Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید نام آب گازدار به گوشتان خورده باشد و یا در هنگام فعالیت بدنی آن را نوشیده باشید و یا حتی برای آنکه احساس گرسنگی‌تان را سرکوب کرده باشید از آن استفاده کنید، اما واقعا آب گازدار چیست و چه خواصی دارد، امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را کمی بیشتر با این نوشیدنی گوارا آشنا نماید.

معرفی آب گازدار

سودا یا آب گازدار یا آب کربناته آبی است که در آن کربن دی‌اکسید، تحت فشار حل شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب گازدار یکی از مواد اولیه برای ساخت نوشابه‌های گازدار است.

سودا معمولاً با آب میوه مخلوط و مصرف می‌شود.

آب گازدار اسیدی است

دی اکسیدکربن و آب، طی یک واکنش شیمیایی، اسید کربنیک تولید می‌کنند؛ نوعی اسید ضعیف که ثابت شده همان گیرنده‌های عصبی را در دهان شما تحریک می‌کند که خردل می‌کند. این تحریک نوعی سوزش و گزش در دهان به وجود می‌آورد که برای بسیاری افراد تحریک‌آمیز و خوشایند است.

PH آب گازدار بین ۳ و ۴ است که نشان می‌دهد کمی‌اسیدی است، با این حال نوشیدنش اسیدیته بدن را تغییر نمی‌دهد.

کلیه‌ها و ریه‌های شما دی اکسیدکربن اضافی را دفع می‌کنند. این کار باعث می‌شود فارغ از این که چه چیزی می‌خورید و چه چیزی می‌نوشید، PH الکالین خون شما بین ۷٫۳۵ تا ۷٫۴۵ باقی بماند.

مضرات و فواید آب گازدار را بشناسید!

آیا تا به حال یک قوطی آب گازدار گرفته اید؟ به حقایق تغذیه‌ای آن نگاه کرده و هیچوقت از آن تعجب نکرده اید؟

کالری صفر، شکر صفر، مواد افزودنی صفر؛ این مزه صفر چقدر می‌تواند طراوت و تازگی را نشان دهد، چرا این موضوع اینقدر بحث برانگیز است و درآن اختلاف نظر وجود دارد؟

هنگامی که به بحث مزایای تغذیه‌ای و خطرات آب گازدار می‌رسد، افسانه‌های سلامتی Health در اطراف آن فراوان است.

آیا این آب که به صورت کربن در آمده، دندان‌های شما را از بین می‌برد؟ استخوان‌های شما را چطور؟

و آیا این آبی که به عنوان آب شیرین معمولی به شما معرفی شده، یک آبی است که از شیر آب معمولی پر شده است یا خیر؟

اگر چه هنوز تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است، اما مطالعات متعددی نشان داده است که بله، آب آشامیدنی گازدار شما هنوز از آب معمولی بهتر است (و متخصصان تغذیه تمایل دارند تا با آن موافق باشند.) با توجه به این که آب گازدار فقط آب معمولی است که با گاز کربن حبابدار شده است، این امر منطقی است.

این حباب‌ها ممکن است احساس سیری شما را بیشتر کند و یا اگر به سرعت نوشیده شود، مقداری سوء هاضمه به شما خواهد داد و این می‌تواند بر میزان نوشیدن آب شما اثر بگذارد.

یک مطالعه پزشکی ورزشی نشان داد افراد ورزشکاری که آب گازدار در دست داشتند، بعد از تمرین احتمال کمتری برای هیدراته ماندن داشتند. با این حال، یک مطالعه دیگر نشان داد که بچه‌هایی که یک دستگاه مخصوص گازدار کردن آب در خانه داشتند (مثل یک Soda Stream) از بچه‌هایی که این دستگاه را نداشتند، بهتر هیدراته شدند.

در نهایت اینکه آیا شما وقتی که یک لیوان آب گازدار می‌نوشید، کمتر یا بیشتر هیدراته می‌شوید، ممکن است موضوعی باشد از این که آیا معده خوب و سالمی برای هضم آن دارید یا نه. خوب، پس این ادعا که آب گازدار بیشتر احتمال دارد که دندان‌های شما و کلسیم استخوان شما را از بین ببرد، چه می‌شود؟

خبر خوب این است که هیچ شواهدی وجود ندارد که آب آشامیدنی گازدار روی سطح کلسیم شما هیچ تاثیری بگذارد. این مطلب ممکن است از مطالعه سال ۲۰۰۶ ناشی شود که نشان داد زنان سالمندی که هر روز سودای شیرین می‌نوشیدند، نسبت به زنانی که آن را نمی‌نوشیدند، دارای تراکم استخوانی کمتری بودند. زنانی که آب کربناته ساده می‌نوشیدند، هیچ گونه کاهشی در تراکم نشان ندادند.

از سوی دیگر، ادعایی وجود دارد که آب گازدار می‌تواند مینای دندان شما را از بین ببرد. (مینای دندان سطح سخت و بیرونی دندان‌های شماست.) این به دلیل اسید کربنیک آن است، که یک محصول جانبی از آب و گاز کربن است که به آب گاز بخشیده و آن را شفاف و دارای طعم کمی تند می‌کند. مطالعات نشان داده اند که اسید کربنیک در طول مدت طولانی می‌تواند اثر فرسایشی بر روی دندان‌ها داشته باشد. نوشیدنی‌های گازدار با طعم‌های مرکبات مانند لیموترش، لیمو و گریپ فروت، حاوی مقادیر کم اسید سیتریک در روی آن هستند و در نتیجه باعث فرسایش بیشتر می‌شوند.

با این که اسید موجود در نوشابه‌های گازدار بدون شکر ضعیف است اما به دندان‌های شما آسیب می‌زند. برای مقایسه، دریافته شده است که سودای شیرین نسبت به آب گازدار ساده، ۱۰۰ برابر بیشتر باعث آسیب به دندان‌ها می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۹۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای

 «از درد دندان نجات‌مان می‌دهد، حالا جواز ندارد که ندارد» پیرمرد که پلمب شدن مطب دندان‌پزشک قلابی را می‌دید، با این جمله اعتراضش را نشان داد. مطب یک دندانپزشک قلابی در بروجرد برای سومین بار پلمب شد، او هر بار با اجاره مکان جدید دوباره مطب تأسیس می‌کند.
فعالیت افراد فاقد صلاحیت در حیطه دندانپزشکی به دلیل فراهم نبودن شرایط بهداشتی و استریل تجهیزات و عدم تخصص و مهارت در امر دندانپزشکی، عوارض و مشکلات جبران‌ناپذیری را برای مراجعین ایجاد می‌کند و همین امر هزینه‌های گزافی روی دست مراجعین می‌گذارد. 
نبود نظارت بهداشتی بر این اماکن موجب رعایت نکردن اصول بهداشتی از سوی این مراکز و انتقال بیماری‌های واگیرداری، چون ایدز و هپاتیت می‌شود. 
پیش از این، رئیس شبکه بهداشت و درمان سلسله از شناسایی و پلمب ۱۲ مرکز غیرمجاز پزشکی و دندانپزشکی در راستای پیشگیری از سرایت بیماری‌های عفونی و حفظ سلامت شهروندان این شهرستان خبر داده بود.
 همچنین معاون درمان شبکه بهداشت و درمان بروجرد هم از پلمب مطب دندانپزشک قلابی بعد از ۲۰ سال فعالیت در یکی از روستا‌های بروجرد پلمب و دستگیری فرد متخلف خبر داده بود.
طبق آمار حدود ۳۰۰ مورد از خدمات دندانپزشکی کاملاً تعرفه دارد، این در حالی است که کمتر از ۲۰ مورد آنها تحت پوشش بیمه است، عدم پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی، باعث می‌شود پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا کند. 
بسیاری از افراد، چون از نظر مالی از عهده ترمیم دندان خود برنمی‌آیند، عطای داشتن دندان را به لقای آن می‌بخشند و آن را می‌کشند یا زمانی مراجعه می‌کنند که درد، امان‌شان را بریده است.
طبق آمار‌های موجود، هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد؛ بالای ۸۰ درصد افراد ۵ تا ۶ ساله به طور متوسط ۵ دندان شیری پوسیده، یا کشیده‌شده یا پرشده دارند. افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، ۱۲ تا ۱۳ دندانِ ازدست‌رفته دارند. در گروه سنی بالای ۶۵ سال نیز بیش از ۵۵ درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده است.
نماینده آبادان با گلایه از گرانی هزینه‌های دندانپزشکی می‌گوید که خدمات دندانپزشکی باید با نگاه پیش‌گیرانه در کشور ارائه شود، اما به دلیل گرانی هزینه‌ها و مشکلات تامین تجهیزات لازم و مواد مصرفی، قیمت بیش از گذشته افزایش پیدا کرده است. 
دریافت تعرفه ارزان توسط دندانپزشکان‌قلابی باعث شده افرادی که اغلب اطلاع کافی ندارند برای خدمات دندانپزشکی به دندانپزشکان قلابی و زیر زمینی مراجعه کنند.
البته رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران معتقد است که کاهش تعرفه‌گذاری خدمات دندانپزشکی می‌تواند خدمات بی کیفیت را به دنبال داشته باشد و دریافت خدمات ارزان قیمت دندانپزشکی به وسیله افراد غیرمجاز منجر به درمان مجدد و افزایش هزینه می‌شود و بهتر است از همان ابتدا به کلینیک‌های دندانپزشکی و مراکز معتبر مراجعه شود.
طبق نظر جامعه دندانپزشکان، راهکار کاهش هزینه دندانپزشکی پیشگیری است، نکته دیگر تمرکز بر بیمه‌های خصوصی است در برخی کشور‌ها بیمه‌ها هزینه‌های درمان دندان را بر عهده گرفته‌اند.
سرمایه گذاری در زمینه آموزش پیشگیری پوسیدگی دندان بهداشت دهان و دندان و از سوی دیگر تشکیل یک صندوق واحد در دولت به منظور خدمات دندانپزشکی می‌تواند مشکلات را کاهش دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • راهکارهایی برای کمتر گرسنه شدن
  • این داروها عامل میگرن هستند