Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:13:14 GMT

چرا همسرتان به شما شک دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۲۷۲۹

چرا همسرتان به شما شک دارد؟

یک پژوهشگر حوزه روانشناسی گفت: بسیاری از مواقع ریشه بی‌اعتمادی در روابط زوجین به جهت علاقه، غیرت و عشق افراطی است؛ این عشق بیمارگون احساس تعلق غیرمنطقی در طرفین را ایجاد می‌کند که این احساس به مرور تبدیل به شکست و یأس در روابط شده و زندگی یک زوج در ورطه نابودی قرار می‌گیرد.

‌احمد ترابی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا‌، در رابطه با علل شک و تردید بین زوجین عنوان کرد: این شک و تردید طبعا علل و عوامل مختلفی دارد، افرادی که به اختلالات روانشناختی مبتلا هستند از قبیل کسانی که دچار افسردگی یا اسکیزوفرنی هستند، سوء ظن به وضوح در افکار و رفتار آن‌ها دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم داشن عزت نفس، از عوامل اولیه شک و وسواس است

وی تصریح کرد: کسانی که به اختلالات شخصیت مرزی، پارانوئید و وسواس دچارهستند، شک و ظن در روابطشان نمود پیدا کرده و قابل مشاهده است؛ همچنین نبود عزت نفس یا احساس حقارت می‌تواند از عوامل اولیه در این مسئله باشد؛ همچنین کسانی که خودباوری پایینی داشته و در رابطه خود با همسرشان پذیرش کمی دارند به این معنا که کمتر کانون توجه همسر هستند یا تصور می‌کنند که همسرشان او را کمتر از خود می‌داند و او را حقیر در نظر می‌گیرد، دچار شک می‌شوند.

ترابی افزود: این مسئله می‌تواند به مرور در زندگی، باعث بدبینی و تفکرات منفی شود، درواقع فرد تصور می‌کند همسرش دیگران را نسبت به او ارجح و برتر می‌داند و در رویارویی و ارتباط با دیگران او را رها کرده و در نهایت امر فراموش می‌کند.

این پژوهشگر حوزه روانشناسی در رابطه با ریشه ی بدبینی در افراد گفت: اساساً تجربیات گذشته خصوصاً در دوران کودکی و طرحواره‌های ناسازگار اولیه فرد نقش حیاتی ایفا می‌کند، این تجربیات هرچه ناسازگارانه‌تر و عمیق‌تر در دوران طفولیت و در اولین روابط و تجربیات با دیگران رخ دهند بدیهی است که اثرات مخرب‌تر و ناخوشایندتری بر جای می‌گذارند.

فرزندان‌ شک و تردید را از والدین خود می آموزند

این استاد دانشگاه تاکید کرد: تجربیات گذشته هر انسان خصوصاً در دوران کودکی به صورت ناخودآگاهانه «ناهشیار» به او یاد می‌دهند که در حال حاضر چگونه تفکر، احساس یا رفتار کند، همچنین توجه به الگوگیری و تقلید به عنوان یکی دیگر از مؤلفه‌های بدبینی و تردید، بسیار برجسته است؛ چرا که معمولاً فرزندانِ والدین بدبین و بی اعتماد در طول زندگی خود شک را از طریق فرایند سرمشق‌گیری مشاهده‌ای می‌آموزند و همیشه به این گمانند که دیگران قابل اعتماد نبوده و زندگی همیشه در هاله‌ای از شک و تردید معنا پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: عدم شناخت کافی از همسر و ویژگی‌های شخصیتی و مَنِشی او، گاه بنیان شکاکیت را پدید می‌آورد، یک فرد با عدم برداشت نامناسب از همسر آینده‌اش، تصویری را در ذهن پرورش می دهد که در تعارض با واقعیت موجود است، بنابراین با ورود به زندگی مشترک احساس می‌کند که در انتخابش خطا رفته و یا دقت لازم را نداشته است؛ این اتفاق نوعی ناکامی، درهم‌ریختگی و انزجار در رابطه با همسر را به وجود می‌آورد.

غیرت و عشق افراطی، ریشه بی اعتمادی در روابط زوجین

ترابی با تاکید براینکه بسیاری از مواقع ریشه بی‌اعتمادی در روابط زوجین به جهت علاقه، غیرت و عشق افراطی است، گفت: این عشق بیمارگون احساس تعلق غیرمنطقی در طرفین را ایجاد می‌کند که این احساس به مرور تبدیل به شکست و یأس در روابط شده و زندگی یک زوج در ورطه نابودی قرار می-گیرد.

این درمان گر روانشناسی در خصوص عوامل فزاینده شک بین زوجین بیان کرد: کسانی که در روابط خود، خواهان توجه و مراقبت افراط ‌گونه هستند و دائماً در تماس‌های خود به طرف مقابل این پیغام را می‌دهند که باید تمام آمال و آرزوهای من را برآورده کنی، طبیعتاً به تشدید بدبینی دامن خواهند زد.

وابستگی، یکی از مولفه های ایجاد تردید در همسران

وی خاطر نشان کرد: گاهی در روابط حریم خصوصی معنای خود را از دست می‌دهد و طرفین خود را مُحق می‌دانند که باید در جریان تمام جزئیات امور باشند، این نوع سبک رفتاری منجر به عدم اعتماد در روابط زناشویی می شود.

ترابی، تمایل شدید به تکیه کردن دیگران و وابستگی را  از دیگر مؤلفه‌های ایجاد تردید در روابط زوجین دانست و تاکید کرد: گاهی فرد تصور می‌کند زندگی بدون دیگری معنایی نداشته و منجر به فروپاشی می شود؛ خشم‌های منفعلانه در روابط، حساسیت به هر چیز جزئی و بی ارزش در زندگی و برجسته کردن امور سطحی، در نهایت منجر به افزایش سوءظن در روابط می شود.

این پژوهشگر حوزه روانشناسی در رابطه با راه های درمان شک و تردید برخی زوجین تصریح کرد: به طور کلی افراد همیشه باید سعی کنند در هر مورد و موضوعی با همسر خود با صداقت در کلام و اصالت رفتار کنند، ریشه-های بسیاری از بی اعتمادی‌ها، عدم صداقت و صراحت در شروع زندگی است و درواقع مخفی کاری و پنهان کردن، نقطه آغازین بسیاری از بدبینی‌ها است.

محبت و توجه در روابط زناشویی، شک و تردید را کم می کنند

وی تاکید کرد: زوجین باید سعی کنند تا نسبت به تعهدات و قرارها با همسر خود متوجه و حساس باشند؛ تأخیر در قول‌ها و وعده‌ها به نوبه خود منجر به شکل‌گیری افکار منفی، هیجانات ناخوشایند و داشتن حریم خصوصی در روابط زناشویی می‌شود؛ هر کدام از زوجین باید به حریم خصوصی یکدیگر احترام گذاشته و از ورود به حریم خصوصی یکدیگر امتناع کنند.

این استاد دانشگاه گفت: محبت و توجّه کردن بی قید و شرط در روابط زناشویی طبعاً در کاستن بی‌اعتمادی و شک بسیار حائز اهمیت است، به این معنا که باید افراد را همانطور که هستند، بپذیریم و درصدد تغییر دیگران نباشیم.

افراد بسیار شکاک باید به روانشناس مراجعه کنند

ترابی بیان کرد: زوجین باید در زمان موضوعات و مسائل شک برانگیز به جای قضاوت کردن به جمع‌آوری اطلاعات واقعی و منطقی بپردازند و در نهایت تا روشن شدن واقعیت موضوع را با همسر خود در قالب یک گفتگوی سازنده عنوان کرده وهمچنین برای حل مسئله با افراد خردمند مشورت کنند.

این پژوهشگر روانشاسی در پایان خاطر‌نشان کرد: راه‌حل عملی تعدیل و از بین بردن شک در روابط، روان‌درمانی تخصصی توسط یک روانشناس مجرب است تا ریشه‌های بدبینی، رهاشدگی، احساس حقارت، احساس نا امنی و بی‌کفایتی فرد، شناسایی شده و با رویکرد علمی در زمان منظم و نسبتاً طولانی به درمان فرد پرداخته شود، همچنین در فرایند درمان اختلال بدبینی ممکن است استفاده از دارودرمانی توسط یک روان‌پزشک لازم و ضروری به نظر برسد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شک به همسر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۲۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مورینیو: با ناراحتی منچستریونایتد را ترک کردم؛ به تن هاخ زمان دادند، به من نه!

آقای خاص می‌گوید در منچستریونایتد به اندازه کافی به او وقت ندادند.

طرفداری | ژوزه مورینیو معتقد است منچستریونایتد به اندازه کافی به او زمان نداد.

ژوزه مورینیو حد فاصل سال‌های 2016 تا 2018 روی نیمکت منچستریونایتد نشست و توانست در اولین فصل خود به 3 جام از جمله لیگ اروپا دست پیدا کند. اما اوضاع در ادامه، خصوصاً در فصل سوم برای آقای خاص خوب پیش نرفت و او سرانجام در دسامبر 2018 به دلیل کسب نتایج ضعیف از هدایت شیاطین سرخ برکنار شد. مورینیو هنگام سرمربی‌گری منچستریونایتد، چندین بار به ضعف ساختاری این تیم اشاره کرده بود و حضور برخی از افراد و بازیکنان را از عوامل پسرفت قرمزهای منچستر نامید.

مورینیو که به تازگی پای میز گفت‌وگو با نشریه تلگراف انگلیس نشسته، معتقد است مدیران منچستریونایتد به اندازه‌ اریک تن هاخ از او حمایت نکردند و زمان کافی برای ساخت یک تیم یک‌دست را ندادند. سرمربی پرتغالی در این خصوص گفت:

چیزی که تن هاگ در دوران حضورش در منچستریونایتد دارد را من نداشتم. آن سطح از حمایت و اعتماد را نداشتم. مهلتی که به تن‌هاخ دادند، به من داده نشد. به همین دلیل با ناراحتی آنجا را ترک کردم، چرا که احساس می‌کردم در ابتدای مسیر هستم. در برخی مواقع احساس می‌کردم که اگر به من اعتماد می‌کردند و به تجربه من ایمان داشتند، همه چیز می‌توانست متفاوت باشد. هنوز چند بازیکن در تیم حضور دارند که من پنج یا شش سال پیش آن‌ها را نمی‌خواستم. به نظرم این بازیکنان تا حدودی نمادی از چیزی هستند که من آن را بهترین رفتار حرفه‌ای برای باشگاهی با چنین ابعادی نمی‌دانم. با این حال، من وظیفه‌ام را در آن باشگاه به بهترین نحو انجام دادم. زمان همیشه حقیقت را آشکار می‌کند. من آرزوی موفقیت برای منچستریونایتد دارم.

از دست ندهید ????????????????????????

باخت دیوید تیلور، دردسر تازه برای حسن یزدانی تصاویر سه‌بعدی علیه ژاوی: توپ یامال گل نشده بود! باورنکردنی؛ لالیگا تکنولوژی خط دروازه ندارد کامنت تمسخرآمیز وینیسیوس؛ فکر کردی بلینگامی؟

دیگر خبرها

  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • مارتین لوتر کینگ و خشونت
  • تردید در مادرید: عربستان مشتری ستاره رئال
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • با 6 تکنیک کهن ژاپنی زندگی و روابط تان را متحول کنید
  • ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن ها باید «نه» بگوییم
  • اخراج پناهجویان قانونی روابط کابل اسلام آباد را بهم خواهد زد
  • ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن‌ها باید «نه» بگوییم
  • مورینیو: با ناراحتی منچستریونایتد را ترک کردم؛ به تن هاخ زمان دادند، به من نه!
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ