Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@23:24:03 GMT

کنترل بیماری آتشک و مگس میوه در سطح باغات استان اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۵۷۴۹

کنترل بیماری آتشک و مگس میوه در سطح باغات استان اصفهان

به گزارش خبرنگار مهر، حسنعلی رحیمی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات اصفهان اظهار داشت: مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی «گیاه پزشکی» سلامت گیاهان زراعی، باغی و جنگلی را برعهده دارد.

وی با اشاره به اینکه بخش‌های مختلف مدیریت حفظ نباتات شامل وظایف حاکمیتی و مشارکتی است، ابراز داشت: بخش قرنطینه نباتی شامل مبارزه با آفات عمومی بر عهده دولت و حاکمیتی است گرچه برخی فعالیت‌های خود را با مشارکت بخش خصوصی انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه ۱۰ واحد قرنطینه نباتی، کنترل آفات عمومی همگانی، کنترل بیولوژیک آفات، امور سمپاشی، نظارت بر واحدهای گیاه پزشکی مانند فروشندگان سموم و کلینیک های گیاه پزشکی، کنترل بیماری های گیاهی، واحد پیش آگاهی، کنترل علف های هرز و آفات زراعی در  مدیریت حفظ نباتات مشغول فعالیت هستند، اضافه کرد: واحد قرنطینه دو بخش دارد که یکی کنترل آفات و بیماری‌هایی است که در استان ما وجود ندارد و دیگری کنترل صدور و ورود کالاهای خام بخش کشاورزی است.

مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان داشت: در چند سال اخیر چندین آفت قرنطینه ای داشتیم که از جمله بر روی سیب زمین‌هایی کشت بافتی وارد کشور شد که شناسایی و منهدم شدند.

وی با بیان اینکه آتشک درختان میوه دانه دار و مگس میوه مدیترانه ای نیز وارد کشور شده است، تاکید کرد:  بیماری مگس میوه ای در شهرستانهای کاشان، اصفهان و خمینی شهر و چند شهرستان دیگر در این سه سال با اعتبار یک و نیم میلیارد تومان کنترل شد اما برخی استان‌ها از این آفت آسیب جدی دیدند.

یک مگس میوه می تواند یک میلیون و ۲۵۰ هزار میوه را آلوده کند

رحیمی با بیان اینکه این آفت به همه میوه‌ها ورود پیدا می کند، گفت: یک مگس می تواند یک میلیون و ۲۵۰ هزار میوه را آلوده می کند و به تمام میوه‌های یک استان مانند زردآلو، گیلاس در اول فصل تا بِه و گلابی در آخر فصل ضربه می زند.

وی اضافه کرد: این مگس در تمام مناطق از سرد تا گرم فعالیت دارد و ۶ ماه است در استان ما فعال شده به نوعی که هشت شهرستان را آلوده ساخته است که در سه شهرستان یاد شده جدی تر بود.

مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: مشکل عمده استان ما این است که باغات آن آجیلی است بدین معنا که همیشه برای این مگس غذا فراهم است، از سویی میوه های ترانزیتی از اصفهان عبور می کنند که خود خطری مهم محسوب می شود.

۱۰ آفت نباتات گیاهی در استان اصفهان در حال ردیابی است

وی با بیان اینکه ۱۰ آفت از جمله نماتود سیب زمینی در استان اصفهان در حال ردیابی است، بیان داشت: هم اکنون آتشک نیز در ۱۲ هزار هکتار در باغات اصفهان  و در شهرستانهای اصفهان، کاشان، نطنز، گلپایگان، خوانسار، شاهین شهر و بخشی از شهرضا در حال ردیابی است.

رحیمی با تاکید بر اینکه آتشک در درختان دانه دار مانند سیب، گلابی و به خسارت شدید وارد می کند و درخت کامل از میان می رود، گفت: عامل آتشک نوعی باکتری است که از گلها به درختان سرایت می‌کند.

وی ادامه داد: این بیماری که به وسیله حشرات گرده افشان مانند زنبور عسل پخش می شود در چند سال اخیر به دلیل افزایش بارندگی های بهاره طغیان کرده است اما بیماری قابل کنترلی است.

یک میلیارد تومان برای کنترل بیماری آتشک هزینه شد

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان با توضیح این مطلب که تاکنون یک میلیارد تومان برای کنترل و جلوگیری از انتشار  این بیماری هزینه شده است، ابراز داشت: بیماری از راه نهال‌های آلوده نیز سرایت می‌کند که باید این نهال‌ها برای دفع بیماری سوزانده شود.

وی با بیان اینکه به کشاورزان هشدار می دهیم که نهال‌های خود را از مکان‌های معتبر تهیه کنند، گفت: هر نوع اندام گیاهی تکثیر شونده در استان و کشور باید از واحد قرنطینه ما گواهی سلامت داشته باشد تا مشکلی ایجاد نشود.

رحیمی در بخش دیگری از صحبت‌های خوب با اشاره به اینکه واحد کنترل آفات همگانی جانوران آآسیب زا برای گیاهان مانند سن، گندم ملخ  وجوندگان را کنترل می کند، اظهلر داشت: تاکنون ۳۸۳ هکتار مبارزه با جوندگان و ۶۰ هزار هکتار مبارزه با سن گندم داشتیم.

وی با اشاره به اینکه واحد کنترل بیولوژیک آفات در محصولات گلخانه‌ای مانند گوجه فرهنگی و انار وارد عمل شد که بدون استفاده از سوم شیمیایی این عملیات انجام می شود، ابراز داشت: ساماندهی فروشندگان سموم را در برنامه قرار دادیم.

مدیر نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان تاکید کرد:  در استان اصفهان ۱۵۵ واحد فروشگاه غیرمجاز شناسایی و سموم تاریخ گذشته و نامناسب را به معرض فروش گذاشتند که به نیروی انتظامی معرفی شدند، فروشگاه‌هایی که ضوابط لازم را داشتند پروانه دریافت و بقیه پلمپ شدند.

وی با بیان اینکه ۳۴۸ نوع سم در استان اصفهان داریم که ۳۲ درصد کنه و حشره کش، ۳۲ درصد قارچ کش و ۳۶ درصد علف کش است، گفت: از این ۳۴۸ قلم تعداد ۱۵۷ مورد از سال ۸۷ به بعد ثبت  شده است که سموم کم خطر هستند، ۱۹ درصد سمومی که استفاده شود خطرناک است، ۲۹ درصد خطر متوسط و ۵۹ درصد کم خطر هستند.

۲ واحد تولیدکننده سموم گیاهی در استان اصفهان فعال هستند

رحیمی ادامه داد: در کشور  ما حدود ۵۱ کارخانه تولیدی و ۶۱ واحد واردکننده سم داریم که دو واحد تولید کننده در استان ما فعال است.

کد خبر 4463404

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان حفظ نباتات کشور وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۵۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام

روح اله زینلی مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: کارشناسان علوم آزمایشگاهی؛ به عنوان " دیده‏بانان گمنام عرصه سلامت " با تشخیص دقیق و به موقع عوامل بیماری زا، با رعایت الزامات تعریف شده مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی، افتخار" مدافعین خطوط اول نبرد با بیماری‌ها " را، از آن خود نموده و در این راه، با از خودگذشتگی و گذشت، سلامت و آسایش خود را وقف سلامت جامعه نموده اند.

وی افزود: بی تردید؛ بازخوانی خدمات ارزشمند و حیاتی آزمایشگاه‌های تشخیصی بیماری‌های دام و کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی در مقاطعی از سال، همچون ایام هفته سلامت؛ فرصت مغتنمی جهت یادآوری این مهم می‌باشد؛ و در این رهگذر؛ آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان با بهره گیری از کارشناسان متعهد و متخصص، دانش و تجهیزات روز دنیا، نقش بسزایی درکاهش هزینه‌های تولید، تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز مصرف جامعه و توسعه تبادلات بین‌المللی محصولات دامی داشته است.

روح اله زینلی اظهار داشت: تعیین و شناسایی قطعی باکتری‌های بیماریزای منتقله از راه غذا از جمله سالمونلا، شیگلا، لیستریا، ویبریو و ... تشخیص و ردیابی بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزای فوق حاد، آنگارا، برونشیت، نیوکاسل در طیور، ردیابی بیماری‌های نظیر تب برفکی، مرس، تب مالت و ... در دام، ردیابی بیماری‌های WSSV, AHPND و ... در میگو و انجام تست‌های تائیدیه بهداشتی صادراتی و وارداتی با روش‌های تشخیصی بروز دنیا نظیر ریل تایم PCR، الایزا و ... تنها بخشی از خدمات آزمایشگاه به جامعه هدف می‌باشد.

وی افزود: اقدامات تشخیصی آزمایشگاهی در کنار نظارت و کنترل‌های بهداشتی دامپزشکی، نقش مستقیمی در ایمنی و امنیت غذایی کشور از طریق تشخیص بیماری‌ها و کنترل کیفی فرآورده‌های خام دامی ایفا می‌نماید؛ در این راستا می‌توان به آزمایشات محموله‌های صادراتی، ترخیص بهداشتی واردات نهاده‌ها و فرآورده‌های خام دامی و نظارت بهداشتی حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور بویژه در استان مرزی سیستان و بلوچستان اشاره نمود که باعث می‌شود در نهایت امر محصولات بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان دامی و انسانی قرار گیرد.

روح اله زینلی ادامه داد: شایان ذکر می‌باشد، آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان در دو حوزه تشخیصی بیماری‌های دامی و کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی به بهره‌برداران خدمت ارائه می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ آزمایشگاه‌های استان ۴۵۶۵۵ مورد آزمون کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی و تشخیص بیماری انجام داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم