Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

دغدغه والدین در تربیت فرزندان شان بسیار است. آموزش به فرزندان از طرق مختلفی صورت می گیرد و یکی از ابعاد آموزش های غیر مستقیم به کودکان و نوجوانان، انیمیشن است، اما وضعیت انیمیشن کودک و نوجوان در ایران به چه شکلی است و نگرش خانواده ها به انیمیشن های سینمایی و سریالی کودک چگونه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان، صنعت انیمیشن علاوه بر کسب سود و درآمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بالا، تاثیرگذاری های فرهنگی زیادی دارد و از آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جا که کودکان و نوجوانان طیف وسیعی از مخاطبانش را تشکیل می‌دهند، انیمیشن در تربیت نسل آینده تاثیر در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌خور‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توجهی ایفا می‌کند.

مادری در یکی از مهدکودک های تهران گفت: دخترم از تماشای انیمیشن های خارجی لذت می برد اما همیشه این نگرانی را دارم که او بعدا با فرهنگ مذهبی ایران دچار تعارض شود.

مادر یکی دیگر از بچه ها گفت: چندان فیلم و کارتون مناسبی برای بچه ها ساخته نمی شود و اگر هم باشد سینماهای محدودی این فیلم ها را اکران می کنند که دسترسی به آن برای ما امکان پذیر نیست.

مادری در میان این صحبت ها افزود: انیمیشن های سینمایی داخلی برای کودکان بسیار کم است و همین هم که هست بی محتواست.

مادر دیگری درباره تاثیر انیمیشن ها گفت: متاسفانه بچه ها از کارتون ها تنها خشونت و فرهنگ غربی را یاد می گیرند و اصلا دوست ندارم پسرم فیلم و کارتون ببنید. ای کاش تولیدات فرهنگی ایرانی بیشتر بود تا من با خیال راحت تری به فرزندم اجازه می دادم تلویزیون ببیند یا او را به سینما می بردم.

در ادامه مادری در تایید این حرف گفت: بله دوست من درست می گوید ما با فقر تولیدات ایرانی در زمینه انیمیشن مواجهیم. ما شبکه پویا را تماشا می کنیم و کارتون های خوب ایرانی پخش می کند ولی تعدادشان خیلی کم است ضمن اینکه تولیدات برای رده سنی کودکان اندک است.

در تمام گفت و گوها با مادران، این نگرانی بود که فرزندان شان چه تاثیری از انیمیشن های ساخت کشورهای دیگر می پذیرند و همه آنان متفق القول بودند که محصولات فرهنگی داخلی در این حوزه بسیار ناچیز است و خانواده ایرانی نمی تواند چندان روی انیمیشن های سینمایی و سریالی تولید کشور حساب کنند.

این در حالی است که در هنگام اکران انیمیشن «فیلشاه» مطلبی از تجربه زیسته یکی از ایرانیان ساکنان خارج از کشور خواندم که نوشته بود، یکی از همکارهای اهل یکی از کشورهای عربی از چنین انیمیشنی استقبال کرده بود و با علاقه مندی دنبال زیرنویس انگلیسی آن بود چون در این انیمیشن دختران محجبه هستند و این انیمیشن سینمایی به خوبی می تواند ارزش حجاب را برای فرزند او نمایان کند.

ایران در موقعیتی قرار دارد که با سرمایه گذاری بر روی صنعت انیمیشن، نه تنها می تواند بر فرزندان ایران زمین تاثیرگذار باشد بلکه در جهان اسلام نیز پیشتاز باشد. چنانکه این محصولات فرهنگی می توانند ارزش های مذهبی، اجتماعی و فرهنگی را در قالب آموزش های غیر مستقیم ترویج کنند و در آموزش فرزندان هم پایه و کمک والدین ظاهر شوند.

«حمید برزوٸی» کارگردان مجموعه انیمیشن «هوشان» و انیماتور و طراح شخصیت در مجموعه انیمیشن «پهلوانان» درباره سطح انیمیشن های ایرانی گفت: با همه کمبودها و مشکلات سر راه، انیمیشن ایران خیلی پیشرفت داشته و باید توجه کنیم که این آثار با چه کاری مقایسه می شوند و با تولیدات چه کشوری و با چه سطحی. چون انیمیشن در همه جا با درجه بندیهای مختلفی تولید می شود و خیلی از انیمیشن های دنیا در ایران اصلا دیده نمی شود.

من هیچ اطلاعی ندارم که مدیریت انیمیشن در بخش کودک و نوجوان تا به حال چه تصمیماتی جدی برای بالا بردن سطح انیمیشن داشته اند ولی در جریان تلاش شبانه روزی ، مطالعه و برنامه ریزی هنرمندان انیمیشن هستم و این پیشرفت را حاصل تلاش آنان میدانم.

این کارگردان درباره مشکلات تولید انیمیشن گفت: در همه بخش ها مشکلاتی داریم. در مورد مساله سرمایه مالی باید گفت مثلا کافیست هزینه یک کار ایرانی را با نمونه مشابه خارجی مقایسه کنیم. با این حال با پول، امکانات و بضاعتی که داریم می شود کار خوب انجام داد. چرا که در همین ایران کارهای خیلی خوبی انجام شده و انیماتورهای که در کارهای معمولی یا بد کار کرده اند الان در بهترین کمپانی های خارجی کار می کنند.

وی افزود: در بحث مدیریت و حمایت، مشکل اصلی را نه مدیریت بلکه نبود اراده و خواست برای رسیدن به سطح جهانی میدانم. وگرنه همانطور که گفتم آثاری در حد و اندازه جهانی در ایران تولید شده است که طبق شنیده ها ظاهرا مدیران چشم خود را به روی این پیشرفت ها می بندند و یا با تیم هایی که این آثار را تولید کرده اند تعامل خوبی ندارند. البته معدود گروه هایی توانسته اند توجه ها را جلب کنند و امکانات حداقلی را برای ادامه کار فراهم کنند.
برزوئی درباره بی توجهی مسوولان گفت: از نظر من تعجبی ندارد که فردی بدون داشتن سابقه کار در انیمیشن سازی یا کار هنری و یا بدون داشتن وظیفه ای برای ارائه انیمیشن در بازار جهانی و کسب درآمد، برای مدت کوتاهی مسوولیتی در حوزه انیمیشن داشته باشد و نتیجه آن بی توجهی به انیمیشن و کلیه مسائل مربوط به آن است.

وی درباره فعالیت صدا و سیما گفت: یادم هست که از سال 90 انیمیشن وابسته به صدا و سیما به حالت نیمه تعطیل درآمد. دفاتر زیادی تعطیل شد یا کوچکتر شد و همراه با وخیم شدن اوضاع اقتصادی، شرایط روز به روز بدتر و نامطمئن تر شد. کارهایی نیمه کاره ماند ، گروه هایی متلاشی شدند و افراد زیادی کار انیمیشن را رها کردند یا مهاجرت کردند.

این کارگردان درباره شرایط رقابت آثار ایرانی با انیمشین های خارجی گفت: شاید تولیدات تحت مدیریت دولتی زیاد جذاب نباشد که البته اینطور هم نیست و به خاطر تلاش هنرمندان انیمیشن های جذاب زیاد داریم ولی اخیرا راه برای تولیدات خارج از مدیریت دولتی باز شده و اگر کمی فضا باز شود و اوضاع اقتصادی بهتر شود و نهایتا در شرایط آزاد، کار به دست کاردان بیفتد و ارتباط آزاد با جهان برای فروش آثار برقرار شود، تعداد انیمیشن های جذاب خیلی بیشتر خواهد شد.

وی افزود: تعداد زیادی از انیماتورهای (پویانما) ایرانی در کشورهای مختلف مشغول کار با بهترین کمپانی های جهان هستند. اگر شرایط کشور از حالت تحریم دربیاید و کمپانی های بزرگ در ایران سرمایه گذاری کنند، همانطور که در کشورهای اطراف ما شعبه دارند! آنوقت هم تعداد بیشتری از انیماتورهای ایرانی می توانند در پروژه های جهانی حضور داشته باشند و هم سطح انیماتورها و انیمیشن ما بالاتر می رود. در این صورت، تولیدات داخلی هم متحول می شود و شاید مدیران و مسوولین هم کاری را یاد گرفتند!.

با توجه به مطالب گفته شده ، می توان چنین نتیجه گیری کرد که باتوجه به ظرفیت های موجود از لحاظ محتوا و داستان به دلیل داشتن شخصیت ها و اسطوره های فراوان، همچنین به لحاظ ظرفیت های انیماتورهای ایرانی، در پیشبرد صنعت انیمیشن در کشور غفلت صورت گرفته است و غیر طبیعی نیست که فرزندان ما این گونه با انیمشین های جذاب و با رنگ و لعاب غربی ارتباط برقرار کنند و نگرانی والدین نیز از تاثیرپذیری فرهنگی کودکانشان به جا و درست است.

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: والدین کودکان انیمیشن کودک و نوجوان ایران خانواده صنعت کودکان و نوجوانان خشونت تلویزیون فقر کشورهای عربی حجاب سرمایه گذاری زمین جهان اسلام اجتماعی و فرهنگی مشکلات شبانه روزی سرمایه صدا و سیما مهاجرت رقابت جهان انیمیشن رقابت صنعت کودکان والدین پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۳۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!

اختلال بیماران اوتیسم یک اختلال نورولوژیکی است که در هر سنی قابل‌تشخیص است، اما به طور معمول در سال‌های اولیه رشد کودکان ظهور می‌کند.

به گزارش ایسنا، این اختلال در بیماران اوتیستیک باعث می‌شود که مغز فرد مبتلا به اوتیسم نتواند در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی به‌درستی عمل کند و مزاحم او برای یادگیری چگونگی ارتباط و تعامل با دیگران به‌طور اجتماعی می‌شود.

کودکان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم در زمینه ارتباط کلامی و غیرکلامی، مهارت‌های شناختی معمول، رفتارهای اجتماعی، فعالیت‌های سرگرم‌کننده و بازی دارای مشکل هستند.

۴۷۷ فرد دچار اختلال اوتیسم زیرپوشش بهزیستی استان اصفهان

ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا،  با بیان اینکه اختلال اوتیسم به‌عنوان یکی از گروه‌های هدف است، اظهار کرد: طیف اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال عصبی است که مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی، وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود در فرد را به همراه دارد، واکنش‌های غیرمعمول به محرک حسی و تأکید فرد بر حفظ ثبات و روال‌هایی خاص در زندگی نیز از نشانه‌های دیگر شایع این اختلال هستند.

وی، با بیان اینکه سن طلایی تشخیص و آگاه‌سازی اوتیسم در کودکان در سنین ۲ تا ۵ سالگی است، افزود: وجود حرکات یا اصوات تکراری و کلیشه‌ای، نقص در برقراری ارتباط با دیگران، چه به‌صورت کلامی و چه غیرکلامی و مشهود بودن علایم اختلال از حدود ۱۸ ماهگی از خصوصیات قابل‌توجه این اختلال است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: در استان اصفهان حدود ۱۳ مرکز شناسایی، غربالگری و توان‌بخشی همچنین اقامت موقت اختلالات طیف اوتیسم در مجموع با ظرفیت ۵۵۰ نفر فعال است. همچنین حدود  ۴۷۷ فرد دچار اختلال اوتیسم زیرپوشش بهزیستی استان اصفهان هستند.

شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان

پژمان پورشبانان، معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی اصفهان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان، اظهار کرد: حدود ۴۷۷ نفر کودک از خدمات ۱۳ مرکز روزانه توان‌بخشی طیف اوتیسم استفاده می‌کنند. یک مرکز شبانه‌روزی بستری موقت برای این بیماران فعال است، اما سیاست بهزیستی مبنی بر افزایش مراکز شبانه‌روزی نیست، زیرا معتقد به استفاده از مراکز روزانه و آموزش از طریق خانواده است.

پژمان پورشبانان معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی اصفهان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان اظهار کرد: حدود ۴۷۷ نفر کودک از خدمات ۱۳ مرکز روزانه توان‌بخشی طیف اوتیسم استفاده می‌کنند. یک مرکز شبانه‌روزی بستری موقت برای این بیماران فعال است، اما سیاست بهزیستی مبنی بر افزایش مراکز شبانه‌روزی نیست، زیرا معتقد به استفاده از مراکز روزانه و آموزش از طریق خانواده است.

وی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌ها شمار این اختلال در حال افزایش و در پسرها چهار برابر بیشتر از دخترها رخ می‌دهد، افزود: در کنار ارائه خدمات مراکز بهزیستی، روش‌های متمرکز فردی و چهره‌به‌چهره و در برخی موارد برگزاری کلاس دو یا سه‌نفره به‌صورت گفتاردرمانی و کاردرمانی باهدف بهبود فرد صورت می‌گیرد.

وی گفت: سن ۲ تا ۵ سالگی دوران طلایی یک فرد اوتیسمی است که باید مداخلات درمانی و آموزشی برای فرد انجام شود که این امور از سال ۱۳۸۰ وارد فرایند توانبخشی بهزیستی و از آن زمان این اختلال درمان می‌شود.

پورشبانیان با اشاره به اینکه عمده برنامه‌های آموزشی بهزیستی متمرکز بر ایجاد تعاملات اجتماعی فرد است، بیان کرد: یکی از روش‌ها برنامه جامع (ABA) است که حوزه‌های مختلفی از جمله مهارت‌های آموزشی، مهارت‌های اجتماعی، شناخت، کارکردهای اجرایی، حرکت، مهارت‌های انطباقی، بازی و زبان را شامل می‌شود که اگر به تعداد ساعات لازم انجام شود، برای یک کودک مبتلا به اوتیسم کافی است و این کودکان نیازی به شیوه‌های دیگر ندارند.

ماهیانه ۱۵ میلیون هزینه خانواده‌های بیماران اوتیسم است

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اوتیسم نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آمار مبتلایان به اوتیسم به لحاظ بروز و شیوع، یک نفر در ۱۰۰ نفر از موالیدی است که رخ می‌دهد، اظهار کرد: در پی افزایش تورم و کوچک‌شدن سبد معیشت خانواده‌ها، متأسفانه شاهد وضعیت سختی در میان خانواده‌های اوتیسم هستیم.

وی افزود: اکنون هزینه‌های توان‌بخشی همچون گفتاردرمانی، کاردرمانی، رفتاردرمانی یا ABA و یا روش‌های درمان‌های مکمل که درمان اصلی برای هر کودک تازه تشخیص تا سن اصلی ۷ تا ۸ سالگی ماهانه ۱۰ میلیون تومان افزایش‌یافته است. بر اساس تحقیقات هزینه‌های خانواده اوتیسم حداقل بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان است.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ادامه داد: هر فرد و کودک مبتلا به اوتیسم چالش‌های بسیار زیادی دارد. بسیاری از مهدکودک‌ها هیچ شناختی نسبت به کودکان اوتیسم ندارند.

به گفته وی، ماهیانه ۱۷ میلیون تومان برای نگهداری یک فرد بزرگسال اوتیسم از طرف مراکز هزینه می‌شود، درصورتی‌که یارانه‌ای که بهزیستی به این مراکز پرداخت می‌کند بین ۴.۵ تا ۵ میلیون در ماه است و مابه‌التفاوت این هزینه را مراکز و خانواده‌ها نمی‌توانند پرداخت کنند.

در سال‌های اخیر به‌طور میانگین از هر ۶۰ کودک، یک کودک مبتلا به طیف اوتیسم است که آمار چشمگیری است؛ اما بااین‌وجود این اختلال به طور کامل شناخته شده نیست، ولی طبق تحقیقات عوامل ژنتیک، سن بالای والدین هنگام بارداری، وزن کم نوزاد به هنگام تولد و عوامل محیطی و مصرف بعضی داروها و مواد شیمیایی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به اختلال اوتیسم است.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی و مشخصی برای اوتیسم وجود ندارد، اما روش‌های زیادی برای کاهش علائم و افزایش توانایی‌های فرد مبتلا وجود دارد. به نظر می‌رسد تشخیص زودهنگام بیماری و شروع روش‌های درمانی تأثیرات مثبت بیشتری بر بهبود سریع‌تر وضعیت فرد داشته باشد.

دیگر خبرها

  • کودک ربوده شده بمی در آغوش خانواده
  • داریوش ارجمند: تمدن‌ها با کاهش جمعیت از بین می‌روند
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • ارسال ۱۰۰۰ اثر به نخستین جشنواره فیلم اقوام ایرانی
  • فیلم/ اژه‌ای: وعده صادق و طوفان الاقصی نگرش‌ها را تغییر دادند
  • شروع به کار یک جشنواره سینمایی بدون دبیر!
  • اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند
  • گزارش ملی رصد سالانه وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور منتشر می‌شود
  • کودکتان را در گرداب بازی‌های رایانه‌ای رها نکنید
  • مشکل اصلی انیمیشن های ایرانی این است که در قصه‌پردازی و روایت ضعیف هستیم