Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا، وقتی کودکی متولد می‌شود؛ خانواده‌ها با تصمیم‌گیری‌های دقیق و درست می‌توانند آینده فرزندانشان را تضمین کنند، ذخیره خون‌بند ناف در اولین دقایق زندگی تصمیمی هوشمندانه است که به‌وسیله آن می‌توان سلامتی را پس‌انداز و در مواقع نیاز به کودک زندگی دوباره بخشید.

 

فاطمه دولت‌خواه مدیر بانک خون‌بند ناف جهاددانشگاهی قزوین در این خصوص می‌گوید: جفت و بند ناف پل ارتباطی مادر و جنین در دوران بارداری هستند به‌طوری‌که مواد غذایی و اکسیژن از طریق بند ناف و جفت به جنین می‌رسد و مواد دفعی نیز از این طریق دفع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه می‌دهد: درگذشته خون‌بند ناف را نوعی زباله بیولوژیک می‌دانستند اما ۳۰ سال پیش دانشمندان متوجه شدند خونی که در جفت وجود دارد و دور ریخته می‌شود حاوی سلول‌های بنیادین است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها قابل‌استفاده بوده و ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی برای اولین بار ۲۰ سال پیش در امریکا صورت گرفت.

دولت‌خواه بیان می‌کند: خون‌بند ناف، مادرِ تمام سلول‌هایی است که در بدن ما وجود دارد، این سلول‌ها بسیار پرتوان و نامیرا هستند، درعین‌حال با قابلیت تکثیر بسیار زیاد این توانایی را دارند که اندام‌ها و بافت‌های مختلف را ایجاد کنند.

در حال حاضر در کشور ما بیماری‌هایی که منشاء خونی دارند مانند انواع سرطان‌های خون، سرطان غدد لنفاوی، تالاسمی، نقص ایمنی، بیماری‌های خونی به‌وسیله این سلول‌ها درمان قطعی دارند و دانشمندان در حال تلاش و تحقیق هستند تا ۸۵ بیماری دیگر را با این سلول‌ها درمان کنند.

مدیر بانک خون‌بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین یادآور می‌شود: سلول‌های بنیادی بعد از زایمان در بیمارستان در شرایط کاملاً استریل و بدون درد توسط کارشناسان خون‌گیر و ماما جمع‌آوری و نمونه به تهران منتقل می‌شود و آنجا سلول‌های بنیادین از سایر سلول‌ها جداشده و آزمایش‌های مختلف بر روی آن انجام می‌شود.

وی تأکید می‌کند: درصورتی‌که نمونه از هر لحاظ سلامت کامل را داشته باشد ذخیره‌سازی و فریز در دمای منفی ۱۹۷ درجه سانتی‌گراد صورت می‌گیرد و سلول‌ها به خواب زمستانی می‌روند.

ذخیره خون‌بند ناف ذخیره‌ای باارزش و حیات‌بخش است که به‌طورمعمول در زمان طلایی پنج دقیقه بعد از تولد ذخیره می‌شود، درواقع با این روش می‌توان کودک را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها واکسینه کرد و در شرایط سخت می‌توان زندگی را به وی برگرداند.

دولت‌خواه بابیان اینکه طرح درمان بهبود بخش است، تأکید می‌کند: در مرحله آزمایشی و درمان چند کودک که تکلم ندارند و کودکی که نمی‌تواند راه برود درمان جواب داده و کودکان موفق شدند چند گام بردارند یا تکلم کنند، همچنین افرادی که پیوند زدند ابراز بهبودی می‌کنند ولی باید زمان بگذرد و آزمایش‌های بیشتر انجام شود.

وی اظهار می‌کند: یکی از بیماری‌هایی که امید داریم در آینده نزدیک با این سلول‌ها درمان کنیم کودکان cp یا همان فلج مغزی است در درمان این بیماری چندین مورد پیوند زدیم هنوز در کارآزمایی بالینی است و نمی‌توانیم عنوان کنیم که ۱۰۰ درصد درمان دارد.

مدیر بانک خون‌بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین با اشاره به خدمات جدید بانک خون بندناف رویان، تصریح کرد: در این مرکز آزمایشگاه HLA یا همان شاخص‌های ژنتیکی انجام می‌شود که همه می‌توانند از این خدمات استفاده کنند، پانسمان بیولوژیک از پرده‌های جنینی و پرده‌های آمونیوتیک برای درمان زخم‌ها از قبیل زخم پای دیابتی و سوختگی‌ها و سایر بیماری‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. با توجه به این‌که پرده فاقد رگ است نیازی به شباهت ژنتیکی ندارد و یکی از بهترین روش‌ها برای پانسمان بیولوژیکی است.

اتفاقی که به‌تازگی در کشور ما رخ‌داده این است که کشورهای جمهوری آذربایجان، عمان و برخی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خود را در کشور ما انجام می‌دهند، چون بانک خون بندناف رویان بهترین بانک خون بندناف خاورمیانه است.

مدیر بانک خون‌بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین یادآور شد: بانک خون بندناف رویان از سال ۸۴ در کشور و نمایندگی آن در استان قزوین از سال ۹۲ آغاز به کارکرده و تاکنون بیش از ۷۵۰ مورد ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف نوزادان در استان قزوین انجام‌شده است.

وی افزود: ذخیره‌سازی در استان قزوین تاکنون روند رو به رشد داشته و سالانه ۳۵ تا ۴۰ درصد رشد در بحث ذخیره‌سازی سلول‌ها داشته‌ایم. ذخیره‌سازی خون بند ناف خون یک نوع ذخیره ژنتیکی برای استان ما محسوب می‌شود که اگر خانواده یا اعضای خانواده‌ای که ذخیره‌ای انجام دادند دچار بیماری شدند یک‌راه درمان داشته باشند.

دولت‌خواه بیان می‌کند: هزینه ذخیره‌سازی سلول‌های بندناف سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و شارژ سالیانه ۱۴۰ هزار تومان است که امکان پرداخت به‌صورت اقساط وجود دارد همچنین می‌توانیم افراد را برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی کنیم.

وی خاطرنشان می‌کند: سلول‌های بنیادی خون بندناف برای هرکس که از نظر ژنتیکی با فرد شباهت داشته باشد قابل‌استفاده است؛ شباهت ژنتیکی والدین ۵۰ درصد شباهت، خواهر، برادر، عمو، دایی، خاله و سایر بستگان حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد است و این افراد نیز شانس استفاده از سلول‌های بنیادی را دارند.

مدیر بانک خون‌بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین تأکید کرد: ما این آمادگی راداریم که برای ادارات و سازمان‌ها کارشناس ارسال کنیم تا برای کارمندان سازمان‌های مربوطه در خصوص اهمیت ذخیره خون بندناف توضیحاتی ارائه دهد.

خانواده‌ها می‌توانند از این فرصت استفاده کنند و با مراجعه به مراکز خون بند ناف سلامتی را برای فرزندانشان پس‌انداز کنند.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان قزوین بارداری زباله عمان مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر

حفظ تناسب اندام در سبک زندگی کم‌تحرک امروزی موثر است بنابراین با چند تمرین ساده می‌توانیم خطرات مرتبط با کم تحرکی را کاهش دهیم.

به گزارش ایسنا، در دنیایی که توسط مشاغل پشت میزی قبضه شده است، پیامدهای سلامتی سبک زندگی کم‌تحرک، به‌طور فزاینده‌ای آشکار و نگران‌کننده می‌شود. این تحقیق شواهد علمی را بررسی که خطرات مربوط به دوره‌های طولانی نشستن را مشخص می‌کند و مداخلات عملی را برای مقابله با این اثرات نامطلوب ارائه می‌دهد.

خطرات سلامتی سبک زندگی کم‌تحرک چیست؟

عوارض سلامتی مرتبط با سبک زندگی کم‌تحرک به‌دلیل شیوع روزافزون مشاغل پشت میز نشینی که نیازمند نشستن طولانی‌مدت دارند، به نگرانی عمده برای سلامت عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که کارکنان اداری به‌طور متوسط ۴ تا ۹ ساعت در روز را پشت میزهای اداری خود می‌نشینند. این ساعت‌ها معادل ۲ ماه بی‌تحرکی در سال است.

نشستن طولانی‌مدت در محل کار می‌تواند اثرات مخرب جدی برای سلامتی از بدن درد جزئی و مزمن گرفته تا چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی داشته باشد. نتایج تحقیق جدید روی کارکنان پست نشان می‌دهد کارگرانی که در مشاغل پشت میزی کار می‌کنند دور کمر بزرگتر و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بیشتری در مقایسه با افرادی با فعالیت‌های میدانی دارند.

به‌طور خاص، نتایج تحقیق نشان می‌دهد که نشستن بیشتر از ۵ ساعت با افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر و افزایش ۰.۲ درصدی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی همراه است.

نشستن طولانی‌مدت با سطح کمتر انرژی نسبت به ایستادن یا راه رفتن همراه است. این امر منجر به تجمع چربی اضافی در بدن به خصوص در ناحیه شکم می‌شود. علاوه بر ایجاد چاقی، این چربی اضافی می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا (پر فشار خونی)، دیابت نوع ۲ و سطح بالای کلسترول خون را افزایش دهد.

نتایج مجموعه فزاینده‌ای از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که نشستن طولانی‌مدت بیش از ۸ ساعت در روز بدون هیچ‌گونه فعالیت بدنی با خطر مرگ‌ومیر مشابه با چاقی و سیگار مرتبط است. همچنین ثابت شده است که خطرات سلامتی مرتبط با نشستن طولانی‌مدت را می‌توان با انجام ۶۰ تا ۷۵ دقیقه ورزش با شدت متوسط در روز کاهش داد.

مرگ زودرس، مضرترین پیامد مرتبط با نشستن طولانی‌مدت یا سبک زندگی کم‌تحرک است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود ۳.۲ میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان به‌دلیل سبک زندگی کم تحرک رخ می‌دهد. کارکنانی که ساعات طولانی در محل کار می‌نشینند در مقایسه با افرادی که ساعات کمتری در محل کار می‌نشینند، ۱.۴ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس پس از ۱۲ سال قرار دارند.

نشستن طولانی مدت می‌تواند منجر به تجمع خون در ساق پا و پا شود و این نواحی را متورم و دردناک کند. در بدترین موارد، می‌تواند منجر به تشکیل لخته‌های خون در ورید عمقی پا (ترومبوز ورید عمقی) شود. این وضعیت بالقوه خطرناک است زیرا لخته می‌تواند به ریه‌ها منتقل شود و باعث آمبولی ریه شود.

نشستن طولانی‌مدت با وضعیت نامناسب می‌تواند بار قابل توجهی را بر نخاع، شانه‌ها و باسن وارد کند. این امر می‌تواند منجر به کمردرد و عوارض ستون فقرات شود. ناهنجاری مداوم وضعیتی می‌تواند منجر به خستگی عضلانی، سفت شدن خم‌کننده‌های ران، کاهش انعطاف پذیری ستون فقرات، ضعیف شدن عضلات سرینی باسن و همچنین ضعیف شدن استخوان‌ها (پوکی استخوان) شود.

نشستن طولانی‌مدت به‌عنوان عاملی مستقل در ایجاد بدخیمی در نظر گرفته می‌شود. شواهد نشان می‌دهد که نشستن بیش از ۸ ساعت در روز می‌تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ، آندومتر، تخمدان، ریه و پانکراس را افزایش دهد.

چگونه بر خطرات سلامتی ناشی از نشستن طولانی مدت غلبه کنید؟

مجموعه بزرگی از شواهد که پیامدهای منفی نشستن طولانی مدت را برای سلامتی برجسته می کند، همچنین به این واقعیت اشاره می‌کند که حتی یک حرکت آرام در بین نشستن طولانی مدت می‌تواند به سلامتی بهتر منجر شود.

بر اساس نظر متخصصان، حرکت هر ۳۰ دقیقه یا یک ساعت می‌تواند برای پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی و همچنین اسکلتی- عضلانی مفید باشد. حرکات مکرر در طول روز در خنثی کردن اثرات منفی نشستن طولانی‌مدت موثرتر از انجام تمرینات هوازی با شدت متوسط به‌مدت ۱۲۰ تا ۱۵۰ دقیقه در هفته است.

زمان نشستن در محل کار را می‌توان با استفاده از میز تبدیل وضعیت نشسته به ایستاده یا میز تردمیل کاهش داد. دستگاه‌های گام‌شمار یا برنامه‌های یادآوری گوشی‌های هوشمند برای کنترل عادات بی‌تحرکی و پیگیری فعالیت‌های روزانه مفید هستند. علاوه بر فعال بودن، تمرکز بر زمان و کیفیت غذای مصرفی نیز مهم است. داشت رژیم غذایی سالم و متعادل به موقع در پیشگیری از افزایش وزن و چاقی بسیار موثر است.

لازم به‌ذکر است، میز تبدیل وضعیت از نشستن به ایستادن میزی است که به کاربر امکان می‌دهد با پایین آوردن یا بالا بردن سکوی کار (میز) بین نشستن و ایستادن متناوب باشد. همچنین میز تردمیل دستگاه ورزشی است که کارکنان اداری ممکن است از آن برای انجام فعالیت بدنی بیشتر در طول روز کاری خود استفاده کنند.

تمرین پشت میزی

«تمرین پشت میزی»، اصطلاح جدیدی است و تمریناتی را تعریف می‌کند که می‌توان در طول روز کاری هنگام کار پشت میز انجام داد. مجموعه فزاینده‌ای از شواهد نشان می‌دهد که تمرین پشت میزی گزینه واقع‌بینانه، در دسترس و قابل اجرا برای مقابله با شرایط سخت  شغل کم‌تحرک است. چنین تمرین‌هایی در کاهش استرس، افزایش انرژی، افزایش انعطاف پذیری و دامنه حرکتی و بهبود بهره‌وری کلی بسیار موثر هستند.

روال مفید تمرین پشت میزی

اثرات منفی نشستن طولانی‌مدت بر سلامتی را می‌توان به سادگی با استراحت ۳۰ ثانیه‌ای و تکان دادن کل بدن کاهش داد.

بالا انداختن شانه یکی دیگر از تمرینات مفید برای آرام کردن عضلات شانه، گردن و بازو است. بالا انداختن شانه با نفس عمیق کشیدن و بالا بردن شانه‌ها تا حد گوش‌ها انجام می‌شود و همه عضلات را تا حد ممکن منقبض می‌کند. پس از پنج ثانیه نگه داشتن این وضعیت، حین بازدم، شانه‌ها به سمت پایین می‌آیند. این تمرین باید ۱۰ بار تکرار شود.

برای تیلت جانبی، سر به سمت شانه راست متمایل می‌شود و به‌مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه در موقعیت خود قرار می‌گیرد و سپس به حالت اولیه باز می‌گردد. برای کشش بهینه، گوش باید حدود شانه را لمس کند. همین کار باید برای سمت چپ نیز تکرار شود.

اسکات با کمک صندلی، تمرین خوبی برای کل بدن است که باسن، پاها و نخاع را تقویت می‌کند تا فعالیت‌های روزانه را آسان‌تر کند. این تمرین با نشستن روی لبه صندلی و سپس ایستادن و دوباره نشستن در حالیکه بازوها در جلوی بدن قرار دارند انجام می‌شود. این کار باید ۱۵ بار تکرار شود.

دیپ پشت بازو برای تقویت عضلات بازو و شانه خوب است. تمرین با نگه داشتن لبه جلویی صندلی برای هر دو طرف انجام می‌شود. پاها دور از صندلی و صاف نگه داشته می‌شوند و پاشنه‌ها روی زمین قرار دارند. بدن تا جایی پایین می‌آید که بالای بازوها با زمین موازی شوند و به‌دنبال آن با فشار دادن به بالا با استفاده از عضلات پشت بازو به موقعیت اصلی بازمی‌گردد؛ این مراحل باید ۱۰ بار تکرار شود.

کشش قفسه سینه برای کاهش علائم مربوط به سفت شدن سینه مفید است. خطر آسیب عضله قفسه سینه را کاهش می‌دهد. این تمرین با قفل کردن انگشتان در پشت، صاف کردن بازوها و بیرون دادن قفسه سینه در حالت نشسته یا ایستاده انجام می‌شود. این وضعیت به مدت ۱۵ ثانیه انجام می‌شود.

کشش چهارگانه برای افزایش انعطاف بدن و کاهش کمردرد و زانو درد مفید است. تمرین به این صورت انجام می‌شود که در حالت ایستاده زانو را به عقب خم کنید و با یک دست مچ پا را بگیرید و تا حد امکان پا را بیاورید و به‌مدت ۳۰ ثانیه آن را نگه دارید.

کرانچ‌های نشسته برای تقویت و تثبیت عضلات مرکزی خوب هستند. در حالی که روی لبه صندلی نشسته‌اید و آن را از دو طرف نگه می‌دارید، پاها را از زمین بلند کرده و صاف می‌کنید، سپس پاها را به حالت کرانچ به سمت بدن جمع کرده و دوباره صاف می‌کنید. مراحل باید ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار شود.

با ادغام تکنیک‌های تمرین پشت میزی مانند روتین‌های کششی سریع، تمرین‌های ناچیز و تنظیمات ارگونومیک در عادات کاری روزانه، افراد می‌توانند سبک زندگی فعال‌تری را حتی در محیط‌های ایستا ایجاد کنند. استفاده از فناوری و تقویت فرهنگ اداری حمایتی فرصت‌های بیشتری را برای فعالیت بدنی در ساعات کاری افزایش می‌دهد. پذیرش این راهبردها نه تنها منجر به بهبود سلامت می‌شود، بلکه به افزایش تمرکز، بهره‌وری و تندرستی کلی حین مسئولیت‌های حرفه‌ای کمک می‌کند.

منابع

        https://www.news-medical.net

https://www.ccohs.ca

https://www.ncbi.nlm.nih.gov

https://peppino.org

https://www.mayoclinic.org

https://www.yalemedicine.org

https://dhwblog.dukehealth.org

https://recreation.ubc.ca

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • یازدهمین جشنواره ورزشی زندگی به توان سلامتی-یزد
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن