Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریور پارسال بود که صادرات گاز ایران به عراق با حجمی حدود 7 میلیون مترمکعب در روز آغاز شد و عراق به عنوان دومین کشور وارد کننده گاز بعد از ترکیه جای گرفت و براساس قرارداد باید تا 25 سال از ایران گاز وارد کنند.

*جزئیاتی از نحوه فروش گاز ایران به عراق

به گفته یک منبع آگاه در مدیریت صادرات گاز ایران به خبرنگار فارس گفت صادرات گاز به عراق هم اکنون نیز براساس قرارداد ادامه دارد و شرکت ملی گاز ایران علی‌رغم تامین گاز در داخل کشور به خصوص بخش خانگی گاز مورد نیاز کشورهای همسایه را نیز تامین و صادر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آمریکا در تحریم های اخیر تلاش‌ کرد تا صادرات گاز ایران را نیز مانند نفت مورد تحریم قراردهد اما چون گاز با امنیت کشور ها در ارتباط است و می تواند امنیت منطقه را برهم زند، این کشورها هرگز حاضر نشدند تا زیر بار حرف امریکا در خصوص قطع واردات گاز از ایران روند هرچند که می بینیم آمریکایی ها در صحبتهایشان فقط از تحریم نفتی ایران صحبت می کنند و کاری به صادرات گاز ندارند.

*نگرانی درباره گرفتن پول صادرات گاز از عراقی ها وجود ندارد

این مقام آگاه با اشاره به پرداخت گاز بها از سوی عراقی ها گفت: این بحثی بود که موجب شد تا صادرات گاز ایران به عراق با وجود آماده بودن همه زیر ساخت هایش مدتها با تاخیر مواجه شود اما با گفتوگوهای مفصلی که بین دو طرف صورت گرفت راهکارهایی برای این شرایط یعنی بازگشت تحریم ها نیز اندیشیده شده است بنابراین نگرانی درخصوص گرفتن پول از طرف عراقی وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که خبرگزاری رویترز هفته گذشته مدعی شده بود ایران در ازای فروش گاز به عراق، از این کشور غذا دریافت می کند گفت: در حال حاضر که شرایط برعکس است و ایران است که با وجود تحریم ها مواد غذایی به عراق صادر می کند و قطعا ما از عراقی ها وجه نقد بابت گازی که می فروشیم دریافت می کنیم.

*خبرسازی رویترز در خصوص فروش گاز در مقابل غذا!

به گزارش خبرنگار فارس، خبرگزاری رویترز هفته گذشته به نقل از دو مقام عراقی نوشت عراق با ایران توافق کرده در برابر تحویل اقلام خوراکی و انسان‌دوستانه به ایران، گاز و برق از این کشور دریافت کند.

این شایعه درحالی مطرح شد که یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در مصاحبه با یکی از خبرگزاری ها گفت: اینکه ما در مقابل این صادرات موادغذایی و خوراکی وارد کنیم خبر نادرستی است، چون در حال حاضر عکس این موضوع صادق است و در واقع مواد غذایی عراق از ایران تامین می‌شود.

وی افزود: ما در هفت ماه نخست سال، بالای شش میلیارد دلار صادرات به عراق داشتیم و حاضر هستیم در قبال آن واردات داشته باشیم، اما اینکه این واردات مواد خوراکی و غذایی باشد خبر نادرست و بی‌اساسی است.

همچنین سید حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در مصاحبه با یکی از خبرگزاری ها، خبر دریافت غذا از عراق در ازای پول گاز ایران را دروغ رویترز دانست و گفت: عراقی‌ها پیشنهاد کرده‌اند پول گاز را با دینار پرداخت کنند.

وی افزود: نه بنادر عراق ظرفیت آن را دارند که به ایران اقلام غذایی بدهد و نه عراق تولیدکننده مواد غذایی است.

حسینی خاطرنشان کرد: عراق خودش وارد کننده عمده غذایی از ایران است؛ پس چگونه می‌خواهد به ایران مواد غذایی بدهد؟

* خبرسازی رویترز از کجا شروع شد؟

این گزارش حاکی است رویترز زمانی این خبر را اعلام کرد که آمریکا به عراق معافیت 45 روزه در خصوص مبادلات نفتی با  ایران داد.

از طرف دیگر، این کشور به دنبال افزایش این مهلت بود و سعی دارد تا معافیت خود را از 45 روز افزایش دهد.جالب اینجاست که عراقی ها اعلام کرده اند این معافیت در خصوص نفت و مشتقات نفتی است و این موضوع ربطی به گاز و برق ندارد. تنها موضوعی که این دو مورد را تحت تاثیر قرار داده، نحوه نقل و انتقالات مالی است.

این گزارش حاکی است روز 9 نوامبر سفارت آمریکا در بغداد اعلام کرد عراق را از اجرای برخی تحریم های آمریکا علیه ایران معاف شده و اجازه خریداری گاز و برق ایران را دریافت کرده است.

* موضوع فعلی تعاملات ایران و عراق، پرداخت دینار به جای یورو است

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در مصاحبه دیگری اعلام کرد: صادرات گاز به عراق از دو نقطه بغداد و بصره طبق روال سابق ادامه دارد وعراقی‌ها فعلا تا ۴۵ روز معافیت گرفته‌اند. البته این موضوع به این معنی نیست که ۴۵ روز دیگر باید به‌طور کل واردات را از ایران قطع کنند.

وی ادامه داد: آمریکا به عراق اعلام کرده که در این ۴۵ روز شرایط را بررسی کنند و اگر می‌توانند برق و گاز خود را از کشور دیگر تامین کنند، دست به کار شوند.

وی افزود: برق و گاز ایران، ۲۰ درصد نیاز عراق را تامین می‌کند و عراقی‌ها اعلام کرده‌اند که هیچ‌کدام از قراردادهایی که برای تامین برق و گاز دارند زودتر از سال ۲۰۲۲ اجرایی نمی‌شود. به همین دلیل، امکان جایگزینی ندارد.

حسینی گفت: در حال حاضر هم مردم عراق به ازای هر دو ساعت داشتن برق چهار ساعت برق ندارند و اگر صادرات برق ایران به عراق قطع شود و گاز هم به نیروگاه‌های آن‌ها صادر نشود، شرایط بدتر خواهد شد و مردم عراق در وضعیت بدتری قرارخواهند گرفت و اعتراضات گسترده را در پیش خواهند گرفت.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با تاکید بر این‌که ایران نگران قطع شدن صادرات گاز به عراق نیست، گفت: عراقی‌ها اصرار دارند با این‌که قرارداد یورویی است، پول را با دینار پرداخت کنند و  به هیچ وجه آمادگی پرداخت غیر از دینار را ندارند. عراق اعلام کرده است خود را مکلف می‌داند که تحریم آمریکا در بحث دلار را رعایت کند. هم‌چنین اعلام کرده‌اند  از آنجاکه درآمدهای ما دلاری است و دلار را باید به یورو تبدیل کنیم و این امکان وجود ندارد، امکان پرداخت یورویی نداریم و ترجیح می‌دهیم دینار عراق را پرداخت کنیم.

به گفته حسینی، مذاکرات ایران و عراق برای پرداخت پول با دینار ادامه دارد و بعید می‌دانم عراق بپذیرد به جز دینار پول دیگری پرداخت کند. در حال حاضر هم حدود ۵۲۰ میلیون دلار طلب ایران در بانک مرکزی عراق موجود است که اصرار دارند به صورت دیناری پرداخت کنند.

وی افزود: باید بانک مرکزی ایران دست به کار شود و سیستمی تهیه کند که بتواند دینار را دریافت کند و این مشکل را برطرف کند. دینار پول قدرتمندی است. قابل تبدیل شدن است و ثبات و ارزش دارد. بانک مرکزی هنوز به جمع‌بندی نرسیده دینار را مانند سایر ارزهایی که پذیرفته به رسمیت بشناسد.

این گزارش همچنین در خصوص صادرات نفت کرکوک به ایران که محل مناقشه عراق با آمریکایی ها بود اضافه می کند  هرچند برخی از منابع  داخلی اعلام کرده اند این نفت دیگر به ایران منتقل نمی شود اما برخی از منابع عراقی اعلام کردند با اینکه صادرات نفت کرکوک از طریق کردستان آغاز شده است اما عراق سعی دارد بخشی از این نفت را نیز به ایران سوآپ کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عراق گاز ترکیه ایران شرکت ملی گاز نفت واردات گاز پول مواد غذایی برق یحیی آل اسحاق ایران و عراق مصاحبه دلار واردات پتروشیمی یورو بانک مرکزی صادرات نفت خبرسازی گاز ایران غذای عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۹۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر رضا لاری‌پور ، درباره ابلاغ نرخ تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: اگرچه هیات‌دولت نرخ تعرفه‌های پزشکی را در اوایل فروردین ماه سال جاری تعیین کرد اما این تعرفه‌ها با تاخیر ۲۳ روزه ابلاغ شد. اما در مجموع تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ از اول فروردین ماه سال جاری قابلیت اجرا دارد و آنچه که به عنوان معوقه‌های تعرفه‌های پزشکی به حساب می‌آید لازم است که توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شود.

وی با بیان اینکه تعرفه‌های پزشکی که توسط دولت ابلاغ می‌شود برای تمام اعضای جامعه پزشکی لازم‌الاجراست، افزود: علیرغم لازم‌الاجرا بودن تعرفه‌های پزشکی ابلاغی، به عنوان حق‌الناس ذی‌نفعان این مولفه به حساب می‌آید.

لاری‌پور ادامه داد: نرخ تعرفه‌های پزشکی امسال و در دولت سیزدهم ۳۵ درصد افزایش یافت. اگرچه نرخ تعرفه ابلاغی از سوی دولت با نرخ تعرفه مصوب شورای عالی بیمه چند درصد اختلاف دارد اما سعی شده جزئیات تعرفه‌های پزشکی مانند «ویزیت»، «هتلینگ»، «جزء فنی» و «جزء حرفه‌ای» متناسب با نرخ تورم کشور افزایش یابد. به طور مثال، افزایش ۴۰ درصدی رشد ویزیت و رشد ۴۵ درصدی جزء حرفه‌ای جزو تلاش‌های افزایش جزئیات تعرفه‌های پزشکی متناسب با نرخ تورم به حساب می‌آید.

وی با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی نرخ تعرفه‌های پزشکی اظهار کرد: بررسی افزایش تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۳ در مقایسه با افزایش تعرفه‌ها طی یک دهه گذشته بیانگر این است این مولفه‌ها تا پیش از این تا این حد افزایش نداشته است. امیدواریم که با افزایش متناسب تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های آتی نیز شاهد نگهداشت و پاسداشت نیروی انسانی نظام پزشکی کشور باشیم.

لاری‌پور درباره نقش بیمه‌ها در پوشش تعرفه‌های پزشکی گفت: یکی از نکات مهم و اساسی در ارتباط با تعرفه‌های پزشکی این است که بیمه‌ها به عنوان عناصر اصلی پرداخت‌کننده موظف هستند که نسبت به پرداخت به موقع اقدام کنند؛ نه اینکه پرداخت‌ها با تاخیرهای چندین ماهه انجام شود. همچنین مردم کمترین نگرانی را به هنگام مراجعه به ارائه دهندگان خدمات سلامت داشته باشند و با پرداخت حق بیمه بتوانند با آرامش خاطر در هنگام بیماری به پزشکان مراجعه کنند.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی درباره نرخ تعرفه‌های پزشکی ایران در مقایسه با سایر کشورها نیز توضیح داد: همچنان نسبت به تعرفه پزشکی سایر کشورهای جهان فاصله داریم. نرخ تعرفه‌های پزشکی ایران با کشورهای همسایه نظیر ترکیه، هند، پاکستان و عراق همواره اختلاف دارد. افزایش نرخ ارزی ماه‌های اخیر نیز سبب شده اختلاف تعرفه‌های پزشکی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر افزایش یابد.

وی ادامه داد: بررسی‌ها بیانگر این است نرخ تعرفه‌های پزشکی کشورهای ترکیه، پاکستان و افغانستان به ترتیب ۱۸، ۸ و ۸ برابر نرخ تعرفه‌های پزشکی کشور ما است. همچنین نرخ تعرفه‌های پزشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق به ترتیب ۳۰ و ۲۵ برابر نرخ تعرفه‌های کشور است.

لاری‌پور افزود: به طور قطع، هزینه‌های ویزیت در کشورهای دیگر نسبت به ایران بالاتر است اما نکته مهم و اساسی این است که کیفیت ارائه خدمات درمانی کشور جزو نقاط قوت و از پایه‌های اساسی احساس آرامش در مردم به حساب می‌آید که با هیچ بدیل دیگری قابل مقایسه و همسانی نیست.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به نرخ تعرفه‌های پزشکی گفت: اگر خواهان رسیدن به تعرفه‌های پزشکی کشورهای دیگر هستیم باید به این نکته توجه کنیم اگر نرخ تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های گذشته فریز نمی‌شد و متناسب با نرخ تورم افزایش می‌یافت، با چالش امروز، مواجه نمی‌شدیم. لذا نسبت به ادوار گذشته، عدد نرخ تعرفه‌های پزشکی که در دولت سیزدهم مصوب شده، قابل قبول و یک افزایش منطقی است.

لاری‌پور ادامه داد: اگرچه نرخ تعرفه‌های ابلاغی با عدد شورای عالی بیمه که با حضور ذی‌نفعان، خبرگان حوزه سلامت، ارائه‌دهندگان خدمات مانند بیمه‌ها و سازمان برنامه و بودجه تصویب شده بود، متفاوت است اما با این اوصاف باید گفت دستاورد تعرفه‌ای حاصل شده است اما با توجه به فریز تعرفه‌ها در سال‌های گذشته و همچنین نرخ تورم، باز هم رشد لحاظ شده تکافوی نیازهای امروز جامعه پزشکی را ندارد.

کد خبر 844833 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم وزارت بهداشت و درمان تعرفه پزشکی

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۵ تن خوراک آبزیان از لرستان به عراق
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد
  • فیلم | ماجرای هدیه صدام به همسر وزیر ایران چه بود؟
  • ماجرای نامه عجیب خروج ایران از شورای بین‌المللی موزه‌ها!
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • ماجرای سیم کارت میلیاردی جوان گل‌فروش
  • ماجرای اعلام خبر فوت رضا رشیدپور چه بود؟ + ویدئو
  • رویترز: اعمال تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران بعید است
  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
  • اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!