Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:40:03 GMT

افزایش حقوق کارگری؛ در پیچ تقسیم کار دولت و کارفرما

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۴۰۳۷

افزایش حقوق کارگری؛ در پیچ تقسیم کار دولت و کارفرما

تهران- ایرنا- آخرین جلسه حقوق و دستمزد شامگاه دوشنبه در حالی برگزار شد که اعضای آن هنوز نتوانسته اند به توافق برسند و به گفته نماینده کارگری، نمایندگان دولت و کارفرمایان «زیر بار پرداخت افزایش حقوق کارگران نمی روند».

به گزارش ایرنا، بر پایه تصمیم پارسال شورای عالی کار هزینه سبد معیشت خانوار کارگری حدود یک میلیون و ۲۱۹هزار تومان افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین در فروردین ماه افزایش 20 درصدی حداقل دستمزد سال 1397 تصویب شد و پایه حقوق کارگران 186 هزار تومان رشد کرد.
بنابراین حداقل دستمزد کارگران از 930 هزار تومان به یک میلیون و 116 هزار تومان رسید.
با این همه، نمایندگان کارگری می گویند به سبب افزایش قیمت بسیاری از کالاها، قدرت خرید کارگران کاهش یافته است.
بیست و دوم آبان ماه نخستین جلسه شورای عالی کار به ریاست «محمد شریعتمداری» وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل شد تا برخی از مهمترین مسائل مطرح شده از سوی کارگران مانند تامین معیشت و افزایش قدرت خرید آنان بررسی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست که دویست و هفتاد و هفتمین نشست شورا به شمار می رفت، گفت: بین معیشت و دستمزد کارگران فاصله تلخی است و باید این شکاف را با حمایت بیشتر از جامعه کارگری به حداقل برسانیم.
شریعتمداری افزود: شرایط مردم متاثر از تحریم هاست که باید در این زمینه اقدام هایی انجام داد.
وی بیان کرد: کارگران، بازنشستگان کشوری و لشگری، کارمندان دولت، کارگران ساختمانی و روزمزد و سایر قشرها به سبب افزایش قیمت با مشکلاتی روبرو می شوند و تفاوت تغییر سطح قیمت ها با میزان حقوق در گروه های آسیب پذیر زیر پوشش نهادهای حمایتی مشکل سازتر است که باید برای آنها نیز کاری کرد.
در همین پیوند، شامگاه دوشنبه آخرین جلسه حقوق و دستمزد با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان برگزار شد.
نماینده کارگری در شورای عالی کار به خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره جزییات جلسه دیشب جلسه حقوق و دستمزد گفت: در این جلسه باز هم نتوانستیم با کارفرمایان به نتیجه برسیم.
«علی خدایی» افزود: آنها (کارفرمایان) زیر بار پرداخت افزایش حقوق کارگران نمی روند.
خدایی ادامه داد: دولت و کارفرمایان موافقند که با توجه به نوسان نرخ ارز و تغییر قیمت کالاها باید حقوق و دستمزد کارگران افزایش یابد اما هیچکدام مسوولیت افزایش حقوق کارگران را به عهده نگرفته و منتظر است طرف مقابل این تعهد را بپذیرد.
به گفته وی، باید در جلسه های حقوق و دستمزد به نتیجه ای برسیم که مابه‌التفاوت حقوق کارگران با نوسانات قیمتی، پر شود.
این فعال حوزه کارگری ادامه داد: اگر دولت و کارفرمایان نپذیرند تا پیش از پایان سال این اتفاق رخ دهد بدون شک هر 2 طرف در پایان سال مجبور به تحمل فشار افزایش حقوق و دستمزد کارگران خواهند بود.
پیش از این خدایی، به ایرنا گفته بود براساس کارشناسی ها، بین هزینه خانوار و میزان دریافتی کارگران حداقل 800 هزار تومان اختلاف وجود دارد که باید این رقم برای کارگران جبران شود.
به گزارش ایرنا، نشست های شورای عالی کار باید هر ماه برگزار شود و اگر سه نفر از اعضای این شورا برگزاری جلسه اضطراری را درخواست کنند باید جلسه به شکل ویژه برگزار شود. جلسه حقوق و دستمزد نیز هر 2 هفته یک بار برگزار و نتایج آن به شورای عالی کار منعکس می شود.

اقتصام*9454*1961*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كارگر حقوق و دستمزد كارفرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۴۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس فراکسیون کارگری: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

اینکه درصد افزایش کرایه تاکسی و تعرفه پزشکی، جریمه رانندگی و هزینه اینترنت بیش از رشد حقوق کارگران باشد باعث کاهش انگیزه می شود.

علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به الزامات  توجه به حقوق کارگری بویژه در سال جاری که  جهش تولید از سوی رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: در شرایطی که نرخ کالاها و خدمات حداقل 40 درصد افزایش داشته،  انتظار می رود در تعیین حقوق کارگران نیز این مسئله منظور شود به ویژه اینکه مسئله جهش تولید که رکن اصلی آن کارگران هستند، از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید هم قرار گرفته است. 

وی افزود: یکی از نکات قابل تامل در مصوبه نهایی شورای عالی کار برای حقوق و دستمزد کارگران ثابت ماندن حق مسکن در سال 1403 ثابت  بود که جای تعجب دارد.  

رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: قطعاً همه مسئولان کشور در پی کنترل نرخ تورم هستند اما نباید به بهانه مهار تورم هر سال بخشی از سفره کارگران را کوچک کنیم. البته نمی‌توان مسائل کارفرمایان هم در نظر نگرفت اما در شرایط فعلی که فشار تورم زندگی بخش قابل توجهی از قشر کارگران را تحت شعاع قرار داده، لازم است که درباره مولفه‌هایی مانند حق مسکن و پایه سنوات بازنگری‌هایی منطبق بر تورم حاکم بر اقتصاد کشور صورت گیرد. 

بابابی خاطرنشان کرد: البته باید این نکته را هم مدنظر قرار داد که میزان افزایش حقوق سایر سطوح کارگران نهایتاً 22 تا 25 درصد افزایش داشته  که این رقم هیچ سنخینی با تورم کالاها بویژه تورم اقلام خوراکی را نمی‌دهد. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد
  • رئیس فراکسیون کارگری: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد
  • عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد
  • حال کارگران خوب است!
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • خط و نشان کارگران برای دولت /گره کور حق مسکن باز می شود؟
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • خوفی که به جان کارگران افتاد | کاهش حقوق در صورت تعطیلی پنجشنبه ها
  • تحقق شعار سال در گروی نقش آفرینی کارگران و کارفرمایان