Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@09:41:08 GMT

آزادی اندیشه، ارمغان نبوت پیامبر(ص) است 

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۳۶۷۲

آزادی اندیشه، ارمغان نبوت پیامبر(ص) است 

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی موسسه دارالعرفان، استاد حسین انصاریان در حسینیۀ آیت‌لله علوی بروجردی گفت: براساس آیات قرآن و روایات و بخشی از خطبه‌های نهج‌البلاغه مکه غرق در همۀ مفاسد بود. حضرت علی(ع) در نهج البلاغه می فرماید: تمام رشته های درستی از هم گسسته بود، شرک همراه با سیصد و شصت بت بی جان مسلط بر فکر و جان و قلب مردم بود، در همۀ شئون زندگی، مرد و زن دچار انحراف بودند، درمان جامعۀ مکه بسیار کار مشکلی بود، با همۀ وجود با حقی که برایشان آمده بود مبارزه می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن مجید، تنها اسلحه پیغمبر(ص) در برابر دوران جاهلیّت بود

نویسنده کتاب ارزشمند «جاهلیت» به اقدامات پیامبر در جامعه جاهلی آن زمان اشاره و خاطرنشان کرد: وجود مبارک رسول خدا(ص) با تحمل سخت ترین هجوم ها، تهمت ها و ضدیت سنگین مردم با خودشان، چند کار بسیار مهم را با کمک قرآن کریم در مکه انجام دادند؛ با اینکه اسلحه ای هم در دست نداشتند و سیزده سال مکه فرمان جهاد به حضرت داده نشد و همۀ اسلحه پیغمبر قرآن مجید، زبان الهی و ملکوتی و اخلاق بی نظیر آن حضرت بود.

پیامبر(ص) روحیۀ اندیشه و تفکر در میان مردم ایجاد کرد

وی ترویج تفکر در مکه را یکی از اقدامات پیامبر دانست و افزود: یکی از اقدامات مهمی که پیامبر(ص) انجام دادند، ایجاد روحیۀ اندیشه و تفکر در میان مردم بود، ایشان تفکر را به عنوان عبادت ارائه کردند و ارزش این عبادت را برابر با یک سال بندگی دانستند «تفکر الساعة خیر من عبادة سنه» یک لحظه دربارۀ خودتان، دربارۀ جهان، دربارۀ عاقبتتان، دربارۀ موجودات اندیشه کنید و از طریق این اندیشه به حق برسید که برابر با یک سال عبادت است. اگر در سوره هایی که در مکه نازل شده مخصوصاً سوره های جزء های آخر قرآن دقت کنید، می بینید که پیغمبر اکرم(ص) این برنامۀ عظیم را با همۀ توان دنبال کردند تا بلکه عقل خوابیدۀ مردم را بیدار کنند و مردم را از طریق اندیشه و تفکر به حقایق عالم وصل کنند؛ چون علم مردم مکه فقط علم به شکم و شهوت بود. پیغمبر اکرم بسیار رنج کشید تا مردم را از توجه تام به شکم و شهوت نجات دهد و افق های عظیمی را در برابر عقل و فکر مردم باز کند.

استاد اخلاق حوزه های علمیه ادامه داد: در سوره های آخر قرآن می بینید که پیامبر(ص) از جانب خداوند به مردم می گفت: «أَ فَلا يَنْظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَيْفَ خُلِقَت» (غاشیه، 17) مردم مکه شش قرن از زمان بعثت مسیح(ع) تا بعثت پیغمبر(ص) اسلام با چشم شتر را می دیدند، اما هیچ وقت شتر و خلقت شتر، دلیل و راهنمای آنها به سوی توحید، حق و پروردگار نبود. آنها از اطراف مکه، از شهرهای دور، مناطق چادرنشین شتر سوار می شدند ولی برای عبادت بت ها می آمدند. پیغمبر اکرم(ص) با کمک قرآن، شتر را دلیل بر توحید و دلیل بر شناخت خدا به آنها ارائه داد و فرمود: «أَفَلا يَنْظُرُونَ» این سیصد و شصت بت چه دخالتی در شتر دارند؟ شتری که با نبود علائم راهنمایی از یک مملکت تا مملکت دیگر شما را می برد و اشتباه نمی کند، شتری که در کویرهای عظیم عربستان وقتی می خواهد بار شما را جابه جا کند، یک هفته تا ده روز در این مسیرها آب پیدا نمی شود، آب ده روز خود را می خورد و به تدریج از آب ذخیره شده در وجودش استفاده می کند. هر حیوانی را باید بار کنند اما در یک حد کمی می تواند تحمل بار کند، اگر بخوابانند و بارش کنند دیگر نمی تواند بلند شود، زیر بار می ماند؛ اما شما سنگین ترین بار را در حالی که شتر را خواباندید روی شتر قرار می دهید و شتر با یک حرکت منظمی بار را بلند می کند، کف پا به گونه ای ساخته شده که در سنگلاخ ها خیلی راحت حرکت می کند. پیامبر در حقیقت با یک شتر و اندیشه در خلقت شتر به بیداری، عقل و توجه دادن مکی ها به پروردگار عالم کمک داد.

پیامبر(ص) شگفتی‌های خلقت زمین و آسمان را به مکی‌ها گوشزد کرد

وی در مورد دومین اقدام پیامبر(ص) در مکه آن زمان، گفت: پیامبر شگفتی های خلقت زمین و آسمان را به مکی ها گوشزد کرد. «وَإِلَى السَّماءِ كَيْفَ رُفِعَت» (غاشیه، 18) دقت نمی کنید در عوالم بالا، در این خورشید، در این ماه، در این ستارگان، در این خط شیری که شب ها می بینید از میلیاردها ستاره تشکیل شده، این بارهای عظیم سنگین را چه کسی در فضا بلند کرده که نه ستونی دارد و نه با زنجیری به جایی وصل است؟ با چشم خود حرکات ماه، حرکت خورشید و حرکت ستارگان را می بینید، اینها کار کدام یک از این سیصد و شصت بت است؟ کدام یک خورشید را در فضا بلند کردند و در یک نقطۀ معین نگاه داشتند؟ کدام از اینها دخالت در خورشید و ماه و ستارگان دارند؟ «وَإِلَى الْأَرْضِ كَيْفَ سُطِحَت» (غاشیه، 20) زمین را چه کسی برای شما به این پهنایی قرار داد که بتوانید در آن زندگی کنید؟ زمین آمادۀ زندگی شماست، اگر کل کف زمین سنگ، آب یا خشکی بود زندگی بپا نمی شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا نهج البلاغه پیامبر انصاریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۳۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت ایالات‌متحده از شعار آزادی فلسطین در آمریکا

به گزارش قدس آنلاین، عار «از نیل تا فرات»، پیش از آغاز اشغالگری فلسطین، از شعارهای اصلی صهیونیست‌ها بود و بعد از شروع اشغالگری نیز ادامه یافت. از نیل تا فرات به معنی آن است که صهیونیست‌ها تمام این قسمت را برای خود تصاحب خواهند کرد و «اسرائیل بزرگ» نام دیگر این سرزمین است. رود نیل در شمال شرق مصر قرار دارد و رود فرات نیز در منطقه بین‌النهرین واقع شده است؛ به‌طوری‌که از ترکیه سرچشمه گرفته و بعد از سوریه و عراق به خلیج‌فارس می‌رسد.

در مقابلِ «نیل تا فرات» صهیونیست‌ها، شعار «از بحر تا نهر» به‌عنوان سرزمین مردم فلسطین قرار دارد. این شعار به‌عنوان شعار اصلی مقاومت فلسطین شناخته می‌شود و به این معنی است که تمام سرزمین فلسطین متعلق به مردم آن بوده و هیچ بخشی از آن نباید در اشغال صهیونیست‌ها باقی بماند. رهبر انقلاب نیز در موارد متعدد بر این محور مهم تأکید داشتند. ایشان در سال ۱۳۹۰ در کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین‌ فرمودند: «هر طرح عملیاتی باید بر مبنای اصلِ "همه فلسطین برای همه مردم فلسطین" باشد. فلسطین از نهر تا بحر است؛ نه حتی یک وجب کمتر.»

ایشان همچنین سال ۹۶ در دیدار با شرکت‌کنندگان کنفرانس سازمان همکاری اسلامی گفتند: «فلسطین، همان‌طور که بارها گفته شده، از نهر تا بحر است؛ از نهر اردن تا دریای مدیترانه؛ این فلسطین است و قدس هم بلاشک پایتخت این فلسطین است و هیچ‌گونه خدشه‌ای بر این فکر اساسی و این حقیقت امکان ندارد که وارد بشود.»

شعار «از نهر تا بحر» بعد از آغاز اعتراضات جهانی به نسل‌کشی اسرائیل در غزه، به یکی از شعارهای اصلی معترضان اروپایی و آمریکایی تبدیل شد. به گزارش شبکه کانادایی CBC در تظاهرات حامیان فلسطین در آمریکا، «از نهر تا بحر» رایج‌ترین جملات بوده است. در شهر کلگری کانادا، معترضی که از این شعار استفاده می‌کرد، دستگیر شد. سارا جاما، نماینده مجلس کانادا از حزب همیلتون، بعد از گفتن این شعار اخراج شد.

به گزارش خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس که از حامیان سرسخت صهیونیست‌ها است، این شعار در لندن، واشنگتن و رم گفته می‌شد.

این موضوع، با واکنش شدید کشورهای غربی مواجه گردید؛ به‌طوری‌که مجلس نمایندگان آمریکا شعار «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد می‌شود» را به‌عنوان یک شعار یهودستیزانه محکوم کرد.دفتر نخست‌وزیر انگلیس نیز در واکنش به سر دادن این شعار در خیابان‌های لندن از سوی مردم، آن را توهین‌آمیز خواند.

کشورهای غربی در حالی این شعار را یهودستیزانه می‌دانند، که اشاره‌ای به اصل اشغالگری صهیونیست‌ها و اینکه اساس سرزمین فلسطین متعلق به مردم آن است، ندارند. آن‌ها مدعی هستند که این شعار به معنی کشتار یهودیان است. اما از اینکه در حال حاضر نسل‌کشی مردم فلسطین به دست صهیونیست‌ها در حال انجام است و بیش از ۳۴هزار فلسطینی قتل‌العام شدند، ناراحت نیستند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • توجه به نیروی انسانی رویکرد قوه قضائیه است
  • آزادی فردی و اجتماعی باید مطابق شریعت باشد
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • وحشت ایالات‌متحده از شعار آزادی فلسطین در آمریکا
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • چگونه در دنیا و آخرت عاقبت به خیر شویم؟
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس ایران و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه
  • مسیریابی سعادت بشر با پویش زندگی با آیه‌ها