Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست بررسی مشکلات محیط بانان که امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، با اشاره به خواسته محیط بانان درباره تصویب قانون حمایت از محیط بانان در مجلس شورای اسلامی، گفت: یکی از خواسته‌های ما و محیط بانان تصویب این قانون از محیط بانان است که در کمیسیون‌های مختلف مجلس این قانون به تصویب رسید و حال ما منتظر آمدن این قانون به صحن علنی هستیم که امیدواریم قبل از به تصویب رسیدن بودجه سال 98، این لایحه تصویب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: محیط بانی یک شغل کاملا تخصصی است که متأسفانه بیش از 40 تا 50 دانشکده محیط زیست در کشور داریم و یک دانشکده محیط زیست نیز در سازمان حضور دارد، اما هیچ آموزشگاه و دانشگاهی برای آموزش محیط بانان در نظر گرفته نشده است.
کلانتری افزود: آموزش محیط بانی یک کار کاملا تخصصی است که باید این محیط‌بانان در زمینه مسائل حقوقی، اجتماعی، نظامی، فنی، جانورشناسی، گیاه‌شناسی، خاک و زمین شناسی آموزش ببینند که متأسفانه آنها تاکنون بدون این آموزش ها، راهی پاسگاه‌های محیط زیست می‌شدند.
وی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست از وزارت علوم و شورای عالی اداری درخواست کرده است تا دانشکده محیط زیست وابسته به سازمان محیط زیست را تبدیل به یک دانشکده محیط‌بانی کند تا دانشجویان این دانشکده نیز مانند دانشکده افسری و نظامی از بدو ورود با مدرک دیپلم، دوره‌های تخصصی را فرا گیرند و پس از فارغ‌التحصیلی روانه پاسگاه محل خدمت خود در استان‌های کشور شوند.
کلانتری گفت: موضوع حضور بیش از 18 شبانه روزی محیط بانان در پاسگاه‌ها و بازگشت تنها 12 روزه به محل زندگی‌شان که 400 ساعت در ماه می‌شود، اما حقوق آن‌ها حداقلی است، از جمله خواسته‌های محیط بانان از سازمان محیط زیست است که سازمان محیط زیست با سازمان برنامه و بودجه در این خصوص به تفاهم رسیده است تا انگیزه بیشتری برای فعالیت محیط بانان ایجاد کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه در پاسخ به این سوال که به چه اندازه بعد از تصویب قانون مشکلات محیط بانان رفع می‌شود، افزود: تنها مشکلات حقوقی محیط بانان با تصویب این قانون حل می‌شود، چرا که محیط بانان اگر بخواهند وظایف خود از جمله حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش را انجام دهند، ممکن است میان شکارچیان و آنان درگیری ایجاد شود که اگر طرفین در این درگیری کشته شوند، چوب دو سر سوخته می‌شوند.
وی ادامه داد: با تصویب این قانون به محیط بان امتیازی همچون رده‌های نیروهای انتظامی و نظامی داده می‌شود که در هنگام انجام وظیفه اگر حادثه‌ای روی دهد، با پیگیری در مراجع قضایی می‌تواند راحت‌تر به این مشکلات رسیدگی شود و محیط بان به راحتی و با خیال راحت با حل این مشکلات می‌تواند از محیط زیست و محیط خود حفاظت کند که امیدواریم این قانون هر چه زودتر در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.
کلانتری درباره واگذاری کنوانسیون تنوع زیستی و حیات وحش به وزارت جهاد کشاورزی، گفت: این یک نوع تبلیغ است که مسئولان محیط زیستی که در گذشته در سازمان مشغول به کار بودند آن را برپا کرده‌اند، چرا که این موضوعات 30 سال است که در وزارت خارجه مطرح شده است.
وی افزود: حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش، وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست بوده که رسیدگی به آن حدود 30 سال است که به وزارت خارجه سپرده شده است، اما تاکنون هیچ پیگیری در این زمینه از سوی این وزارتخانه صورت نگرفته است.
کلانتری گفت: کل مناطق حفاظت شده حدود 17 میلیون هکتار است که بیش از 100 میلیون هکتار نیز وابسته به سازمان جنگل و مراتع بوده که این سازمان نیز تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حدود 4 بانک ژن مجهز حیات وحش تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی است، خاطرنشان کرد: دسترسی جهاد کشاورزی به تنوع زیستی به مراتب بیشتر از سازمان حفاظت محیط زیست است، به همین خاطر حدود 4 بانک ژن مجهز تحت نظر جهاد کشاورزی است.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: مشکلات محیط بانان تصویب قانون حمایت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۳۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟

علی سلاجقه در نشست هم‌اندیشی شورای عالی استان‌ها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به ظرفیت نهفته و تاثیرگذار شوراهای استان‌ها و شهرها در مباحث فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه محیط زیست گفت: یکی از مسائلی که برای ما دارای اهمیت است، بحث عوارض آلایندگی است. عوارض آلایندگی مالیاتی است که باید صرف آن عارضه‌ای شود که محیط‌ زیست را تحت تاثیر قرار داده اما ظاهراً این گونه نیست عوارض گرفته می‌شود اما پرسش این است که برای آن چه اتفاقی می‌افتد چون مشکل محیط زیستی از این راه حل نمی شود.

وی در ادامه اظهارکرد: از ابتدای دولت سیزدهم درخواست کردیم تا ٢٠ درصد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا برای رفع عوارض آلایندگی در زمینه‌های مختلف هزینه شود اما کار به جایی نرسید . باید به این مسأله توجه بیشتری شود. دو سال پیش عوارض آلایندگی یکی از استان ها ۵۰۰۰ میلیارد تومان شد اما سوال این است که کجا هزینه شده است؟

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: شورای عالی استان‌ها پتانسیل بالایی در زمینه حفظ محیط‌ زیست دارند و اگر بتوانیم از ظرفیت‌های نهفته کشور در این زمینه استفاده کنیم، دستاورد خوبی خواهد بود.

سلاجقه اضافه کرد: قوانین محیط زیستی بسیار خوبی در کشور داریم. دو دستاورد خوب هم به دست آمده است که می‌توان با همکاری سازمان عالی شوراها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست به نتایج بسیار مطلوب‌تری دست یافت.

وی گفت: کلیدواژه های زیادی در زمینه محیط زیست داریم اما در شناساندن آن ها به دنیا غفلت کرده‌ایم. در دنیا کشورهای معدودی در زمینه محیط زیست قانون متقن دارند، یکی از آن‌ها ایران است که اصل ۵۰ قانون اساسی را دارد اما چرا در عمل آنطور که باید موفق نبودیم؟

سلاجقه اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب به خوبی به مقوله محیط‌ زیست ورود کردند و فرمودند محیط‌ زیست یک مساله درجه یک است. رئیس جمهوری هم همواره بر حفظ محیط‌ زیست در روند توسعه تاکید دارد بنابراین در این زمینه غنی هستیم.

وی در ادامه گفت: تمام نمودهای تخلف انسانی را در عرصه محیط زیست می‌بینم بنابراین باید مراقب فعالیت‌های خود در بخش‌های مختلف باشیم. ٧٢ درصد وظیفه سازمان محیط‌ زیست فرادستگاهی و ٢٨ درصد آن مربوط به سازمان است. برای آن ٧٢ درصد باید شبکه قوی مردم نهاد را با کمک شوراهای شهر و روستا ایجاد کنیم تا میدان عمل به‌خوبی مدیریت شود.

سلاجقه اضافه کرد: اکنون شاخص‌های محیط زیستی در آستانه قرار دارد. باید در کنار همدیگر مسیر حرکت را به خوبی مشخص و تثبیت کنیم تا از این مرحله با موفقیت بگذریم. متاسفانه در کشور در زمینه‌های مختلف گاز، آب، سوخت، سلامت و محیط زیست ناترازی هایی وجود دارد. از طرفی خودمان هم معتقدیم که کشور همواره دست خودمان بوده و الان شرایط این است بنابراین نباید کسی را مقصر بدانیم.

وی گفت:  سال‌ها ۴١١ کلان‌پروژه  در کشور رها شده بود. از سال ١٣٧٢ تا شروع این دولت این تعداد پروژه بلاتکلیف بود و هم سرمایه گذار و هم مجری سرگردان بودند اما با برگزاری جلسات متعدد و فشرده تمام آن‌ها را تعیین تکلیف کردیم. به عنوان مثالیک پروژه ٣٠ سال است که در حال اجرا است. این برای مردم خوشایند نیست باید تمام اینها ساماندهی شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اضافه کرد: نمی‌توان توسعه را متوقف کرد اما باید توسعه همراه با حفظ محیط‌ زیست اتفاق بیفتد که همان توسعه پایدار است .

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی محیط زیست کارهای خوبی انجام داد. بعد از شش سال کنوانسیون تهران که به محیط زیست دریایی خزر می‌پردازد را زنده کرد همچنین در جنوب، کنوانسیون راپمی که در زمینه محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان فعالیت می کند و سال‌ها مغفول مانده بود را احیا کردیم و در نظر داریم با همکاری آن خلیج فارس و دریای عمان را ساماندهی کنیم. ایران در ۵۴ کنوانسیون محیط زیستی عضو است.

معاون رئیس جمهوری دیپلماسی محیط زیستی را پیش قراول دیپلماسی سیاسی جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: ما بعد از دستگاه سیاست خارجه بالاترین میزان مناسبات را در عرصه بین‌المللی با کشورهای مختلف دنیا داریم و به همین دلیل مبتنی بر پدیده‌های نوظهور در حال برنامه‌ریزی برای محیط زیست کشور هستیم.

وی درباره مشکل گرد و غبار گفت: متاسفانه این مساله در کشورهایی که منبع گرد و غبار هستند، اصلاً در اولویت نیست اما با برگزاری جلسات متعدد و رفت و آمدهای زیاد آن‌ها را مجاب به همکاری کردیم.

سلاجقه با تاکید بر مشارکت حفاظتی گفت: در تلاشیم تا مشارکت حفاظتی به قانون تبدیل شود. مبتنی بر پدیده‌های نوظهور حرکت و قوانین را اصلاح می‌کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست اضافه کرد: ٢٠ میلیون هکتار یعنی حدود ١١ درصد خاک کشور جزو مناطق حفاظت شده است که روستاهای زیادی در آن‌ها محصور شده‌اند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد شده که با برگزاری جلسات متعدد ۵٠ روستا را از مناطق حفاظت شده خارج کردیم و در مقابل ۵٠٠ هزار هکتار به وسعت مناطق اضافه شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان محیط‌ زیست یک دستگاه نظارتی است، گفت: در زمینه پسماند هم اقدامات خوبی انجام شده لست. در سراوان کارهای خوبی صورت گرفت و الگوی مناسبی در ابن زمینه داریم.

سلاجقه درباره محیط بانان اظهارکرد: اکنون بیش از ۶٠٠ پاسگاه محیط بانی و بیش از ۳۰۰۰ محیط بان داریم که از ابتدای دولت سیزدهم در تلاش برای تجهیز آن ها هستیم .

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان گفت: شبکه مردم نهاد عالی استان‌ها سرمایه بزرگی برای حفظ محیط زیست است و در تلاشیم تا از این ظرفیت و سرمایه به خوبی استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • تحویل خودرو‌های عملیاتی به محیط بانان کشور
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • پرورش‌دهنده حلزون در شهرضا به مراجع قضایی معرفی شد
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور