Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، سومین نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به دبیری محمد خزاعی و همچنین رونمایی از پوسترهای مراسم نکوداشت با حضور خانواده هنرمندان سه‌شنبه ۲۹ آبانماه در موسسه فرهنگی هنری «اسوه» برگزار شد.

کامران ملکی مدیر بخش چهل سال سینمای مقاومت و کارگاه‌های انتقال تجربه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در ابتدای نشست با اشاره به اینکه " با وجود اینکه این مراسم‌، جشن و جشنواره است اما غمگین هستیم" گفت: در این دوره یاران همراهی را از دست داده‌ایم، همیشه جشنواره‌ها برای هنرمندان فقید خود به خاطر تجارب و یک عمر تلاش‌شان نکوداشت‌هایی برگزار می‌کنند اما این دوره قرار است از یاران پیشین این جشنواره که دیگر در بین‌مان نیستند یاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یدالله صمدی که یا به عنوان داور یا شورای برگزاری حضور داشت، حبیب الله کاسه ساز که راهنمایی و توصیه‌های بسیاری برای ما داشتند، حمید آخوندی و ضیاالدین دری از دیگر هنرمندان همراه این‌جشنواره بودند که در این دوره، مراسم‌ نکوداشتی برای این یاران خواهیم داشت.





همسر حمید آخوندی که برای رونمایی از یکی از پوستر نکوداشت این هنرمند روی صحنه حاضر شد در سخنانی بیان کرد: حمید آخوندی مرد عمل بود و دائم‌ نگران دغدغه‌های مردم بود و برای آسایش انها قدم‌های مثبتی برمی‌داشت.


سپس با حضور نوید دری پسر ضیاالدین دُری از دیگر پوستر رونمایی شد.



در ادامه محسن کاسه‌ساز پسر حبیب الله کاسه‌ساز نیز از پوستر بزرگداشت این هنرمند رونمایی کرد.



سپس به عنوان چهارمین بخش با حضور بنفشه صمدی و سعید کریمی دختر و داماد یدالله صمدی از آخرین پوستر بخش نکوداشت رونمایی شد.





بنفشه صمدی با بُغض بیان کرد: پدر من‌، هم در عرصه سینما و هنر حضور پررنگی داشتند و هم در زمینه فعالیت‌های صنفی. علاوه بر آن پدر و پدربزرگ بسیار خوبی بودند و این مانند یک معجزه است که او می‌توانست به همه این کارها برسد و در همه آنها بهترین باشد.

سعید کریمی داماد یدالله صمدی هم با اشاره به زمانی که این هنرمند در بیمارستان بستری بودند، گفت: روزی پیامی را از طرف اقای خزاعی دریافت کردم که قصد داشتند برای داوری جشنواره‌ی مقاومت از اقای صمدی دعوت کنند، از آن پس که ایشان از حال جسمی این هنرمند مطلع شدند، بسیار هوای ما را داشتند و احوال پرسی می‌کردند.

محمد خزاعی هم درباره برگزاری این‌ چهارنکوداشت و هنرمندان درگذشته هم توضیحاتی داد.

دبیر این دوره جشنواره فیلم‌مقاومت با بیان اینکه "افتتاحیه این جشنواره در تالار وحدت و اختتامیه در برج میلاد برگزار خواهد شد و محل اصلی جشنواره هم سینما فلسطین خواهد بود" گفت: این جشنواره در تهران، اصفهان و زنجان برگزار خواهد شد که برخی همزمان با تهران و برخی با مقداری فاصله زمانی برگزار خواهند شد. پس از پایان جشنواره در تهران، از ۱۲ تا ۱۵ آذر هفته فیلم‌ مقاومت در لبنان را خواهیم داشت.

او ادامه داد: در پانزدهمین دوره این جشنواره، ۲۰۰ فیلمساز خارجی و داخلی باهم رقابت خواهند داشت و ۵۷ چهره سرشناس داوری آثار را برعهده دارند، بخش فیلم کوتاه، جلوه گاه نور و روایت نو جوایزشان در بخش افتتاحیه اهدا خواهد شد.

وی افزود: در این‌دوره ۲۴ اثر خارجی خواهیم داشت که از بین ۹۰۶ اثر انتخاب شدند. بعد از جشنواره هم برای  فیلم‌هایی که فرصت نمایش پیدا نکردند، اکران‌هایی خواهیم گذاشت. درحال حاضر از کشورهای سوریه، روسیه، عراق، بحرین، عربستان سعودی، لبنان، فرانسه، اسپانیا، هند، آمریکا، اروگوئه کانادا، ترکیه، انگلیس، چین و بوسنی آثاری در این جشنواره حضور دارند.

خزاعی با بیان‌ اینکه "از دیگر فعالیت‌های این جشنواره برگزاری کمپین حمایت سینماگران از مردم یمن است" اظهار کرد: برخی فیلمسازان خارجی در این دوره حضور دارند که به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشته نامشان نباید فاش شود که یکی از این آثار از عربستان و درباره خاشقجی بوده است، این فیلمسازان می‌خواستند که حتما فیلمشان دیده و اکران شود.

او در ادامه نشست به دیگر فعالیت‌های جشنواره فیلم مقاومت مانند بخش کلاسهای آموزشی، تربیت هنرمندان، حضور مهمانان شاخص بین‌المللی در زمینه مقاومت، نشست‌های جهانی‌سازی فیلم‌های مقاومت و ... اشاره کرد

خزاعی در واکنش به کشته شدن بازیگر افغانستانی "امپراطور جهنم" هم گفت: نمی‌دانم ترور شده یا کشته شده است. او یکی از نقشهای این‌ فیلم را بازی می‌کرد، ما پیگیری‌هایی کردیم اما هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده‌ایم.

دبیر جشنواره درباره حضور فیلم‌هایی مانند فیلم خاشقجی هم گفت: برای ما ساختار، فرم و تکنیک فیلمها و نمایش یک سری ایدئولوژی‌ها مهم بوده است. این فیلم فقط جریان یک شخص نیست بلکه حرف‌های زیادی همراه خود دارد.

وی درباره بخش اسلام هراسی هم که چند دوره است، برگزار می‌شود گفت: این بخش رقابتی نیست. در این بخش ما این جریانات را نقد می‌کنیم و بهانه‌ای است برای موشکافی جریاناتی که اکنون در سینما جهان در حال رخ دادن است.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس طی روزهای ۵ تا ۹ آذر ماه امسال به دبیری محمد خزاعی در سینما فلسطین تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۱۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است

ایسنا/لرستان مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: مهم‌ترین هدف از برگزاری چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن گسست و شکاف‌های بین نسلی است.

محمدکریم خورشیدوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین، اظهار کرد: جشنواره ملی اقوام ایران زمین رویدادی فراملی است و ماهیت فرهنگی دارد و هدف آن نیز حفظ میراث فرهنگی اقوام ایرانی و نمایش وحدت و انسجام ملی است.

وی ادامه داد: این جشنواره در سال ۱۳۸۴ برای اولین بار در استان گلستان به همت بنیاد ایران‌شناسی برگزار شد و در فهرست رویدادهای سازمان گردشگری جهانی نیز به ثبت رسیده است.

خورشیدوند بیان کرد: لیست برخی برنامه‌های اجراشده در آن زمان نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای سنتی و سوغات، اجرای موسیقی سنتی و آیینی و بخش‌های روستایی بود که سیاه‌چادرهای مختلف از اقوام مختلف برپا شد، چون به رسم و رسوم و تاریخ و تمدن اقوام مختلف ایران زمین اشاره داشت.

او تأکید کرد: برگزاری این رویداد فرهنگی باعث می‌شود مطالعه ما نسبت به اقوام ایران زمین و تاریخ سرزمین‌مان بیشتر شود.

وی افزود: اگر بخواهیم تعریف اقوام ایران زمین را بگوییم به مردمی می‌گویند که در زمان باستان در حیطه قلمرو شاهنشاهی در زمان‌های مختلف زندگی می‌کردند و دارای حکومت و تمدن بودند، چه در دوره هخامنشی، اشکانیان و ساسانیان که تاکنون تغییرات و رویکردهای مختلفی داشتند؛ اما آنچه از تاریخ مطالعه می‌کنیم وجه اشتراک بین این اقوام مختلف است که در دولت‌های حکومت‌های مختلف زندگی می‌کردند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان بیان کرد: اقوام ایران زمین در عصر هخامنشیان به ایران و انیران تقسیم شدند که لقب‌های دوران هخامنشی و ساسانی بودند، امیران به غیر آریایی‌ها می‌گفتند و ایران نیز به کسانی که اصالتاً آریایی بودند، فهرستی از اقوام مختلف در این قلمرو هخامنشی در سنگ‌نوشته‌های تخت جمشید و دیگر جاها آمده است.

وی گفت: زبان محاوره‌ای اقوام ایران زمین در ایران باستان، پهلوی یا همان پارسی میانه بوده که این قلمرو باعث نزدیکی بیشتر زبانی در اقوام شده است، شاید امروزه بیش‌ از ۳۲۰ میلیون نفر وجه اشتراک زبانی با ما دارند و جزء اقوام ایرانی محسوب می‌شوند و اقوامی در طول تاریخ کشورهای مختلفی بودند که از ایران جدا شدند.

خورشیدوند با اشاره به اینکه در تعریف خانواده داریم که خانواده‌ها اجزای سازنده یک جامعه هستند، ادامه داد: یعنی کودک در خانواده و کانون آن هم جامعه‌پذیر و هم تربیت می‌شود، این جامعه‌پذیری و تربیت انسان درون کانون خانواده متأثر از قومیت است و همین تنوع قومیت‌ها باعث شده خرده‌فرهنگ‌ها به‌عنوان رنگین‌کمان فرهنگی در ایران شکل بگیرد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: مهم‌ترین هدف برگزاری این رویداد فرهنگی هنری پر کردن گسست و شکاف‌های بین نسلی است و پیدا کردن هویت واقعی ملی که امروزه تحت عنوان فرهنگ غنی ایرانی اسلامی می‌شود از آن یاد کرد. همچنین معرفی ظرفیت‌های موجود و جاذبه‌های گردشگری به‌ویژه در لرستان از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی لرستان چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین را در سه بخش علمی، فرهنگی و هنری به همت همه دستگاه‌های فرهنگی برگزار خواهد کرد که از همین جا از همه دستگاه‌های فرهنگی از جمله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، دانشگاه لرستان، بنیاد ایران شناسی، دانشگاه‎های استان، علوم پزشکی، فنی و حرفه‌ای، مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان، شهرداری، شورای اسلامی شهر خرم‌آباد و همه دستگاه‌های فرهنگی انتظار داریم کمک کنند تا بتوانیم به واسطه وجود این جشنواره لرستان را بیشتر از پیش معرفی کنیم.

او گفت: لرستان ظرفیت‌های خوبی دارد و مهمتر از همه اینکه ما سرزمین فراوانی بوده‌ایم و هستیم و این فراوانی بیشتر غنای فرهنگی ماست ولی آن‌طور که باید تبلیغ نکردیم و می‌توانیم از ظرفیت این جشنواره استفاده کنیم تا رابطه بین اقتصاد و فرهنگ نیز در این‌گونه جشنواره‌ها تبلور پیدا کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان
  • رونمایی از جبهه جدید مقاومت + فیلم
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد