Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@11:07:22 GMT

چرا دچار افسردگی پاییزی می شویم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۰۵۹۴

 فصل پاییز علاوه بر تمام زیبایی هایش بیماری های روحی و جسمی زیادی هم با خود به همراه میاره. سرماخوردگی یکی از محصولات اصلی و درجه یک فصل پاییز هست اما علاوه بر سرماخوردگی که یک مشکل جسمی هست، بیماری های روحی زیادی هم در این فصل افراد رو تهدید می کنه.

نقش عوامل محیطی و اجتماعی در افسردگی پاییزی چیست؟

بعضی وقتها عوامل محیطی و اجتماعی در افسردگی پاییزی موثر هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال شخصی که کار و کاسبی خوبی در تابستان دارد و اوج شلوغی و درآمدش در فصل تابستان است، باشروع پاییز و رکود شغلی دچار افسردگی می شود.

برای کاهش بی‌حوصلگی و تنگ شدن خلق و خو در پاییز چه باید کرد؟

اگر افسردگی شدید بود باید به روانپزشک مراجعه شود. اما اگر دچار افسردگی خفیف شدید می تونین با برنامه ریزی درست در زندگی به بهبود افسردگی کمک کنین. به عنوان مثال برای زندگیتون برنامه ریزی کنین. سعی کنین کارهاتون رو به موقع انجام بدین، صبحا پیاده روی و ورزش کنین تا با نشاط بیشتری بتونین کار کنین، تغدیه و خواب خوب و کافی داشته باشین. در هفته ساعاتی رو برای تفریح در نظر بگیرین و سعی کنین از غم و استرس دور باشین

توصیه‌هایی برای کاهش افسردگی فصلی برای مادران باردار

خیلی از خانم ها زمانی که باردار میشن به افسردگی دچار میشن. بنابراین برای کاهش افسردگی در این دوران، همسران باید به خانم شان عشق بورزند، در کارهای منزل به همسرشون کمک کنند، برنامه ها شاد و ورزشی برای همسرشون فراهم کنن، به سفر و میهمانی برن و تا جایی که می تونن به همسرشون ابراز علاقه و عشق کنن تا خانم ها از استرس و افسردگی دور بشن.

نقش رنگ‌ها در کاهش افسردگی پاییزی چیست؟

رنگ هایی که از خانواده رنگ های قرمز هستن باعث تحریک احساس هیجان و شادی در فرد می شن. اما رنگ هایی که از خانواده آبی هستن باعث آرامش و سکون میشن. معمولا افراد افسرده طرفدار رنگ های تیره و سیاه هستن. بنابراین بهترین رنگ برای افراد افسرده رنگهایی از خانواده قرمز است تا حس تحرک و هیجان را در این افراد زنده کند.

رایحه‌های خوش مانند اسطوخودوس تا چه حد در کاهش افسردگی مؤثر است؟

شنیدن بوهای خوش باعث تحریک حس شادمانی و آرامش در افراد می شود. بوی اسطوخودوس بسیار آرامبخش و نشاط آور است و برای افراد افسرده گزینه مناسبی است.

ورزش و پیاده‌روی و نیز شب‌نشینی درشب‌های طولانی پاییز آیا موجب کاهش افسردگی پاییزی می‌شود؟

مهمانی رفتن در شبهای پاییزی برای افراد افسرده مفید است اما به شرطی که این کار هرشب تکرار نشد. چون اگر فرد افسرده شب ها خیلی دیر بخوابد و نظم خوابش بهم بریزد بدتر مضطرب و افسرده میشه. ورزش و پیاده روی هم برای افراد افسرده بسیار مفیده چون حس هیجان و نشاط رو در این افراد زنده می کنه.

نورپردازی درون خانه‌ها در پاییز چگونه باشد؟

یکی از دلایل افسردگی افراد در پاییز هوای ابری و روزهای کوتاه و تاریک است. برای رهایی از این مشکل پرده هارو کنار بزنین و پنجره هارو باز کنین و اجازه بدین نور طبیعی خورشید به جای نور مصنوعی وارد اتاق بشه.

نقش تغذیه در کاهش افسردگی چیست؟

مواد نشاسته ای جز مواد شادی آور هستن. به همین دلیل ماکارونی، شکلات، زعفران (به مقدار کم) از موادی هستن که ضد افسردگی و شادی آور هستن. علاوه بر این نوشیدن آب فراوان هم باعث حس شادابی در فرد میشه.

آیا افسردگی فصلی با جنسیت مرتبط است؟

به طور کلی زنان همیشه دوبرابر مردان به افسردگی مبتلا میشن و این آمار در افرادی که به افسردگی فصلی مبتلا میشن هم صدق می کنه.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: زیبایی سرماخوردگی افسردگی پیاده روی خواب استرس عشق شادی خانواده تغذیه زعفران جنسیت زنان مردان افسردگی پیاده روی خانواده زعفران زیبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۰۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمپوزیوم بررسی چالش‌های فرهنگی و اجرایی برنامه پزشکی خانواده، گفت: در طرح ملی پزشک خانواده، اقناع همکاران، مردم و فرهنگ عمومی پیش نیاز موفقیت اجرای آن خواهد بود. از طرفی مداخلات بزرگ در عرصه سلامت باید با متانت و دور از شتابزدگی انجام شوند.

وی، به هنگام سازی ماژول‌های مورد نیاز حوزه سلامت را برای اجرای این طرح ملی ضروری دانست و اظهار کرد: سالمندی جامعه ایرانی یکی از مهمترین مسائلی است که باید در قالب طرح ملی پزشک خانواده مد نظر قرار گیرد. طبق تعریف اگر هفت درصد جامعه‌ای بالای ۶۵ سال سن داشته باشند، آن جامعه را سالمند می‌نامند.

زالی افزود: سالمندی دوران سخت و پررنجی است که می‌توان با ترویج فرهنگ سلامت سالمندی و اقدام برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها در نوجوانی همچون داشتن تغذیه سالم و ورزش، دوران سالمندی آسوده‌تری داشت.

وی ادامه داد: سالمندی و سالخوردگی شرایط متفاوتی را به افراد تحمیل می‌کند؛ بنابراین برنامه ریزی اجرای طرح ملی پزشک خانواده باید عمیق‌تر، دقیق‌تر و جامع‌تر، در قالب بسته خدماتی متفاوت‌تر از قبل با ساختار بومی ایرانی انجام شود.

زالی به تغییر در میزان شیوع سندرم متابولیک نیز به عنوان دیگر عامل مهم در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: افزایش یا کاهش ریسک فاکتور‌هایی نظیر فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به سبک زندگی افراد وابسته است و تغییر در آن بسیار زمان بر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۸ درصد از جمعیت تهران به فشارخون مبتلا هستند، از طرفی مصرف نمک در ایران ۳ تا ۷ برابر و مصرف شکر ۴.۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. شناسایی، تغییر در ریسک فاکتورها، توجه به تغذیه و سبک زندگی از اهمیت بالایی برای کنترل شیوع سندرم متابولیک محسوب می‌شود.

زالی در ادامه به تأثیر تغییرات آب و هوا و وجود پدیده‌های بیولوژیک نظیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهند گرما موجب افزایش میزان افسردگی و خشونت در افراد جامعه به ویژه زنان می‌شود.

وی تصریح کرد: احتمال شیوع بیماری‌های نوپدید عفونی نظیر کرونا از دیگر عواملی است که نظام سلامت را دچار بحران می‌کند. یکی از مهمترین عوامل در شیوع بیماری‌های ویروسی نزدیک شدن بیشتر بشر به زیستگاه حیوانات و گسترش طبیعت گردی است.

بر اهمیت توجه به تجارب تلخ گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: در دوره قبل اجرای این طرح، دو استان اقدام به تجربه‌نگاری کردند، تحلیل و ارزیابی آن تجارب در عملکرد این دوره بسیار مؤثر خواهد بود؛ نگاه عمیق و واکاوانه، مطالعه مقالات و مستندات، ایجاد نظام ارزیابی مبتنی بر شواهد و آسیب شناسی در ادامه مسیر، به اجرای موفق طرح پزشک خانواده کمک می‌کند.

 زالی همچنین مطالعه عمیق در خصوص ساختار سلامت در کشور، توان نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC)، کمبود نیروی انسانی، بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز را از اقدامات لازم برای آغاز اجرای طرح اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات و بودجه مکفی نیز برای اجرای آن باید انجام شود.

وی با بیان مسائل موجود در حوزه بهداشت، افزود: طرح پزشکی خانواده، طرحی ملی است و باید با همکاری تمامی ارگان‌ها اجرایی شود تا به ثمر نشیند.

زالی از اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت ۲ هزار و ۷۲۰ مراقب سلامت و ۲ هزار و ۳۳۰ پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

وی در پایان بر لزوم مراقبت از نظام PHC، هماهنگی با تغییرات داینامیک سلامت محور، تعریف بسته خدمتی متفاوت نسبت به قبل، تأمین اعتبارات و همکاری تمام ارگان‌ها در سطوح ملی تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟
  • کشف بیش از ۵۰۰ موبایل سرقتی در عملیات پلیس آگاهی پایتخت / کاهش آمار وقوع سرقت مسلحانه
  • ۷۴ تبهکار خطرناک تهران بازداشت شدند | معضل جدی دسترسی مجرمان به سلاح گرم
  • انهدام ۲۱ باند زورگیر و قاپ زن در تهران
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است