Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@21:26:13 GMT

خشونت علیه کودکان به نام دلسوزی والدین

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۰۷۰۳

خشونت علیه کودکان به نام دلسوزی والدین

به گزارش گروه اجتماعی برنا کودک آزاری شامل رفتارهایی است که توسط افراد دیگر ، خصوصا بزرگسالان ، نسبت به کودکان انجام می گیرد و به نوعی به سلامت جسمی و روانی آنان آسیب می رساند .

 

آمار کودک آزاری در ایران هر سال بالاتر می‌رود و بچه‌های زیای قربانی آن می‌شوند و صدمه‌های جبران ناپذیری می‌بینند؛ از آسیب‌های روحی و جسمی شدید تا حتی مرگ! از آبان ۹۶ تا فروردین ۹۷، ۱۶ هزار مورد کودک آزاری گزارش و ثبت شده است که البته اورژانس اجتماعی بهزیستی معتقد است آمار واقعی بسیار بیشتر است چون خانواده‌ها از ترس امنیت و آبرو خیلى از موارد را گزارش نمی‌کنند! بیشترین درصد آمار خشونت‌های خانگی مربوط به کودک آزاری کودکان زیر ۱۰ سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 محسن هاشمی- وکیل دادگستری  - درخصوص علل افزایش خشونت علیه کودکان به خبرنگار برنا  گفت : وقتی شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع رو به انحطاط برود کودک آزاری افزایش می یابد.

وی طلاق های عاطفی، اختلالات شخصیتی و ناتوانی در تامین هزینه های زندگی را از دیگر عوامل افزایش خشونت برشمرد و گفت: در حال حاضر شرایط خانواده ها متزلزل است و کودکانی که در دامن این خانواده ها پرورش می یابند، بیشتر در معرض آزار و اذیت قرار می گیرند.

این کارشناس جرم و جزا علل پیدایش کودک آزاری در جهان را به چند دسته تقسیم کرد: شرایط خانوادگی، شرایط فرهنگی و شرایط خود کودک. بعضی از کودکان دارای ناتوانی  ذهنی یا اختلالاتی مانند پریشانی یا بیش فعالی هستند که منجر به قربانی شدن آنها می شود.

وی تاکید کرد: متاسفانه برخی از کودکان با شرایط خاص مثلا ناخواسته یا نامشروع متولدشده اند یا دارای چهره و اخلاق مناسبی نیستند. حتی تعدادی از کودکان به دلیل انزوا در معرض خشونت بیشتری قرار می گیرند. از دیگر عوامل، شرایط بیمارگونه کودک آزارهاست که مشکلات فرهنگی و اقتصادی بیماریشان را تشدید می کند.

هاشمی در خصوص علل اصلی پیدایش کودک آزاری در ایران ابراز کرد: خوشبختانه در ایران به دلیل وجود آموزه های دینی، کودک آزاری خصوصا آزارهای جنسی در مقایسه با جهان کمتر است .

برخی کودک آزاری ها از روی دلسوزی والدین برای تربیت بچه صورت می گیرد. مثلا تنبیه بیش از حد کودکان . متاسفانه برخی از والدین روش های صحیح تنبیه و تشویق را بلد نیستند. کودک ایرانی هم  وقتی مورد آزار قرار می گیرد به دلیل ترس از آینده و آبرو، نبودن مراکز مرتبط و ترس از والدین این اتفاق را گزارش نمی دهد.

این وکیل دادگستری افزود: اعتقاد من این است که افزایش مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه، زیرساخت ها، عدم وجود قوانین حمایتی از کودکان و عدم اجرای قوانین به صورت سریع و قاطع نسبت به کودک آزاری جزو مواردی هستند که باعث شده این مسئله درجهان افزایش یابد.

هاشمی برخورد قاطع قوه قضاییه و سرعت در رسیدگی و مجازات مجرمان را عوامل بازدارنده در این زمینه دانست.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جرم شرایط اقتصادی کودک آزاری طلاق عاطفی جزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان