Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:شورای ایرانی – آمریکایی (نایاک) که هدف خود را تلاش برای بهبود روابط ابران و امریکا اعلام کرده در گزارش تازه خود نسبت به اقدامات کابینه امنیتی ترامپ و قرار دادن آمریکا در مسیر جنگ با ایران هشدار داده است. 
به گزارش خرداد به نقل از آفتاب‎نیوز، این شورا خواستار جلوگیری از اقدامات اطرافیان ترامپ علیه ایران و جلوگیری از وقوع "جنگی فاجعه‌بار" شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش اشاره شده که اطرافیان ترامپ را افرادی تشکیل می‌دهند که به روشنی خواستار بمباران ایران و تغییر نظام سیاسی آن کشور از طریق این حمله شده بودند. در این گزارش همچنین از احتمال بروز درگیری نظامی به دلیل اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا سخن به میان آمده است. 

در این گزارش آمده است: "اعضای ارشد دولت فعلی امریکا از توافق هسته‌ای با ایران خارج شدند. آنان با این کار خواستار تضعیف اقتصاد ایران شده‌اند. احتمال وقوع یک سناریوی خشونت‌بار به خصوص پس از اعلام نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا و در اختیارگیری کنترل مجلس نمایندگان توسط دموکرات‌ها وجود دارد. در این مجلس جمهوریخواهان و دموکرات‌هایی حضور دارند که نگران رویکرد برخی از مشاوران تندروی ترامپ در قبال ایران هستند. این  مشاوران می‌توانند راه را برای جنگ با ایران هموار کنند". 
این شورا در ادامه اشاره کرده است که تهران باید با کشورهای اروپایی برای حل مسائل نگران‌کننده همکاری کند. این شورا می‌نویسد: "ادامه تحریم‌ها نه تنها باعث آسیب‌رسیدن به مردم ایران می‌شود بلکه مانع از تامین تجهیزات پزشکی خواهد شد و بدتر از همه روحیه ضدغربی را در ایران تقویت خواهد کرد". 
"نایاک" در این گزارش اشاره می‌کند که ترامپ با تاثیرپذیری از نفوذ لابی اسرائیل و عربستان سعودی از برجام خارج شد. این شورا اشاره می‌کند که سالهاست که سعودی‌ها و اسرائیلی خواستار اقدام نظامی امریکا علیه ایران هستند و دولت‌های قبلی امریکا در برابر این خواست مقاومت کرده بودند. جان کری وزیر خارجه اوباما اشاره کرده بود که در دیدار با رهبران منطقه آنان می‌گفتند باید ایران را بمباران کرد. 
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: "علیرغم آنکه ترامپ به طور مرتب تصمیم امریکا برای حمله به عراق در سال 203 میلادی را محکوم می‌کند اما در عمل خود همان مسیر جنگ با عراق توسط دولت‌های قبلی را در حال پیمودن در قبال ایران است. جان بولتون مشاور امنیت ملی او و مایک پمپئو وزیر خارجه دولت‌اش در گذشته به طور آشکارا خواستار اجرای سیاست تغییر رژیم در مورد ایران و بمباران آن کشور شده بودند. بولتون هنوز هم از اقدام نظامی امریکا علیه عراق حمایت می‌کند. او در گذشته گفته بود که برای متوقف ساختن مسیر دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای تنها باید اقدام نظامی انجام داد؛ مشابه حملات سال 1981 اسرائیل به راکتور اوسیراک عراق در دوره حکومت صدام و یا انهدام راکتور سوریه در سال 2007 میلادی که طراحی و ساخت آن توسط کره شمالی انجام شده بود". 

نایاک در بخش دیگری از گزارش هشدار می‌دهد که خروج آمریکا از برجام می‌تواند ایران را مجبور به خروج از آن کند و آن زمان است که مسیر جنگ هموار می‌شود. 
این گزارش می‌نویسد: "دولت ترامپ می‌خواهد ایران را مجبور به ترک توافق هسته‌ای کند. در آن صورت بولتون و پمپئو تجهیزات لازم برای اجرای کتاب بازی جنگ عراق را درباره ایران خواهند داشت. در آن صورت برخورد در آبراهه‌های خلیج فارس و اقدامات تلافی‌جویانه ایران در خارج از مرزهای آن کشور را می‌توانیم شاهد باشیم". 
نایاک در این گزارش از نمایندگان کنگره امریکا خواسته تا جلوی جنگ احتمالی ایران و امریکا را بگیرند. در این گزارش امده است: "اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد آمریکا می‌تواند دوباره به برجام بازگردد". 
این شورا در ادامه افزوده است که "بهتر است که هرچه زودتر امریکا به راه‌حل دیپلماتیک برای حل مشکلات خود با تهران روی آورد". 
از سوی دیگر، خبرگزاری اسوشیتدپرس اخیرا به نقل از دو مقام آمریکایی از قصد دولت دونالد ترامپ برای متهم کردن تهران به نقض پیمان تسلیحات شیمیایی خبر داد. 
طبق گزارش‌ها، دولت ترامپ مدعی است که ایران کنوانسیون تسلیحات شیمیایی مصوب سال 1997 میلادی را نقض کرده است. کنوانسیون مذکور تولید و ذخیره و کاربرد هرگونه سلاح شیمیایی را ممنوع می‌داند. 

برچسب ها: نایاک ، آمریکا ، ایران ، برجام ، جنگ

منبع: خرداد

کلیدواژه: نایاک آمریکا ایران برجام جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

به گزارش ایسنا، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

دیگر خبرها

  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • نخستین شاهد پرونده ترامپ کیست؟