Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب‌رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی با اشاره به اینکه جراحان پلاستیک و زیبایی به انجام جراحی‌های زیبایی تنها در چارچوب‌های علمی و معیارهای عرفی اجتماعی توجه دارند، ‌گفت: انجام جراحی‌های غیرمعقول زیبایی، سبب بروز عارضه‌های بسیاری در فرد می‌شود.

به  گزارش ایلنا، دکتر حامد باطنی فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی در ارتباط با سلامت بهداشت و زیبایی اظهار داشت: زیبایی جزیی از معیارهای سلامتی محسوب می‌شود و بررسی‌ها نشان داده که تأثیر عمل‌ها و مداخلات زیبایی بر روی جسم و روان افراد زیاد بوده و این مسئله در سلامت عمومی آنها تأثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افرادی که به دلیل بیماری‌های مختلفی دچار نازیبایی می‌شوند، مثلا بدخیمی و سرطان سینه سبب برداشتن این عضو در آنها شده است، می‌تواند سلامت روان آنها را تحت تأثیر قرار دهد، همچنین نواقص خلقتی و مادرزادی گاهی نازیبایی‌هایی به همراه داشته که می‌توان با انجام مداخلات زیبایی کمک زیادی به این افراد کرد.

نایب‌رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ادامه داد:‌ انجام جراحی‌های زیبایی باید در چارچوب‌های علمی و  معیارهای عرفی جامعه انجام گیرد ولی متأسفانه برخی مواقع درخواست‌هایی داریم که از روی ناآگاهی و تبلیغات نادرست در فضای مجازی صورت گرفته و از آنجایی که در چارچوب علمی گنجانده نمی‌شود، جراحان پلاستیک و زیبایی از انجام آن خودداری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه انجام انواع لیفت در دختران جوان یا سایزهایی از پروتز که در زندگی واقعی قابل اجرا نیست، از جمله این درخواست‌های غیرمعقول است، گفت: جراحان پلاستیک و زیبایی بیماران را توصیه می‌کنند که چنین جراحی‌هایی را انجام ندهند؛‌ چرا که به نفع سلامت آنها نبوده و آنها را زیباتر هم نمی‌کند و در بهداشت روان آنها نیز تأثیر نمی‌گذارد.

باطنی گفت: متأسفانه برخی از این افراد قانع نشده و برای انجام جراحی به افراد غیر حرفه‌ای مراجعه می‌کنند و این مسئله آنها را درگیر عوارض مختلفی کرده که برای اصلاح به جراحان پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کنند.

وی‌ ادامه داد: سلامت روان و جسم تأثیر متقابل بر یکدیگر داشته و می‌توانند متاثر از هم باشند و پزشکان متخصص زیبایی در ارتقای آگاهی مردم در این زمینه اهتمام دارند و مردم نباید به هیچ عنوان فریب تبلیغات غیرمعقول و غیرواقعی جراحی‌های زیبایی به ویژه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را بخورند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی تبلیغات جامعه جراحی جراحی پلاستیک زیبایی 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۶۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغات تقلبی دارونماها

تبلیغات اغواگرانه در حوزه سلامت، یکی از آن دردهای مزمن است که تقریباً زور هیچ‌کس به آن نمی‌رسد و هر روز سر از یک رسانه در می‌آورند. وقتی نیازهایی در جامعه وجود داشته باشد، افرادی پیدا می‌شوند که از آن نیازها سوءاستفاده کرده و محصولاتی را برای رفع آن نیاز به فروش برسانند و از این موضوع نهایت منفعت را ببرند.

به گزارش ایرنا، به طور مثال، منابع علمی و پزشکان متخصص بارها اعلام کرده‌اند که محصولی برای رفع سفیدی مو وجود ندارد، اما همین سفیدی مو که یک مشکل جهانی است، درمان‌های واهی جهانی هم دارد و هر از گاهی تبلیغاتی از طریق شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای و حتی پیامک و پیام رسان‌ها منتشر می‌شود که مدعی فروش داروی رفع سفیدی کامل مو هستند.

موضوع فقط به رفع سفیدی مو محدود نمی‌شود و درباره درمان پروستات، افزایش قد، رفع ریزش مو و لاغری یا چاقی سریع اوضاع تقریبا همین است. مواردی که می‌توان گفت درمان قطعی ندارند و ادعاهایی که می‌شود از اساس اغواگرانه است و مدعیان به دنبال سوء استفاده بیشتر هستند.

آسیب به سلامت مردم با تبلیغات واهی

داروها یا مکمل‌هایی در شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی و حتی از طریق پیامک تبلیغ می‌شوند که ممکن است آسیب‌های جدی به سلامت افراد وارد کند. موضوعی که چندان تازه نیست، اما به سرعت در حال افزایش و گسترش است.

سجاد اسماعیلی «سخنگوی سازمان غذا و دارو» در این رابطه می‌گوید: بر اساس قانون، اگر برای همه این فرآورده‌های سلامت محور مثل داروهای شیمیایی، مکمل‌ها، برخی از فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی تبلیغاتی انجام شود که منجر به ترغیب مصرف این کالاها شود، ممنوع است. تبلیغاتی که در این زمینه به خصوص در شبکه‌های ماهواره‌ای انجام می‌شود، می‌تواند به سلامت مصرف کننده، آسیب جدی وارد کند.

داروها یا مکمل‌هایی در شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی و حتی از طریق پیامک تبلیغ می‌شوند که ممکن است آسیب‌های جدی به سلامت افراد وارد کند. موضوعی که چندان تازه نیست، اما به سرعت در حال افزایش و گسترش است

وی ادامه می‌دهد: حتی برخی از این داروها یا مکمل‌ها که تبلیغ می‌شوند اصلا مجوزی از سازمان غذا و دارو ندارند و اگر در بازار ایران وجود داشته باشند، به عنوان قاچاق محسوب می‌شوند.

تهیه دارو بدون تجویز پزشک ممنوع

اگر محصولی عنوان دارو داشته باشد،ابتدا باید گفت تبلیغ آن در شبکه‌ها و رسانه‌های عمومی ممنوع است و فقط رسانه‌های مختص حوزه سلامت هستند که می‌توانند برخی از این داروها را برای آشنایی پزشکان، تبلیغ کنند. ثانیا هر دارویی باید توسط پزشک تجویز و نسخه شود و افراد با توجه به شرایط بیماری و مشکل خود باید دارو را تهیه کنند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در این زمینه نیز می‌گوید: افراد برای تهیه هر دارویی باید با پزشک مشورت کرده و داروها با تجویز پزشک تهیه شوند. هر بیماری شرایط خاص خود را دارد و شبکه‌های ماهواره‌ای یا فضای مجازی حق تجویز دارو را ندارند.

موی سفید رو توی آینه دیدم!

همین چند سال پیش بود که حتی صداوسیما نیز محلولی را تبلیغ می‌کرد که می‌تواند سفیدی مو را رفع کند. این جنس تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی و پیام رسان‌ها نیز به وفور مشاهده می‌شوند، اما این موضوع یکی از آن ضعف‌های روانی افراد است که سوء استفاده‌گران به خوبی از آن بهره برداری می‌کنند.

اسماعیلی در این زمینه نیز می‌گوید: تبلیغاتی که درباره رفع سفیدی کامل مو انجام می‌شود، کاملا اغواگرانه هستند. هرچند محلول‌ها یا پودرهایی وجود دارد که رنگ مو را تغییر می‌دهد، اما دارویی وجود ندارد که سفیدی مو را به طور کامل برطرف کند. درباره افزایش قد نیز متغیرهای مختلفی مثل مباحث ژنتیکی و متغیرهای محیطی و غیره مطرح هستند و تبلیغاتی که در رابطه با داروی افزایش قد هم انجام می‌شود، دروغ و اغواگری است.

محمد ایمانی «متخصص پوست و مو» نیز در این رابطه به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: هیچ دارویی برای رفع سفیدی کامل مو وجود ندارد و اگر فردی چنین ادعایی می‌کند، باید محصول خود را ثبت کند. ممکن است برخی محصولات مجوزهایی بگیرند، اما متخصصان پوست و مو که با آخرین یافته‌های علمی طبابت می‌کنند، چنین داروهایی را برای رفع سفیدی مو تایید نمی‌کنند.

مهدی قیصری «متخصص پوست و مو» نیز همین نظر را دارد و می‌گوید: بر خلاف تبلیغات فریبنده، هیچ درمانی برای سفید شدن زودرس یا ارثی مو وجود ندارد. این تبلیغات نه تنها باعث گم راهی افراد می‌شوند، بلکه گاهی با ایجاد مشکلاتی در سلامت افراد نیز همراه خواهند بود.

قیصری ادامه می‌دهد: سفید شدن رنگ مو، پدیده‌ای طبیعی است و مثل تمام سلول‌های بدن که به تدریج کارکرد خود را از دست می‌دهند و پیر می‌شوند، این اتفاق در فولیکول‌های مو نیز رخ می‌دهد و سلول‌های ملانوسیت‌ها کارکرد خود را از دست داده و مو به طور طبیعی سفید می‌شود. همچنین سابقه ژنتیک و سابقه خانوادگی هر فرد نیز تعیین کننده اصل زمان سفید شدن مو است.

بر خلاف تبلیغات فریبنده، هیچ درمانی برای سفید شدن زودرس یا ارثی مو وجود ندارد. این تبلیغات نه تنها باعث گم راهی افراد می‌شوند، بلکه گاهی با ایجاد مشکلاتی در سلامت افراد نیز همراه خواهند بود.

تبلیغ اغواگرانه برای افزایش قد

افزایش قد نیز یکی دیگر از ضعف‌هایی است که تبلیغات به دنبال آن می‌رود. موضوعی که با سوالاتی مانند «آیا شما هم از کوتاهی قد رنج می‌برید؟» شروع می‌شود و مخاطب را به تور می‌اندازد. داروهایی که برای افزایش قد تبلیغ می‌شوند برای بزرگسالان به دلیل بسته شدن صفحات رشد کاملا بی تاثیر است و این وعده‌های دروغ فقط جیب افراد را خالی می‌کنند.

کیانوش جهانپور، «پزشک و سخنگوی اسبق وزارت بهداشت» نیز در این رابطه می‌گوید: هیچ مدرک علمی مبنی بر امکان افزایش قد پس از سنین رشد وجود ندارد، اما چه بسیار مکمل‌های استاندارد یا غیر استانداردی در دنیا و شبکه‌های مجازی با این عنوان تبلیغ می‌شوند. افراد به اشتباه فکر می‌کنند در صورت مصرف، هورمون رشد انسانی (HGH) یا تحریک ترشح هورمون رشد در ۲۵، ۳۰ یا ۴۰ سالگی قدشان بلندتر خواهد شد.

وی ادامه می‌دهد: درست است که هورمون رشد به کودکان کمک می‌کند از اندازه یک نوزاد به یک نوجوان تا یک بزرگسال رشد کنند، اما باید دانست یک فرد بالغ نمی‌تواند بعد از بسته شدن صفحات رشد با هیچ رژیم دارویی یا تغذیه‌ای، قد خود را افزایش دهد.

جمع‌بندی

نیاز به زیباتر شدن یا زیبا دیده شدن از جمله نقاط ضعفی است که منجر به آسیب دیدن انسان می‌شود. نقطه ضعفی که می‌تواند منجر به انجام اعمال جراحی زیبایی متعدد شود یا سفیدی مو را تبدیل به یک معضل روانی کند. افراد برای فرار از این تله‌های ذهنی دست به هر کاری می‌زنند و حداقل یک بار ممکن است در دام این جنس تبلیغات دروغین بیفتند.

وقتی به واسطه سیاست‌های نادرست، توجه اجتماعی از رسانه‌های رسمی به سمت فضای مجازی رفته و جامعه اعتماد کمتری به رسانه‌های رسمی دارد، خوراک‌های مختلف خبری و تشویق به مصرف داروها از طرف صفحه‌های مختلف در فضای مجازی، پیش روی مخاطب قرار می‌گیرد و مخاطبی که حالا اعتماد بیشتری به فضای مجازی دارد، ممکن است که حداقل یک بار این جنس داروها را امتحان کند. در حالی‌که درباره بسیاری از این موارد بارها در رسانه‌های رسمی نوشته و گفته شده است.

موضوع مثل پیامک‌های جعلی سهام عدالت است. وقتی بارها و بارها گفته می‌شود که این پیامک‌ها جعلی و برای خالی کردن حساب بانکی ارسال می‌شوند، اما باز هم افراد این پیامک و لینک آن را باز می‌کنند و تلفن همراه خود را به ویروس آلوده می‌کنند. مرجعیت رسانه‌ای و اعتماد عمومی به رسانه یکی از آن نکات قابل تامل در حوزه سلامت است که نیاز به بازیابی دارد.

به طور کلی باز هم باید تاکید شود که دارویی برای رفع سفیدی کامل مو یا افزایش قد وجود ندارد و نباید به تبلیغات پر تکرار فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای در این زمینه اعتماد کرد و خطر را به جان خرید و پول را دور ریخت.

دیگر خبرها

  • دستگیری ۲ اخلال‌گر مسکن در گرمسار/ مردم در معامله هوشیار باشند
  • تبلیغات تقلبی دارونماها
  • برگزاری نمایشگاه قرآن در سلامت مردم جامعه تاثیر مثبتی دارد
  • وزیر بهداشت : مردم در روز‌های پایانی سال اعمال جراحی زیبایی انجام ندهند
  • وزیر بهداشت: مردم در روز‌های پایانی سال اعمال جراحی زیبایی انجام ندهند
  • امیدآفرینی در جامعه از مهمترین وظایف رسانه ها است
  • اختلالات روانی؛ واقعیت پنهان جراحی‌های زیبایی افراطی
  • سازمان نظام پزشکی با اشاره به مهاجرت یک جراح مشهور: کشور با کمبود شدید جراح قلب اطفال مواجه است/ مهاجرت جراحان، از مهم‌ترین علل مشکلات موجود در حوزه کودکان است/ پزشکانی که صرفا جراحی پیچیده و نوزادان را انجام می‌دهند کمتر از ۵ نفر است
  • انجام ۳۶۰۰۰ عمل جراحی در سال گذشته/ یک میلیون نفر در مراکز درمانی بستری شده‌اند
  • عین‌اللهی در پاسخ به تسنیم: مردم در روزهای پایانی سال اعمال جراحی زیبایی انجام ندهند