Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@16:55:51 GMT

ورزش زورخانه‌ای ورزش ملی و مذهبی ایرانیان است

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۵۳۴۸

ورزش زورخانه‌ای ورزش ملی و مذهبی ایرانیان است

به گزارش خبرنگار مهر، الیاس امیرآبادی ۲۲ سال است که در رشته ورزش های زورخانه ای فعالیت می‌کند، در سال‌های ۷۷ تا ۸۵ در رده سنی جوانان عضو تیم ملی پهلوانی و زورخانه‌ای کشور شد و تاکنون سه مقام قهرمانی کشور تیمی، چرخه تیز و میل بازی در کارنامه ورزشی خود به ثبت رسانده است.

امیرآبادی همراه تیم ملی ایران در سال ۸۷ در نخستین دوره جام جهانی ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای کره جنوبی در جایگاه نخست ایستادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در حال حاضر داور و مدرس داوری فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای است و جزء داوران فدراسیون بین‌المللی نیز به شمار می‌رود که در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای اصفهان در ۱۵ روز آینده حضور خواهد داشت.

امیرآبادی درباره ورودش به ورزش زورخانه ای به خبرنگار مهر گفت: میل و رغبت در این ورزش به خاطر تشویق پدربزرگم بود درحالی‌که ابتدای امر خودم به ورزش کشتی علاقه‌مند شده بودم.

وی اظهار کرد: ابتدای کار، شناختی نسبت به این رشته ورزشی نداشتم اما پس از شناخت و کشف وجه تمایزات این ورزش ادامه راه با میل و انگیزه خودم بود.

ورزش زورخانه‌ای ورزش ملی و مذهبی ایرانیان

این قهرمان ورزش های زورخانه ای و پهلوانی گفت: ورزش زورخانه ای، ورزش مذهبی و ملی ماست به طوری که در سال ۸۷ در سازمان یونسکو به نام کشور ما ثبت ملی شد، همچنین این ورزش، ورزش آبا و اجدادی ماست و قطعاً از ما به فرزندانمان منتقل خواهد شد.

امیرابادی اعتقاد دارد: سن و سال در این ورزش ملاک نیست و در گود کودک سه ساله همراه سالمند ۹۰ ساله برای ورزشی را خواهید دید.

وی اجتماعی شدن جوانان فعال در این رشته را به خاطر فعالیت دسته‌جمعی این ورزش همراه مسئولان و بزرگان شهر از نکات حائز اهمیت این ورزش عنوان کرد.

به گفته وی درب کوتاه ورودی به معنای سر خم کردن و تواضع و افتادگی باستانی‌کار است، اینکه گود ۸۰ سانتی‌متر از سطح زمین پائین تر ساخته‌شده دو روایت دارد، نخست اینکه به‌منظور افتادگی ورزشکار و دوم روایت است گودی قتلگاه کربلا است.

قهرمان ورزش های زورخانه ای و پهلوانی بیان کرد: در این ورزشف ورزشکاران از همه پایین‌تر و مرشد از همه بالاتر قرار می‌گیرد و اشعاری که خوانده می‌شود از ائمه اطهار است.

امیرآبادی به جوانان و هم سن و سالان خود خود توصیه کرد: ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی ورزش ملی و مذهبی و ورزش روح و جسم است، روح را صیقل می‌دهد و آرامش خاطر بعد از ورزش واقعاً تأثیرگذاری بالایی دارد.

وی به‌عنوان دبیر هیئت ورزش های زورخانه خراسان شمالی همچنین به خانواده‌ها توصیه کرد تا فرزندان خود را در این رشته ورزشی علاقه‌مند کنند، بانوان خود نیز همراه فرزندانشان می‌توانند برای تماشا به گود بیایند.

فعالیت ۱۵ مربی زورخانه‌ای و پهلوانی در خراسان شمالی

به گفته امیرآبادی خراسان شمالی دارای ۱۵ مربی است که هشت مربی در شهرستان بجنورد فعالیت می‌کنند.

وی افزود: هرسال کلاس توجیهی و کنترل برگزار می‌شود، دوره آموزشی برای مربیان و داوران برگزارشده و دوره‌های توجیهی نیز مطابق آیین‌نامه مقررات ورزش زورخانه‌ای است.

کد خبر 4463531

منبع: مهر

کلیدواژه: بجنورد ورزش زورخانه ای ورزش و جوانان خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۵۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»

پهلوان و فیل عنوان کتابی است از سید مهدی شجاعی با تصویرگری فرهاد جمشیدی که از سوی نشر نیستان برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. نامگذاری هفتم اردیبهشت به عنوان روز جهانی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای مناسبتی است برای آشنایی کودکان با فرهنگ پهلوانی در ایران
انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد…

ورزش کشتی یکی از باسابقه‌ترین رشته‌های ورزشی است که در نزد ملل گیتی از دوران باستان به شکل‌های مختلف برگزار می‌شده و تقریباً در هیچ ایل و قبیله و روستا و شهری نیست که این ورزش برای مردم آشنا نباشد. با اطمینان می‌توان گفت که زورآزمایی و کشتی گرفتن از دوران‌های نخستین ظهور انسان بر روی کره زمین مورد توجه بوده و در اوقات فراغت یا در جنگ‌ها و نزاع‌ها به شکلی طبیعی و غریزی اجرا می‌شده است .

انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد. بنابراین بخشی از اوغات فراغت انسان‌های اولیه با کشتی گرفتن سپری می‌شد تا مهارت و آمادگی لازم را در این فن پیدا کنند و در وقت نیاز بکار ببرند .

در ایران قدیم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن اهمیت بسیار داشته است و این ورزش در زندگی و سنت‌های ما ایرانیان به قدری ریشه دوانده که تبدیل به یک ورزش ملی شده است .

درباره کلمه کشتی باید گفت که زرتشتیان و پارسیان باستان هنگام غروب آفتاب بندی به کمر خود می‌بستند و در برابر کانون آتش به دعا خواندن می‌پرداختند. آن کمربند کستی نامیده می‌شد و کشتی گرفتن هم از این کلمه آمده به معنی کمر یکدیگر را گرفتن. البته واژه کستی هم در طی زمان تبدیل به کشتی شده است و امروزه برای نامیدن این ورزش که زورگری و زورآزمایی است به کار می‌رود .

تاریخ پهلوانی ایران سرشار از نام‌های آشنایی است که قدرت بدنی و نیروی خود را در راه مبارزه با بی‌عدالتی و دفاع از مظلومان بکار برده‌اند. از پهلوانان قدیم پوریای ولی، عبدالرزاق، مفرد قلندر، فیله همدانی، شمس محمد، محمد مالانی و یوسف ساوی شهرت و محبوبیت بیشتر دارند و از پهلوانان دوره معاصر می‌توان به نام‌های مشهوری همچون ابراهیم یزدی، اکبر خراسانی، حاج محمدصادق بلور فروش و حاج سیدحسن رزاز اشاره کرد .

پهلوان و فیل بازآفرینی از داستان‌های شگفت‌انگیز پهلوانان ایران است. بازآفرینی یکی از شیوه‌های آفرینش آثار ادبی و هنری است. در این روش نویسنده از اثر کهن یا معاصر الهام می‌گیرد، موضوع اثر را تغییر می‌دهند و اثری نو مستقل پدید می‌آورند.

سیدمهدی شجاعی با استفاده از این تکنیک کتاب پهلوان و فیل را با تصویرگری فرهاد جمشیدی، با تصاویری به سبک قهوه‌خانه‌ای یا پرده‌خوانی با نشانه‌های ایرانی (چهره‌ی خورشیدخانم، گل‌های چندپر) که بر زمینه‌ای کاه‌گلی نقش بسته است، بازآفرینی کرده است.

جهان پهلوان محمد مالانی پهلوان دربار حسین میرزا، حاکم هرات که بین مردم محبوبیتی خاص دارد. هنگام بازگشت از هندوستان برای حاکم فیلی بسیار بزرگ و زورمند هدیه می‌آورد، حاکم قدرت فیل را بیش از انسان می‌داند ولی پهلوان مالانی مخالف اوست و از این‌جا کشمکش ماجرای داستان شروع می‌شود.

حاکم از پهلوان مالانی می‌خواهد که عقیده‌ی خود را در کشتی با فیل به اثبات برساند. پهلوان مالانی ابتدا با شگردی عاقلانه فیل را به زمین می‌زند و سپس کینه را از دل فیل که انتظار چنین درگیری را ندارد شسته، و با او دوست می‌شود این‌گونه دو وجه عقل و عاطفه‌ی انسانی را ثابت می‌کند. در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

خصوصیت مهم پهلوان محمد، جوانمردی و مردمداری‌اش بود. او نمی‌نشست تا نیازمندها و گرفتارها به سراغش بیایند، بلکه خود در میان مردمان می‌گشت و به جست‌وجوی مردم گرفتار می‌پرداخت تا غم و غصه‌هایشان را برطرف کند...

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899142

دیگر خبرها

  • ورزش باستانی بین آحاد جامعه ترویج شود
  • تجلیل از متولیان ورزش پهلوانی/۷ زورخانه در منطقه ۱۲
  • ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»
  • نخستین بنای مذهبی ایرانیان + فیلم
  • انتخاب رییس هیأت ورزش‌های زورخانه‌ای خوزستان
  • انتخاب رییس هیات ورزش زورخانه‌ای خوزستان
  • خادم سیدالشهدا رئیس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای خوزستان شد
  • از سر به‌ راه کردن باباشمل‌ها تا تقدیم شهید در راه دین