و پیشگیری از آنها به‌روز شوند تا بتوانیم اقدامات موثری انجام دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بیان کرد: چرخه مواد مخدر منظومه‌ای است و اگر جایی با مشکل روبرو شود، کل کار زیر سوال می‌رود، با اینحال هم کنون در این حوزه پنج کمیته شورای مقابله با مواد مخدر شکل گرفته که همه چرخه‌ها باید مانند دستگاه و ماشین منظم حرکت کنند.

وی اضافه کرد: هماهنگی خوبی بین دستگاه قضایی، امنیتی و اجتماعی در استان قزوین وجود دارد و باید از این فرصت برای استفاده از ریشه کن شدن اعتیاد و مواد مخدر بهره برد.

کاظمی به تغییر مصرف مواد مخدر و تغییر سن اعتیاد اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات فرهنگی و آموزشی را باید جدی‌تر پیگیری کرد و از منابع شهرداری‌ها و ظرفیت صدا و سیما می‌توان در قالب تفاهم نامه سه جانبه استفاده کرد تا با تولید محتوای فاخر شاهد تحول در حوزه پیشگیری و اطلاع‌رسانی در خصوص مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • کشف بیش از ۴۴ کیلوگرم تریاک در مراغه
  • کشف حدود ۸۸ کیلوگرم تریاک با طعم هندوانه در قم
  • مبارزه با مواد مخدر؛ یک تکلیف عمومی در جمهوری اسلامی است
  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • کشف بیش از ۵۰ کیلوگرم حشیش در شیراز
  • کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز
  • کشف ۲ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در فهرج
  • کشف ۵۶ کیلو حشیش از یک‌ منزل