Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@04:32:44 GMT

بقای کانون های فرهنگی در گرو بازآفرینی است

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۲۹۶۱

بقای کانون های فرهنگی در گرو بازآفرینی است

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم گفت: بقای کانون های فرهنگی در گرو بازآفرینی و بازکاوی پیوسته است و وظیفه ما نیز فراهم کردن امکانات و شرایط مناسب است.

به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، غلامرضا غفاری احساس مسئولیت، حرکت داوطلبانه و سعی و تلاش دانشجویان در کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی را نقطه قوت و مایه افتخار و مباهات دانست و گفت: عضویت در این کانون ها سرمایه ای برای تک تک دانشجویان است و نقشی ارزنده در آفرینش و تولید سرمایه برای دانشگاه و در نهایت جامعه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم امروز سه شنبه در نشست دبیران شورای هماهنگی کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور به میزبانی سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور ، اظهار داشت: تنوع، نگاه و علاقه ای که در تک تک دانشجویان عضو این کانون ها وجود دارد، انتظارات متقابلی هم برای دیگر دانشجویان دانشگاه و هم برای مدیریت دانشگاه به وجود می آورد و شاید یکی از ماموریت های دبیران و اعضای کانون ها این است که مطالبات و انتظارات را شناسایی کرده و ضمن ترغیب دیگر دانشجویان، درصدد تحقق آنها باشند.
وی با عنوان اینکه مجموعه فعالیت کانون ها به رونق بخشی فضاهای دانشگاهی می انجامد، گفت: شکل گیری کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی به ویژه برای دانشجویانی که مدیریت یا اداره مجموعه ها را بر عهده دارند، رسالت سنگین تری ایجاد می کند که همین مسئله موجب افزایش توانمندی آن ها خواهد شد.
وی فلسفه وجودی کانون ها را تجربه کارهای جمعی و گروهی عنوان و افزود: فعالیت در کانون ها این فرصت را برای دانشجویان فراهم می آورد که ضمن بازشناسی و خودکاوی، تعامل با دیگران، قدرت و توانایی انجام فعالیت های گروهی و پذیرش تفاوت ها را فرا گیرند.
وی کسب این توانایی ها را کاملا اکتسابی دانست و افزود: مجموعه هایی نظیر کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی می تواند این امکان را برای دانشجویان فراهم کند تا پس از فراغت از تحصیل در جامعه نیز بتوانند با استفاده از مهارت هایی که در طول دوران دانشجویی خود کسب کرده اند، بسیار موفق تر از دیگران ظاهر شوند.
غفاری ادامه داد: مدیریت کانون ها باید در صورت نبود امکانات کافی نیز بتوانند با مدیریت منابع و استفاده از منابعی که تاکنون از آن بهره برداری نشده است، فرصت های جدید را خلق کند.
وی برگزاری جشنواره رویش با هدف بالندگی بیشتر کانون ها و همچنین شکل گیری مجامع تخصصی کانون ها را از مهم ترین برنامه های معاونت فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: دستورالعمل مجامع تخصصی با هدف کمک و تعامل بیشتر با مجموعه کانون ها آماده و به دانشگاه ها ابلاغ شده تا ضمن هم افزایی بیشتر بتوانیم نتایج ارزشمندی را عاید دانشگاه و جامعه کنیم.
نشست دبیران شورای هماهنگی کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور، طی روزهای 29 و 30 آبان ماه به میزبانی سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار می شود.

**الزام اصلی کانون های فرهنگی، خلاقیت است
مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در این نشست با عنوان این که خلاقیت در کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی باید یک ماموریت، فرهنگ و ارزش تلقی شود، گفت: کانون ها باید میدانی برای ارتقای فعالیت های نوآورانه باشد.
محمد هادی عسگری تولید انسان فرهخیته را مهم ترین کارویژه کانون ها دانست و افزود: در شرایط کنونی که فرهنگ به فناوری گره خورده، کانون های فرهنگی باید از اهمیت فضاهای اجتماعی در جهت کارآفرینی، انتقال تجارب و تولید محتوای مناسب برای دانشجویان استفاده کنند.
وی با عنوان اینکه جامعه و دانشگاه از یکدیگر جدا نیستند، گفت: کانون ها باید با افزایش مهارت ها ضمن تعامل با سازمان ها و نهادهای دیگر، در فعالیت های گروهی با آن ها مشارکت کنند تا در فردای پس از دانش آموختگی بتوانند از این مهارت های خود در زمینه مذاکره، مدیریت منابع و تعامل گسترده بهره مند شوند.
**9489**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي كانون هاي فرهنگي دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۲۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجو و دانشگاه باید دارای هوش و تحلیل سیاسی باشد

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: محیط دانشگاهی باید شاداب‌تر و انعطاف‌پذیرتر باشد؛ آن گونه که رهبری عزیزمان اعلام کردند که دانشجویان باید تحلیل سیاسی داشته باشند و بتوانند در بزنگاه‌ها، نسبت به مسائل مهم جامعه واکنش نشان دهند.   

علیرضا کلانترمهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان اظهار کرد: مطابق سال‌های گذشته در ایام ماه مبارک رمضان شاهد این دیدار با دانشجویان بودیم، در این فرصت و فرصت ها جهت‌گیری‌های حرکت دانشجویی و تشکل‌های دانشجویی در بیانات رهبری انقلاب اسلامی عنوان می‌شود. 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به حضور منتخبی از تشکل‌های دانشجویی تصریح کرد: دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در این جلسات به‌صورت بی‌پروا و مستقیم موضوعات مختلفی از قبیل مسائل داخلی و بین‌المللی مطرح می‌کنند، ایجاد فضای نقد برای دانشجویان، نشان می‌دهد که رهبر انقلاب برای دانشجویان ارزش فراوانی قائل هستند. 

وی افزود: امسال باتوجه‌به تحولات منطقه و، مسائل داخلی و تغییرات اجتماعی، دیدار متمایزتر با دیدارهای گذشته بود، در محتوای سخن نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی آمادگی خود را برای اعزام به غزه اعلام کردند و صحنه‌های جالبی از نحوه ارتباط و تعامل میان دانشجویان و رهبری را شاهد بودیم. کنش و واکنش های احساسی و عاطفی با زبان و صورتی جدید تر خودنمایی می‌کرد. 

مهرجردی با اشاره به اینکه در این جلسه موضوعات داخلی نیز مطرح شد، عنوان کرد: مشکلات معیشتی مردم و تورم از موضوعات پرتکرار دانشجویان در دیدار با رهبری بود و خوشبختانه با ارائه نقدهای کارشناسانه، فضایی مناسبی برای تعامل شکل‌گرفته بود. این جنس دیدارها می‌تواند بسیار کمک‌کننده برای تشکل‌های دانشجویی باشد تا با استفاده از این تریبون، به شکلی آزاد اندیشانه مسائل و معضلات اجتماعی را مطرح کنند. 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه رهنمودهای مقام معظم رهبری با چاشنی انتقادی تر از تشکل‌های دانشجویی مطرح شد تا بتوانند مسیر خود را در آینده ترسیم کنند، اظهار کرد: انتقاد پدرانه و مشفقانه از سوی معظم له در چندین سال اخیر شاهد بوده ایم و زبان و کنش دانشجو منعکس‌کننده فضای ذهنی و اجتماعی اوست؛ بنابراین دانشجویان باید بپذیرند که نسبت به محیط  خود مسئولیت دارند و انتظار می‌رود که نسبت به محیط دانشگاه و عناصر و مولفه های فرهنگ دانشگاهی حساس باشند. 

وی افزود: محیط دانشگاهی باید شاداب‌تر و انعطاف‌پذیرتر باشد آن گونه که مقام معظم رهبری اعلام کردند که دانشگاه و دانشجویان باید هوش و تحلیل سیاسی داشته باشند و بتوانند در بزنگاه‌ها نسبت به مسائل مهم جامعه واکنش نشان دادند. 

کلانترمهرجردی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مطالبات انقلاب اسلامی شعار عدالت‌گستری آن در جامعه و رسیدگی به مستضعفان بود، اظهار کرد: این شعار پس از پیروزی انقلاب محقق شد و خصوصاً در عرصه اقتصادی شاهد افزایش عدالت نسبت به دوران طاغوت بودیم، باتوجه‌به حجم چالش و مشکلات اقتصادی، قطعاً این عدالت در بخش اقتصادی می‌توانست بهتر باشد و هرچند که این عدالت را در بخش اجتماعی شاهد هستیم و اما کاستی در بخش عدالت اقتصادی باعث افزایش دغدغه مقام معظم رهبری به این موضوع شده است. 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه قطعاً شرایط کشور می‌طلبد که  مسولان توجه ویژه‌ای به دغدغه‌های رهبری داشته باشد، عنوان کرد: خوشبختانه دولت سیزدهم اهتمام فراوانی را در خصوص اقتصاد و عدالت‌گستری داشته؛ اما باید اذعان کرد که نسبت به مطالبه رهبری عقب هستیم و امیدوارم با تلاش و عزم ملی و مشارکت، تمام ظرفیت‌های دولت و حاکمیت نسبت به عدالت‌گستری بیشتر از گذشته اعمال شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارسال ۶۶ هزار و ۷۸۰ جلد کتاب به مراکز کانون پرورش فکری
  • فعالیت بیش از هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در مازندران
  • برگزاری نمایشگاه آثار هنری در دانشگاه اصفهان
  • اشتغال ۲ هزار دانشجو در دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اهواز / فارغ‌التحصیلان در مدارس سما جذب می‌شوند
  • ارائه خدمات علمی به مردم بهمئی توسط دانشجویان پیام نور
  • نقش دانشگاه هنر اصفهان در ارتقاء جایگاه هنر و توسعه شهر
  • دانشجو و دانشگاه باید دارای هوش و تحلیل سیاسی باشد
  • ۱۵۰۲ عضو جدید به کانون های مساجد خراسان شمالی اضافه شدند
  • ارسال ۳ هزار اثر به دومین جشنواره قرآنی شهید آوینی
  • ارسال ۳ هزار اثر در دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی