Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: سایت النشره در گزارشی نوشت: "جنگ این بار اسرائیل در غزه در سایه سه پارادوکس قابل توجه است: نخست اینکه جنگ در غزه زمانی روی داد که مصر از طریق راهکاری سیاسی که مسیر طولانی را پیموده است، تلاش داشت به صورت دائمی به محاصره تحمیلی غزه پایان دهد، دوم اینکه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل همزمان با این امر در جشن‌های سالروز پایان جنگ جهانی دوم در پاریس شرکت داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوم اینکه تعدادی از کشورهای عربی مانند بحرین، مصر، اردن، کویت، عربستان و امارات رزمایش نظامی موسوم به "سپر عربی ۱" را با مشارکت یگان‌های دریایی، هوایی و زمینی برگزار می‌کردند.

در پارادوکس نخست، می‌توان حمله به غزه را تلاش اسرائیل برای نابودی ابتکار عمل مصری و در نتیجه باقی ماندن محاصره غزه و تنش موجود در مرزهای آن تفسیر کرد، پس از موفقیت فلسطینی‌ها در اعمال معادله جدید دردناک بر اسرائیل و از طرفی پرده برداری مقاومت فلسطین از سلاح‌های خود که رژیم صهیونیستی آنها را محاسبه نکرده بود، به نظر می‌رسد این تلاش با اعلام توقف جنگ منتفی شده است.

در پارادوکس دوم، حمله اسرائیل به غزه دودستگی شدید داخل دولت این رژیم میان نتانیاهو و آویگدور لیبرمن، وزیر جنگش را آشکار کرد، نخستین نتایج این دودستگی استعفای لیبرمن و افتادن لرزه بر پیکره دولت اسرائیل در پی نتایج حمله ناکام و استعفای وزیر جنگ بود که لیبرمن خواست با این اقدام خود از خسارتی که اسرائیل در این جنگ متحمل شده انتقام بگیرد، بنابراین ضرر این حمله به خود متجاوزان بازگشت.

اما پارادوکس سوم، اسرائیل از برگزاری رزمایش‌های نظامی کشورهای عربی مذکور نگران نبود که خودشان را برای عضویت در ائتلاف "ناتوی عربی" آماده می‌کنند، ائتلافی که در خدمت آمریکاست و مشابه پیمان آتلانتیک شمالی است که واشنگتن در حال حاضر احساس می‌کند پس از پایان جنگ سرد دیگر سودی ندارد، چرا که هدف از "ناتوی عربی" تحقق امیال آمریکا در میان کشورهای عربی و عادی سازی روابط با اسرائیل است که ممکن است بعدها به این ائتلاف بپیوندد تا نامش به "ناتوی خاورمیانه" تغییر یابد.

اما در صحنه دیگر که از دید بسیاری به دور مانده است، اسرائیل با هدف جبران خسارت‌های خود از زمان وصول سامانه‌های موشکی "اس۳۰۰" به سوریه به غزه حمله کرد و این مساله جنجالی را در رسانه‌های اسرائیل برانگیخت زیرا حملات اسرائیل به سوریه از زمان ورود این موشک‌ها متوقف شده است و این یعنی نه تنها معادله جدیدی بر اسرائیل تحمیل شده که بسیار قوی‌تر و موثرتر از معادله موشک‌های "سام" است بلکه این معادله کنونی گسترده بوده و شامل لبنان هم می‌شود و این عامل پس از محدود شدن حمله اسرائیل به شمال فلسطین این رژیم را آشفته‌تر کرد و موجب شد به غزه حمله کند که به نظر برخی‌ها نوعی آزمون توان نظامی فلسطین در غزه با هدف حمله به لبنان بود.

نتیجه اینکه به دنبال حمله به غزه دست اسرائیل به لحاظ نظامی رو شده و تحرکات نظامی اسرائیل تحت تاثیر قدرت توازن تحمیل شده از سوی سوریه و قدرت بازدارندگی موشکی از سوی لبنان قرار گرفته است و در حال حاضر اسرائیل با قدرت توازن جدید در نوار غزه نیز محدود شده است.

اظهارات مذکور به چه معنی است؟

نتیجه نخست از این محاصره رژیم صهیونیستی لرزه سیاسی است که بر پیکره دولت نتانیاهو افتاد و احتمال دارد این لرزه به زلزله‌های سیاسی تبدیل شده و دولت این رژیم را برانداخته و منجر به برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام شود.

اما نتیجه دوم براندازی طرح معامله قرن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکاست که گویی پس از تحمیل معادله جدید در منطقه و پس از اینکه اسرائیل طرف ضعیف‌تر در این معادله شد، با وجود تلاش برخی کشورهای عربی برای لغو این محاصره از طریق عادی‌سازی روابط با اسرائیل، تنها در حد یک خبر باقی ماند. در این مرحله که در سایه اختلال شدید توازن آن هم به نفع نیروهای مقاومت در منطقه قرار دارد و اسرائیل طرف ضعیف در این معادله بوده و به دنبال راه‌های فرار از این بحران است،‌ آغاز روند صلح امکان پذیر نیست.

آنچه مهم است این است که معادله‌ای که محور مقاومت اعمال کرده و شروع آن سامانه‌های موشکی است که سوریه از روسیه تحویل گرفته سنگ بنای همه تحولات نظامی و سیاسی منطقه قرار گرفته و به راهبری تبدیل شده که بر هر طرحی که در منطقه مطرح می‌شود کنترل دارد و این یعنی سوریه به ویژه پس از پیروزی بر طرح تجزیه خود، شروع به بازپس گرفتن جایگاه خود در منطقه به عنوان بازیگر اصلی کرده است.

با توجه به عوامل مذکور، می‌توان گفت، امروز اسرائیل در بحران بزرگ و حادی به سر می‌برد زیرا می‌داند هرگونه ماجراجویی نظامی در منطقه نتایج وخیمی علیه این رژیم خواهد داشت و به منزله خودکشی است و از طرفی هم رزمایش‌های "سپر عربی ۱" یا "سپر عربی ۱۰" مفهومی نخواهد داشت، زیرا این رزمایش‌ها استراتژی شفاف و جهت‌گیری یکپارچه درباره اسرائیل ندارند و تنها در راستای منافع طرح آمریکایی است که نفس‌های آخر خود را در منطقه می‌کشد.

به همین دلیل هرگونه تلاش کشورهای عربی برای نجات اسرائیل محکوم به شکست بوده و دود آن به چشم همه کشورهایی خواهد رفت که آشکارا و محرمانه روابط خود را با این رژیم عادی‌ می‌کنند.

بنابراین می‌توان گفت، زمان عربده‌کشی اسرائیل بر اساس "استراتژی جنگ در پی جنگ" پایان یافته است و سوریه بر توطئه‌ای که متعرضش شده بود پیروزی شد و امروز طراحی صحنه‌ای که از هفت سال پیش در منطقه جاری و ساری است را تغییر می‌دهد.

قواعد استراتژیک جدیدی وجود دارند که اسرائیل نمی‌تواند آنها را نقض کند وگرنه بهای سنگینی باید بپردازد، تجربه‌ای که در حمله به غزه کسب کرده نمونه کوچکی از توان سوریه و محور مقاومت در حمله به این رژیم بود که تاثیر بسیار عمیقی نه فقط در سطح نظامی بلکه در امکان پایان بی‌بازگشت موجودیت رژیم اشغال‌گر خواهد گذاشت.

سوریه توانسته قواعد استراتژیک جدیدی که شمال لبنان هم می‌شود اعمال کند و به سرعت بهبودی خود را بازمی‌یابد.

منبع: فردا

کلیدواژه: نتانیاهو رژیم صهیونیستی غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۰۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریز شدن رژیم صهیونیستی پس از عملیات موشکی وعده صادق

خبرنگار اعزامی بی بی سی فارسی در تل‌آویو عنوان کرده که این رژیم پس از عملیات وعده صادق با چالش جدی در برابر برخورد با قدرت روز افزون ایران مواجه شده است.

به گزارش مشرق، عملیات وعده صادق رژیم صهیونیستی را در وضعیتی قرار داده که نه راه پس دارد نه راه پیش. این رژیم که خود را به عنوان یک دولت تروریستی تعریف کرده و با حمایت آمریکا و غرب دست به ترور و کشتار نیروهای ذی نفوذ کشورهای مختلف در خاورمیانه می‌زند پس از حمله مستقیم ایران به اسرائیل و هدف قرار دادن مراکز مهم نظامی از جمله پایگاه هوایی نواتیم با چالش جدی مواجه شده است.

اقدامات گذشته این رژیم نشان می‌دهد که اسرائیل امکان حمله رو در رو نظامی را نداشته و با ترورها و حملات کوچک با تاکتیک «حمله هزار خنجر»‌ سعی می‌کرد به کشورهای مختلف ضربه بزند اما پس از انجام عملیات وعده صادق که ضعف پدافند هوایی این رژیم آشکار شد و موشک‌های ایرانی حتی با مشارکت ۱۰ کشور برای دفاع از اسرائیل به مراکز حساس نظامی برخورد کرد، صهیونیست‌ها در حالت فریز شده قرار گرفتند.

«کسری ناجی»‌ خبرنگار بی بی سی فارسی که اخیرا برای تهیه گزارشی به اسرائیل سفر کرده است طی مطلبی با اشاره به چالش جدی اسرائیل در خصوص ادامه حملات تروریستی خود نوشت:‌«در بیت‌المقدس به‌نظر می‌رسد اسرائیل امیدوار است به دوران جنگ غیرعلنی برگردد که بعد از بیش از ۴۰ سال مثل ایران قواعد آن را خوب بلد است. ایران، اما، از معادله‌ای تازه‌ صحبت می‌کند.»

گزارش بی بی سی به آچمز شده اسرائیل اشاره می‌کند و می‌افزاید:‌« از یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل نقل شده که گفته است معادله جدید ایران برای اسرائیل قابل قبول نیست چون اسرائیل نمی‌تواند هر وقت که به هدفی در سوریه حمله می‌برد مورد حمله ایران قرار بگیرد.»

بی سی سی تصریح می‌کند:‌«روزها و هفته‌ها و ماه‌های آینده نشان خواهد داد که چقدر امکان دارد که دو طرف به شرایط قبل از حمله به کنسولگری ایران در دمشق برگردند یا دو طرف از مرزی عبور کرده‌اند که برگشت به آن مشکل یا حتی غیرممکن است.»

صهیونیست‌ها امیدوار هستند که معادله جدیدی که تهران با عملیات وعده صادق برقرار کرده عملی نباشد اما پیام ایران با حمله‌ای قدرتمند و مستقیم نشان می‌دهد که قرار نیست دو طرف در سیستم بازدارندگی که جمهوری اسلامی ایران تعریف کرده‌اند به گذشته بازگردند و با حجم حمله در عملیات ایران و ضعف‌هایی که اسرائیل نشان داده به نظر نمی‌رسد این رژیم بخواهد دوباره وعده صادق تهران در این خصوص را امتحان کند.

گزارشگر بی‌بی سی فارسی طی این سفر به تل‌آویو از بقایای موشک‌هایی که ایران به سمت اسرائیل شلیک کرده است بازدید و آنرا وحشتناک توصیف کرد. این رسانه همچنین در گزارشی با بررسی تصاویر هوایی مراکز حساس نظامی اسرائیل تصریح کرد که ۵ الی ۷ موشک ایرانی به اماکن نظامی راهبردی این رژیم برخورد کرده است.

وال‌استریت‌ژورنال نیز به نقل از یک مقام ارشد نظامی که نخواسته نامش فاش شود از غافلگیری غرب نسبت به ابعاد حمله ایران سخن گفته و درباره لحظاتی که دامنه رگبار موشکی ایران آشکار شد، گفت: «فکر می‌کنم این حمله در بالاترین حد چیزی بود که ما پیش‌بینی می‌کردیم.» غافلگیری غرب از حمله نظامی ایران درحالی بود که پس از هدف قرار دادن کنسولگری تهران در دمشق مشخص بود که ایران به این حمله تروریستی پاسخ می‌دهد و با اجرای عملیاتی با نام «وعده صادق»‌ به وعده خود جامعه عمل پوشاند.

پس از این عملیات شاهد موج استعفاها و برکناری مقامات نظامی صهیونیست هستیم که به نوعی حاکی از ضعف عمده این سیستم است. به اعتقاد تحلیل‌گران صهیونیست استعفای فرمانده سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) فقط بخش بیرونی کوه یخ شکاف داخلی در اسرائیل است.

«عاموس هرئیل» تحلیلگر ارشد روزنامه هاآرتص در این باره نوشت: «در متن استعفای آهارون حالیوا که تقدیم هرتسی هالوی رئیس ستاد ارتش می‌کند، وی اعتراف می‌کند که سرویس اطلاعات نظامی به مأموریت محوله خود عمل نکرده است.»

براساس پیش‌بینی هرئیل، موج گسترده‌ای از استعفاها در صفوف رهبران سیاسی و امنیتی اسرائیل در پیش است و همگی به دلیل شکستی است که عملیات ۷ اکتبر نوار غزه برای اسرائیل به همراه آورده است.

عملیات وعده صادق دومین شوک نظامی صهیونیست‌ها پس از عملیات ۷ اکتبر حماس بود که سیستم نظامی صهیونیست‌ها را دچار چالش جدی کرد و بلافاصله بعد از آن موج گسترده استعفاها و جابه‌جایی‌های نظامی در این رژیم آغاز شد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • عملیات پیچیده ایران در جهان طنین انداخته است
  • فریز شدن رژیم صهیونیستی پس از عملیات موشکی وعده صادق
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت/ تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان علیه رژیم صهیونیستی
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی