Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@15:01:00 GMT

روایتی از بومی شدن صنعت هسته‌ای ایران

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۹۹۸۴۶

روایتی از بومی شدن صنعت هسته‌ای ایران

بعد از ملی شدن صنعت نفت و نقشی که این اتفاق تاریخی در سرشت و سرنوشت سیاسی و اقتصادی کشور ما داشته بدون شک این انرژی هسته ای است که اکنون و به ویژه در یک دهه اخیر سهم بسیار مهمی در مناسبات اقتصادی- سیاسی کشور ما به خصوص در عرصه های بین المللی داشته است.

 از این رو سوژه انرژی هسته ای از آن موضوعاتی است که ذهن هر ایرانی را به خود مشغول کرده و دست کم یکبار هم که شده به طور جدی به آن اندیشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه مستند 26 قسمتی آفتاب نهان که تولید ویژه شبکه جهانی سحر بوده و از شبکه هیسپان تی وی به روی آنتن رفته می توان مبتنی بر همین نگره و نگاه دانست که تلاش می کند تا چگونگی فرایند بومی شدن این صنعت تازه را در ایران مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.

 به عبارتی جزیی تر این مستند چرخه تولید سوخت هسته ای بومی شده در جمهوری اسلامی ایران را همراه با کاربردهای گوناگون فناوری هسته ای و توانمندی های مهندسان و دانشمندان ایرانی در طراحی و ساخت تأسیسات و تجهیزات این صنعت به تصویر کشیده است. در واقع مستند هم جنبه گزارشی دارد و درباره موقعیت هسته ای ایران به مخاطب اطلاعات می دهد و هم از طریق بازنمایی تحلیلی کارکردها و کاربردهای آن در ابعاد گوناگون صنعتی و پزشکی و دارویی، اهمیت دست یافتن به این صنعت را برجسته می کند. ضمن اینکه در خلال این بازنمایی می توان مخاطب را به توانمندی دانشمندان و مهندسان ایرانی باورمند کرد. شاید تماشای چنین مستندی با توجه به تخصصی بودن و به اصلاح فضای سنگینی که از حیث نظام مفهومی و درک زبان علمی دارد برای مخاطب تقیل باشد.

 از این رو مستندساز تلاش کرده هم تا جایی که امکان دارد محتوای مستند را ساده کرده و درک آن را تا حدودی برای مخاطب آسان کند و هم از تمهیدات دیگر فرامتنی بهره گرفته تا مستند واجد جذابیت و سیالیت شود. 

در همین راستا راوی مستند در هر شهری که وارد می شود به مکان های دیدنی و جاذبه های توریستی و باستانی نیز سر می زند. بیژن افشار مجری این مجموعه، روایت این مستند را بر عهده دارد و به شهرهایی که از فناوری و سایت های هسته ای برخوردارند سفر می کند. در واقع ما با یک مستند علمی-سفرنامه ای مواجه هستیم که سیر آفاق و انفس است. مخاطب در عین آشنایی با ظرفیت های هسته ای شهرهای مختلف با جاذبه های توریستی آن هم مواجه می شود و این درهم تنیدگی هم ریتم اثر را شتاب می بخشد یا دست کم از کسالت بار شدن آن جلوگیری می کند و هم تنوع بصری و موضوعی به اثر می بخشد تا با مستندی قوام یافته تر مواجه باشیم. شهرهایی از جمله اصفهان، اراک، یزد، اردکان، بوشهر و... مقصد سفر این مجموعه مستند اند و راوی درباره ظرفیت های هسته ای هر کدام از این شهرها و سهمی که در رشد و توسعه و در نهایت بومی کردن انرژی هسته ای داشته اند اشاره می کند.

جالب اینکه این مستند را خود می تواند به عنوان یک سند تصویری در جهت تایید صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران دانست که نشان می دهد هیچ امر پنهان یا مانع و مشکلی در نمایش و بازنمایی فعالیت های هسته ای ایران وجود ندارد و خود این کشور در زمینه فعالیت های هسته ای خود دست به تولید مستند می زند. اگرچه عنوان مستند، «آفتاب نهان» است اما این واژه ناظر به یک قدرت و قابلیت صنعتی و اقتصادی در ایران است که هنوز روشنایی و برکات آن برای خیلی ها روشن نشده است.  در خود مستند نیز وقتی از کارکردها و کاربردهای انرژی هسته ای در بخش های مختلف صحبت می شود می توان قابلیت ها و ارزش های این صنعت را هم در رشد و توسعه علمی درک کرد و هم در رفع بسیاری از مشکلات و ایجاد رفاه و تسهیلات بیشتر و بهتر و هم در نهایت نقشی که این صنعت در تعمیق استقلال و خودکفایی ملی و بی نیازی از بیگانگان خواهد داشت.

 از این رو می توان این مستند را یک فیلم انگیزشی هم دانست که تماشای آن اعتماد به نفس مخاطب ایرانی را بالا می برد و در آنها برای رشد و پیشرفت و ناامید نشدن ایجاد انگیزه می کند. بدیهی است. یکی از جذابیت های این مستند تصاویری است که از مراکز هسته ای در شهرهای مورد نظر به نمایش می گذارد و در نهایت تصویری است که از یک ایران قدرتمند و صنعتی ارائه می دهد. تماشای این مستند می تواند تصویر کلیشه ای و وارونه ای که از ایران در جهان به نمایش گذاشته می شود را به چالش بگیرد و مردم جهان را با واقعیت های ایران و توانمندی های این کشور در بخش صنعت و فن آوری های صنعتی روبرو کند.«آفتاب نهان» فقط یک مستند درباره وزن و جایگاه هسته ای ایران نیست روایتی از قدرت صنعتی و استقلال اقتصادی این کشور هم است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ذهن صنعت فناوری هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۹۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در 20 کشور جهان توسط مهندسان بومی

رئیس‌جمهور با بیان اینکه کشورهای غربی تلاش می‌کنند به ما القا کنند که دانش و فناوری فقط در اختیار آن‌هاست، گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از ۲۰ کشور جهان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی ظهر امروز به وقت محلی، در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از ابرپروژه چندمنظوره «اومااویا» در سریلانکا، به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های صدور خدمات فنی- مهندسی ایرانی، بهره‌برداری از این پروژه را نماد همبستگی، پیوند، تقویت دوستی و مایه افتخار دو ملت دانست.

رئیس‌جمهور نمایش همبستگی، همدلی و همراهی دو کشور و دو ملت آسیایی را از ویژگی‌های مهم این پروژه دانست و اظهار کرد: بهره‌برداری از این سد، نیروگاه و تونل انتقال آب نماد، تحقق اراده دو کشور و دو ملتی است که می‌خواهند با اتکا به توان بومی، رفاه و آسایش خود را فراهم کنند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به تأمین مالی این طرح از سوی سریلانکا و تأمین و انتقال خدمات فنی و مهندسی از سوی ایران، تأمین آب شرب و آب کشاورزی برای ۵ هزار هکتار اراضی جدید و آغاز به کار یک نیروگاه ۱۲۰ مگاواتی را از دستاوردهای این پروژه برای مردم سریلانکا دانست و افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از ۲۰ کشور جهان است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه کشورهای غربی تلاش می‌کنند به ما القا کنند که دانش و فناوری فقط در اختیار آن‌هاست، اظهار داشت: انقلاب اسلامی، امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهدای عالی‌قدر ما از جمله شهید سلیمانی «ما می‌توانیم» را به ملت ما آموختند. دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ایران اراده کرد که پیشرفته باشد؛ خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق یافت و دشمن ناکام ماند.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است در پیشرفت سریلانکا شریک شده و تمام تجربیات خویش را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت و تلاش مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد و با صدور خدمات فنی و مهندسی در پیشرفت سریلانکا مشارکت داشته باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی برای توسعه روابط با کشورهای آسیایی، همسایه و کشورهای مستقل خاطرنشان کرد: تقویت ارتباط بین ما و شما و دیگر کشورهای همسو و مستقل می‌تواند آینده‌ای درخشان برای دو کشور و دو ملت رقم بزند. بدانید با توکل بر خدا و اعتماد به داشته‌های بسیار خودمان می‌توانیم مسیر پیشرفت را به سرعت طی کنیم.

آیت‌الله رئیسی گفت: برخی کشورهای و نظام سلطه موافق تقویت روابط ما با یکدیگر نیستند و می‌خواهند به ما القا کنند که نمی‌توانیم با تکیه بر توان داخلی پیشرفت کنیم، اما ما در عمل این نظر و القای نظام سلطه را باطل کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور در پایان از همه دست‌اندرکاران اجرای این پروژه عظیم در سریلانکا، تشکر کرد.

پیش از آیت‌الله رئیسی «رانیل ویکرمسینگه» رئیس‌جمهور سریلانکا نیز در سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه اظهار داشت: بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید.

رئیس‌جمهور سریلانکا با بیان اینکه مهارت‌های فناورانه ایرانی امروز در دنیای مدرن شناخته شده است، تصریح کرد: شما نمونه کشوری هستید که با خوداتکایی توانستید به پیشرفت در حوزه‌های مختلف برسید. امروز کشورهای ما به‌عنوان کشورهای جنوب، به دنبال اثبات هویت‌های خودشان هستند و چنین پروژه‌های هویت و توانایی‌های ما را به جهانیان اثبات می‌کند.

کد خبر 747513

دیگر خبرها

  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در 20 کشور جهان توسط مهندسان بومی
  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • بررسی بحران بورس در «ناامیدی سم است»/ ساخت مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو در ایران
  • رادیو صدای لحظه‌هاست
  • توجه ویژه صنعت هسته‌ای به فناوری‌های روز دنیا
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • روایت رشادت های شهیدچمران در مستند رادیویی قهرمان ایرانی
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی