Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، همایش «روز جهانی فلسفه» عصر دوشنبه، ۲۸ آبان در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.

در این همایش «حسن بلخاری قهی» رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سخنانی اظهار کرد: بحث نسبت بین حکمت و تمدن و معماری بسیار اهمیت دارد، شعار اولین مکتب فلسفی جهان یعنی مکتب بغداد توانایی نظر و عمل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه خوارزمی ها و فرزندان موسی بن شاکر را داریم و ... محصول این مساله است. هندیان اصطلاحی دارند با عنوان «سادرشیا» که مبنای فلسفه و حکمت و هنر هند است. در هند اصطلاح دارشانا به معنای حکمت و فلسفه است، سدرشیا یعنی دیدن یا چیزی را با چیز دیگر دیدن، «اَلَلَّهُمَّ اَرِنِی الْاَشْیَاءَ»، درک صورت بدون فهم و درک سیرت محال است. از کسانی که به شدت به تعریف رایج زیبایی در یونان اعتراض می کند «فلوطین» است.

وی افزود: منظور من از بیان سدرشیا این بود که حکمت از دیدگاه هندوان و مسلمین رویت سیرت و صورت اشیا است. این اجتماع و ترکیب را تولید می کند. اما حکمت ترکیب کردن چیست؟ اینکه می گوییم  امروز نیاز به حکیم داریم علت آن است که حکیم صرفا تابع جسم نیست، حکمت ترکیب سیرت و صورت است.

بلخاری تصریح کرد: غرب از هنگامی که وارد رنسانس شد به جای ترکیب، آمد و تجزیه را گذاشت و این شد که می بینید و در مواقعی غرب به عزای خود می نشیند؛ حکمت جمع ظاهر و باطن است: «هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ ۖ وَهُوَ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ». نکته دیگر اینکه این حکمت اگر بخواهد ظهور یابد قطعاً ساختار ظهورش تمدن است. من تمدن را به تعبیر ناقص خودم، صورت ساختاری امری به نام حکمت می دانم. حکمت چون می خواهد از ساحت پنهان به آشکار در آید لاجرم تمدن را به عنوان زبان ظهور خود می داند.

وی با بیان اینکه تمدن وجه ساختاری حکمت است، تصریح کرد: تمدن زبان حکمت و معماری زبان تمدن است، منظور ما از تمدن مطلقا بنا نیست. معماری سه مفهوم دارد، یکی از آنها امنیت و همان سکنه در قرآن است، نکته دوم ساختمان به معنای سرپناه است یعنی جایی که سکونت روح باشد، و نکته سوم معماری است. در معماری اول ایده داریم، هنگامی که ایده لباس تجسم و تجسد را بر تن کرد، نمایان شد. ما معماری خطی و نقطه ای داریم، معماری بازار از نظر حکمت اسلامی خطی است و معماری مسجد نقطه ای، معماری خطی بازار یعنی بازار جای ره پیمودن است، فضای خطی معماری بازار رفتار انسان را جهت می دهد که در متن بازار نماند چون انسان نیامده احتیاجات مادی خود را برطرف کند و باید بگذرد.

این محقق خاطرنشان کرد: این در حالی است که معماری مسجد نقطه ای است، این بنا نیست بلکه رفتارساز است. فضا باید به گونه ای باشد که انسان میل به ماندن و استقرار را داشته باشد. اما در این بین سوالی که مطرح می‌شود، آن است که چگونه معماری می‌تواند به رفتار انسان جهت دهد؟ میرچا الیاده در این زمینه مفصلا در یکی از آثارش سخن گفته است.

کد خبر 4463712 مهرنوش محمدزاده

منبع: مهر

کلیدواژه: تمدن اسلامی حسن بلخاری مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۸۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان دانشگاه کمبریج، دانشگاه اکسفورد و کل تک در آمریکا مشغول توسعه روشی نوین به نام «واکسن شناسی پیشگیرانه»( proactive vaccinology) هستند که هدف آن آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی ویروس های مختلف کرونا است.

این واکسن از آنتی ژن هایی استفاده می کند که در ۸ ویروس کرونای مختلف از جمله ویروسی در خفاش ها وجود دارد. آنتی ژن ماده ای است که واکنش ایمنی در بدن را آغاز می کند.

چنین روندی به سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا بخش هایی از آنتی ژن ها را جستجو کند که در ویروس های مختلف، از جمله مواردی که در واکسن وجود ندارد، مشترک است. به عنوان مثال واکسن ویروسSars-CoV-۱ که به همه گیری سارس در ۲۰۰۳ میلادی منجر شد را در بر نمی گیرد.

به طور معمول واکسن ها، مانند نمونه هایی که برای مقابله با کووید۱۹ به کار گرفته شدند، از یک آنتی ژن برای آموزش سیستم ایمنی استفاده می کنند تا ویروس های خاص و جداگانه را هدف بگیرند.

روری هیلز محقق فارغ التحصیل دانشکده داروسازی کمبریج و مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: تمرکز ما توسعه واکسنی است که در مقابل پاندمی ویروس کرونای آینده از انسان ها دفاع کند. باید آن را حتی قبل از آغاز همه گیری آماده کنیم. ما واکسنی ابداع کردیم که در مقابل طیف وسیعی از ویروس های کرونا از جمله نمونه هایی که هنوز ناشناخته هستند، محافظت ایجاد می کند.

نتایج این پژوهش در ژورنال نانوتکنولوژی منتشر شده است.

مارک هاوارث از دانشگاه کمبریج و مولف ارشد تحقیق می گوید: ما نباید منتظر ظهور ویروس کرونای جدید بمانیم. به دانش کافی درباره ویروس های کرونا و واکنش های سیستم ایمنی به آنها دست یافته ایم و اکنون می توانیم واکسن هایی بسازیم که در مقابل شاخه های ناشناخته ویروس کرونا از انسان ها محافظت می کند.

تحقیق نشان داده واکسن جدید که Quartet Nanocage نام گرفته واکنش ایمنی وسیعی در موش ها از جمله حیواناتی که در مقابل Sars-CoV-۲ ایمن شده بودند، ایجاد می کند.

طبق این پژوهش طراحی واکسن ساده تر از نمونه های توسعه یافته است و ا حتمالا در توسعه واکسن هایی برای دیگر مشکلات سلامتی نیز کاربرد دارد. این تحقیق در اوایل ۲۰۲۵ میلادی وارد مرحله یکم آزمایش بالینی می شود.

کد خبر 6099037 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • نقد شهید مطهری به نسبیت اخلاقی علامه طباطبایی / از نظر مطهری دیدگاه علامه سر از نسبیت در می‌آورد و حد یقفی نخواهد داشت
  • مجتبی مطهری: اخلاق مقداری در جامعه ما افت کرده است/ مسعود ادیب: هم‌نسل‌های من از شهید مطهری دین‌داری و مسلمانی خود را آموختند/ ابوالقاسم فنایی: شهید مطهری سعی کردند از جاودانگی اخلاق دفاع کنند
  • تهرانی‌ها پیشتاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران
  • تهرانی‌ها پیش تاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • نویدکیا: با عزیزم و قربانت بروم نمی‌شود کار کرد!