Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری- ایرنا- سرپرست واحد بیماری های خاص مازندران گفت که اجرای برنامه ملی درمان بیماری سکته مغزی در بیمارستان های استان باعث کاهش 40 درصدی مرگ و میر ناشی از بیماری مغزی شده است .

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح ملی درمان سکته‌های حاد مغزی در هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه ‌روز با عنوان برنامه کشوری
' ۷۲۴ ' از سال 95 در کشور به اجرا گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هدف اجرای این طرح ارائه خدمات درمانی فوری و موثر به بیماران در سه ساعت اول وقوع سکته مغزی به عنوان ' ساعات طلایی ' است که علاوه بر کاهش عوارض سکته از جمله فلج اعضای بدن، باعث جلوگیری از مرگ حتمی بیمار می شود.
جواد بابازاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون طرح 724 در مازندران در بیمارستان بوعلی ساری، امام رضا (ع) آمل و شهید رجایی تنکابن فعال است.
وی گفت: از زمان اجرای طرح در این بیمارستان ها 171 بیمار سکته مغزی خدمات درمانی فوری و لازم را دریافت کردند .
سرپرست واحد بیماری های خاص مازندران با اعلام این که این بیماران دچار سکته مغزی از نوع یک شامل پارگی عروق و خونریزیشده بودند، افزود: انتقال بموقع این بیماران در ساعت طلایی به بیمارستان ها و تزریق داروی تی پی ای 'TPA' یا حل کننده و رقیق کننده خون سبب شد تا از مرگ نجات یابند.
وی ادامه داد: در صورتی که به این بیماران بموقع داروی مورد نظر تزریق نمی شد فلج و بستری شدن به مدت 6 ماه در منزل و یا بیمارستان حداقل ترین عوارضی بود که به دنبال سکته مغزی نصیبشان می شد .
بابازاده گفت: همچنین با توجه به شدت آسیب دیدگی عروق مغز ناشی از سکته در برخی از این بیماران در صورت عدم انتقال بموقع آنها به اورژانس ویژه ، مرگ 40 درصد آنها حتمی بود .
وی افزود: اجرای طرح 724 سبب شده است تا سکته مغزی که پیش از این دومین عامل مرگ و میر در مازندران محسوب می شود به سومین عامل تبدیل شود.
بابازاده از گسترش اورژانس ویژه سکته قلبی و مغزی در دیگر بیمارستان های مازندران به عنوان برنامه های آینده دانشگاه علوم پزشکی نام برد و گفت که بزودی بیمارستان ولیعصر قائمشهر هم زیر پوشش این طرح ها قرار می گیرد.
فشار خون بالا ، چربی خون بالا ، دیابت بد کنترل شده ، چاقی ، مصرف دخانیات ، استرس ، فعالیت بدنی بدون آمادگی و غذاهای پرچرب و پرنمک از اصلی ترین عوامل سکته مغزی به شمار می رود .
بر اساس آمارهای رسمی سالانه نزدیک به ۲۰۰هزار مورد سکته مغزی در ایران رخ دهد.
سکته مغزی بر دو نوع است که یک نوع مربوط به بسته شدن رگ های خونی است به این معنی که خون در داخل رگ لخته می شود و نوع دیگر هم مربوط به پاره شدن رگ های خونی مغز است.
بر اساس بررسی های رسمی 85 درصد سکته های مغزی در کشور مربوط به لخته شدن خون است و طرح 724 هم برای مقابله با این نوع سکته ها به اجرا گذاشته شده است .
سکته مغزی دارای علائم ساده نظیر کج شدن ناگهانی صورت، مختل شدن ناگهانی صحبت‌کردن و اختلال ناگهانی در حرکت دست و یا راه رفتن است و در صورتی که افراد بتوانند بلافاصله پس از مشاهده این علائم به درمانگاه مراجعه کنند در فوری ترین زمان به بیمارستان های دارای طرح 724 ارجاع می شوند.
سکته مغزی همچنان در جهان به عنوان یک بیماری کشنده عمل می کند و به همین دلیل در ایران 26 آبان تا دوم آذر با عنوان هفته سکته حاد مغزی نام گذاشته شده و شعار آن هم امسال ' سکته مغزی قابل درمان است ' انتخاب شده است.
2096/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي علوم پزشكي سكته مغزي مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۳۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران

تین نیوز

 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران گفت: در یک ماه گذشته عملیات شانه سازی و اصلاح شیب شیروانی حاشیه راه های محورهای اصلی و نقاط پر تصادف مازندران به طول ۱۴۰کیلومتر توسط این اداره کل انجام شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حسن جهانیان بر اهمیت ایمن سازی حریم و حاشیه راه ها در کاهش تصادفات جاده ای تأکید کرد و گفت: ایجاد فضایی مناسب در حاشیه راه ها برای رانندگان از جمله اقداماتی است که در کاهش تلفات ناشی از خروج خودرو از جاده و واژگونی موثر بوده، از این رو عملیات اصلاح شیب شیروانی در کناره جاده ها به منظور ارتقاء سطح ایمنی و جلوگیری از واژگونی و کاهش آسیب سرنشینان وسایط نقلیه انجام می شود.

وی ادامه داد: امروزه حاشیه راه و ایمن بودن آن و همچنین فرهنگ ایمنی، در پیشگیری از تلفات و تصادفات جاده ای بسیار مهم است.

جهانیان افزود: اغلب تلفات و تصادفات جاده ای ریشه در عامل انسانی داشته که در این میان خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیر مجاز و خروج از جاده از جمله مواردی است که سهم قابل توجهی در تصادفات جاده ای دارد.

وی تصریح کرد: حفظ و نگهداری راه های موجود یکی از وظایف ذاتی این اداره کل بوده که علیرغم محدودیت های اعتباری این اداره کل با تکیه بر همت راهداران پرتلاش خود توانسته، در این مسیر گام های ارزنده ای بردارد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان با اشاره این نکته که عواملی همچون راه، خودرو و انسان در بروز حوادث رانندگی تأثیر دارند گفت: امیدواریم با انجام اقدامات ایمن سازی زود بازده مانند اصلاح شیب های شیروانی راه ها شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • دیدار رئیسی با بیماران اتباع
  • دیدار رئیس جمهور ایران با بیماران اتباع
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله