Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: فعال سیاسی اصولگرا گفت: برخی از چهره‌ها در جریان اصلاح‌طلب این نقش را به عهده گرفته‌اند که حرف آن‌ها فصل‌الخطاب جریان اصلاحات است. اصولگرایان از مسئله شیخوخیت عبور کرده‌اند اما اصلاح‌طلبان گرفتار این مسئله شدند.
محمد حسینی سخنگوی جمنا در مصاحبه‌ای که پیش از این با اعتمادآنلاین داشت این موضوع را مطرح کرد که جمنا یک شورای فقهی دارد که بر تصمیمات این تشکل سیاسی نظارت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از گذشته هم در جریان اصولگرا این قضیه وجود داشته که تصمیمات خود را به تایید جامعتین و یا شخصیت‌های روحانی برجسته این جریان می‌رساندند. ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا اما معتقد است اصولگرایان از شیخوخیت عبور کرده‌اند و جامعتین در تصمیمات جمنا دخالتی ندارند.
او در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین با بیان اینکه اصل مسئله شیخوخیت در تجمع‌های سیاسی، احزاب، گروه‌ها و...، را کسی نمی‌تواند اساساً رد کند، گفت: یعنی شیخوخیت در جایگاه خود اگر قرار بگیرد، برای جمعیت‌ها و احزاب می‌تواند در مقاطعی از زمان مفید باشد.
ایمانی ادامه داد: این موضوع در کشورهای دیگر هم وجود دارد یعنی در برخی برهه‌های زمانی که کار گره می‌خورد یک جریان سیاسی بعضاً به افراد سابقه‌دار و قدیمی آن تشکل مراجعه می‌کنند که حل دعوا کنند. اصل موضوع یک امر واقعی است منتها مسئله مهم در شیخوخیت این است که جایگاه آن باید حفظ شود؛ یعنی شیخوخیت صرفاً برای زمان‌هایی است که کار از روال عادی و طبیعی خود به بن‌بست‌هایی برسد تا احتیاج باشد که افراد با سابقه بتوانند بیایند و موضعی بگیرند تا مسئله حل شود.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: اصل در تشکل‌ها و احزاب نباید بر روی شیخوخیت باشد. به این معنا که سازوکارهای خرد جمعی و تشکیلاتی کنار گذاشته شود و فقط شیخ‌ها بیایند گرداننده آن تشکل باشد.
ناصر ایمانی درباره وضعیت جریان اصولگرا از منظر وجود شیخوخیت در آن عنوان کرد: اگر در گذشته گفته می‌شد در جریان اصولگرا شیخوخیت وجود دارد، الان اساساً شیخوخیتی وجود ندارد اکنون در جریان اصلاح‌طلب شیخوخیت وجود دارد.
او افزود: برخی از چهره‌ها در جریان اصلاح‌طلب این نقش را به عهده گرفته‌اند که حرف آنها فصل‌الخطاب جریان اصلاحات است. اصولگرایان از مسئله شیخوخیت عبور کرده‌اند اما اصلاح‌طلبان گرفتار این مسئله شدند.
این تحلیلگر سیاسی در رابطه با نسبتی که میان تصمیمات تشکل‌های اصلاح‌طلب و جامعتین وجود دارد توضیح داد: رابطه با جامعتین شیخوخیت محسوب نمی‌شود. جمنا که سال گذشته تشکیل شد با سازوکاری چه درست و چه غلط، شورای مرکزی مشخص کرد و این شورا بود که تصمیم می‌گرفت و اساساً جامعتین به جز نقش‌های ارشادی و راهبردی، نقش دیگری نداشتند و در تصمیمات جزئی دخالتی نمی‌کردند.
ناصر ایمانی در پایان گفت: در مسئله اصلاح‌طلبان حالت شیخوخیت داریم و رهبر اصلاحات هر چیزی که بگویند همان اجرا می‌شود. اصلاح‌طلبان شورای عالی سیاست‌گذاری تشکیل داده‌اند اما همه کارها در نهایت به جناب آقای خاتمی ارجاع می‌شود و اگر ایشان تصمیمی بگیرند بقیه آن را اجرا می‌کنند. برچسب ها: اصولگرا ، اصلاح‌طلبان ، اصلاح‌طلب

منبع: خرداد

کلیدواژه: اصولگرا اصلاح طلبان اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود

در مسئله‌شناسی حجاب باید به سه بعد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود. اینها از یکدیگر جدا هستند، اما با یکدیگر ارتباط دارند و ما باید به مجزا بودن و ارتباط این مسائل با یکدیگر توجه داشته باشیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وبینار تخصصی «حجاب در سپهر عمومی»  به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ادیان و مذاهب و با حضور و سخنرانی دکتر فاطمه توفیقی، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با موضوع «مسئله‌شناسی حجاب» برگزار شد.

 توفیقی با اشاره به اینکه برای اولین بار در ایران در دوران مشروطه حجاب تبدیل به مسئله می‌شود، گفت: زمانی که درباره حجاب صحبت می‌کنیم، این بحث مرتبط با مسئله امروز ماست. مسئله حجاب در دوران‌های مختلف و در ادیان و جوامع مختلف وجود داشته است. اما بیان مسئله حجاب در این زمان و در دوران مشروطه و در دوران معاصر متفاوت است. منظور از دوران معاصر، دوران هم‌زمانی با جریان احیای دینی و در ایران و به طور خاص از مشروطه به بعد است. اما موضوعی که ما در مورد آن بحث می‌کنیم در دوران مدرنیته به‌وجود آمده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: در زمان مشروطه اتفاق جدیدی می‌افتد؛ وقتی که مسئله حجاب مطرح می‌شود، یک فضای عمومی دوجنسیتی تشکیل می‌شود، چراکه قبل از آن، این فضا وجود نداشت و فضای عمومی، فضای تک‌جنسیتی و مردسالاری بود. در همین دوران، غرب‌شناسی و شرق‌شناسی کنار هم شکل می‌گیرند و استعمار همراه با عنصر فرهنگی به داخل کشور نفوذ می‌کند. درباره دوجنسیتی بودن این فضای عمومی می‌توانید کتاب‌های محمد توکلی و کتاب زنان سیبیلو و مردان بی‌ریش افسانه نجم‌آبادی را مطالعه کنید. برای حوزه شرق شناسی نیز می‌توانید کتاب شرق شناسی ادوارد سعید را مطالعه کنید.

بی‌سامانی بستر خانواده در اروپا و چالش حجاب در ایران؛ از مدرنیسم تا عصر حاضر

وی مسئله‌شناسی حجاب را به سه بُعد دینی که شامل بُعد کلامی، فقهی، تفسیری و تاریخی، بُعد سیاسی، اجتماعی و حقوقی و سوم بُعد بین المللی، استعماری و امپریالیستی تقسیم‌بندی‌ کرد و گفت: این مسائل از یکدیگر جدا هستند، اما با یکدیگر ارتباط داشته و ما باید به مجزا بودن و ارتباط این مسائل با یکدیگر توجه داشته باشیم.

توفیقی مسائل مرتبط با بُعد سیاسی، اجتماعی و حقوقی مسئله حجاب را به مسائلی همچون ساختار سیاسی و شکل فضای عمومی و مهندسی فرهنگی ارتباط داد و گفت: بعد سیاسی، اجتماعی و حقوقی شامل روابط بین دو جنس، برابری شهروندان یا امتیاز دینداران، منزلت اجتماعی، سلیقه و مد و طبقاتی بودن پوشش خواهد بود.

وی ادامه داد: در بُعد بین‌المللی و استعماری چند مسئله حائز اهمیت است. اولین مورد، پروژه‌ای سیاسی به صورت برنامه‌ای فرهنگی است. دومین مورد همراه شدن تاریخی سکولاریسم با آزادی جنسی و کم‌پوششی است و سومین مورد واکنش‌های استعمارزدایان به فرودست‌انگاری حجاب است. چهارمین و آخرین مورد نیز واکنش برخی از نظریه‌پردازان همچون لیلا ابولغد به آزادسازی زنان مسلمان با اشاره به جنگ در افغانستان خواهد بود.

توفیقی در جمع‌بندی مطالب خود گفت: در هنگام استفاده از لفظ حجاب و سخن گفتن از پوشش سر و لزوم آن، یا ادله و الزام آن باید برایمان روشن باشد که دقیقاً از چه چیزی و در چه جایگاهی صحبت می‌کنیم. همچنین قانون و امر دینی و اجتماعی‌ ـ سیاسی و بین المللی با هم مرتبط هستند و در عین حال این دو از یکدیگر تفکیک شده‌اند.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود
  • حسرت تمام‌نشدنی پاری سن ژرمن؛ چهره درهم ناصر الخلیفی در جریان بازی با دورتموند / عکس
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟