Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@21:05:33 GMT

افزایش طول عمر غذاهای فاسدشدنی با مهندسی ژنتیک

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۲۲۹۶

افزایش طول عمر غذاهای فاسدشدنی با مهندسی ژنتیک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، این دور ریز، زنجیره تأمین مواد غذایی را متحمل هزینه‌های سنگین چند میلیارد دلاری می‌کند. فناوری مهندسی ژنتیک می‌تواند ابزاری برای کاهش چند میلیاردی هزینه های انقضا و دور ریز مواد غذایی باشد.

با وجود اینکه آمارها از تعداد بالای گرسنگان در جهان خبر می‌دهند، سالیانه هزاران تن از مواد غذایی دور ریخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط در آمریکا میزان دور ریز مواد غذایی ۴۰ درصد است. در کشورهای غربی علت دور ریختن مواد غذایی تنها به این دلیل است که برای مصرف کننده جذابیت ندارد. غذاها به سادگی منقضی می‌شوند زیرا از لحاظ ظاهری جذابیت ندارند.

ضایعات مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه بیشتر است. شیوه‌های کشاورزی شامل استفاده نامناسب از آفت‌کش‌ها، عدم کنترل دما در انبار و حمل و نقل ناکارآمد از جمله علل ایجاد این ضایعات هستند.

اما دور ریز بعد از فروش هنگامی اتفاق می‌افتد که مواد غذایی به هر دلیلی از مصرف مشتری خارج شود. برخی تحقیقات نشان دادند در امریکا سالانه ۱۶۵ میلیارد دلار مواد غذایی هدر می‌رود. زیرا تعریف درستی از دور ریز وجود ندارد. بنابراین تعریف درست این مفهوم به تصمیم‌گیری‌های کلان کمک خواهد کرد.

یک شرکت تحقیقاتی دو نسل از سیب‌زمینی‌های مهندسی شده با استفاده از فناوری کریسپر تولید کرد. در این رقم‌ها بیان ژن‌هایی که باعث ایجاد رنگ قهوه‌ای در سیب‌زمینی‌ می‌شوند مسدود شد. این شرکت قصد دارد با استفاده از این فناوری جدید میوه‌ها و سبزیجاتی تولید کند که عمر طولانی‌تری داشته باشند.

اگر تلاش آن‌ها موفقیت آمیز باشد، می‌توان از خراب شدن درصد زیادی از میوه‌ها یا سبزیجات جلوگیری کرد.

هر ساله مصرف کنندگان حدود ۴۰۰ میلیون پوند سیب زمینی قهوه‌ای و خراب را دور می‌ریزند. اگر این دور ریز را برای همه مواد غذایی در نظر بگیریم این حجم بسیار قابل ملاحظه است. طبق گزارش سازمان خوار و بار جهانی (FAO) سالانه یک سوم مواد غذایی تولیدشده در سراسر جهان در طول زنجیره تولید، توزیع و فروش از بین می‌رود.

اگر این شرکت تحقیقاتی و رقبای آن، در تلاش‌های خود برای استفاده از تکنیک ویرایش ژنوم موفق شوند، حتما می‌توانند طول عمر غذاهای فاسد شدنی را افزایش دهند.

بر اساس آمار فائو، میزان دورریز مواد غذایی در ایران سالانه ۳۵ میلیون تن است. این میزان دورریز معادل غذای ۲۵ میلیون نفر است و گفته می‌شود بخش زیادی از آن هم از طریق ضایعات کشاورزی ایجاد می‌شود.

کد خبر 4463966 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: سیب زمینی محصولات تراریخته مواد غذایی فاسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۲۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدا ۱۵۰ بسته مواد غذایی به بیماران خاص و هموفیلی درنیشابور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره امور بیمارستان‌های معاونت درمان دانشگاه نیشابورگفت :ارزش بسته های معیشتی توزیع شده یک میلیارد ریال بود.
علی گاراژیان افزود:همچنین همزمان  با روز جهانی هموفیلی ۲۰ بسته موادغذایی به ارزش ۲۳۰ میلیون ریال به یادبود مرحومه محبوبه خداوردی شهید سلامت، به خانواده‌های بیماران هموفیلی زیر پوشش اهدا شد.

دیگر خبرها

  • مواد غذایی‌ای که به کاهش التهاب معده کمک می‌کنند
  • معدوم‌سازی ۲ تن مواد غذایی فاسد در اردستان
  • اهدا ۱۵۰ بسته مواد غذایی به بیماران خاص و هموفیلی درنیشابور
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد
  • هشدار؛ این غذا برای کودکان ممنوع
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • گوشت، شکر و برنج دولتی افزایش قیمت نداشته است
  • سایه جنگ در بازار خریدار ندارد | توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل ادامه دارد
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟