Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@10:24:46 GMT

جشنواره ملی «قلم روستا» در کردستان برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۶۰۰۴

جشنواره ملی «قلم روستا» در کردستان برگزار می شود

سنندج - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از برگزاری نخستین جشنواره ملی قلم روستا در این استان خبر داد و گفت: فراخوان شرکت در این جشنواره اعلام شده است.

جلال قلعه شاخانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جامعه روستایی و عشایری کشور به عنوان یکی از حافظان استقلال، امنیت و فرهنگ این مرز و بوم همواره نقش بی بدیلی در حفظ و گسترش مواریث فرهنگی این سرزمین دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری همواره بر رشد، توسعه و عمران روستاها تاکید کرده اند و دولت هم در تقویت فرهنگ و ارزش های انقلابی با رویکرد اقوام و اقلیت های قومی و مذهبی برنامه هایی را اجرا و یا در دست اقدام دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: در راستای عمل به منویات رهبری و تحقق برنامه های دولت و تکلیف مصرح در اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و برنامه ششم توسعه کشور، ضرورت توسعه فرهنگ و هنر روستایی با رعایت عدالت و توازن فرهنگی، تصمیم به برگزاری جشنواره قلم روستایی گرفته شد.
وی کشف استعدادهای درخشان بومی و روستایی در حوزه نویسندگی و تحقق حاکمیت احکام و ارزش های الهی و تقویت مبانی فکری و عقیدتی روستاییان را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره ملی اعلام کرد.
قلعه شاخانی یادآور شد: جریان سازی و تولید آثار فاخر فرهنگی در حوزه روستاهای سراسر کشور، ارج نهادن و معرفی توانمندی ها و مهارت های ادبی روستاییان و ایجاد تعادل و توازن در تحقق عدالت اجتماعی حوزه فرهنگ و هنر روستاییان از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به اینکه فراخوان شرکت در این جشنواره از 29 آبان اعلام شده است، گفت: از امروز تا 29 آذر ماه علاقمندان فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
وی به شرایط شرکت در جشنواره ملی «قلم روستا» اشاره کرد و افزود: این جشنواره مختص ساکنین روستاست و محدودیت سنی هم برای شرکت کنندگان وجود ندارد.
قلعه شاخانی اظهار داشت: اصل آثار چاپ شده باید در سه نسخه از طریق پست به آدرس دبیرخانه جشنواره قلم روستا ارسال شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تاکید کرد: آثار ارسالی می بایست دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته و در فاصله زمانی سال های 1395 تا 30 آبان 97 به چاپ رسیده باشند.
وی گفت: به منظور حمایت از قلم نویسندگان روستایی سکونت داخل روستای نویسندگان دارای اثرباید از سوی بخشدار یا دهیار تایید شود.
قلعه شاخانی با بیان اینکه هر شرکت کننده مجاز به ثبت و ارسال 2 عنوان کتاب است، افزود: آثار چاپ شده در حوزه علوم انسانی (ادبیات)، علوم و معارف دینی و هنر (شامل شعر، داستان، رمان، ضرب المثل ها، متل ها، قصه ها و افسانه ها، لُغز و چیستان و معماها، لطیفه ها) باشد.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان اضافه کرد: آثار می تواند در قالب نظم و نثر به یکی از زبان های فارسی، آذری، عربی، بلوچی، کُردی و دیگر گویش های وابسته به یکی از زبان های بومی ایران زمین باشد.
وی به بخش ویژه این جشنواره هم اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حمایت از کالای ایرانی آثار دریافتی با این مضمون به صورت ویژه پذیرفته و داوری می شود.
قلعه شاخانی زمان اعلام رای هیات داوران را 5 اسفند اعلام کرد و گفت: مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان این جشنواره همزمان با سالروز تاسیس کانون های مساجد 17 و 18 اسفند امسال برگزار خواهد شد.
این جشنواره به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با همکاری دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت متبوع با عنایت به قابلیت های برجسته و شبکه فراگیر کانون های فرهنگی هنری مساجد مستقر در روستاهای سراسر کشور و وجود نیروهای خلاق در این کانون ها و حمایت مادی و معنوی مقامات و مسئولان استان کردستان اسفند امسال در سنندج برگزار خواهد شد.
7348/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي جشنواره روستا و عشاير فرهنگ و ارشاد اسلامي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۶۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقه‌ای واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به منظور برنامه ریزی برگزاری چهارمین جشنواره امامت و مهدویت، با حضور مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و با حضور واحد‌های دانشگاهی این استان به میزبانی دانشگاه آزاد دماوند برگزار شد.

به منظور حضور در این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و دیگر همراهان در مزار شهدای گمنام واحد دماوند حضور یافته و در طلیعه برگزاری جلسات هماهنگی چهارمین جشنواره امامت و مهدویت با آرمان‌های بلند شهدای انقلاب اسلامی تجدید بیعت کردند.

در ابتدای این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت؛ با تاکید بر این که باید شاکر و قدردان خداوند باشیم که در زمانه‌ای بسر می‌بریم که نظام جمهوری اسلامی ایران حاکم است گفت: ما در این نظام مقدس فرصت پیدا کرده ایم که در ساحت مقدس دانشگاه خدمت کنیم.

دبیر جشنواره امامت و مهدویت افزود: ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است و این خدمت در ادامه مسیر انبیا قرار دارد که به خدمتگزاران حوزه فرهنگ سپرده شده است.

وی با بیان اینکه خدمت در عرصه فرهنگ امامت و مهدویت و اهل بیت پیامبر نعمتی است که خداوند به ما ارزانی داشته است اظهار کرد: خدا را شاکریم که در این مسیر دوستان خوب وهمدلی داریم واین همدلی را می‌شود در نشست‌های منطقه‌ای جشنواره علمی فرهنگی وهنری امامت ومهدویت که به میزبانی واحد دماوند و با حضور فرهیختگان برگزار می‌شود به وضوح مشاهده کرد.

در ادامه این نشست پیام دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مورد تبادل نظر قرار گرفت و نسبت به چگونگی اجرایی شدن مفاهیم زیارت جامعه کبیره از طریق تولید آثار فرهنگی وهنری تصمیمات لازم اتخاذ شد.

هم چنین در این نشست هریک از واحد‌های دانشگاهی استان تهران گزارشی از دوره سوم جشنواره را ارائه کردند.

در ادامه اولین نشست منطقه‌ای برنامه ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، در خصوص بعضی از عناوین جشنواره تجدید نظر صورت گرفت و در بعضی عناوین نیز در بین واحد‌ها جابجایی صورت گرفت.

هم چنین در مقرر شد شاخص‌های فنی تولید پوستر جشنواره تدوین و به دبیرخانه‌های جشنواره ابلاغ شود.

واحد‌های دماوند، تهران مرکزی، اسلامشهر، ورامین، استاد فرشچیان، علوم و تحقیقات، علوم پزشکی، پرند، تهران جنوب، تهران شرق، تهران شمال و یادگار امام واحد‌های دانشگاهی منطقه یک چهارمین جشنواره امامت و مهدویت را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود