Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@03:14:47 GMT

جزئیات تورم افزایشی تولیدکننده در ایران

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۸۷۴۴

 آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که شاخص بهای تولیدکننده در ایران در مهرماه 1397 به عدد 176 رسید و نسبت به ماه قبل معادل 11.5 درصد بالا رفت که بیشتر از 9.4 درصد افزایش در شهریورماه بود. شاخص مزبور نسبت به ماه مشابه سال گذشته برابر 59 درصد افزایش داشته است.

شاخص مذکور، طی هفت ماه اول سال جاری به میزان 30.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافت. شاخص مذکور، در دوازده ماه منتهی به مهرماه 1397 نسبت به دوازده ماه منتهی به مهرماه 1396 معادل 22.4 درصد افزایش نشان می‌دهد.

در ادامه جزئیات تورم افزایشی تولیدکننده در ایران را در بخش های مختلف می خوانید؛

در ماه مورد بررسی، بالا رفتن شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی مانند ارزن، کنجد، حبوب، برنج، صیفی جات، سیب زمینی، پیاز، سبزی‌های بوته‌ای، پنبه، ذرت علوفه‌ای، انگور، پرتقال، لیموشیرین، کاشت میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار، میوه‌های آجیلی، زرشک، گاو و گاومیش، مرغ، ماهیگیری و آبزی‌پروری، محصولات گوشتی، خشکبار، فرآورده‌های لبنی، نشاسته، "شکلات، آبنبات و محصولات مشابه"، رب و سس، نوشابه گازدار و آب معدنی، سیگار، ریسندگی نخ، فرش دستباف، موکت، نئوپان و فورمیکا، تولید کاغذ و فرآورده‌های کاغذی، پنتان، پارافین و وازلین، قیر، متانول، پارازایلین، انیدرید فتالیک، تولوئن، مواد شیمیایی اساسی صادراتی، کود و ترکیبات ازت مصرف داخلی، پلاستیک و لاستیک مصنوعی پایه‌ای، رنگ روغنی، "صابون، مواد شوینده و محصولات آرایشی"، چسب صنعتی، داروهای تنفسی، داروهای عضلانی و اسکلتی، "نایلکس، کیسه فریزر و سلفون"، "اسفنج، اینتگرال و فوم" و مواد ساختمانی تولیدشده از خاک رس بیشترین اثر را در افزایش شاخص بهای تولیدکننده نسبت به ماه قبل داشت.

تیرآهن، ورق‌های آهن، فروآلیاژ، فلزات گرانبها و سایر فلزات غیر آهنی، سازه‌های فلزی، فلنج، قوطی فلزی، آیفون تصویری، تلویزیون، کنتور گاز، رگلاتور گاز، تولید تجهیزات برقی، "پمپ، کمپرسور و شیرآلات"، مشعل، بالابر، هیتر صنعتی، ترازو و باسکول، تراکتور، ماشین آلات شکل دهی فلز و ماشین ابزارها، اتوبوس، وانت، تریلر و کانتینر، سوپاپ خودرو، دیسک و صفحه کلاچ خودرو، اگزوز خودرو، وسایل پزشکی و دندانپزشکی، حمل و نقل زمینی بار توسط کامیون، "رستوران و بوفه" و شهریه مدرسه غیرانتفاعی از دیگر اقلام و گروه‌هایی بود که در بالا رفتن شاخص بهای تولیدکننده تاثیر داشت. همچنین در این ماه، شاخص قیمت برخی از اقلام و گروه‌ها نظیر زیتون، کشتار مرغ، لوله و اتصالات پلاستیکی و غلتک نورد پایین آمد.

کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری

در ماه مورد گزارش، بالا رفتن شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی مانند ارزن برابر 253.6 درصد، کنجد 19.3 درصد، حبوب 10 درصد، برنج 9.1 درصد، صیفی جات 6 درصد، سیب زمینی 10.9 درصد، پیاز 42 درصد، سبزی‌های بوته‌ای 34.9 درصد، پنبه 17.3 درصد، ذرت علوفه‌ای 27.8 درصد، انگور 7.2 درصد، پرتقال 12.9 درصد، لیموشیرین 13.1 درصد، کاشت میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار 13.9 درصد، میوه‌های آجیلی 38.2 درصد، زرشک 40.7 درصد، گاو و گاومیش 19.5 درصد، مرغ 7.5 درصد و ماهیگیری و آبزی پروری 11.8 درصد موجب شد شاخص بهای گروه کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری افزایشی به میزان 10.6 درصد نسبت به ماه قبل نشان دهد. ضمنا در این گروه، شاخص بهای زیتون معادل 14.7 درصد کاهش یافت. شاخص بهای گروه مذکور، برابر 48.5 درصد از عدد شاخص ماه مشابه سال گذشته بالاتر بوده است.

ساخت (صنعت)

در مهرماه 1397، شاخص بهای گروه ساخت (صنعت) به میزان 14.3 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت که بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی مانند محصولات گوشتی معادل 14.1 درصد، خشکبار 21 درصد، فرآورده‌های لبنی 10.4 درصد، نشاسته 41.6 درصد، شکلات، آبنبات و محصولات مشابه 16 درصد، رب و سس 49.2 درصد، نوشابه گازدار و آب معدنی 51.5 درصد، سیگار 21.6 درصد، ریسندگی نخ 14.4 درصد، فرش دستباف 10.1 درصد، موکت 18.1 درصد، نئوپان و فورمیکا 12.6 درصد، تولید کاغذ و فرآورده‌های کاغذی 18 درصد، پنتان 8.3 درصد، پارافین و وازلین 29.3 درصد، قیر 14.3 درصد، متانول 53 درصد، پارازایلین 24.1 درصد، انیدرید فتالیک 30.1 درصد، تولوئن 33.5 درصد، مواد شیمیایی اساسی صادراتی 38.2 درصد، کود و ترکیبات ازت مصرف داخلی 29.4 درصد، پلاستیک و لاستیک مصنوعی پایه‌ای 24.9 درصد، رنگ روغنی 18.8 درصد، صابون، مواد شوینده و محصولات آرایشی 15.3 درصد، چسب صنعتی 93.5 درصد، داروهای تنفسی 18 درصد، داروهای عضلانی و اسکلتی 12.8 درصد، نایلکس، کیسه فریزر و سلفون 15.2 درصد، اسفنج، اینتگرال و فوم 22 درصد، مواد ساختمانی تولیدشده از خاک رس 15 درصد بود.

تیرآهن 13.7 درصد، ورق‌های آهن 17.6 درصد، فروآلیاژ 18.4 درصد، فلزات گرانبها و سایر فلزات غیر آهنی 25.6 درصد، سازه‌های فلزی 11.4 درصد، فلنج 26 درصد، قوطی فلزی 10.1 درصد، آیفون تصویری 22.8 درصد، تلویزیون 63.9 درصد، کنتور گاز 75.5 درصد، رگلاتور گاز 33.7 درصد، تولید تجهیزات برقی 11.7 درصد، پمپ، کمپرسور و شیرآلات 13.1 درصد، مشعل 23.4 درصد، بالابر 30 درصد، هیتر صنعتی 25.8 درصد، ترازو و باسکول 10 درصد، تراکتور 14.6 درصد، ماشین آلات شکل‌دهی فلز و ماشین ابزارها 26.5 درصد، اتوبوس 12.1 درصد، وانت 13.7 درصد، تریلر و کانتینر 18 درصد، سوپاپ خودرو 33.1 درصد، دیسک و صفحه کلاچ خودرو 7.1 درصد، اگزوز خودرو 13.2 درصد و وسایل پزشکی و دندانپزشکی 16.2 درصد از دیگر اقلام و گروه‌هایی است که در بالارفتن شاخص تاثیر داشت. در این ماه، شاخص بهای برخی از اقلام و گروه‌ها نظیر کشتار مرغ به میزان 10 درصد، لوله و اتصالات پلاستیکی 8.3 درصد و غلتک نورد 10.6 درصد پایین آمد. شاخص بهای گروه مزبور، در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته برابر 82.1 درصد افزایش داشت.

خدمات

در ماه مورد بررسی، بالا رفتن شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی چون حمل و نقل زمینی بار توسط کامیون معادل 16 درصد، رستوران و بوفه 4.7 درصد و شهریه مدرسه غیرانتفاعی 23.8 درصد سبب شد شاخص بهای گروه اختصاصی خدمات افزایشی به میزان 7.2 درصد نسبت به ماه قبل نشان دهد. شاخص بهای این گروه، برابر 32.9 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته بالا رفت.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: شاخص ایران تورم نوشابه فرش مواد شیمیایی کود پلاستیک خاک فلزات حمل و نقل مدرسه برنج سیب زمینی پنبه خشکبار سیگار تلویزیون گاز اتوبوس خودرو ایران تورم تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۸۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱

خودکشی، امری عمومی در جوامع انسانی است. از این رو، می‌توان آن را هم در تمام جوامع و هم در دوره‌های گوناگون تاریخی سراغ گرفت. هر چند خودکشی با عوامل محیطی و اجتماعی ارتباطی تنگاتنگ دارد، اما همیشه و در هر شرایطی به عنوان مسأله اجتماعی بروز پیدا نمی‌کند. آن چه که خودکشی را در سطح مسأله اجتماعی بازنمایی می‌کند، از یک سو نرخ خودکشی و از سوی دیگر احساس عمومی نسبت رواج آن و نیز تمایل به خودکشی است. نرخ خودکشی هر چند خود را در آمارها نشان می‌دهد، اما در مواجهه با مصادیق خودکشی، فهم عامه نیز درکی از رسیدن تعدد خودکشی به مرزهای نوعی از ترس اجتماعی دارد؛ چرا که خودکشی در شرایط آنومیک و بحرانی، پدیده‌ای سرایتی است و با گسترش و تنوع آن، افراد مستعد را به خود مشغول می‌کند.

-اگر فضای اجتماعی تقویت کننده این تمایل و احساس باشد، خودکشی مانند یک ویروس ذهنی، افراد بسیاری را با خود درگیر می‌کند. خودسوزی زنان ایلامی نمونه بارز این سرایت‌پذیری است. خودکشی پزشکان نیز از این نوع است؛ وقتی پزشکی که از نظر ما دارای شغلی با منزلت اجتماعی بالایی است و به نظر موفق می‌آید، به عنوان فردی اثرگذار بر محیط خود نقش‌آفرینی می‌کند، دست به خودکشی می‌زند، دیگر پزشکان را به عنوان راهی برای رهایی از فشارهای محیطی به اندیشه وامی‌دارد. این که در مدت کوتاهی، جامعه با خودکشی افرادی مواجه شده که پیش از آن یا در این باره خبری نمی‌شنید و یا چنان نادر بود که شاخک‌های فهم عامه نسبت به آن به عنوان موضوعی متفاوت حساس نمی‌شد، واجد اهمیت است. ۲۰ خودکشی موفق پزشکان در سال گذشته، عدد کوچکی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. خودکشی کارگران در محل کار خود از طریق حلق آویز و یا خودسوزی که سال گذشته موارد متعددی گزارش شد، از این زمره است که می‌تواند به راحتی به دیگرانی که آن شرایط را دارند، سرایت کند.

وقتی به خودکشی به عنوان پدیده اجتماعی نگاه می‌کنیم، باید آمار آن و روند تحولات آن را مورد توجه قرار دهیم. متأسفانه آمار خودکشی در ایران چندان دقیق نیست. سابقه گردآوری منظم آمار خودکشی در ایران چندان طولانی نیست و ما اطلاعات دقیقی از آمار خودکشی دهه‌های گذشته را یا نداریم و یا دقیق نداریم. به عنوان مثال، آمار ثبتی مشخصی از خودکشی پیش از انقلاب و دو دهه اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی نداریم. در حال حاضر نیز بین آمار انتشار یافته از سوی مرکز آمار ایران در سالنامه‌های آماری که عمدتا متکی به آمار نیروی انتظامی است با آمار پزشکی قانونی تفاوت وجود دارد که قابل توجیه است(اولی مربوط به خودکشی در صحنه وقوع خودکشی و دومی مربوط به نتیجه خودکشی پس از رساندن فرد به بیمارستان و عدم موفقیت درمان در مورد تعدادی دیگر می‌شود)، اما انتشار دوگانه آن می‌تواند موجب خطای توصیف و تحلیل پدیده خودکشی شود.

به عنوان مثال داده‌های سالنامه آماری مرکز آمار ایران طی سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱ نشان می‌دهد که ۲۷۱۶۸ نفر بر اثر خودکشی فوت شده بودند. این در حالی است که براساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور فوت‌شدگان ناشی از خودکشی در این دوره ۳۸۶۹۱ نفر بود که حدود ۱۱۵۲۳ نفر بیشتر از مرکز آمار ایران است. به هر صورت باید در نظر داشته باشیم که آمار موجود در ایران، حداقلی است و واقعیت تعداد خودکشی بیش از تعدادی است که اعلام می‌شود؛ چرا که باید در نظر گرفت که ما در ایران با نوعی از پنهان کاری در بیان خودکشی در برخی از لایه‌های اجتماعی به خاطر انگ خودکشی مواجه هستیم، و یا حتی نگاه امنیتی به خودکشی در بین برخی افراد و سازمان‌ها می‌تواند در انتشار آمار خودکشی سهم داشته باشد. با این حال، بر اساس آمار منتشر شده که وضعیت حداقلی را به نمایش می‌گذارد، میزان و روند خودکشی در ایران، قابل تأمل است و نیازمند توجه خاص به شرایطی که در حال تشدید خودکشی در ایران است.

اطلاعات آماری مربوط به خودکشی در سال گذشته(۱۴۰۲) هنوز منتشر نشده است، اما در سال ۱۴۰۱ بنا به گفته رییس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران بیش از ۶ هزار نفر بر اثر خودکشی فوت کرده‌اند که به نظر می‌رسد در سال ۱۴۰۲ افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. تعداد خودکشی منجر به فوت در سال ۱۴۰۰ از سوی نیروی انتظامی ۵۰۸۵ نفر بیان شد که در سال ۱۴۰۱ حداقل ۱۸ درصد رشد داشته است. اگر سال ۹۵ را برای مقایسه در نظر بگیریم، تعداد خودکشی منجر به مرگ در ایران حدود ۵۹ درصد رشد داشته است. این میزان رشد، نشان می‌دهد که نمی‌توان مدعی بود رشد خودکشی تابعی از رشد جمعیت است؛ چرا که جمعیت ایران طی این ۷ سال، ۵۹ درصد رشد نداشته است. رشد جمعیت ایران در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۹۵ حدود ۹.۵ درصد می‌شود؛ بنابر این، درصد رشد خودکشی در ایران طی این مدت حدود ۶.۲ برابر درصد رشد جمعیت بوده است. پس باید علل افزایش میزان خودکشی را جای دیگری جستجو کنیم.

از زوایه‌ای دیگر به آمار خودکشی در ایران نگاهی بیاندازیم. نرخ خودکشی موفق که بر مبنای ۱۰۰ هزار نفر محاسبه می‌شود در سال ۱۴۰۱ بنا به گفته رییس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران به ۷.۴ نفر رسید. کافی است بدانیم نرخ خودکشی در سال ۱۳۸۸ حدود ۴.۱ نفر بود؛ یعنی طی ۱۴ سال اخیر بر نرخ خودکشی ۳.۳ نفر افزوده شده است. به عبارتی، نرخ خودکشی در دو دهه اخیر رو به فزونی بوده است و در مقایسه با سال ۸۸ فاصله اندکی تا دو برابر شدن دارد. این در صورتی است که نرخ اقدام به خودکشی در اوایل دهه ۶۰ حدود ۱.۳ بود؛ که قطعا نرخ خودکشی‌های موفق در آن سال بسیار کمتر از این میزان است. با توجه به این که به ازای هر خودکشی موفق بین ۲۰ تا ۳۰ برابر اقدام به خودکشی داریم، احتمالا در سال ۱۴۰۱ بین ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار اقدام به خودکشی داشتیم.

حال اگر حد وسط این دو را در نظر بگیریم بر حسب ۱۵۰ هزار اقدام به خودکشی، نرخ اقدام به خودکشی ۱۷۶.۵ خواهد بود؛ یعنی در سال ۱۴۰۱ از هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۷۶.۵ نفر اقدام به خودکشی کرده‌اند که در مقایسه با ابتدای دهه ۶۰ نرخ اقدام به خودکشی حدود ۱۳۵ برابر شده است. این افزایش عجیب، ناشی از شرایط کلان حاکم بر جامعه ایران و سیر تحولات آن در چند دهه گذشته است. باید توجه داشت که انباشت مسائل در شرایط کنونی به‌ویژه چند سال اخیر، به شرایط فوق هشدار رسیده و ضروری است نهادهای مسئول نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند. این توجه نه در تقویت فعالیت‌های مددکاری مانند اورژانس ۱۲۳ ـ که البته در جای خود بسیار مهم است ـ بلکه به تغییر رویه‌هایی معطوف است که جامعه ایرانی را با بحران گذران زندگی و فرایند کاهش شأن انسانی افراد در موقعیت‌های پایدار و بازتولیدشونده توهین و تحقیر و تبعیض، و نادیده گرفتن حقوق شهروندی و حق فردیت مواجه کرده است.

نرخ خودکشی موفق در ایران از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱(به ازای ۱۰۰ هزار نفر)

بیشتر بخوانید:

۲۱۶۲۱۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901656

دیگر خبرها

  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • رشد اندک بهای سکه و ثبات قیمت نیم سکه در معاملات امروز
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • جا به جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل و نقل باری خراسان شمالی تا پایان فروردین
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱