Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@08:09:36 GMT

چشمه شفابخش به سمنان نزدیک‌تر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۳۶۲۶

چشمه شفابخش به سمنان نزدیک‌تر می‌شود

شهردار مرکز استان از برنامه شهرداری این شهر برای احداث تقاطع غیر همسطح امام حسن(ع) در کمربندی ورودی غربی سمنان خبر داد و افزود: با احداث این تقاطع غیرهمسطح، جاده دسترسی به منطقه گردشگری آبگرم سمنان نیز احداث خواهد شد و مسیر دسترسی به این ظرفیت مهم "توریست درمانی" با احداث این جاده، حدود 6 کیلومتر کوتاه تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمد ناظم رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اعلام این خبر گفت: تقاطع غیر همسطح امام حسن(ع) سمنان در منطقه غربی تقاطع غیر همسطح جهاد سمنان احداث می شود، و با این تقاطع غیر همسطح کمر بندی سمنان به منطقه شهری متصل خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر میدان امام حسن(ع) سمنان یکی از ورودی ها به شهر سمنان از کمربندی است، که احداث این تقاطع غیر همسطح سفرهای برون شهری را به داخل شهر هدایت و مشکل زوار و شهروندان سمنانی در دسترسی به کمربندی نیز حل خواهد شد.

ناظم رضوی با اشاره به ظرفیت ویژه منطقه آبگرم خاطرنشان کرد: در آینده مقدمات ایجاد پایگاه های اقامتی، تفریحی و گردشگری در منطقه آبگرم سمنان فراهم خواهد شد و این خود یکی از ظرفیت های توسعه شهری خواهد بود. مدت زمان اجرای پروژه احداث تقاطع غیر همسطح میدان امام حسن(ع) سمنان 2 تا 3 سال خواهد بود و برای احداث آن بالغ بر 35 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امسال با تامین30 درصد بودجه، بخش قابل توجهی از این پروژه عملیاتی می‌شود. 

به گزارش ایسنا، چشمه آبگرم سمنان، یکی از چشمه ‌های آبگرم دارای خاصیت درمانی در کشور است که در جنوب غربی شهر درجزین، شمال غربی روستای افتر شهرستان سرخه، 21 کیلومتری شمال غرب سمنان و 18 کیلومتری غرب مهدیشهر واقع شده است.  چشمه‌ های بزرگ این منطقه که از گذشته دارای استخرهایی با عمق و ظرفیت کم است و از نظر شیمیایی، آب این منطقه گوگردی است و علاوه بر خاصیت تفریحی برای درمان بعضی از بیماری های پوستی و رماتیسمی، همه ‌ساله در تابستان، اوایل بهار و پاییز مورد استفاده گردشگران قرار می‌گیرد. 


صاحب نظران معتقدند، این منطقه به دلیل نزدیکی با شهر سمنان و محور تهران - مشهد و جاده سمنان - فیروزکوه دارای شهرت محلی بوده اما برای بسیاری از مسافران عبوری و علاقه‌ مندان گردشگری ناشناخته مانده که نیازمند اطلاع ‌رسانی، ایجاد زیرساخت های اولیه مانند جاده آسفالت و امکانات اقامتی مناسب و سالم‌ سازی و رعایت بهداشت آب آشامیدنی در آن است. 
 

 وجود فسیل‌های زیاد به‌ویژه فسیل دوکفه‌ای، بیانگر این نکته است که این منطقه در دوران زمین‌شناسی در کف دریا واقع بوده است و همچنین در ارتفاعات شمالی منطقه، فعالیت‌های محدود آتشفشانی دیده می‌شود. آب‌وهوای منطقه در قسمت‌های جنوبی دره، گرم و خشک و در قسمت‌های بالاتر و انتهایی حوزه، سرد و معتدل است. پوشش گیاهی منطقه آبگرم بسیار فقیر است و فقط در قسمت شمالی و در ارتفاعات پوشیده از انوع گیاهان وحشی مانند زرشک، انواع گرامینه، انواع گون و نی است.

آب این منطقه در زمره آب‌های معدنی‌ای قرار می‌گیرد که منشاء درونی دارند. یعنی آب در ساختمان درونی زمین وجود دارد و بر اثر حرارت مرکزی زمین از شکاف‌ها و مجاری موجود بالا آمده و به سطح زمین می‌رسد. در این منطقه پنج چشمه وجود داشته که چهار چشمه همچنان جوشش دارند. دو چشمه بزرگ و معروف‌تر «مرادآب» و «گرآب» نام دارند. در غرب این دو چشمه، در پشت خانه‌های قدیمی تخریب شده، دو چشمه دیگر وجود دارد که به «قولنج آب» معروف است. بهترین فصل استفاده از این چشمه‌ها در اوایل بهار و پاییز است.

بسیاری از چشمه‌های آبگرم کشور که در سطح ملی و بین المللی شناخته شده‌اند فاقد خواص درمانی هستند؛ این منطقه بکر، یکی از معدود چشمه‌های آبگرم کشور است که استفاده از آن در زمینه درمانی و تفریحی سابقه طولانی دارد. به طوری که از گذشته استخرهایی با عمق و ظرفیت کم در محل چشمه‌ها ساخته شده است. از جمله اثرات درمانی این چشمه‌ها، تأثیر روی مخاط پوستی و بهبود بافت‌های بیمار است و بیماری‌هایی مانند بیماری‌های جلدی مانند سودا، کورک، زرده زخم و پسیورازیس را تسکین می‌بخشد. این آب‌ها در اثر خاصیت جذب و حل‌کننده‌ای که دارند، در تغذیه بافت‌ها تغییرات عمیقی به وجود می‌آورند و در درمان بیماری‌های ناشی از تورم و التهاب مفاصل، غده‌ها، کبد، رحم، استحکام شکستگی‌ها و برخی رماتیسم‌های مزمن و ضایعات دستگاه عصبی مفید است. نوشیدن این آب معدنی، ترشح معده را افزایش می‌دهد و به علت وجود آهن در درمان کم خونی مفید است.


یکی از مهمترین مسائل برای رفاه گردشگران منطقه آبگرم سمنان، احداث حمام‌های بهداشتی است که متاسفانه تاکنون بستر بهسازی این مکان فراهم نشده است. تاسیسات اقامتی قابل قبولی در اطراف چشمه ها وجود ندارد و شش باب اتاقی که در گذشته در این محل وجود داشته به گفته برخی از مسافران تخریب شده است و غیرقابل استفاده است.


علاوه بر چشمه‌های آبگرم، جاذبه‌های فرعی نظیر وجود ارتفاعات و تنوع رنگی رسوبات و رخنمون سطح دگرشیبی لایه‌های رسوبی برای علاقه‌مندان به کوهنوردی شگفتی‌هایی می‌آفریند. از لحاظ مطالعات زمین‌شناختی نیز این منطقه زمینه مناسبی برای محققین علوم محیطی فراهم آورده است. همچنین بقایای چند قلعه قدیمی وجود دارد که مردم سمنان معتقدند این قلعه‌ها متعلق به دوران قبل از اسلام است.


سخت‌ترین نقاط عبوری مسیر آبگرم، مکان‌هایی است که جاده و بستر رودخانه فصلی (خشک‌رود یا کال)، همدیگر را قطع می‌کنند. جاده دسترسی به منطقه، مناسب اتومبیل‌های شاسی‌بلند است ولی انواع سواری‌ها نیز خود را به آبگرم می‌رسانند. به دلیل احتمال حرکت سیلاب و ریزش کوه در مسیر دسترسی، تردد در زمستان و روزهای پربارندگی خطرناک است و توصیه نمی‌شود. چندین مسیر، دسترسی به منطقه آبگرم را میسر می‌سازد. مسیرهایی از شهرستان مهدیشهر، درجزین و افتر وجود دارد اما مشخص‌ترین مسیر، از سه‌راهی مومن‌آباد و از طریق جاده خاکی به فاصله تقریبی ۲۹ کیلومتر است.

انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چشمه آبگرم منطقه سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز توانمندسازی در محله قائمیه احداث می‌شود

مدیر منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان از احداث مرکز توانمندسازی در محله قائمیه با اعتباری بالغ‌بر ۳۰۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: در حال حاضر این پروژه در مراحل اولیه اجرا قرار دارد.

جواد کشانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به احداث مرکز توانمندسازی در محله قائمیه اظهار کرد: خانه فرهنگ قائمیه یکی از مراکز فرهنگی قدیمی و با سابقه در این منطقه بود که سال‌ها پذیرای شهروندان در کلاس‌های آموزشی و برنامه‌های متنوع فرهنگی و ادبی، همچنین محل تشکیل کانون‌های مختلف هنری و ورزشی بوده است.

وی افزود: این مرکز طی چند سال اخیر برای توانمندسازی بانوان به بخش خصوصی واگذار شده بود، اما به‌دلیل فرسوده و قدیمی‌بودن ساختمان آن، ادامه فعالیت در این مرکز امکان‌پذیر نبود.

مدیر منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان با بیان اینکه ساختمان این مرکز قابلیت گسترش برای ایجاد فضای مناسب‌تر برای استفاده شهروندان را داشت، تصریح کرد: بدین منظور و برای رفاه حال شهروندان تصمیم به تخریب و احداث مرکز جدید در زمینی به مساحت حدود ۴۵۰ با زیربنای ۱۲۰۰ مترمربع، در چهار طبقه با ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار گرفته شد

کشانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این پروژه در مراحل اولیه اجرا قرار دارد.

کد خبر 746623

دیگر خبرها

  • برگزاری پنجمین دوره مسابقات ملی دوچرخه‌سواری جام چشمه سبز گلمکان
  • پشمینه رستنی شفابخش دشت‌های اصفهان
  • فاز سوم بوستان خضر در قم احداث می‌شود
  • مرکز توانمندسازی در محله قائمیه احداث می‌شود
  • احداث تقاطع غیرهمسطح مشهد-شاندیز-طرقبه در سال ۱۴۰۳
  • فعال سازی دریچه شبکه آبیاری در «کورسا» / تحقق تقویت کشاورزی منطقه
  • توسعه و مرمت آبگرم‌های رامسر با جذب سرمایه گذار
  • بهره برداری فاز یک و دو تصفیه خانه پرکندآباد در آینده نزدیک
  • از آب نیسان، باران شفابخش بهاری غافل نشوید
  • ۲ پروژه توسعه و مرمت آبگرم‌های شهرستان رامسر در دست اقدام است