Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@02:28:09 GMT

یک حشره زندگی نیمی از مردم کرمان را تهدید می کند

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۵۷۸۱

یک حشره زندگی نیمی از مردم کرمان را تهدید می کند

خبرگزاری مهر -  گروه استان ها: استان کرمان علیرغم دارا بودن معادن فراوان اما اشتغال و اقتصادش بر کشاورزی تکیه کرده است، این تصمیم اشتباه در استانی که ۲۰ سال با خشکسالی درگیر است باعث شده بعد از چندین دهه کرمان با مشکلات متعددی در بخش تامین آب و نهاده های تولید مواجه شود.

این مساله موجب آسیب پذیری بیشتر کشاورزی استان در مقابل آفت های مختلف شده است و هر از چند گاهی شاهد طغیان یکی از آفت های کشاورزی هستیم که می توان به پسیل پسته و یا زنجره خرما در شمال و شرق و کرم خراط در غرب استان اشاره کرد که میلیاردها تومان طی سالهای اخیر به کشاورزی بزرگترین استان کشور خسارت زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار در کشور میانگین اشتغال در بخش کشاورزی ۱۸ درصد است اما در شمال استان کرمان ۳۵ درصد و در جنوب کرمان ۴۵ درصد از مردم به صورت مستقیم در بخش کشاورزی شاغل هستند و تعداد قابل توجهی از مردم نیز در صنایع وابسته به کشاورزی مشغول به کار هستند که تقریبا نیمی از فرصتهای شغلی کرمان را تشکیل می دهند.

این روزها اما آفتی دیگر نیز کشاورزی استان کرمان را هدف گرفته و خسارتهای سنگینی به بار آورده و کارشناسان کشاورزی از آن به عنوان مهمترین تهدید کشاورزی استان در بخش آفتها یاد می کنند

این روزها اما آفتی دیگر نیز کشاورزی استان کرمان را هدف گرفته و خسارتهای سنگینی به بار آورده و کارشناسان کشاورزی از آن به عنوان مهمترین تهدید کشاورزی استان در بخش آفتها یاد می کنند که اگر کنترل نشود می تواند گریبان کشاورزان را بسیار محکمتر از قبل بگیرد.

رئیس جهاد مشاورزی شمال استان کرمان گفته است که استان کرمان در سطح زیرکشت و تولید پسته، خرما، آرتمیا، گردو، کرک و محصولات جالیزی رتبه اول کشور را دارد، ضمن اینکه رتبه سوم مرکبات، رتبه دوم کنجد و ذرت دانه‌ای و  رتبه چهارم تولید بادام و زعفران را نیز به خود اختصاص داده است.

اما در جنوب کرمان تعداد محصولات استراتژیک بیشتر نیز می باشد و تولید محصولات خارج از فصل به خصوص محصولات جالیزی به جنوب کرمان موقعیتی استراتژیک داده بطوریکه در تمام فصل های سال در مزارع جنوب کرمان کار کشت انواع محصولات ادامه دارد.

این آفت مگس مدیترانیه ای نام دارد و به سادگی میتواند هکتارهای باغ میوه را در عرض چند روز در برگیرد و همه محصول را به میوه های گندیده تبدیل کند.

مگس مدیترانه ای یک تهدید بیوتروریسمی است

کار تهدید مگس مدیترانه ای در استان کرمان به جایی رسیده است که حمید ملانوری در خصوص این آفت اعتقاد دارد که مگس مدیترانه ای تهدید بیوتروریسمی و حتی امنیتی است.

حمید ملانوری می گوید که  این آفت از خارج از کشور وارد شده و طبق بررسی ها، قدرت تخریب بالایی دارد و می تواند منابع را هدر دهد.

وی با اشاره به شیوع این آفت در شهرستان ها می گوید که برنامه ریزی علمی و منسجم برای کنترل کانونهای این آفت در دستور کار قرار گرفته است و اجازه نمی دهیم این تهدید خسارت های سنگین تری در کرمان ایجاد کند.

مگس مدیترانه ای به سادگی از بین نمی رود زیرا در هر سال می تواند ۲۱ دوره نسل را ایجاد کند و به شدت تکثیر می شود

سحر محمد تقی زاده، کارشناس گیاه پزشکی به خبرنگار مهر می گوید: مگس مدیترانیه ای مهمترین آفت آفت درختان میوه در جهان محسوب می شود و سابقه خسارتهای سنگین به صنعت کشاورزی دارد، این آفت به سادگی از بین نمی رود زیرا در هر سال می تواند ۲۱ دوره نسل را ایجاد کند و به شدت تکثیر می شود.

وی درختان سیاه ریشه را به عنوان مهمترین هدف این آفت برشمرد و بیان کرد: هر مگس ماده ۱۲ تخم در هر میوه می گذارد و لاروها از میوه ها تغذیه می کنند و به سرعت تبدیل به حشره بالغ می شوند و این روند را با سرعتی خارق العاده ادامه می دهند.

واردات میوه مهمترین عامل شیوع آفت/ میوه های آلوده باید سوزانده در عمق زمین دفن شوند

وی گفت: برای مقابله با این حشره به سرمای شدید نیاز داریم ضمن اینکه باید محل های آلوده قرنطینه شوند و از واردات بی رویه میوه از کشورهای مختلف هم برای مقابله با انتقال آفت جلوگیری شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان نیز در این خصوص می گوید: این آفت در آخرین بررسی در گلباف به عنوان یکی از کانونهای درختان سیاه ریشه شهرستان کرمان دیده شده است مقابله با این آفت باید فوری انجام شود به همین دلیل کشاورزان باید در صورت مشاهده ریزش میوه و یا وجود کرم در میوه ها بلافاصله کارشناسان کشاورزی را در جریان قرار دهند.

میوه های آلوده به هیچ عنوان نباید انبار و یا به مکانی دیگر منتقل شوند بلکه باید بلافاصله جدا سازی و سوزانده شود و بقایای آن در عمق ۵۰ سانتیمتری زمین دفن شود

محمد مسعودی بیان کرد: میوه های آلوده به هیچ عنوان نباید انبار و یا به مکانی دیگر منتقل شوند بلکه باید بلافاصله جدا سازی و سوزانده شود و بقایای آن در عمق ۵۰ سانتیمتری زمین دفن شود.

وی همچنین از پاکسازی برخی از باغهای شهرستان کرمان از این آفت خبر داد و بیان کرد: اگر همکاری کشاورزان نباشد شاهد شیوع این آفت خواهیم بود و محصولات کشاورزان بیش از گذشته تهدید و تخریب می شود.

گفته می شود که کارت زرد و تله های فرمونی مهمترین روشهای مقابله با این آفت هستند اما با وجود همه اقدامات خبرها حاکی از شیوع این آفت در شرق و جنوب استان کرمان است.

مدیرجهاد کشاورزی بم از شیوع این آفت در این شهرستان خبر می دهد همچنین مدیرجهاد کشاوری جنوب کرمان نیز از  مگس مدیترانه ای به عنوان مهمترین آفتی یاد می کند که کشاورزی ۷ شهرستان جنوب کرمان را تهدید می کند.

حالا به نظر می رسد برای مقابله با این تهدید روز افزون باید در کنار میوه های درختان سیاه ریشه شاهد نصب کارتهای زرد رنگ و تله های فرمونی باشیم که آفت را کنترل کنند همچنین سم پاشی مالاتیون و پروتئین هیدرولیزات می توان برای کنترل این آفت موثر باشد.

از سوی دیگر افزایش قیمت سموم و هزینه ای که مبارزه با آفت بر روی دست کشاورزان می گذارد به یکی از چالشهای کشاورزان تبدیل شده است.

کد خبر 4461618

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی کرمان علی مسعودی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۵۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«باگ» در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار/ پدری که از حشره می‌ترسد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، علی معصومی درباره حضور «باگ» در بخش مسابقه آکادمی دانشجویی اسکار بیان کرد: بعد از حضور در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران که در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد، برای حضور در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار اقدام کردیم و خدا را شکر «باگ» به بخش مسابقه راه پیدا کرد.

کارگردان «باگ» درباره این مسابقه توضیح داد: جایزه آکادمی دانشجویی اسکار سه مرحله دارد؛ مرحله ابتدایی بخش مسابقه است که ما در این بخش حاضر هستیم. اواسط ماه جولای (تیر) آثار برگزیده اعلام می‌شوند و به بخش نیمه نهایی می‌روند و در نهایت آثاری به بخش نهایی این جشنواره راه پیدا می‌کنند.

این کارگردان درباره موضوع «باگ» گفت: این انیمیشن درباره تاثیر والدین روی فرزندان خود آن هم در سن پایین است. تاثیری که روی بچه‌ها تا سنین بالا می‌ماند. نکته بسیار مهم این است که اگر در خانواده‌ کسی دچار ترس و واکنش لحظه‌ای می‌شود، باید ترس را کنترل کند، این حس، تاثیر مخربی روی بچه‌ها می‌گذارد.

معصومی با اشاره به این که انیمیشن ۶ دقیقه است، ادامه داد: داستان انیمیشن «باگ» درباره خانواده‌ای است که در کلبه‌ای در جنگل ساکن می‌شوند و پدر خانواده که از حشرات می‌ترسد، به خاطر حشره‌ای که وارد خانه می‌شود، وحشت خود را بروز می‌دهد و این اتفاق سبب می‌شود دختر بچه آن‌ها از فضای واقعی بیرون برود.

وی درباره تکنیک انیمیشن «باگ» مطرح کرد: «باگ» با تکنیک مالتی پلن کمرا یا دوربین عمق‌نما ساخته شده است و تمام صحنه‌ها بر ۳ تا ۶ شیشه زیر دوربین انیمیت شده به صورتی که لایه‌های هر پلان روی شیشه‌های مختلف قرار گرفته و فریم بای فریم ثبت فریم شده است.

علی معصومی در پایان درباره دلیل تغییر نام این انیمیشن گفت: ابتدا اسم فیلمنامه «انعکاس» بود، بعد به این نتیجه رسیدیم که عنوانی است که زیاد مورد استفاده قرار گرفته و از جهت دیگر جریان فیلم را تا حد زیادی فاش می‌کند. به همین دلیل سراغ «باگ» رفتیم. این اسم را به این دلیل انتخاب کردیم که هم در فارسی (مشکل) و هم در انگلیسی (حشره) معنی می دهد و در برخی از محله‌های مختلف به باغ و محل سرسبز اطلاق می‌شود که به محل فیلم ما می‌خورد.

کد خبر 6100209 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • عکسی با حضور نیمی از موجودی خاص ترین بمب افکن جهان!
  • دستگاه قضایی به فعال شدن ۷۸ بنگاه راکد اقتصادی در کرمان کمک کرد
  • اصلاح و نوسازی حدود ۶۵ هزار هکتار باغات میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری
  • «باگ» در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار/ پدری که از حشره می‌ترسد
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • برگ متحرک ؛ یکی از خاص ترین موجودات کره زمین را مشاهده می کنید! (عکس)
  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان