Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - در روزهای گذشته خبر حضور سهیل مستجابیان که به دلیل دابسمش‌هایش شهرت زیادی در فضای مجازی به ویژه اینستاگرام دارد در یک فیلم سینمایی بعنوان بازیگر اعلام شد، بعد از این خبر بحثهایی بر سر حضور چنین چهره‌هایی در سینمای ایران و درست بودن یا غلط بودن این اتفاق شکل گرفت.

قبل‌تر هم حضور رضا پرستش (بدل مسی) در فیلم مجید صالحی باز همین مباحث را مطرح کرد که صرف دیده شدن چند ویدیو در اینستاگرام می تواند فردی را به بازیگر تبدیل کند و آیا این انتخاب‌ها تنها برای فروش و جذب مخاطب بیشتر بوده یا سازندگان استعداد ویژه‌ای در این چهره های اینستاگرامی دیده‌اند؟

انتخاب بازیگر در سینما مقوله‌ای چند وجهی است که نمی توان هیچ ساز و کار مشخصی را برای آن تعریف کرد، اما معمولا 3 روش برای انتخاب بازیگر در سینما وجود دارد:

معمول‌ترین شیوه این است که کارگردان بر اساس شخصیت‌های فیلمنامه و بازیگران موجود متناسب با آن شخصیت هنرپیشه مورد علاقه‌اش را انتخاب می کند که می‌تواند از میان بازیگران حرفه ای سینما و تئاتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




شیوه دیگر این است که کارگردان نمی‌خواهد برای یک نقش یا نقش‌های خاصی نمی‌خواهد از چهره های شناخته شده استفاده کند ولی باز ترجیحش بر این است که کسی باشد که تجربه کار در زمینه بازیگری داشته باشد به همین دلیل از میان بازیگران تئاتری کمتر شناخته شده یا هنرجویان و دانشجویان بازیگری انتخاب می‌کند.

یا بازیگر اساسا از میان دوستان و آشنایان یا مردم عادی که هیچ تجربه‌ای هم در زمینه بازیگری ندارند برای نقش خاصی که مد نظر فیلمساز است انتخاب می شود و به تعبیری به جای بازی در آن نقش، به تعبیری خودش یا کراکتری نزدیک به خودش را بازی می‌کند که واژه نابازیگر برای آنها به کار برده می‌شود، اتفاقا بسیار پیش آمده است که بازی در همان نقش باعث شده است که به سینمای حرفه‌ای هم ورود پیدا کرده‌اند و در این حرفه هم مانده‌اند مانند همایون ارشادی، رضا ناجی یا پژمان جمشیدی و ...

هم اکنون تعداد فارغ التحصیلان نسبت به فضای بازیگری تعداد بسیار بیشتر بوده و صف طولانی از بازیگران جوان پشت درب بسته دفاتر سینمایی منتظر ایستاده‌اند ولی تجربه نشان داده است اگر کسی یا کسانی در این زمینه استعداد و توانایی لازم را داشته باشند بهرحال راه خود را پیدا کرده و در سینما خواهند ماند و اگر فاقد چنین کیفیتی باشند طبیعتا به همان سرعتی که به سینما وارد شده اند از آن هم حذف خواهند شد.

سینما هنر-صنعتی است که بهرحال وجود و بازگشت سرمایه در آن حرف اول را می‌زند و از همان ابتدای پیدایش سینما همواره بازگشت سرمایه برای ادامه حیات آن امری واجب بوده است به همین دلیل همواره فیلمسازان و تهیه کنندگان برای رسیدن به این مقصود از ترفندهای مختلفی از زمان پیش تولید تا پخش فیلم استفاده کرده‌اند.

در عصر حاضر با توجه به وجود شبکه‌های اجتماعی و درگیری مخاطب با آن یکی از همان ترفندهای جذب مخاطب می تواند بکارگیری از چهره های شناخته شده در این فضا باشد به همین دلیل مانند هر تجارت دیگری این اقدام امری طبیعی در بخش تجاری سینماست. روح سینما با چنین اتفاقاتی عجین است.

نباید این اتفاق را به یک نکته منفی برداشت کرد بهرحال مسئولیت این انتخاب بر عهده فیلمساز و گروه فیلمسازی است و قطعا اولین کسی که قرار باشد در این رابطه ضربه‌ای بخورد آنها خواهند بود.

برخلاف ذهنیت عمومی حرفه بازیگری بسیار سخت و طاقت فرساست و می توان فهرست‌وار به این چند مورد اشاره کرد: نیاز به آمادگی فکری و ذهنی، پژوهش و تحقیق در زمینه نقش، دانش بازیگری، تحمل شرایط سخت کاری، حاکم بودن روابط در بسیاری از انتخاب ها به جای توجه به استعداد، مهارت و توانایی افراد داوطلب، نبود امنیت و آینده شغلی، مشکلات مربوط به دستمزد، بیمه و...

بهرحال فقط باید منتظر ماند و دید که چه کسانی در این زمینه خود را به اثبات می رسانند و عشق و توانایی ادامه کار را خواهند داشت.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اینستاگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۰۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند

اعضای هیئت انتخاب نخستین رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی با حکم محمدحسین ایمانی خوشخو منصوب شدند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پوران درخشنده، مهدی سجاده‌چی، محمود اربابی، رضا حیدرنژاد، مهدی احمدی، هومان فاضل، علی مؤذنی، مصطفی رستگاری، محمدباقر قهرمانی و حجت‌الاسلام حسین رحیم‌زاده 10 نفر عضو هیئت انتخاب این رویداد استارت آپی‌اند که قرار است آثار منتخب آن را تعیین کنند.

در معرفی فعالیت‌های هنری این افراد چنین آمده است:

پوران درخشنده:

فیلمساز، نویسنده، تهیه ‌کننده و کارگردان ایرانی متولد کرمانشاه است که از سال 1365 فعالیت خود را آغاز نمود و در دانشگاه صداوسیما با گرایش کارگردانی تحصیل کرد. از نمونه آثار او می‌توان به پرنده کوچک خوشبختی، زیر سقف دودی، بچه‌‌های ابدی و شمعی در باد اشاره کرد.

مهدی سجاده‌چی:

فیلمنامه‌نویسِ سینما و تلویزیون، متولد تهران در سال 1340 است. وی کار فیلمنامه‌نویسی در سینما را از سال 1368 با «پاتال و آرزوهای کوچک» با همکاری «مسعود کرامتی» آغاز کرد و در ادامه فیلمنامه آثار دیگری همچون سوفی و دیوانه، روز سوم، قاعده بازی و هفت سنگ را نیز نوشت. سجاده‌چی در حال حاضر رئیس کانون فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران است.

مصوبات شورای هنر از زبان ایمانی‌خوشخو/سند سینما زودتر می‌رسد

محمود اربابی:

مدرس دانشگاه و نویسنده سینما و تلویزیون است. از مهم‌ترین آثار او فیلم زندگی با چشمان بسته و فیلم حکایت عاشقی است.

رضا حیدرنژاد:

متولد تبریز در سال 1333 است و فعالیت‌های سینمایی خود را از سال 1352 آغاز کرد. او فارغ‌التحصیل سینما از مجتمع دانشگاهی هنر و همچنین مدرس کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی است. نویسندگی فیلم سینمایی روی خط مرگ برعهده او بوده است.

مهدی احمدی:

متولد آذر 1345 در تهران، سینما و تلویزیون است. او فارغ‌التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنر است. نقاشی را از سال 1363 شروع کرد و تاکنون در بیشتر از سی نمایشگاه نقاشی شرکت داشته‌است.

هومان فاضل:

فارغ التحصیل رشته تئاتر و نویسنده و کارگردان مجموعه‌های رنگین کمان، حرف آخر، ماجراهای قلقلی، ذره بین، جنگ کتاب و نویسنده فیلمنامه مجموعه «نامه‌های بالدار» است. یکی از مهم‌ترین کارهای او فعالیت در سریال آسمان من به کارگردانی محمدرضا آهنج و همکاری در کنار بازیگرانی نظیر سودابه بیضایی، الهام چرخنده، ویدا جوان و حمیدرضا عطایی است.

علی موذنی:

وی متولد تهران سال 1337 است. لیسانس ادبیات نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دارد و از جمله نویسندگانی است که کار نوشتن را به شکل حرفه‌ای دنبال می‌کند. وی در عرصه داستان کوتاه، رمان، داستان بلند، نمایشنامه و فیلمنامه قلم می‌زند. در حوزه فیلم‌سازی نیز شش تله‌فیلم برای تلویزیون ساخته‌ است.

مصطفی رستگاری:

متولد 1357 تهران و دارای دکترای فلسفه هنر است. از جمله آثار او می‌توان به نویسندگی فیلم سینمایی "چهل سالگی"، "لطفاً بدون گناه"، "به یاد بیاور" و آثار ویدئویی"ما هنوز زنده‌ایم"، "بلند گریه کن"، "تنها خودت مانده‌ای"، "بالا بلند" و سریال "به دنیا بگویید بایستد" و "لیلی کجاست" اشاره کرد.

محمدباقر قهرمانی:

او متولد تهران و کارشناسی فیلمنامه نویسی رادیو تلویزیونی، کارشناسی ارشد رادیو و تلویزیون و دکترای تئاتر و فیلم است.

عضویت در گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، شورای سیاستگذاری مرکز تئاتر مولوی، کمیته بررسی رشته تئاتر کودک و نوجوان، معاون روابط بین الملل دانشگاه تهران و سرپرست دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی از جمله سوابق علمی و اجرایی او است.

حسین رحیم‌زاده:

تحصیل در حوزه علمیه قم، مدرس علوم قرآنی و نهج‌البلاغه، دارای سابقه مدیریت و مشاوره و کارشناسی گروه‌های برنامه ساز تلویزیونی و فیلم و سریال در صداوسیما و عضویت در شورای پروانه ساخت و نمایش سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله سوابق حجت‌الاسلام حسین رحیم‌زاده است.

گفتنی است رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی با هدف کمک به ارتقای کمی‌و کیفی فیلمنامه‌نویسی، شناسایی و معرفی ایده‌های خلاقانه در فیلمنامه‌نویسی، معرفی استعدادهای فیلمنامه نویسی در سطح کشور و زمینه سازی برای حضور و تبادل دانش و تجربه نیروهای خلاق و مستعد کشور خرداد ماه سال جاری در تهران و توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...