Web Analytics Made Easy - Statcounter

سهولت حمل و نقل اصل اساسی زیست‌پذیری شهری محسوب می شود که زنگ خطر انفجار ترافیکی اردبیل با توجه به وضع موجود و راکد بودن چند ساله پروژه‌های مبهم به صدا درآمده است. ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۵ استانها اردیبل نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سلسله گزارش‌های زیست‌پذیری با هدف بررسی میزان انطباق اردبیل با مولفه‌های استانداردهای ارائه شده آغاز شد که در گام نخست خود به تعریف، تبیین و تحلیل این موضوع در سطح کلان و کلی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فصل نخست این گزارش گفته شد کلانشهر اردبیل در سال‌های اخیر در حال رشد و تلاش برای توسعه‌ یافتن است؛ در حوزه‌های مختلف شهرسازی، معماری و زیباسازی شهری نهادهای مختلف فعالیت‌های گوناگونی را انجام داده‌اند، اما انطباق این فعالیت‌ها با مولفه‌های زیست‌پذیری از یک سو و توجه به امر ساخت و ساز در دو دیدگاه کیفی و کمی، مهندسان و سازمان نظام مهندسی را به چالش می‌کشد که چقدر توانسته‌اند اردبیل را که پس از اکثر شهرهای ایران به عنوان کلانشهر معرفی شده را طبق مولفه ها و اصولی که از آزمون و خطای سایر شهرها و موسسات مطالعاتی ایران و جهان به دست آمده را رشد و توسعه دهند.

در نهایت نتیجه گرفته شد که شهر اردبیل  فاصله  بسیاری با معیارهای جهانی زیست پذیری دارد. سیاست‌های اتخاذ شده برای شهر اردبیل در جهت رسیدن به شهری که در آن  به سلامت اجتماعی و کالبدی و روانی همه ساکنانش توجه شده  در بخش هایی ناکار آمد است .

زیست‌پذیری شهر اردبیل-1| بررسی میزان انطباق اردبیل با معیارهای زیست‌پذیری

 

یکی از مسائل مهمی که باید مورد مطالعه قرار گیرد رسیدگی به مسئله حمل و نقل و ترافیک می باشد از این رو می‌توان به الگوی توسعه حمل و نقل محور یعنی، توسعه‌ای متراکم با ترکیب مناسب از کاربری‌ها در مجاورت ایستگاه‌ها و مسیرهای حمل و نقل عمومی که منجبر به شکل گیری محلات با درجه کیفیت بالایی از زندگی می‌شود اشاره کرد. 

توسعه‌ شهر زیست‌پذیر مبتنی بر حمل و نقل عمومی

یکی از معیارهای اصلی برای رسیدن به شهر زیست پذیر توجه به وضعیت حمل و نقل عمومی و ترافیک در شهرها می‌باشد. کلانشهر اردبیل نیز همانند تمام شهرهای دنیا با رشد روز افزون جمعیت مواجه است که این مسئله معضلات متعددی را پیش‌روی شهر قرار می‌دهد.

 یکی از مسائل مهمی که باید در مورد مطالعه قرار گیرد رسیدگی به مسئله حمل و نقل و ترافیک می باشد از این رو می‌توان به الگوی توسعه حمل و نقل محور یعنی، توسعه‌ای متراکم با ترکیب مناسب از کاربری‌ها در مجاورت ایستگاه‌ها و مسیرهای حمل و نقل عمومی که منجبر به شکل‌گیری محلات با درجه کیفیت بالایی از زندگی می‌شود اشاره کرد از این رو زیرساخت‌های شهر و شبکه حمل و نقل شهری که حکم شریان‌های حیاتی را دارند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شوند.

توسعه حمل و نقل محور ‏یک الگوی توسعه است که تمرکز بر نزدیکی و تکیه بر افزایش حمل و نقل دارد توسعه حمل و نقل  نه تنها باعث افزایش حمل و نقل می شود بلکه یک شبکه امن  دوچرخه سواری و پیاده روی را ایجاد میکند که باعث کاهش وابستگی به خودرو و امنیت بیشتر خیابان ها، کاهش آلودگی، افزایش سلامتی در شهرهای می‌شود.

 

 باید این واقعیت را پذیرفت که حمل و نقل جزو الزامات زندگی بشری است و در این خصوص موضوع بهسازی زیرساخت‌ها که در ارتباط مستقیم با حمل و نقل می‌‍‌‌باشد را نباید نادیده گرفت.با توجه به اهمیت ویژه حمل و نقل عمومی در زیست پذیری شهری و تعاریف گفته شده اگر بخواهیم آرمان‌شهری را تعریف کنیم  که در آن حمل و نقل عمومی در عالی‌ترین درجه خود قرار دارد باید شهر اردبیل از نو بسازیم که این امکان پذیر نمی‌باشد.

بنابراین در موضوع حمل و نقل شهری باید شناخت درستی از زیرساخت‌ها،  شریان حیاتی شهر و نیازهای آینده شهر اردبیل داشته باشیم تا بتوانیم بر معضلات امروز فائق آییم و برنامه‌ای مناسب برای آرمان‌شهر فردا داشته باشیم.

خیابان امام قلب تپنده حمل و نقل عمومی شهر اردبیل

اگر به وضعیت حمل و نقل شهر اردبیل توجه کنیم درمیابیم که خیابان امام خمینی که به موازات رودخانه بالیخلو حد فاصل ایستگاه سرعین و میدان علی سرباز قرار گرفته است به عنوان اصلی‌ترین شریان شهر و به طبع آن میدان سرچشمه به عنوان مرکز شهر اردبیل با بیشترین معضلات ترافیکی و مشکلات آن روبرو است.

باید خاطر نشان کرد که بیشتر خیابان‌های شلوغ شهر در ارتباط مستقم و غیر مستقیم با این خیابان هستند که اگر مشکلات ترافیکی این خیابان حل شود میتوان بخش عمده‌ای از مسائل ترافیکی و حمل و نقل شهر را سامان داد.

با گذری ساده ازاین مسیر میتوان دریافت که  کوچه های اطراف این خیابان تبدیل به پارکینگ های شهری و یا به مسیرهایی در‌رو برای فرار از ترافیک تبدیل شده‌اند.

 با نگاهی دقیق‌تر به مشکلات این خیابان درمیابیم که نهاد یا شخص به تنهایی قادر به رفع این مشکلات نخواهد بود پس نیاز به مشارکت اقشار مختلف جامعه در کنار دستگاه‌های اجرایی حس می شود.

 از اهم مشکلات ترافیکی اردبیل میتوان به کم عرض بودن خیابان اشاره کرد که در آینده ای نزدیک دیگر جوابگوی نیازهای شهر نخواهد بود؛ یکی از معضلات ملموس خیابان های اردبیل  تردد زیاد خودروهای تک سرنشین است که موجب افزایش حجم ترافیک و در نتیجه کندی حرکت و سنگینی ترافیک شود اما دلیل استفاده از خودروهای تک سرنشین را می‌توان در نبود و یا کمبود کیفیت ناوگان حمل و نقل عمومی جستجو کرد.

انفجار ترافیکی در میدان سرچشمه

تفاوت عمده میدان سرچشمه با دیگر تقاطع‌های خیابان امام این است که میدان سرچشمه در میان کوچه‌ها محصور شده است؛ باید به این مسئله هم اشاره کرد که میدان سرچشمه محل تلاقی مسیر اتوبوس های خطوط مختلف شهریست که به این مسئله دامن میزند.

همچنین باید به وجود مطب پزشکان در میدان سرچشمه اشاره کرد که حتی با ایجاد ساختمانی تحت عنوان ساختمان پزشکان کهدر پشت بیمارستان امام خمینی واقع شده است هیچ تلاشی برای انتقال پزشکان صورت نگرفته و حاصل ساختمان پزشکان اردبیل ساختمانی متروک است.

گاها نبود زیرساخت ها یا زیرساخت های غلط در بروز مشکلات نقش دارند. وجود مدارس درنزدیکی یا سطح این خیابان همچون مدرسه معلم و دکتر شریعتی، که در هنگام ورود و خروج دانش آموزان با سیل عظیمی از خانواده ها و سرویس‌های مدارسی مواجه می‌شویم که در ظهر و عصر ترافیک سنگینی را در مسیر ایجاد می‌کند.

ضرورت تشکیل مرکز کنترل ترافیک در اردبیل

در اکثر شهرهای بزرگ و پیشرفته دنیا به منظور ارتقاء احاطه مدیریت شهری بر کلیه رویدادها و وقایع اثرگذار شهر، از فن آوری‌های نوین نظارت از راه دور استفاده می شود و با استقرار ساختاری یکپارچه به عنوان مرکز فرماندهی شهر، امکان اعمال تدابیر مدیریتی در خصوص رویدادها و حوادث مختلف شهر فراهم می گردد.

 

 

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار وقت در خصوص ایجاد این مرکز گفته بود: با هدف ساماندهی ترافیک شهر اردبیل مرکز کنترل ترافیک شهرداری اردبیل ایجاد می‌شود و در حال حاضر تمامی هماهنگی‌ها و اقدامات لازم در این زمینه انجام داده شده است.

مرکز کنترل ترافیک شهرداری اردبیل ایجاد می‌شود

اتمام بزرگترین پروژه ترافیکی اردبیل در ابهام/این پروژه تا چه زمانی به طول خواهد انجامید؟

یکی از پروژه‌های بزرگی که برای حل معضل ترافیک در خیابان امام انجام گرفت در ایستگاه سرعین بود، طبیعی است اجرای چنین پروژه‌هایی تا زمانی که به بهره‌برداری نهایی برسد معضلاتی را در آن منطقه ایجاد می‌کند اما با مدیریتی که صورت گرفت در فاز اول  باعث شد تا گره کور تاریخی ترافیکی در ایستگاه سرعین کمی باز شود.

استاندار اردبیل: باید کارگاه‌های پل قدس اردبیل به طور همه‌جانبه فعال شود

اکبر بهنام‌جو دردی ماه 96 در بازدید از پروژه پل قدس گفته بود: اکبر بهنامجو در پل قدس اردبیل تا پایان سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد که نیاز است در این زمینه شهرداری و شورای شهر اردبیل اقدامات اساسی انجام دهد.

 وی با اشاره به اینکه یکی از مطالبات اصلی مردم اردبیل اتمام هرچه زودتر پل قدس اردبیل است گفته بود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده این پروژه تا پایان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد که نیاز است در این زمینه شهرداری و شورای شهر اردبیل اقدامات اساسی را انجام داده و زیرساختهای ضروری این پروژه را تامین نمایند.

پروژه پل قدس اردبیل تا پایان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

لطف‌اللهیان در اردیبهشت‌ماه 97 در بازدید از پروژه داروپخش اردبیل با اشاره به پیشرفت فیزیکی 80 درصدی طرح گفته بود: بر اساس وعده پیمانکار تا پایان شهریورماه 97 این پروژه به بهره‌برداری می رسد.

شهردار اردبیل: با برنامه‌ریزی صورت گرفته پل داروپخش اردبیل تا پایان نیمه نخست امسال به بهره‌برداری می‌رسد

 

پل داروپخش یکی دیگر از پروژه‌های مهم عمران شهری اردبیل بوده که تنها در سال 96 به اندازه 50 درصد پیشرفت بیشتری داشت و در مجموع بالای 70 درصد رسید و با برنامه‌ریزی صورت گرفته درصددیم تا پایان نیمه نخست امسال به بهره برداری برسد.

پل داروپخش اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد

8سال چشم انتظاری برای اتمام پروژه کمربندی سوم اردبیل

در دور تا دور شهر دو کمربندی وجود دارد که امروز در داخل محدوده شهری قرار گرفتند مسئله که مسئولین امر را بر آن داشت تا کمربندی سومی را ایجاد کنند تا تردد خودروهای سبک و سنگین که می‌خواهند از شمال تا جنوب از غرب تا شرق و  بلعکس تردد کنند را تسهیل بخشد و از بار ترافیکی شهر و کمربندی دوم بکاهد.

این پروژه که در سال 89 شروع به کار کرده است امروز با گذشت هشت سال  به دلیل کمبود اعتبار پیشرفت پروژه به یک چهارم هم نرسیده است پروژه‌ای که قرار بود  مشکلات ترافیکی در شهر را حل کند امروز خود به مشکلی برای شهر بدل شده است.

علی یوسف زاده معاون ساخت و مهندسی اداره کل راه و شهرسازی اردبیل با بیان اینکه نمیتوان پیش‌بینی قطعی از زمان بهره برداری پروژه دانست اظهار کرد: اعتبار این پروژه ملی از قانون بودجه تزریق می‌شود و ما پیگیر آن هستیم تا در بودجه سال 98 اعتبار مناسبی برای باز کردن گره‌های این پروژه تخصیص یابد.

 

پروژه‌ای که پیش‌بینی می‌شدتا 50 سال آینده کاربرد ترانزیتی خود را حفظ کند با روند کندی که در پیش گرفته است تا 50 سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

 

شهردار اردبیل خصوص معضلات ترافیکاردبیل گفت: شهرداری تمام تلاش خود را برای توسعه خدمات حمل و نقلی انجام می‌دهد اما برای ارائه خدمات با کیفیت‌تر  فقط توسعه کمی مهم نیست بلکه برخی از مشکلات نیز به ترافیک شهری اردبیل برمی‌گردد.

حمید لطف اللهیان در ادامه می‌گوید به همین دلیل طرح جامع ترافیک شهر اردبیل بعد از مطالعه به وزارت کشور ارسال شد این طرح به تایید وزارت کشور و شورای عالی حمل و نقل و ترافیک رسیده است که طبق این طرح توسعه پایدار حمل و نقل شهری که مورد نظر کارشناسان است می توان دست یافت.

وی پروژه‌های پل قدس و بزرگراه ولایت به طرف شهرک نادری را اقدام مهم شهرداری در این زمینه عنوان می‌کند و می‌گوید در طرح جامع ترافیک سعی شده است تا برنامه ریزی های پایدار و منطقی برای غلبه بر مشکلات متعدد حوزه حمل و نقل و ترافیک با رعایت اصول فنی و علمی مورد توجه قرار گیرد و طرح جامع ترافیک شهر اردبیل که باعث توسعه پایدار حمل و نقل عمومی شهر می‌شود یک چشم انداز 20 ساله را به شکل همه‌جانبه اعم از حمل و نقل عمومی شامل اتوبوس تاکسی ایستگاه‌های آن ها و اجرای طرح های جدید حمل و نقل در نظر گرفته است تا امکان دسترسی مردم به یک حمل ونقل ساده روان و تاثیرگذار فراهم آید.

شهردار اردبیل بیان می کند اصلاح هندسی معابر ساخت و ساز ،تغییر جهت خیابان ها و پل های روگذر ،نحوه نصب تابلوهای راهنمایی و رانندگی، اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی ،ورود ناوگان جدید حمل و نقل از جمله اتوبوس تندرو و مترو و نحوه تردد خودروها ،بخش هایی از طرح جامع ترافیک است.

لطف اللهیان در مورد ملزومات اجرای بهینه برنامه‌های مورد نظر طرح جامع ترافیک شهر عنوان می‌کند در اجرای این طرح مسئولیت تمام دستگاه‌های اجرایی مشخص شده و نیاز به همکاری همه جانبه است که علاوه بر ضرورت هماهنگی دستگاه‌های اجرایی مرتبط اجرای دقیق طرح تفصیلی و جامع شهر نیز نیاز است اجرای دقیق طرح تفصیلی یک حرکت مثبت و سازنده تلقی می‌شود و با این رویکرد می‌توان نتیجه اجرای برخی از طرح‌های تاثیرگذار برای حل مشکل ترافیک و حمل و نقل عمومی را فراهم کرد

با توجه به اقلیم شهر اردبیل که آب و هوای سرد و کوهستانی دارد با شروع فصل سرما عملا کارهای عمرانی را در فصل سرما غیر ممکن می‌کند؛ واقعیت این است با ابراز امیدواری‌ها و روند کند اجرای این پروژه ها شهر اردبیل تا مدت ها میزبان پروژه های نیمه تمام خواهد بود .

در انتها باید گفت: شهر اردبیل در جهت رسیدن به نقطه مطلوب زیست پذیری در مولفه ترافیک شاهد آغاز پروژه‌های مختلف است اما روند کند اصلاح وضع موجود ، طراحی برای آینده و اجرای پروژه‌ها اردبیل را از قطار پر سرعت توسعه جا گذاشته است باید  متذکر شد سیر صعودی پیشرفت و توسعه شهرسازی جهان و انطباق ان با زیست پذیری و انسان محوری منتظر اردبیل نخواهد بود و سرعت لاکپشتی دستگاه های اجرایی در این خصوص قابل اغماض نیست.

گزارش از امیر محمدی الماسی و بهرام آدشیرین پور

انتهای پیام/ش

R41374/P1377/S6,49/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند

به گزارش همشهری آنلاین، هادی حق بین در مورد سرانجام ساخت آزادراه شهید شوشتری و رایزنی با محیط زیست برای اجرای فاز دو این آزاد راه، گفت: برای ساخت فاز اول بخش زیادی از معارضین پروژه رفع شده است و به صورت جزئی کماکان معارض مانده؛ اما تأثیر چندانی بر روند اجرای پروژه نمی‌گذارند.

او با بیان اینکه تمام جبهه‌های کاری پروژه ساخت آزادراه شهید شوشتری فعال است، اظهار کرد: امسال فاز اول این آزادراه را به عنوان یک پروژه اثرگذار در جریان بهبود ترافیک تقدیم مردم خواهیم کرد؛ البته اتصال آزادراه به بزرگراه هجرت نیز باید انجام شود و این پروژه نیز آغاز شده است و امید است تا پایان سال این پروژه تکمیل شود.

حق بین در مورد سرانجام نامه شهرداری تهران به سازمان محیط زیست برای عبور تونلی از زیر جنگل‌های سرخه حصار نیز افزود: متأسفانه هنوز بازخوردی در این زمینه از سوی سازمان دریافت نکردیم؛ اما در بازدید نوروزی، خدمت رئیس جمهور این موضوع را عرض کردم که امید است ایشان نیز تأکیدی کنند تا مسئله فاز دوم آزادراه شوشتری حل شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در مورد اثرگذاری که ساخت این آزادراه بر روی جریان ترافیکی تهران خواهد داشت، گفت: پروژه شهید شوشتری یک پروژه ملی است؛ چراکه تهران به دلیل اختلاف ارتفاعی ۹۰۰ متری که از شمالی‌ترین نقطه شهر تا جنوبی ترین نقطه شهر دارد و همچنین شرایط توپوگرافی خاصی که دارد؛ این امکان را نمی‌دهد که در شمالی‌ترین نقطه تهران که شاهد کوه‌ها و ناهمواری‌هایی هستیم، کمربندی شمالی را به راحتی اجرا کنیم و این درحالی است که ما در تهران کمربندی غربی و جنوبی داریم؛ اما فاقد کمربندی شرقی هستیم و کارکرد شوشتری به عنوان کمربندی شرق تهران است.

او تأکید کرد: بسیاری از خودروهای سنگین و سبک برای این که از جنوب تهران به استان های شمالی بروند از شرق تهران طی مسیر می کنند و چون مسیری کمربندی ندارند، از بزرگراه بسیج استفاده می‌کنند که سبب استهلاک معابر و همچنین ترافیک بسیار سنگین و ایجاد آلودگی می‌شود. بنابراین احداث این بزرگراه از ضروریات شهر تهران است.

حق بین ادامه داد: با احداث این پروژه حدود یک و نیم درصد از ترافیک کل شهر تهران کاهش می‌یابد و در منطقه شرق حدودا پنج درصد ترافیک را کاهش می‌دهد و یک روان سازی مناسبی برای بزرگراه بسیج و کل شبکه دربر خواهد داشت و موجب رضایتمندی شهروندان، کاهش آلودگی، کاهش مصرف سوخت و موضوعات دیگر می شود و به همین دلیل ضرورت دارد این پروژه به سرعت احداث شود.

کد خبر 847208 منبع: ایسنا برچسب‌ها ترافیک - شهری بزرگراه تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز اول آزادراه شوشتری تا پایان سال
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | گره کور بزرگراه بسیج باز می شود
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | ویژگی های این معبر جدید پایتخت
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند
  • ساخت هزار و ۵۰۰ مسکن برای خانواده های کم درآمد مشهدی
  • توسعه فضا‌های بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • طرح تفصیلی شهر اردبیل تصویب شد
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • پل مدرس ترافیک شهر همدان را حل می کند؟