Web Analytics Made Easy - Statcounter

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

عصر ایران؛ محسن ظهوری ـ جنگل‌ها روز به روز کم‌تر می‌شوند و با این روند، اکسیژن‌مان برای نفس کشیدن به آخر می‌رسد. تالاب‌ها یکی یکی خشک می‌شوند و طوفان‌های گرد و خاک، نفس حیات در این سرزمین را گرفته. راهکارمان برای زنده ماندن‌مان چیست؟ حفظ حیات. حفظ گوناگونی حیات و زیست در زمین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عهدی که کشورهای جهان ۲۵ سال پیش آن را در غالب کنوانسیون تنوع‌زیستی لازم‌الاجرا کردند و ایران هم ۳ سال بعدش یعنی سال ۱۳۷۵ عضو آن شد تا از گوناگونی حیات در ایران حفاظت کند و مرگ تنوع زیستی را به حداقل برساند.

متولی جلوگیری از این تخریب‌ها، سازمان محیط‌زیست است. سازمانی که قرار است تا تنوع زیستی را در کشور حفظ و به مفاد کنوانسیون تنوع زیستی عمل کند. اما، پس از گذشت دو دهه از عضویت ایران در این کنوانسیون، دولت دوازدهم تصمیم گرفته تا وزارت کشاورزی را مجری این کنوانسیون در کشور کند. چرا وزارت کشاورزی؟ توجیه دولت این است که چون نزدیک به ۸۵% عرصه‌های طبیعی و تقریباً ۱۰۰% بانک‌های ژن و ذخایر توارث ژنتیک در اختیار وزارت جهادکشاورزی است، پس این وزارتخانه باید مرجع ملی این کنوانسیون شود.

اینکه چرا ۸۵% عرصه‌های طبیعی این کشور در دست وزارتخانه‌ای است که کارش توسعه کشاورزی است، به اندازه کافی در همه این سال‌ها مایه تعجب بوده و هست، اما اینکه چطور این وزارتخانه بهره‌بردار قرار است کار حفاظتی برای حیات انجام دهد، آن‌قدر عجیب است که در هیچ مخیله‌ای نمی‌گنجد. یعنی قرار است وزارت جهاد کشاورزی، گونه‌های جانوری و گیاهی ایران را حفظ کند؟ قرار است عرصه‌های طبیعی را دست نخورده و بکر نگه دارد؟ مطمئنا نه.

هدف اصلی وزارت کشاورزی، کمک به تولید کشاورزی در ایران است. در طول این سال‌ها حجم بالایی از پرونده‌های زمین‌خواری و آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها، به‌خاطر گسترش زمین‌های کشاورزی بوده و بیشترین مصرف بی‌رویه آب ایران هم با این وزارتخانه مرتبط است. سازمانی که حجم از بین رفتن خاک و آب، ارتباط مستقیمی به عملکردش در دهه‌های گذشته داشته، حالا قرار است تنوع حیات را در ایران حفاظت کند؟

موضوع وقتی غم‌انگیزتر می‌شود که بدانیم سازمان محیط‌زیست که وظیفه اصلی‌اش حفاظت از حیات گیاهی و جانوری است، خود یکی از پیشنهاددهنده‌های واگذاری مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت کشاورزی بوده، به وزارتخانه‌ای که بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی را آفت می‌داند و شایسته از بین بردن.
اهداف اجرایی کنوانسیون تنوع زیستی مشخص است. اینکه کشورها علل از دست رفتن تنوع زیستی را بیابند و فشار مستقیم بر گوناگونی حیات را کاهش دهند تا بتوانند از بهره‌برداری صرف از منابع، به بهره‌برداری پایدار برسند. در کنار آن، وضعیت تنوع زیستی را از طریق حفاظت از اکوسیستم‌ها و گونه‌ها بهبود دهند.

به طور قطع متولی تمام این اهداف، سازمان محیط زیست است نه وزارت کشاورزی که قصد دارد با تولید و عرضه محصولات دستکاری شده ژنتیکی یا به بیان جدیدتر «تراریخته‌ها» در ایران، فقط بحران‌های مربوط به کشاورزی را حل کند و نگاهی حفاظتی به منابع طبیعی ندارد. اینکه چرا سازمان محیط زیست نمی‌خواهد مرجع این کنوانسیون حفاظتی باشد؟ چرا و به چه نیتی دولت مسئولیت حفاظت از تنوع زیستی در خطر کشور را به وزارت کشاورزی هبه کرده، سئوال‌هایی است که باید به زودی به آن‌ها پاسخ داد وگرنه گذشت زمان پاسخ بی‌رحمانه و قاطعی به همه ما می‌دهد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست وزارت جهاد و کشاورزی تنوع زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۷۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد

حسین معصوم‌زاده گفت: برابر پیگیری‌های مکرر قضایی که از سوی این اداره اراضی ملی مورد نظر که در بخش شاهرود از توابع شهرستان خلخال قرار دارد، رفع تصرف شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال افزود: اراضی تصرف شده درون محدوده منطقه حفاظت شده آق داغ قرار داشت و با ایجاد فنس مورد تصرف قرار گرفته بود اما با پیگیری‌های صورت گرفته، با حکم مقام قضایی آزادسازی شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال در ادامه از حامیان محیط زیست خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی، موضوع را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.

منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال که ۹۳ هزار هکتار مساحت دارد، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی و گونه‌های نادر گیاهی و جانوری از جمله انواع پرندگان شکاری، کبک، تیهو، کل و بز، پلنگ، سیاه گوش و سایر گونه‌ها تحت مدیریت اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار دارد.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان