Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ پنجمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان با حضور اساتید معماری و شهرسازی دانشگاه های کشور و دانشجویان در تالار اجتماعات مرکزی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد.

 دکتر رحیم هاشم پور دبیر همایش در ابتدا ضمن خیر مقدم با ارائه گزارشی بیان داشت: پنجمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان با نظری بر ملاحظات علوم محیطی در آمایش سرزمین برگزار می شود که در این دوره ۱۸۵ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری در نهایت ۱۶۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: علاوه بر چاپ تمام مقالات در قالب لوح فشرده و کتابچه، سه مقاله از مقالات پذیرفته شده امروز به صورت سخنرانی ارایه و ۱۲ مقاله نیز به صورت پوستر منتشر می شوند.

دبیر همایش ادامه داد: در پنجمین دوره از همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان که با همکاری دانشکده معماری و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین به صورت سالانه برگزار می شود حدود ۴۰۰ میهمان از سراسر کشور شرکت کرده اند.

هاشم پور افزود: نقش معماری و شهرسازی در آمایش سرزمین، چالش های تهیه مطالعات آمایش استان های کشور، آمایش سرزمین و توسعه متوازن منطقه ای، نقش روابط بین الملل در آمایش سرزمین، آمایش سرزمین و میراث شهری، نقش جغرافیا در آمایش سرزمین از جمله محورهای این همایش به شمار می روند.

وی اظهار داشت: همچنین تمرکز زدایی و آمایش سرزمین، اقتصاد و آمایش سرزمین، نقش مدیریت، فرهنگ و توسعه انسانی در آمایش سرزمین، راهکارهای اجرا و ساماندهی طرح های آمایش استان‌ها و نقش بهداشت در آمایش سرزمین دیگر محورهای یازده گانه این همایش را تشکیل می دهند.

دبیر این همایش علمی گفت: طی چهار دوره گذشته شاهد حضور و حمایت اقشار مختلف علمی، تخصصی و مدیریتی کشور از این همایش بوده ایم و دانشگاه با برگزاری سالانه این همایش توانسته است در سطح کشور و خیلی از کشورهای مختلف جهان توجه اساتید، محققین و دانشجویان را به خود جلب کند.

هاشم پور اضافه کرد: در چهار دوره گذشته هر ساله شاهد دریافت چند صد مقاله علمی و تحقیقاتی بوده ایم و با کمک حامیان مالی و معنوی لوح فشرده و کتابچه چکیده مقالات را از طریق انتشارات دانشگاه به چاپ رساندیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به موضوع انتخابی این دوره همایش در خصوص علوم محیطی در آمایش سرزمینی، گفت: با انتخاب این موضوع تلاش شده از همه تخصص ها و رشته های موجود در کشور برای شرکت در همایش دعوت شود بنابراین همایش به همه علوم اختصاص داشته است.

هاشم پور اظهار داشت: آمایش سرزمین یک علم و یا یک تخصص نیست بلکه هنر مدیریت با بهره گیری از علوم مختلف در جهان حاضر برای توزیع بهینه امکانات در سطح کشور و یا حتی جهان است.

وی با بیان اینکه سه مقوله انسان، فضا و فعالیت در علوم محیطی مورد توجه بوده و همان چیزی است که آمایش سرزمینی در دستور کار خود دارد، گفت: با توجه به بحران های متعددی که امروزه کشور ما را تهدید می کند، بررسی و مطالعه آنها و همین طور شناخت برون رفت از این بحران ها از جمله مسائلی است که این همایش در اهداف خود قرارداده است.

همچنین سید کاظم مجابی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در این همایش گفت: ارتباط دانشگاه با بخش های مختلف مدیریت شهری برای طراحی خدمات شهری مبتنی بر نیازهای روز شهر و شهروندان نیازمند تقویت است.

مجابی، بر ضرورت بهره برداری مناسب از این گونه همایش ها تاکید کرد و افزود: باید دستاوردهای حاصل از این همایش به صورت کاربردی در مدیریت شهرها مورد توجه قرار گیرد.

دکتر  اسماعیل شیعه استاد دانشگاه علم و صنعت نیز در این همایش گفت: نظام برنامه ریزی در کشور از گذشته دچار تناقض ها و تضادهای زیادی بوده و تعادل بین مناطق را به هم ریخته است.

دکتر  شیعه افزود: برنامه های گذشته فاقد خط مشی توسعه متعادل برای مناطق مختلف کشور بوده اند.

وی اضافه کرد: نارسایی در تامین نیازمندی های شهری و منطقه ای، گسترش لجام گسیخته ارتباطات نوین، تمرکز گرایی و اجرای برنامه های تمرکز گرا، بی برنامگی در اجرای برنامه های زیرساختی، عقب نشینی روز به روز کشاورزی در برابر صنعت و کشاورزی و صنعت در برابر خدمات از جمله مهم ترین نواقص در نظام برنامه ریزی کشور بوده است.

دکتر سید حسین بحرینی استاد تمام دانشگاه تهران نیز در این همایش گفت: طرح های آمایش سرزمین باید دارای قوانین و مقررات الزام آور باشند تا به اهداف تعیین شده دست یابند.

وی افزود: طرح های آمایش سرزمین به دلیل نبود قوانین و مقررات الزام آور و همچنین نبود یا ضعف جایگاه آمایش سزمین در نظام برنامه ریزی گرچه ضروری اما آرزویی دست نیافتنی است.

دکتر مهدی پورطاهری عضو هیات علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس  نیز در این همایش گفت: توسعه متعادل به معنای همسانی در بهره برداری از منابع نیست.

دکتر پور طاهری، افزود: در مساله درک تعادل فضایی به ویژه در سطح منطقه ای این نکته را باید در نظر داشت که ضرورتی به ایجاد پراکندگی و فعالیت در سطح پهنه های مختلف نیست اما باید نیازهای پایه مردم مناطق مختلف تامین شود.

برگزاری پنل علمی، برنامه تقدیر از سخنرانان علمی همایش؛ دکتر بحرینی، دکتر شیعه، دکتر پورطاهری و دکتر افشار و اهدای جوایز به دو مقاله برگزیده از دیگر بخش های این همایش بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد امام خمینی دانشگاه علم و صنعت شیعه معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۷۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح حکمرانی آموزشی بر پایه دانش و اخلاق

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در برنامه هفتم توسعه ریل گذاری با رویکرد جدیدی در دانشگاه‌ها برنامه ریزی شد و مهارت افزایی را در دانشگاه‌ها دنبال می‌کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کارگروه پیاده سازی آمایش آموزش عالی مازندران اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه و در دولت سیزدهم ریل گذاری با رویکرد جدیدی در دانشگاه‌ها برنامه ریزی شد.

 وی گفت: حکمرانی آموزشی بر پایه محور‌های دانش و اخلاق اصلاح و پایه گذاری شده است.

عمو عابدینی به پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول اشاره کرد و با بیان اینکه  آمایش رشته‌ها و اجرای طرح تحول دولت سیزدهم در کنار ساماندهی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کارگروه ویژه پی ریزی شده است تصریح کرد: کیفی‌گرایی مهارت‌افزایی  و ساماندهی موسسات در کنار مدیریت منطقه‌ای، از اهداف و اولویت‌های طرح آمایش آموزش عالی است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: هدف اصلی طرح تحول آموزش عالی تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

وی همچنین، خاطرنشان کرد: باید رشته‌های دانشگاهی پیوست اشتغال داشته باشند و وجود رشته‌های دانشگاهی بدون توجه به نیاز‌ها و آمایش آموزش عالی، سبب افزایش فارغ‌التحصیلان بیکار در کشور شده است.

عمو عابدینی ادامه داد: در طرح تحول آموزش عالی به بورسیه شغلی در صنایع توجه شده است.

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران به میانگین 40 درصدی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در مازندران 20 درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

 حسینی پور  افزود: رتبه دانشگاه در استان در مقایسه بادانشگاه‌های ملی کاهش دارد.

استاندار مازندران تصریح کرد: طرح پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول که در وزارت علوم در دست اجراست  راهکارهایی را برای برون رفت از مشکلاتی که دانشگاه‌ها با آن مواجه هستند ارائه می‌دهد.

حسینی پور استاندار مازندران اظهار کرد: در پیاده سازی طرح تحول نباید به دنبال گزینه‌های غیر کارشناسی باشیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اتخاذ راهکار درست و اصولی و توانمندسازی دانشگاه مازندران در سطح ملی و هم در سطح بین المللی در دستور کار است.

وی گفت: در طرح تحول باید از خواسته‌های صنفی و بخشی پرهیز کرده و به خواسته‌های ملی توجه کنیم.

وی همچنین، گفت: ساماندهی رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز‌ توسعه‌ای مازندران لازم است مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت فولادکشور در دانشگاه تهران
  • اصلاح حکمرانی آموزشی بر پایه دانش و اخلاق
  • بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور
  • برگزاری جشنواره آیین‌های «سرزمین من» در بوشهر
  • مجوز برگزاری دومین همایش ملی «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» صادر شد
  • برگزاری یادبود دهمین سال درگذشت استاد باستانی پاریزی
  • برگزاری نشست معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به میزبانی قم
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • آغاز به کار نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست درچهارمحال و بختیاری
  • تهیه نقشه حریم گسلی ۶ شهر ایران