Web Analytics Made Easy - Statcounter

تشکیل هسته های اندیشه ورزی متشکل از دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاهیان از مهمترین برنامه هایی بود که وزیر اقتصاد در جلسه رای اعتماد خود در مجلس به آن اشاره داشت و حال در راستای تشکیل این هسته های اندیشه ورز اقداماتی انجام شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «فرهاد دژپسند»، وزیر اقتصادی و دارایی پیش از گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه های خود یکی از مهمترین برنامه های خود در این وزارتخانه را تشکیل هسته های اندیشه ورزی عنوان کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اعلام کرده بود که «تشکیل هسته های اندیشه ورزی متشکل از دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاهیان از مهمترین برنامه های من است، چرا که تجربه ای که از 8 سال جنگ تحمیلی آموختیم که درون جنگ اقتصادی نیز ایجاد شده بود، نشان می دهد سرمایه اجتماعی و تعامل باعث شد که بعد از گذشت مدت زمان طولانی که در جنگ گذشت بدون دادن حتی یک سانت از خاک بتوانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم، بنابراین در شرایط کنونی نیز برای عبور از جنگ اقتصادی باید این شیوه را پیش بگیریم و در تشکیل هسته اندیشه ورزی از تعامل با نمایندگان مجلس بهره مند شوم.»

وی پس از گرفتن رای اعتماد از نمایندگان و انتصاب از سوی رییس جمهوری تشکیل هسته های اندیشه ورزی را در دستور کار قرار داده است. این وزارتخانه با هدف ارتقای توان تصمیم سازی، تصمیم گیری و سیاستگذاری در مواجهه با مسایل پیچیده و پویا و افزایش کیفیت تصمیمات متخذه و همچنین به جریان انداختن یافته های علمی جدید در بسته های سیاستگذاری با بهره گیری از تمامی ظرفیت های علمی و تخصصی کشور اقدام به ایجاد هسته های اندیشه ورزی کرده است.

 

این هسته ها که متشکل از مدیران دولتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فعالان بخش خصوصی و صاحبنظران دانشگاهی است، به عنوان بازوی مشورتی وزارت امور اقتصادی و دارایی عمل می کنند.

 

این کانون های تفکر، وظیفه ایجاد و پردازش ایده و تولید دانش لازم برای تصمیم سازی و تصمیم گیری را دارند و ما حصل تلاش های آنها در فرآیند سیاستگذاری، وارد شده و در ارتقای توان کارشناسی دستگاه های اجرایی، نقش دارد. اعضای این هسته های اندیشه ورزی، فارغ از گرایشات سیاسی و علمی انتخاب می شوند و ویژگی اصلی آن، ترکیب جوانان و صاحبان تجربه است.

 

بنابراین گزارش، در راستای فعالیت بهتر این هسته های اندیشه ورز به تازگی نیز از سوی وزارت اقتصاد و امور دارایی عناوین هسته های اندیشه ورزی با توجه به وظایف تعریف شده، اعلام شده است.

 

برخی از این عناوین عبارت از «اقتصاد کلان با محوریت تقویت رشد اقتصادی، کنترل تورم، افزایش سرمایه گذاری و ثبات متغیرهای کلان اقتصادی»، «بهبود فضای کسب و کار و خصوصی سازی اثربخش»، «تامین مالی داخلی»، «تامین مالی خارجی»، «اصلاح نظام پولی و بانکی»، «اصلاح نظام مالیاتی و ارتقای اثر بخشی آن» و «ارتقای عملکرد نظام گمرکی» هستند.

 

این گزارش، «مدیریت حرفه ای و افزایش کارایی شرکت داری دولتی»، «مدیریت دارایی ها و بدهی های دولت»، «اقتصاد هوشمند و توسعه زیرساخت های مرتبط» و «کاربست آموزه های دینی در حوزه بانکداری، بیمه، بازار سرمایه، مالیات» از دیگر عناوین هسته های اندیشه ورزی وزارت اقتصاد است.

 

این گزارش می افزاید: برنامه ریزی و تصمیم سازی در حوزه های راهبردی وزارت اقتصاد و کمک به سیاستگذاری کلان اقتصادی و ارائه پیشنهادات سیاستی در راستای ارتقای عملکرد وزارتخانه، کمک به تعیین اولویت های راهبردی وزارتخانه، طراحی ساز و کار های اجرایی سیاست های اقتصادی مبتنی بر اصول طراحی و ساز و کار (mechanism design) و رصد تازه های گفتمانی، سیاستی، علمی و فنآوری از دیگر وظایف هسته های اندیشه ورزی است.

 

شناخت نیازها و مشکلات جامعه و انتقال سریع آن به وزارتخانه به همراه راه حل های اجرایی در افق های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت نیز از جمله وظایف هسته های اندیشه ورزی است. همچنین، ارایه راهکارهای مناسب برای ارتقای کیفیت تصمیمات و ارایه راه حل های مناسب برای حل مسایل و  چالش های فرا دستگاهی، بین بخشی و فرابخشی و شناسایی و اولویت بندی ایده های برتر بر اساس نیاز و میزان عملی بودن و معرفی آنها به حوزه های وظیفه ای ذینفع، از دیگر وظایف تعیین شده از سوی وزیر اقتصاد برای هسته های اندیشه ورزی عنوان شده است./

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: حسن روحانی آذربایجان غربی ارومیه بیرجند هفته وحدت شیراز استان همدان هفته بسیج خراسان جنوبي جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان فرهاد دژپسند وزارت اقتصاد و امور دارایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۷۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با تسهیل و تقویت تولید در عرصه تحقق شعار سال گام بردارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، حجت الاسلام حجت قاسم خانی در جلسه شورای فرهنگ عمومی خوی که در دفتر امام جمعه با محوریت رفع موانع مشارکت مردم در تولید برگزار شد، اظهار داشت: با هم‌افزایی بین دستگاه‌های فرهنگی شهرستان و با محوریت شورای فرهنگ عمومی برای تحقق شعار سال تلاش خواهد شد.

وی با بیان اینکه اقتصاد، تولید و معیشت مردم، دغدغه اصلی مقام معظم رهبری خصوصا در یک دهه اخیر می‌باشد، ادامه داد: شرطی شدن اقتصاد با گره خوردن به مسایل برجام و عدم حضور مردم در متن میدان اقتصادی از جمله عوامل مهمی بود که موجب رکود اقتصاد شده و لذا حضور و مشارکت موثر مردم در تمامی عرصه‌های کشور، موجبات توفیق در زمینه تولید را فراهم می‌آورد.

امام جمعه خوی تصریح کرد: بخشی از روند تسهیل و تقویت تولید با نقش آفرینی مردم، مربوط به دولت است که باید به صورت عملی و قوی دولت در این عرصه با برداشتن قوانین دست و پاگیر، مبارزه با قاچاق، منع واردات بی رویه، فساد مالی و کارشکنی‌های اداری ورود کند.

وی خاطرنشان کرد: مردمی سازی اقتصاد به معنای واقعی کلمه در تغییر ذهنیت‌ها و اصلاح مقررات زائد می‌باشد، به طوری که هر شهروند این فرصت را داشته باشد که بتواند یک کسب و کار راه بیاندازد.

حجت الاسلام قاسم خانی تصریح کرد: کشف و رفع عوامل مُخل تولید با مشارکت مردم و استقبال از ابتکارات باید در کانون توجه قرار گیرد و تجمیع تولیدکنندگان خُرد با هدف رونق و رشد عادلانه تولید و با رویکرد پیگیری جدی در این امر الزامی است.

در ادامه این نشست کریم علی نژاد فرماندار خوی گفت: تحقق جهش تولید با مشارکت مردم، مستلزم فرهنگ‌سازی است و پیش نیازهای فرهنگی این امر باید پیش بینی شود.

وی تشکیل دبیرخانه تخصصی برای مردمی سازی اقتصاد با رویکرد رفع موانع در جهت تحقق هرچه بهتر شعارسال را در اولویت دانست و تأکید کرد: پرهیز از موازی کاری‌ها توسط دستگاه‌های متولی و مسئولین شهری در عملیاتی سازی شعار سال باید مورد توجه باشد.

فرماندار خوی ابراز کرد: در مسائل مختلف حضور موثر مردم نقش کلیدی در تحقق هدف گذاری‌ها داشته که باید در این راستا نیز زمینه و بسترهای لازم برای حضور فعال مردم فراهم شود.

وی تصریح کرد: بازنگری دستورالعمل‌های قانونی با در نظر گرفتن ضروریات شهرستان در جهت جریان سازی مشارکت مردم در امر تولید، الزامی است.

علی نژاد خاطرنشان کرد: تشکیل کارگروه‌های اندیشه ورز جهت ارایه راهکارهای تخصصی و عملی با توجه به اقتضائات شهرستان می‌تواند موثمر ثمرباشد.

وی یادآور شد: برای شکل گیری جهاد همگانی در راستای تحقق شعار سال، لازم است در این زمینه جهاد تبیین صورت بگیرد که این امر می‌تواند در دستور کار شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • اعتبارات مناسبی در حوزه پسماند در نظر گرفته شده است
  • جهانگیری: رساندن مردم به این باور که فرزندان خمینی پاسدار غرور ملی مردمشان هستند عین سیاست ورزی است
  • ۴۰۰۰ همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیاز است
  • دولت با تسهیل و تقویت تولید در عرصه تحقق شعار سال گام بردارد
  • لزوم ارایه برنامه جامع در حوزه فرهنگ و اقتصاد برای تحقق شعار سال
  • امیدآفرینی در تحقق شعار سال مورد توجه باشد
  • جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان خوی
  • سلاح ورزی: بعد از عملیات روز یکشنبه شرایط اقتصادی کشور به سوی آرامش می‌رود
  • توجه به تعاونی ها و تولید آزاد راهکار تحقق شعار سال است