Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-24@10:53:52 GMT

فرانسه واردات از ایران را صفر کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۵۵۷۸

 جدیدترین آمار منتشر شده از سوی اداره آمار اروپا(یورو استات) نشان می دهد در پی بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران و به رغم وعده های اروپا برای حمایت از ایران در برابر این تحریم ها مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا افت قابل توجهی داشته است.

ارزش تجارت ایران و 28 عضو اتحادیه اروپا در سپتامبر امسال یعنی نخستین ماه پس از بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران با افت 37 درصدی نسبت به ماه قبل از آن مواجه شده و به 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

134 میلیارد یورو رسیده است. مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در اوت امسال بالغ بر 1.808 میلیارد یورو اعلام شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در سپتامبر امسال با افت 20 درصدی نسبت به ماه قبل از آن به 681 میلیون یورو و واردات از ایران با افت 52 درصدی به 453 میلیون یورو رسیده است.

دولت آمریکا از 6 اوت بخشی از تحریم های لغو شده در قالب برجام را برگرداند که تحریم خودرویی، طلا و فرش و پسته از جمله مهمترین آن بود.

* سه عضو اروپایی برجام هم تحریم های آمریکا علیه ایران را اجرا کردند

مقامات اتحادیه اروپا با محکوم کردن تحریم های آمریکا علیه ایران وعده داده اند در صورت پایبندی ایران به توافق هسته ای به روابط تجاری با ایران ادامه دهند و سازوکارهایی را برای تامین منافع ایران در قالب برجام طراحی کنند.

با این وجود، آمار جدید یورواستات نشان می دهد اتحادیه اروپا تاکنون نتوانسته است به وعده خود جامه عمل بپوشاند و حتی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس که پای سند برجام را امضا کرده اند نیز عملا از سیاست تحریم آمریکا علیه ایران پیروی کرده اند و حتی در اجرای این تحریم ها از برخی اعضای اتحادیه اروپا سبقت گرفته اند.

مجموع تجارت سه عضو اروپایی برجام در سپتامبر 2018 بالغ بر 340.2 میلیون یورو بوده که این رقم نسبت به تجارت 537.6 میلیون یورویی ماه اوت 36 درصد کاهش داشته است.

واردات مجموع این سه کشور از ایران در ماه سپتامبر به کمتر از یک سوم در مقایسه با ماه قبل از آن رسید و در حالی که این سه کشور در ماه اوت 107.4 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بودند این رقم را در ماه سپتامبر به 32.2 میلیون یورو کاهش داده اند. صادرات فرانسه، آلمان و انگلیس به ایران در سپتامبر 2018 نیز با افت 28 درصدی نسبت به ماه قبل از آن مواجه شد و به 308 میلیون یورو رسید. این سه کشور در اوت 430 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بودند.

* فرانسه واردات از ایران را به مرز صفر رساند

فرانسه که به ویژه پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای از لزوم حفظ این توافق و تامین منافع ایران دم زده است در ماه سپتامبر واردات از ایران را تقریبا صفر کرده است. این کشور در ماه اوت 71 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود اما با اجرایی شدن تحریم های آمریکا در ماه سپتامبر فقط 2 میلیون یورو از ایران واردات داشته است. صادرات فرانسه به ایران در ماه سپتامبر نیز به کمتر از نصف رسیده و به 58 میلیون یورو بالغ شده است. فرانسه در ماه پیش از آن 148 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

آلمان واردات از ایران در ماه نخست اجرای تحریم های آمریکا را 17 درصد کاهش داده و به 29 میلیون یورو رسانده است. واردات آلمان از ایران در ماه اوت 35 میلیون یورو اعلام شده بود. صادرات آلمان به ایران نیز از 260 میلیون یورو در ماه اوت امسال به 236 میلیون یورو در ماه سپتامبر رسید که کاهش 9 درصدی داشته است.

انگلیس نیز هرچند جایگاه مهمی در میان شرکای اروپایی ایران ندارد اما در ماه سپتامبر هم واردات از ایران را کاهش داده و هم کالای کمتری به ایران در این ماه صادر کرده است. واردات انگلیس از ایران در ماه سپتامبر با افت 14 درصدی نسبت به ماه قبل از آن به 1.2 میلیون یورو رسیده است. صادرات انگلیس به ایران نیز در ماه سپتامبر 36 درصد کاهش یافته و به 14 میلیون یورو رسیده است. این کشور در ماه اوت 22 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران اتحادیه اروپا تجارت یورو واردات فرش هسته ای آلمان انگلیس فرانسه ایران فرانسه واردات تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۵۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه

وزیر خارجه سوئد خواستار تحریم ناوگان نفتکش‌های سایه روسیه و ممنوعیت گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) این کشور به تلافی جنگ در اوکراین شد.

به گزارش ایسنا به نقل از اویل پرایس، توبیاس بیلستروم، وزیر خارجه سوئد، هنگام ورود به نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ گفت: تصویب بسته چهاردهم تحریم‌ها، یکی از مهم‌ترین موارد است. ما می‌خواهیم که این بسته، شامل ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی و اقداماتی برای محدود کردن ناوگان نفتکش‌های سایه روسیه باشد.

اتحادیه اروپا به تازگی مذاکرات خود را در خصوص بسته چهاردهم تحریم‌ها آغاز کرده است و انتظار نمی‌رود به این زودی، این بسته را تصویب کند.

کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در مورد ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه، اختلاف نظر دارند. سوئد و کشور‌های حوزه بالتیک برای اعمال این ممنوعیت فشار می‌آورند، اما سایر کشور‌های عضو و رگولاتور انرژی اتحادیه اروپا می‌گویند اروپا، وابستگی بیشتری به ال‌ان‌جی روسیه پیدا کرده و قادر به ممنوعیت فوری آن نیست.

آژانس همکاری رگولاتور‌های انرژی اتحادیه اروپا (ACER)، هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد اتحادیه اروپا باید در تلاش‌های خود برای حذف ال‌ان‌جی روسیه مراقب باشد، زیرا باید از امنیت تامین گاز خود محافظت کند.

از آنجایی که اتحادیه اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۲۷، به وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی روسیه به طور کامل پایان دهد، کاهش واردات ال‌ان‌جی روسیه باید در گام‌های تدریجی صورت گرفته و با ممنوعیت واردات محموله‌های تک ال‌ان‌جی روسیه آغاز شود.

رگولاتور اتحادیه اروپا گفت: در حالی که چنین اقداماتی ممکن است کاهش وابستگی به گاز روسیه را هدف قرار دهد، مهم است که توجه داشته باشیم، حجم قابل توجهی گاز، تحت قرارداد‌های بلندمدت ال‌ان‌جی که قبل از حمله روسیه به اوکراین منعقد شده اند، خریداری شده است. بنابراین، کاهش واردات ال‌ان‌جی روسیه باید با احتیاط انجام شود، به خصوص با توجه به این که قرارداد ترانزیت گاز روسیه به اروپا از طریق خاک اوکراین، در پایان سال ۲۰۲۴ منقضی می‌شود.

دیگر خبرها

  • مسدودیت میلیاردها یورو دارایی روسیه در سوئیس
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا | آخرین وضعیت حقابه هیرمند
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • به دلیل مصدومیت: ستاره فرانسه در یورو غایب است
  • دستگیری چند متهم به جاسوسی برای چین در آلمان و انگلیس
  • ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات در مرکز مبادله تامین شد