Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، علی جمشیدی:  «در این چند سال که مذاکرات مربوط به FATF داغ بوده کدام‌یک از مقامات ارشد همزمان مسئولیت مبارزه با پولشویی و هم مسئولیت مذاکرات FATF را بر عهده داشته‌اند؟

متاسفانه براساس اسناد به‌دست آمده برخی از این مقامات بیش از اینکه به فکر منافع کشور و ملت در مذاکره با FATF و مبارزه با پولشویی باشند به فکر اخذ ویزای اقامت در کانادا، آمریکا و استخدام در سازمان ملل بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» اینها بخشی از نطق صبح یکشنبه محمد دهقان در صحن مجلس شورای اسلامی بود، خبری که البته خیلی زود در رسانه‌ها پیچید اما به‌دلیل اینکه مشخص نبود اشاره این نماینده مجلس دقیقا کدام یک از اعضای تیم مذاکره‌کننده با FATF است و چه کسی از میان این تیم برای اخذ تابعیت آمریکا در امارات اقدام کرده است، خبر همچنان گنگ و مبهم بود.

عصر دیروز اما خبرگزاری‌ها اخبار تکمیلی مربوط به نطق محمد دهقان را رسانه‌ای و نام این فرد را فاش کردند. خبرگزاری «فارس» عصر روز گذشته فاش کرد: «میثم نصیری‌احمدآبادی، مذاکره‌کننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی FATF و رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی ممنوع‌الخروج شد.»

این خبرگزاری گفت دلیل ممنوع‌الخروج شدن میثم نصیری‌احمدآبادی این بوده که وی با حضور در کنسولگری آمریکا در کشور امارات درخواست تابعیت برای خود و خانواده‌اش کرده است.

میثم نصیری‌احمد‌آبادی کیست؟
 میثم نصیری‌احمدآبادی از آذرماه سال ۸۹ ریاست مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد را برعهده داشته و همچنین رئیس واحد اجرایی دبیرخانه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بوده است. او در این سال‌ها مسئولیت اصلی مبارزه با پولشویی در دولت را برعهده داشته و در سال‌های اخیر نیز علاوه‌بر اینکه به‌عنوان کارشناس در جلسات مختلف دولت و مجلس حضور داشته به‌عنوانی نماینده ارشد ایران و مسئول مذاکره با گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF بوده است.

احمد‌آبادی که این روزها مدافع اصلی و تند اجرای ACTION PLAN گروه ویژه اقدام مالی در ایران است و چندین‌بار نیز در جلسات مختلف مسئول گفت‌وگو با نمایندگان مجلس و حتی خبرنگاران و مدیران رسانه‌های مختلف برای جلب حمایت آنها در راستای اجرای مطالبات این نهاد بین دولتی بوده است، سفرهای متعددی به کشورهای خارجی ازجمله کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس داشته و در جریان این سفرها با مراجعه به سفارت آمریکا برای اخذ تابعیت خود و اعضای خانواده‌اش تلاش کرده است.

رئیس مرکز FIU وزارت اقتصاد که در طول تغییرات مختلف وزرای اقتصاد و دارایی کشور، همچنان در جایگاه خود حضور داشته، در چند ماه گذشته علاوه‌بر حضور در تورهای تفریحی و سفر به هفت کشور اروپایی، با مراجعه به سفارت آمریکا در امارات درخواست تابعیت خود و اعضای خانواده‌اش را ارائه کرده و همچنین در مراجعات دیگر پیگیر این درخواست شده است.

در کنار اینها نصیری‌احمدآبادی درخواستی را هم با سربرگ رسمی اداره مبارزه با پولشویی ایران برای تابعیت کانادا تهیه و آن را به یکی از سفارتخانه‌های این کشور ارائه کرده است.

احمدآبادی که اکنون با همین ادله ممنوع‌الخروج شده است نقش موثری در اجرای مطالبات FATF از سوی علی طیب‌نیا در دولت یازدهم داشته و آنچنان‌که خود اظهار می‌کند فرآیند همکاری‌های ایران با FATF پس از «ارسال نامه موافقت با اجرای برنامه عمل پیشنهادی (FATF) از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس شورای عالی مبارزه با پولشویی به‌عنوان مهم‌ترین سند اعلامی ایران» قوت گرفته است.

البته نباید این را هم فراموش کرد که درصورت ادامه فرآیند فوق یعنی تصویب و قانون‌شدن لوایح CFT و پالرمو، مرکز تحت امر نصیری‌احمدآبادی، مسئول همکاری با این دو کنوانسیون بین‌المللی خواهد بود.

 این تجربه دوم است
مساله مهمی در این میان وجود دارد که نمی‌توان از آن گذشت. ماجرای نصیری‌احمدی‌آبادی دومین مساله از این جنس در سال‌های اخیر است که در جریان مذاکرات ایران با کشورها و مجموعه‌های بین‌المللی کشف می‌شود. البته اگر آنچه در مذاکرات دهه 70 و 80 گذشت و باعث دستگیری و محاکمه چند نفر از اعضای تیم مذاکره‌کننده دولت وقت ازجمله سید‌حسین موسویان شد را فاکتور بگیریم، باید گفت که اولین ماجرا مربوط به دستگیری عبدالرسول دری‌اصفهانی، نماینده بانک مرکزی در جریان مذاکرات برجام با 1+5 بود.

«عبدالرسول دری‌اصفهانی» که از سال 92 به‌عنوان مشاور ولی‌الله سیف، رئیس کل وقت بانک مرکزی مشغول به‌کار شده بود، در جریان مذاکرات هسته‌ای به‌عنوان کارشناس مسائل مالی و روابط بانکی به تیم مذاکره‌کننده اضافه و پیگیر ماجرای رفع تحریم‌ها می‌شود.

دری‌اصفهانی که دارای تابعیت کانادایی بود در تحقیقاتی بعد از آنکه نشان درجه سه خدمت را از دست حسن روحانی دریافت کرد و به عضویت کمیته پیگیری برجام درآمد، مشخص شد که از طریق شرکتی بنام PWC مشغول جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی کشورهای غربی ازجمله انگلیس بوده و ماهانه 7500 پوند حقوق دریافت می‌کرده است.

 اظهارات عجیب ظریف با استناد به اطلاعات نصیری‌احمدآبادی
پس از مخالفت شورای نگهبان و کارشناسان حقوقی-‌اقتصادی با پیوستن ایران به CFT و پالرمو، محمد‌جواد ظریف با یکی از رسانه‌های نزدیک به دولت به گفت‌وگو نشست و با طرح ادعایی عجیب گفت: «بالاخره پولشویی یک واقعیت در کشور ماست و خیلی‌ها از پولشویی منفعت می‌برند. من نمی‌خواهم این پولشویی را به جایی نسبت دهم، اما جاهایی که هزاران میلیارد پولشویی می‌کنند، حتما آنقدر توان مالی دارند که ده‌ها و صدها میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی کنند.» این اظهارات که با موجی از انتقادها همراه بود باعث شد تا نمایندگان مجلس و همچنین سخنگوی قوه قضائیه از وی درخواست کنند تا اگر ادعاهایش مستند است، اسناد مربوطه را ارائه کند و اگر نیست از مردم عذرخواهی کند.

در پی این واکنش‌ها اما محمد‌جواد ظریف روز گذشته با خبرگزاری خانه ملت گفت‌وگو کرد و حرف‌های جدیدی را بیان کرد. او در پاسخ به سخنان منتقدان که درخواست ارائه اسناد را کرده بودند گفت که «من مسئول مستندات نیستم» و تاکید کرد که «مرکز مربوطه در وزارت اقتصاد و دارایی موارد پولشویی را اعلام کرده است.»

این اظهارات ظریف به‌خوبی مشخص می‌کند که وی ادعای وجود پولشویی در کشور را با توجه به اسناد مرکزی که مسئولیت آن را میثم نصیری‌احمدآبادی برعهده داشته، ارائه کرده است و حالا اگر کسی به‌دنبال رسیدن به حقیقت و دستیابی به اسناد مربوط به این ادعاست باید با کسی که به‌دنبال گرفتن تابعیت آمریکا و کانادا و خروج از کشور است وارد رایزنی شود!

البته اکنون تنها حرفی که باقی می‌ماند این است که آیا بهتر نبود محمدجواد ظریف به‌جای اتهام به کشور و مبارزه سیاسی با منتقدان پیوستن ایران به CFT و استناد به اطلاعات فردی که در بالا توصیف شد، ماجرای همکاری ایران با FATF را از منظر کلان و حفظ منافع ملی نظاره می‌کرد؟(1)


پی نوشت:
1)http://newspaper.fdn.ir

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۱۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پدر جغرافیای ایران کیست؟

محمدحسن گنجی یکی از اساتید دانشکده ادبیات و علوم انسانی، بنیان‌گذار دانش جغرافیای نوین و هواشناسی ایران بود.

به گزارش اقتصاد۲۴، وی به‌عنوان رییس هواشناسی ایران، رییس هواشناسی منطقه آسیا و عضو کمیته اجرایی سازمان هواشناسی جهان شناخته می‌شد. او در رشته تاریخ و جغرافیا دارالمعلمین عالی به تحصیل پرداخت و به همراه دانشجویان دانش‌سرای عالی برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت، اما، چون در دبستان زبان انگلیسی آموخته بود بعد از چند ماه به انگلستان اعزام شد.

پروفسور گنجی علت علاقه خود به جغرافیا و به خصوص هواشناسی را پدیده خشکسالی و سیلی می‌داند که در روزگار کودکی و نوجوانی در زادگاهش اتفاق افتاد و به روستاییان آسیب غیرقابل جبرانی وارد کرد. استاد گنجی پس از بازگشت به ایران به‌عنوان استاد در دانشکده ادبیات و دانش‌سرای عالی به تدریس جغرافیا مشغول شد. اندکی بعد به آمریکا رفت و درجه دکتری در رشته جغرافیا را کسب کرد.

دوران کودکی و نوجوانی محمدحسن گنجی

محمدحسن گنجی در ۲۱ خرداد سال ۱۲۹۱ خورشیدی در بیرجند (قهستان) به دنیا آمد. سرزمین قهستان شبیه یک جزیره‌ای در دریای شن بود و مردم برای وارد شدن به آن از هر طرف باید از فرسنگ‌ها کویر بی‌آب و علف گذر می‌کردند. اهالی آن منطقه و به خصوص اهالی بیرجند از ایرانیان قدیمی با رگه‌هایی از دیگر اقوام بودند که بیش‌تر از راه کشاورزی همراه با دامداری امرار معاش می‌کردند. خانواده دکتر گنجی نیز از این مردمان جدا نبودند. وی دارای سه برادر و دو خواهر بود که چهار نفر از آن‌ها در همان شهرستان بیرجند تدریس می‌کردند و پدرش هم مدت‌ها نایب‌الحکومه شهر قائن بود و هم‌زمان به شغل کشاورزی و دامپروری نیز مشغول بود.

محمدحسن گنجی در سن شش سالگی وارد مدرسه شوکتیه در بیرجند می‌شود. در مدرسه شوکتیه رسم بر این بود که به شاگرد نخست، شاگرد دوم و شاگرد سوم به ترتیب مدال طلا، مدال نقره و یک کتاب نفیس هدیه می‌دادند و دکتر گنجی در طی شش سال تحصیل خود، چهار مدال طلا و دو نقره به دست آورد و در جشن پایان دوره که آن مدال‌ها را به سینه زده بود چنان احساس سربلندی می‌کرد که به گفته خودش «گویی قلعه خیبر را فتح کرده بود.»

پس از پایان تحصیلات مقدماتی، به دارالمعلمین عالی تهران وارد شد و توانست در رشته تاریخ و جغرافیا مدرک کارشناسی را اخذ کند و بعد از آن به‌عنوان دانشجوی برگزیده به اروپا اعزام شد و در دانشگاه ویکتوریا، منچستر انگلستان ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۱۷، کارشناسی ارشد خود را در رشته جغرافیا کسب کرد. در سال ۱۳۳۱، محمدحسن گنجی بار دیگر با استفاده از بورسیه تحصیلی به کشور آمریکا اعزام شد و دکتری خود را در رشته جغرافیا، از دانشگاه کلارک دریافت کرد و پس از بازگشت، در دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد و در سال ۱۳۵۸ بازنشسته شد، اما او هرگز دست از کار نکشید و از سال ۱۳۶۴ با مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی همکاری خود را شروع کرد و از سال ۱۳۷۰ به‌عنوان مشاور رییس دانشکده علوم زمینی با دانشگاه شهید بهشتی همکاری داشت. دکتر گنجی در زمان جنگ تحمیلی هم در ستاد بسیج مسئولیت بررسی و ارزیابی نقشه جبهه‌های جنگ را بر عهده داشت. علاوه بر این از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ مشاور رییس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح‎ بود.

همسر و فرزندان محمدحسن گنجی

دکتر گنجی در ۲۴ دی ۱۳۲۰ با خانم لطیفه جوادزاده، از ایرانیان مقیم ارمنستان، ازدواج کرد. آن‌ها فرزندی نداشتند و تا پایان عمر در کنار یکدیگر ماندند. دکتر گنجی در دوران پیری هنگامی که همسرش بیمار بود با وجود کهولت سن خود، از همسرش پرستاری می‌کرد.

استادان و مربیان‎ ‎محمدحسن گنجی

مربیان و استادان‎ ‎دکتر گنجی در طی دوران تحصیل او عبارت بودند از: میرزا احمد نراقی، شیخ ‏احمد سلیمانی‎ ‎نراقی، کلنل علینقی وزیری، مفیدالملک، سیدرضی حسین (ناظم هندی)، عباس اقبال‏‎ ‎آشتیانی، ‏ماژور مسعودخان کیهان، بدیع‌الزمان فروزانفر، سیدمحمدکاظم عصار، دکتر‎ صادق رضازاده شفق، ‏عبدالحسین شیبانی وحیدالملک، دکتر عیسا صدیق، دکتر اسدالله‎ ‎بیژن و‎...

مشاغل و سمت‌های پروفسور محمدحسن گنجی

• استاد دانشگاه تهران

• ریاست اداره کل هواشناسی‎ ‎ایران

• نماینده ثابت دولت ‏ایران در سازمان‎ ‎هواشناسی جهانی

• معاونت پارلمانی وزارت راه

• ریاست‏‎ ‎دانشکده ادبیات و علوم انسانی

• ریاست موسسه آموزش عالی امیر شوکت الملک علم بیرجند

• مشاور رییس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح‎

• عضویت در بخش جغرافیایی سازمان مطالعه و ‏تدوین کتب دانشگاهی (سمت)

• عضویت در کمیته رهبری اطلس اقلیمی ‏ایران ‎در سازمان هواشناسی

• ‏عضو مادام العمر انجمن جغرافیائی انگلستان

• عضو سابق انجمن سلطنتی مردم‎ ‎شناسی انگلستان و ایرلند

• عضو شورای عالی آمار

• عضو هیات تحریریه دائره المعارف‎ ‎بریتانیا

• عضو افتخاری انجمن ‏آمریکایی پیشرفت علوم

• عضو شورای عالی مردم شناسی‎

• عضو انجمن جغرافیائی کشور‌های آسیا و ‏آفریقا

• عضو کمیته ملی آبشناسی (یونسکو‎)

• عضو هیات ممیزه دانشگاه تهران

• عضو کمیسیون ‏بورس‌های دانشگاهی

• عضو کمیسیون‎ ‎همکاری فرهنگی ایران و فرانسه (دانشگاهی)

• عضو کمیته ‏جغرافیائی فرهنگستان ایران‎

• عضو شورای عالی جغرافیایی وابسته به سازمان جغرافیایی کشور

• عضو کمیته‎ ‎برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش

• عضو هیات امنای مدرسه عالی بازرگانی رشت

• ‎عضو هیات امنای مدرسه عالی علوم اراک

• عضو هیات امنای مدرسه عالی فنی تهران

• ‎عضو ‏اتحادیه انحمن‌های علمی

• رییس اولین کنگره جغرافیدانان ایران

• عضو‎ ‎شورای دانشگاه ‏تهران

• اولین رییس انجمن جغرافیدانان ایران

خانه جغرافیا در تهران

در تاریخ سوم آذر ۱۳۹۰ با حضور پروفسور محمد حسن گنجی، منزل مسکونی او به تملک شهرداری تهران درآمد و به‌عنوان خانه جغرافیا نامگذاری شد. در حال حاضر این خانه به‌عنوان یکی از مراکز و خانه‌های علم و زندگی شهر تهران محسوب می‌شود.

درگذشت پروفسور محمدحسن گنجی

پروفسور محمدحسن گنجی در ۲۸ تیرماه ۱۳۹۱ در منزل شخصی خود بر اثر زمین خوردن دچار شکستگی جمجمه و خونریزی مغزی شد. پس از آن به بیمارستان پیامبران تهران منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفت و در نهایت در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت. پیکر ایشان پس از تشییع از مقابل دانشگاه تهران جهت خاکسپاری به شهر بیرجند منتقل شد و در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۳۹۱ در محل بوستان دکتر محمدحسن گنجی در خیابان توحید، در خاک زادگاهش آرام گرفت.

دیگر خبرها

  • پدر جغرافیای ایران کیست؟
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • کره جنوبی سطح هشدار خود را در ۵ سفارتخانه افزایش داد
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان