Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@03:26:07 GMT

افق روشن ایران با الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۴۲۱۵

افق روشن ایران با الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی

روش ‌شناسی یا متدولوژی (Methodology) پیشرفت یک جامعه براساس شاخصه های بومی و ملی آن قابل سنجش است.
براساس شاخص شناسی پیشرفت در کشورهای مختلف از مولفه های روش استنتاجی یا استدلال قیاسی بهره می گیرند، تا تراز پیشرفت و توسعه علمی تر و دقیق تر مورد ارزیابی قرار گیرد.
پیشرفت در هر کشوری دارای ساختاری مسنجم و هدفمند است که این ساختار ریشه در تاریخ، فرهنگ و هویت بومی و ملی مردم آن سرزمین دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ابلاغیه 22 مهرماه سال 97 مقام معظم رهبری در خصوص ' الگوی پیشرفت ایران در پنجاه سال آینده ' یک سند بالادستی است که مهمترین نقشه راه برای ایران به حساب می آید.
در مقدمه این ابلاغیه تاکید شده است: ' الگوی پایه، چارچوب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و معرف سیر کلی تحولات مطلوب ایران در عرصه‌ فکر، علم، معنویت و زندگی بسوی تمدن نوین اسلامی ایرانی در نیم‌قرن آینده است.
این الگو با مشارکت گسترده متفکران و صاحب‌نظران ایرانی و براساس جهان‌بینی و اصول اسلامی و ارزش‌های انقلاب اسلامی و با توجه به مقتضیات اجتماعی و اقلیمی و میراث فرهنگی ایران، بر طبق روش‌های علمی و با استفاده از دستاوردهای بشری و مطالعه آینده‌ پژوهانه تحولات جهانی طراحی شده و شامل مبانی، آرمان‌ها، رسالت، افق و تدابیر است'.
از این رو، یکی از مهمترین آرمان های هدف گذاری شده در این ابلاغیه، پیشرفت براساس ارزشهای ملی و بنیادین است.
'آرمان‌های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ارزش‌های بنیادین فرازمانی و فرامکانی جهت‌ دهنده پیشرفت است.
مبنایی‌ ‌ترین این ارزش‌ ها، نیل به خلافت الهی و حیات طیبه است. اهم ارزش‌های تشکیل ‌دهنده حیات طیبه عبارتند؛ معرفت به حقایق، ایمان به غیب، سلامت جسمی و روانی، مدارا و همزیستی با همنوعان، رحمت و اخوت با مسلمانان، مقابله مقتدرانه با دشمنان، بهره‌ برداری کارآمد و عادلانه از طبیعت، تفکر و عقلانیت، آزادی مسئولانه، انضباط اجتماعی و قانون ‌مداری، عدالت همه ‌جانبه، تعاون، مسئولیت پذیری، صداقت، نیل به کفاف، استقلال، امنیت و فراوانی'.
مهمترین محور 55 بند بخش تدابیر این ابلاغیه به نهادینه سازی سبک ایرانی اسلامی است که عمومیت تمامی شهروندان را در بر می گیرد تا نقش مهمی در این پیشرفت ایفا کنند.
کارشناسان معتقدند: 'در الگوی پیشرفت قرار است ایران با بهره مندی نظام مند از مشورت جمعی نخبگانی به توسعه همه جانبه دست یابد'.
به عقیده آنان 'الگوی پیشرفت در عملیاتی کردن ظرفیت های قانون اساسی برای پیشبرد همه امور نقش ایفا می کند'.
یک پژوهشگر و محقق علوم انسانی در این باره می گوید: یکی از مهمترین مولفه های جهان امروز، پیشرفت و رسیدن به شاخصه های توسعه یافتگی تعیین شده در اسناد بالادستی است.
فاطمه رضایی در گفت وگو با ایرنا افزود: سند بالادستی الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی به دلیل در برگیری همه آحاد مردم باید به یک گفتمان در سطح جامعه تبدیل شود.
این محقق و پژوهشگر با بیان اینکه افق این سند آرمان های الگو را بر جامعه و زیست بوم ایران در نیم قرن آینده با هدف های واقعی نمایان می کند، گفت: این الگو به صورت جامع تمامی ابعاد پیشرفت جامعه را در نظر گرفته است و می تواند بهترین نقشه راه برای جز به جز امور جاری کشور باشد.
رضایی تاکید کرد: در تحقق این الگوی مهم مجلس شورای اسلامی، دولت، مجمع تشخیص مصلحت نظام نقش بازتولید پیشرفت را دارند و مردم نیز در این الگو، ایفاگر نقش تولید هستند.
بگفته وی، در برابر پدیده مدرنیته و جهانی شدن کشور همواره نیازمند یک سند بالادستی با محوریت شاخصه های بومی و ملی است و سند الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی در این زمینه برگ برنده ایران خواهد بود.
به گزارش ایرنا، اکنون این سند می تواند یک صفت کاربردی برای پیشرفت امور در کشور باشد و همگانی شدن آن باعث تقویت سبک ایرانی اسلامی شود.
2097/6021
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی ایران جامعه شاخص مجلس شورای اسلامی مجمع تشخیص مصلحت نظام 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۴۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، با حضور در بیت آیت‌الله جوادی آملی با این مرجع تقلید دیدار و گفتگو کرد.

آیت الله جوادی آملی در این دیدار با بیان اینکه حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند، ابراز کرد: حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ، ادب، بزرگواری و کرامت ایران اسلامی باشند.

این مرجع تقلید افزود: هم زائران و هم مسئولین بعثه ها باید در نشست و برخوردها و در تمامی رفتار و گفتار خود دعوت به وحدت را سرلوحه کار خود و برنامه ها و فعالیت ها داشته باشند تا دیگر زائرین از رفت و آمد و گفتار اینها احساس وحدت نمایند.

وی با بیان اینکه حج برنامه بین المللی اسلام است، بیان کرد: قرآن که کتاب بین المللی هست در سه بخش ملی، منطقه ای و بین المللی سخن دارد، و بیش از خطاب ها به مسلمانان ﴿یا ایها الذین آمنوا﴾، خطاب اصلی قرآن کریم به بشر است: ﴿نَذِیراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿کَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمینَ نَذیرًا﴾ و توصیه می کند که باید جامعه محلی و منطقه ای و بین المللی آرام باشد و حج برنامه بین المللی اسلام است و باید همگان از فرصت حج که سفری بین المللی است برای نشر معارف استفاده نمایند.

آیت الله جوادی آملی خطاب به روحانیون کاروان ها بیان داشتند: روز فتح خیبر، روز نجات مسلمان ها بود که باعث نشاط فراوانی شد، در همان روز فتح خیبر، جعفر، برادر امیرالمؤمنین، از مهاجرت حبشه برگشت. وجود مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التّحیة و الثناء) فرمود امروز دو حادثه شیرین و گوارا برای من پیش آمد: یکی اینکه جعفر از حبشه برگشت و یکی اینکه خیبر را فتح کردیم، من نمی‌دانم به کدام یک از این دو خوشحال تر باشم! فتح خیبر و نجات مسلمان ها کجا، آمدنِ جعفر و برگشت او از مسافرت، کجا! چطور رسول خدا فرمود من نمی دانم به کدام یک از اینها خوشحال باشم!؟ سرّش آن است که جعفر کار عالمانه و محققانه و فرهنگی کرد، یعنی یک عالم می تواند کار فرهنگی بکند که به منزله فتح خیبر باشد، لذا روحانیون کاروان ها بدانند وظیفه مهمی دارند و باید به گونه ای رفتار کنند که نمودی از جلال و شکوه اسلام داشته باشند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است
  • رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد
  • معلمان الگوی خوبی برای دانش آموزان باشند
  • آینده برای لرستان روشن است/ لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات
  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است
  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • مردم غزه مقاومت را از ایرانی ها آموخته‌اند