Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاهش سطح مطالعه مردم کشورمان باعث شده که اندک اندک کتاب از سبد مصرف خانواده های ایرانی خارج شود ودرست به همین دلیل است که باید ترویج کتابخوانی دراولویت فعالیت مدیران فرهنگی کشورمان قرارگیرد.

قدس آنلاین – سعید کوشافر: هفته کتاب و کتابخوانی شروع شده است، مقامهای مسوول آمارهایی از کاهش سرانه مطالعه درایرانیان منتشر میکنند واز تلاشهای خود برای افزایش کتابخانه های عمومی و تخصصی میگویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند کتابخانه هم به رسم این روزها افتتاح میشودو دربرخی مراکز و سازمانها بخشهایی مرتبط با کتابخوانی گشایش می یابد . اما سال بعد بازهم همین روال تکرار میشود و بازهم سطح مطالعه مردم کشورمان کمتر و کمتر میشود.

به نظر میرسد این روزها تنها اقشاری که کتاب میخوانند یا به عبارتی بهتر مجبورند کتاب بخوانند ، دانش آموزان هستند . این درحالی است که معلمان میتوانند آنها را به سمت و سویی سوق دهند که تنها حافظ کتابهای درسی نباشند. کتابهای مناسب سن خودرا حتی اگر مرتبط با درس هم نباشد مطالعه کنند. میتوان آنها را به گونه ای تعلیم داد که مانند نسل امروز کشورمان نشوند نسلی که ساعتها وقتش را درکانالهای تلگرامی میگذراند اما حاضر نیست دقایقی را صرف مطالعه یک کتاب مفید ، خواندن یک رمان یا حتی یک داستان کوتاه کند. نسلی که گمان میکند هرآنچه لازم دارد درکانالهای تلگرامی میتواند پیدا کند و کمترسراغ کتاب میرود حال میخواهد این کتاب برپایه علوم انسانی باشد یاتجربی ، تاریخی باشد یا دینی، شعر باشد یا رمان، کلا کتاب غریب مانده است .

معلم اما میتواند این چرخه را تغییر دهد ، میتواند از همین امروز میان دانش اموزانش و کتاب دوستی برقرار کند ؛ اتفاقی که دریک مدرسه محروم رخ داده ودرمیان اتفاقات کاملا تکراری این روزها خودنمایی میکند.

زیور بیگم سید موسوی یک معلم زحمتکش مشهدی دراین خصوص به خبرنگار قدس آنلاین میگوید: آنچه امروزه کودکان مارا تهدید به فرو پاشی ذهن و فکرو خلاقیت و توانمندی می کند ، دوری از کتاب است و بیگانگی با فرهنگ غنی کتاب خوانی.

وی با بیان اینکه  باید دانش اموزان بدانند که کتاب یار مهربان تنهاییهای ماست، آموزگار بی منتیست که جان میبخشد به به کالبد نیمه جان فهم و خردمان خاطرنشان میکند: این درحالی است که دنیای مدرن این روزها با سرعت سرسام آور خود حجم عظیمی از فیلمها و بازیها و.... را به دنیای کودکان تحمیل میکند وچه بسا آنها را روز به روز با کتاب و کتاب خوانی بیگانه ترشوند.

این معلم درادامه میگوید: به بهانه هفته کتاب و کتابخوانی دانش آموزان دبستان سوم شعبان شهر جدید بینالود در منطقه احمد آباد کاری درخور تحسین و تشویق انجام دادند . دانش آموزان این آموزشگاه که در منطقه ای محروم و به دور از امکانات درس می خوانند اقدام به انجام کاری نمادین برای ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام کردند .

وی تصریح میکند: آنها به همراه مدیر و معاونین مدرسه به میان کسبه شهر رفته و به آنها کتاب هدیه کردند، شعار آنها در این عمل زیبا «دانایی جوهر آدمیست»بود .این حرکت نمادین که با استقبال کسبه شهر همراه شد ،  بی شک تاثیری شگرف در اذهان عمومی به جا گذاشته و دلهای سخت را هم  با کتاب مهربان تر میکند .

شاید اهدای کتاب از سوی فرزندانمان باعث شود تا فراموش شده زندگی خود را بازشناسیم ، دوباره مطالعه را شروع کنیم و کاری را که دهها مدیر فرهنگی با صرف میلیاردها تومان بودجه نتوانستند به ثمر برسانند ، دلهای پاک این کودکان دبستانی به ثمر برساند.

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اهدای کتاب اهدای کتاب به مناطق محروم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۳۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی سیدین نیا صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی تصریح کرد: برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

سیدین نیا خاطر نشان کرد: آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

شایان ذکر است ،این دوره‌ها مطابقش شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 6094067

دیگر خبرها

  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • سفری به دنیای توپولوژی