Web Analytics Made Easy - Statcounter

سریال شبکه نمایش خانگی «ممنوعه» پس از پشت سر گذاشتن حواشی و توقیف از دوشنبه ۲۱ آبان ماه دوباره توزیع شد اما نکات قابل توجه و تاملی در رابطه با این سریال وجود دارد که شاید لازم باشد مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره توضیح دهند. ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۵ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر قائنی نجفی تهیه‌کننده سریال «ممنوعه» که در سال 1380 با حکم محمدحسن پزشک به عنوان مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری منصوب شد و از دیگر سوابق وی می‌توان به حضور در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری و نیز وزارت امور خارجه به عنوان کارشناس سرمایه‌گذاری و تامین مالی، حضور در سمت وابسته اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کانادا مدت 4 سال و رییس اداره هماهنگی امور بین‌المللی و نیز مشاور اجرایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا با این توصیف این سوال پیش می‌آید که متن فیلمنامه سریال «ممنوعه» که پس از پخش تنها یک قسمت حواشی زیادی را ایجاد کرد، اصولا چرا و به چه بهانه‌ای توانسته مجوز ساخت دریافت کند؟! آیا مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای پروانه ساخت فیلمنامه را به درستی نخوانده‌اند یا مناسبات تهیه‌کننده و دست‌های پشت پرده موجب دریافت پروانه ساخت شده است؟

از سوی دیگر این سریال بر خلاف پیش‌بینی‌های اولیه با هزینه چند برابری و همچنین به دلیل برنامه‌ریزی‌های اشتباه در مدتی بسیار طولانی‌تر از آنچه در ابتدا مد نظر قرار گرفته بود تولید شد به نحوی که اعتراض و انتقاد بسیاری از عوامل و بازیگران و بروز اختلاف‌هایی در میان تیم تولید را در پی داشت.

همچنین پرداخت دستمزدهای بیش از عرف معمول به برخی از بازیگران این مجموعه موجب شد هزینه‌های تولید بسیار بیش از آن چیزی شود که در ابتدا در نظر گرفته شده بود؛ که همه این موارد نشان از فقدان یک تهیه‌کننده حرفه‌ای و کاربلد و در حقیقت عدم آگاهی و شناخت کافی علی‌اکبر نجفی از فضای ساخت و تولید سریال دارد، همان‌گونه که اثر قبلی این تهیه‌کننده (سریال «گلشیفته») نیز با شکست مواجه شد.

در نهایت سریال «ممنوعه» با تمامی مشکلات زمانی و مالی و با وجود اعتراض‌ها و نارضایتی‌های عوامل تولید ساخته و روانه بازار شد اما از همان ابتدا با اعتراض‌های متعددی از سوی مخاطبان، منتقدان و مسئولین امر مواجه شد که در نهایت موجب توقف پخش این مجموعه پس از سه قسمت در تاریخ 26 شهریور ماه و مشروط شدن ادامه پخش سریال در صورت اعمال اصلاحات مد نظر اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد به منظور سوءتعبیر در مخاطبان و اقشار مختلف جامعه شد.

این اصلاحات هم بسیار بیش از آنچه توسط دست‌اندرکاران مجموعه پیش‌بینی و اعلام شده بود، طول کشید و در نهایت به اندازه 5 قسمت یعنی در حدود 300 دقیقه از سریال حذف شد!

به هر حال پس از دو ماه قسمت چهارم سریال «ممنوعه» راهی بازار شد اما باز هم حواشی جدید و اعتراض مخاطبان، که این بار به سانسور گسترده و اعمال تغییرات بزرگ و نامنسجم در روند قصه بود. قسمت چهارم «ممنوعه» به قدری با اعتراض مخاطبان همراه شد که کامنت های بسیار منفی بخاطر از دست رفتن خط داستانی و در نهایت نارضایتی کاربران را در پی داشت.

علاوه بر تمامی این موارد یکی دیگر از مهم‌ترین مسائل درباره سریال «ممنوعه» این است که موسسه سرو رسانه پارسیان سریال «ممنوعه» را به منظور دانلود روی سایت خود قرار می‌دهد در حالی که این موسسه و این سایت مجوز پخش وی او دی ندارد و در حقیقت در پوشش یک حرکت قانونی امری غیرقانونی صورت می‌گیرد، هر چند آمار و اطلاعات نشان می‌دهد با وجود تمامی این موارد «ممنوعه» فروش قابل توجهی نداشته و به طور حتم باز هم اثری شکست خورده و زیان‌ده برای تهیه‌کننده و سرمایه‌گذاران این اثر خواهد بود.

با تمام این مشکلات سوال اصلی این است که اصلا چرا از ابتدا باید به ساخت چنین سریالی مجوز داده شود. مجوزی که متکی به فرد است نه اثر و این نگاه در اعطای مجوز ساخت، منجر به چنین مشکلاتی خواهد شد که از ابتدا یک سریال با زیر پا گذاشتن خط قرمزها سعی در جذب مخاطب می‌کند و وقتی مسئولان نظارتی نتیجه را می‌بینند با یک هزینه اجتماعی،دستور توقف پخش می‌دهند و دوباره با سانسور و به هم ریختن سر داستان مجوز پخش دوباره اعطا می‌کنند و در نهایت با مخاطبان ناراضی از سریال و دستورات مدیریتی مواجه می‌شوند.

در واقع این منش و این شکل از مدیریت فرهنگی باید اصلاح شود، جلوی مجوزهایی که صرفا مبتنی به اسم افراد صادر می‌شود گرفته شود.

انتهای پیام/

R1356/P1439/S4,34/CT7 واژه های کاربردی مرتبط سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینما سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۷۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت بازیگران «جیغ» از بازیگر اخراجی برای اعتراض به اسراییل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، ملیسا باررا ممکن است از سریال «جیغ» اخراج شده باشد، اما هنوز هم بخشی از خانواده این مجموعه فیلم‌هاست.

چندین بازیگر «جیغ»، از جمله میسون گودینگ، دیوید آرکت، متیو لیلارد و اسکیت اولریش، چهارشنبه شب در اولین اکران فیلم ترسناک جدید باررا با عنوان «ابیگیل» در لس‌آنجلس حضور یافتند. کارگردانی «ابیگیل» را مت بتینلی-اولپین و تایلر جیلت انجام داده‌اند که کارگردان‌های مشترک «جیغ ۵» و «جیغ ۶» بودند.

باررا گفت: حتی پس از پایان پروژه، ما همچنان با هم ارتباط داریم و همه آن‌ها به اینجا دعوت شده بودند و این که شمار زیادی از دست اندرکاران «جیغ» آمده‌اند، نشان دهنده خیلی چیزهاست. نشان می‌دهد چقدر عشق واقعی است و این که هیچ کس نمی‌تواند آن را از ما بگیرد.

این بازیگر نقشش در فیلم «جیغ ۷» را ماه نوامبر از دست داد و این پس از آن رخ داد که باررا به خاطر اعتراض به نسل کشی اسراییل در غزه و حمایت از مردم فلسطین، توسط اسپای گلاس تهیه‌کننده فیلم، اخراج شد. آن‌ها پیام‌های او در شبکه‌های اجتماعی را با برچسب یهودی‌ستیزانه بودن، محکوم کردند. پس از آن جنا اورتگا به دلیل آنچه اختلاف در زمان‌بندی با فصل دوم سریال نتفلیکس خود خواند، اعلام کرد به این فیلم بازنمی‌گردد و حدود یک ماه بعد، کارگردان کریستوفر لاندون اعلام کرد که از فیلم خارج شده است.

اکنون، کوین ویلیامسون خالق و نویسنده اولیه مجموعه فیلم‌های «جیغ» قرار است پشت دوربین برود و برای اولین بار به عنوان کارگردان فیلم جدید را بسازد.

در اولین نمایش «ابیگیل»، باررا از اظهارنظر درباره اخراجش و درخواست طرفدارانش برای بایکوت «جیغ» خودداری کرد و گفت: این امر بسیار چندلایه و پیچیده است، اما من از حمایت هواداران بسیار بسیار سپاسگزار بوده‌ام.

«جیغ ۷» با حضور نیو کمپل ستاره این مجموعه که در قسمت ششم به دلیل اختلاف در مبلغ دستمزدش حاضر نشد به فیلم بازگردد، در حال ساخت است. کورتنی کاکس هم به نظر می رسد که قرار است در فیلم هفتم باشد.

گودینگ، که نقش چاد میکس مارتین را در ۲ فیلم آخر «جیغ» بازی کرد، گفت: این واقعیت که برای ما خانواده ماندن فراتر از کار است، مهمترین چیز است. هرگز آن را از دست نمی‌دهیم.

کد خبر 6082455

دیگر خبرها

  • حمایت بازیگران «جیغ» از بازیگر اخراجی برای اعتراض به اسراییل
  • (ویدئو) اعتراض رئیس قوه قضائیه به طرح مسدود کردن کارت ملی افراد
  • ۵ فیلم‌نامه مجوز ساخت گرفتند/ رسول صدرعاملی «زیبا صدایم کن» را می‌سازد
  • «زیبا صدایم کن» صدرعاملی مجوز ساخت گرفت
  • صدور پروانه ساخت برای ۵ فیلم‌ سینمایی
  • موافقت شورای صدور پروانه ساخت با ۵ فیلم‌نامه/ صدرعاملی مجوز گرفت
  • موافقت شورای صدور پروانه ساخت آثار سینمایی با ۵ فیلم‌نامه
  • درخواست یزدی‌ها برای صدور مجوز کسب و کار
  • ۵۷ هزاریزدی درخواست صدور مجوز کسب و کار دادند 
  • نسخه عجیب پناهیان برای حل مساله حجاب؛ با ساخت دو سریال همه‌ چیز درست می‌شود!