Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-24@21:04:29 GMT

آيا گراني برنج به دلار ارتباط دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۶۴۰۲

پول‌نیوز - ما در ايران عادت داريم همه چيز را بهم ربط دهيم. جميل عليزاده شايق رييس انجمن به پول نيوز مي‌گويد: امروز اگر بخواهيم حتي سنگ پاي قزوين كه در هيچ چاي دنيا توليد نمي‌شود را بخريم، مي‌بينيم سه برابر شده است. توجيه فروشنده هم اين است كه دلار گران شده است! در صورتي كه بازار برنج از دلار مستقل است و فقط در حوزه خريد ماشين‌آلات به آن وابستگي پيدا مي‌‌كند كه اين وابستگي هم در قالب تعاوني و كار گروهي مي‌تواند به حداقل برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او مي‌افزايد: در مورد برنج هم اين اتفاق مي‌افتد. هستند فروشندگاني كه از شرايط كنوني سو استفاده كرده و برنج را گران‌تر از قيمت استاندارد آن مي‌فروشند اما خوشبختانه امسال به طور استثنايي تاثير آشفتگي‌هاي بازار ارز روي برنج كمتر بود. اين صرفا ادعاي من عليزاده نيست. شما اگر قيمت برنج در تابستان 96 با تابستان 97 را مقايسه كنيد خواهيد ديد كه قيمت‌ها ثابت بوده و حتي در برخي موارد كاهش هم پيدا كرده است.

دبير انجمن برنج تاكيد مي‌كند: برنج شايد در سبد غذايي مردم تنها كالايي بود كه گران نشد. اما در مهر ماه اولين شوك قيمتي به بازار برنج هم رسيد و قيمت‌ها از حالت نرمال خود فاصله گرفته است. حالا نكته اينجاست كه برنج برداشته شده است، به كارخانه رسيده، از كارخانه تحويل گرفته شده و در واقع هزينه‌هاي توليد آن پرداخته شده است. حتي هزينه‌هاي تبديل انبارداري پرداخت شده است. اما چه فاكتوري برنج را در مهرماه گران كرده است؟

عيلزاده دراين باره هم توضيحات خودش را دارد: دو عامل براي افزايش قيمت برنج وجود دارد. عامل اول فصل پاييز است. مرداد ماه هميشه برنج در پايين‌ترين قيمت خود قرار دارد و مهر ماه به خاطر اينكه برداشت برنج تمام شده و به ماه مصرف رسيده ايم افزايش قيمت‌ها آغاز مي‌شود. هرچه جلوتر مي‌رويم همچنان كه فصلي براي برداشت نيست، بر ماه‌هاي تقاضا و مصرف افزوده مي‌شود و همين روند موجب افزايش قيمت برنج مي‌شود. طوري كه وقتي از عيد عبور مي‌كنيم قيمت برنج به پيك خود رسيده است تا باز به مرداد برسيم.

او ادامه مي‌دهد: عامل دوم اما كه امسال به افزايش قيمت پاييزي برنج دامن زده، تاثير پذيري از عوامل خارجي است. مثلا ناگهان اعلام مي‌شود كه ديگر به وارد كنندگان برنج ارز دولتي داده نمي‌شود. اين شوك اول به بازار برنج بود. از طرفي تحليل‌گران مي‌گويد تحريم تازه آمريكا باعث شده كه هيچ كشوري نتواند از ايران نفت بخرد و با كشوري مثل هند كه مثلا از ما نفت مي‌خريد و به ما برنج مي‌داد ، دچار مشكلات جدي شويم. اين خبرها دست به دست مي‌چرخد و روي توليد كننده ها و قيمت‌ها تاثير مي‌گذارد.

البته به گفته او، برنج وارداتي برنجي است كه مستقيما از بازار ارز تاثير مي‌گيرد و به شكل غيرمستقيم روي رقيب خارجي خود تاثير مي‌گذارد. اما واقعيت اين است هيچ اتفاق فني درمورد برنج وجود ندارد كه توجيه‌گر گراني برنج به خاطر دلار باشد.

او در انتها تاكيد مي‌كند اگرچه وابستگي به سم و كود كمتر شده اما وابستگي به ماشين‌الات همچنان براي توليد برنج ادامه دارد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برنج دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۶۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو

نوسانات قیمتی در بازار خودرو برای روز‌ها نزولی بوده‌است؛ توقف رشد قیمت دلار و حتی نزولی شدن روند قیمت آن از یک سو و از سوی دیگر آرامش سیاسی در فضای کشور منجر به رکود در بازار خودرو و ریزش قیمت‌ها شده‌است؛ با این وجود طبق گفته فیروز نادری کارشناس بازار خودرو، خودروسازان با اقدامی که برای بالا بردن قیمت کارخانه خودرو‌ها انجام داده‌اند، جلوی ریزش قیمت برخی از خودرو‌ها را کشیدند.

به گزارش خبر آنلاین، برای اطلاع از میزان کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو در ۲۴ ساعت گذشته، گزارش زیر را بخوانید.

فیروز نادری، کارشناس بازار خودرو، در گفتگو با خبرنگاران و در خصوص روندی که بازار خودرو در پیش گرفته‌است؛ گفت: «کاهش قیمت خودرو خیلی جزئی است. بازار خودرو در حال حاضر در رکود به سر می‌برد. تنش‌ها به حداقل رسیده‌است و قیمت دلار نیز ثابت شده‌است و از طرفی روند نزولی نیز گرفته‌است. در این بین، اما خودروسازان از جمله ایران‌خودرو سایپا و قیمت کارخانه برخی از خودرو‌ها را بالا برده‌اند، به عنوان مثال این کارخانه قیمت کارخانه پژو پارس معمولی را از ۳۰۸ میلیون تومان به ۴۵۰ میلیون تومان افزایش داده‌است که به معنای ۵۰ درصد افزایش قیمت است.»

او در ادامه گفت: «این اقدام به التهابات بازار خودرو دامن می‌زند و شوک قیمتی در انتظار بازار خودرو است؛ اگر خودروساز این اقدام را صورت نمی‌داد، کاهش قیمت خودرو ادامه‌دار بود، اما با این کار جلوی افت قیمت خودرو را گرفت.»

دیگر خبرها

  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • برنج هم از تورم جا نماند!
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • سیگنال جدید طلا به سکه؛ بازار از بلاتکلیفی خارج می‌شود؟
  • هشدار وقوع سیلاب در مازندران