Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام‌ جمعه موقت تهران گفت: ایجاد تفرقه و اختلاف‌افکنی میان علما و بزرگان حوزه و حوزویان امر ناشایستی است که سبب سوءاستفاده دشمنان می‌شود و باید از شکاف و اختلاف در  حوزه جلوگیری شود. ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۴ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله کاظم صدیقی در مراسم سالگرد آیت‌الله بهاءالدینی که امشب در مسجد اعظم قم برگزار شد ضمن تبریک به مناسبت ماه ربیع‌الاول و میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) اظهار داشت: آیت‌الله بهاءالدینی عالم عارف، فقیه، اسوه اخلاق و مظهر زهد و حقیقت ایمان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام‌ جمعه موقت تهران با بیان اینکه خداوند متعال در خلقت از صفت حسن خود بهره برده و نظام احسنی ایجاد کرده است افزود: آفریده‌های خدا جلوه‌‌های حکمت و قدرت و رحمت خدا هستند.

وی تصریح کرد: انسان در زندگی خود با گرفتاری‌ها و خطراتی مانند نفس اماره و شهوت‌های حیوانی روبه‌رو می‌شود و خطر این نفس اماره حتی از حیله‌های شیطان نیز قوی‌تر است.

صدیقی با تأکید بر اینکه گرفتار نفس اماره شدن زمینه‌ساز سقوط انسان است ابراز کرد: حتی اولیای الهی مانند حضرت یوسف(ع) نیز خود را از نفس اماره در امان نمی‌دیدند و از آن بر حذر بودند.

وی ادامه داد: انسان‌هایی که گرفتار نفس اماره هستند وقتی هوس قدرت، شهوت و جاذبه‌های دنیوی به آن‌ها روی می‌آورند دیگر آینده‌نگری را فراموش کرده و مرگ و ابدیت را از یاد می‌برند.

امام‌جمعه موقت تهران خاطرنشان نفس اماره یک اهرم فشار قوی است کرد: خداوند متعال برای مقابله با این نفس فطرت انسان را علاقه‌مند به دین کرده و در وجود انسان جاذبه‌ای به‌سوی خود ایجاد کرده است.

 صدیقی بیان کرد: از دیگر راه‌های مقابله با نفس اماره الهامات الهی و عقل است، عقل چراغی است که انسان‌ را از تاریکی جهالت‌ نجات می‌دهد.

وی با بیان اینکا خداوند در قرآن کریم بر این مسئله تأکید می‌کند که عالمان و مؤمنان با جاهلان و فاسقان مساوی و هم‌رتبه نیستند افزود: کسانی که عالم و مؤمن و هدایت‌ شده هستند قابل‌مقایسه با افراد جاهل و فاسق و سازشگر نیستند.

امام‌ جمعه موقت تهران عنوان کرد: امروزه برخی به دنبال ایجاد اختلاف و تفرقه در میان حوزه‌ها و مردم بوده و مسئله روحانیت حکومتی و غیرحکومتی را مطرح می‌کنند، اما این مسئله بر همه واضح و مبرهن است که تمام علما و مراجع همواره همراه و یاور انقلاب اسلامی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند.

صدیقی با بیان اینکه عقل و نفس لوامه هدایت‌کنندگان درونی هستند که خداوند متعال در وجود انسان‌ها قرار داده است، اظهار داشت: پیامبران و اولیای الهی هدایت‌گران بیرونی هستند که مردم را از ظلمات جهالت‌ها نجات می‌دهند.

امام‌جمعه موقت تهران افزود: پیامبران و همه اولیای الهی نیز همگی بر سر سفره کرامت اهل‌بیت(ع) نشسته و با نور هدایت آن‌ها تعالی‌یافته‌اند و نور هدایت ایشان است که سفره نورانی علم و رهایی از جهالت را برای مردم گسترده است.

وی تصریح کرد: در زمان غیبت نیز علمای امت راهنما و مرشد مردم برای عمل به اسلام هستند و مسیر تبعیت از رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) را برای مردم تبیین می‌کنند.

صدیقی ابراز کرد: آیت‌الله بهاءالدینی از علمای هدایت یافته‌ای بود که مسیر هدایت را برای مردم هموار می‌کرد و درگذشت ایشان ضایعه بسیار بزرگی بود.

امام‌جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: امروزه برخی ظاهر اسلام را قبول دارند اما هیچ غیرتی بر روی دین الهی نداشته و قبله خود را ظالمان، مستکبران و کاخ سفید قرار داده‌اند و برای کسانی که جان خود را در راه دفاع از اسلام فدا می‌کنند ارزش قائل نیستند.

صدیقی به تشریح مقامات معنوی آیت‌الله بهاءالدینی پرداخت و بیان کرد: آیت‌الله بهاءالدینی عالم، عارف و زاهدی والامقام و عالم به باطن انسان‌ها و اهل یقین بود، این عالم بزرگوار در بالاترین مقام تواضع قرار داشت و از کبر و غرور به‌شدت خودداری می‌کرد‌.

وی افزود: ایجاد تفرقه و اختلاف‌افکنی میان علما و بزرگان حوزه و حوزویان امر ناشایستی است که سبب سوءاستفاده دشمنان می‌شود و باید از شکاف و اختلاف در حوزه جلوگیری شود.

انتهای پیام/ح

R7854/P1357/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۵۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟

راز بقا: نقشه راه پیشگیری از بیماری همه گیر، که در ۲۶ مارس در مجله “Nature Communications” منتشر شد، توصیه می‌کند از مکان‌هایی که حیوانات در آن غذا می‌خورند و استراحت می‌کنند، محافظت یا احیا شود و برخورد انسان با حیات وحش در مناطق توسعه‌یافته‌تر به حداقل برسد.

به گزارش راز بقا، شیوع بیماری‌های عفونی ناشناخته قبلی، مانند کووید-۱۹ یا اچ‌آی‌وی، زمانی ایجاد می‌شود که ویروس از حیوانی به انسان منتقل شود. به این انتقال «سرریز مشترک بین انسان و دام» می‌گویند. حیوانات وحشی که به دلیل کمبود غذا یا از دست دادن زیستگاه تحت فشار قرار می‌گیرند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی می‌شوند و حتی ممکن است ویروس‌های بیشتری را دفع کنند.

حفاظت از جنگل‌ها، رودخانه‌ها و دیگر فضا‌های طبیعی قبلاً به‌عنوان روشی مقرون‌به‌صرفه برای جلوگیری از بیماری‌های همه‌گیر مطرح شده است.

توصیه‌های جدید برای کاهش سرریز‌ها (که توسط یک تیم بین‌المللی متشکل از زیست‌شناسان، بوم‌شناسان و کارشناسان سیاست گردآوری شده) بر اساس مطالعات موردیِ سرریز بیماری مشترک انسان و دام از خفاش‌هاست.

محققان در سال ۲۰۲۲ پس از مطالعه ویروس “Hendra” در نیمه گرمسیری شرق استرالیا، (که چهار نفر از هفت انسان آلوده را کشته است) گزارش دادند که وقتی کمبود غذا در زمستان باعث شد تا خفاش‌های میوه‌خوار به دنبال گیاهان گلدار در باغ‌های شهری یا مناطق کشاورزی باشند، سرریز‌ها روی دادند. در نتیجه این امر ویروس به اسب‌هایی که در مناطقی که خفاش‌های آلوده ادرار یا مدفوع دفع می‌کردند، منتقل شد و سپس اسب‌های بیمار برخی از انسان‌ها را آلوده کردند.

راینا پلورایت (Raina Plowright)، بوم‌شناس بیماری در دانشگاه کرنل که هم پژوهش سال ۲۰۲۲ و هم مقاله جدید را نوشته، می‌گوید: «وقتی متوجه شدید که چگونه سرریز اتفاق می‌افتد، راه‌حل‌ها آشکار می‌شوند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از شیوع بیماری هندرا، یک استراتژی که اکنون در جنوب شرقی کوئینزلند آزمایش می‌شود، کاشت مجدد پنج گونه از درختان گلدار است. گاهی‌اوقات تغییرات بسیار کوچک در یک اکوسیستم می‌تواند اثرات واقعاً عمیقی داشته باشد.»

آیرورو تانشی (Iroro Tanshi)، بوم‌شناس دانشگاه واشنگتن در سیاتل، می‌گوید راه دیگری که برای جلوگیری از سرریز وجود دارد، محافظت از مکان‌های وحشی و «واقعاً قطع تماس» با جمعیت حیوانات وحشی است.

نیجریه جایی است که تانشی به مطالعه خفاش‌ها می‌پردازد. او جوامع محلی را در جلوگیری از آتش‌سوزی‌های جنگلی ناشی از انسان و ارائه منابع جایگزین پروتئین به مردم برای کاهش نیاز به شکار خفاش‌ها در غار‌ها مشارکت می‌دهد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، گونه‌های خفاش میزبان چهار بیماری از نُه بیماری هستند که بیشترین خطر بالقوه را برای سلامت عمومی دارند.

وینیفرد فریک (Winifred Frick)، دانشمند ارشد در سازمان غیرانتفاعیِ “Bat Conservation International” مستقر در آستین، تگزاس، می‌گوید: این تاکتیک‌های می‌توانند «برای حیوانات دیگری که می‌توانند مخازن ویروسی باشند» مانند جوندگان، نخستی‌سانان یا پرندگان هم اعمال شود.

احتمال جهش ویروس‌ها از انسان به حیوان دو برابر بیشتر از بالعکس است. بر اساس مطالعه جداگانه‌ای که در ۲۵ مارس منتشر شد، پس از تجزیه و تحلیل نزدیک به ۵۹۰۰۰ توالی ژن ویروسی مرتبط با انواع میزبان‌های مهره داران، محققان دریافتند که تقریباً دو سوم از انسان‌ها ویروس‌ها را به حیوانات منتقل می‌کنند در حالی که تنها حدود یک سوم از ویورس‌ها از حیوان به انسان می‌رسد.

سدریک تان، ژنومیست میکروبی در مؤسسه ژنتیک دانشگاه کالج لندن که مطالعه توالی ویروسی را رهبری می‌کرد، می‌گوید: «جریان پرش ویروس‌ها بین گونه‌های مختلف جانوری فرآیندی بی‌پایان است.»

محققان امیدوارند که در کنار سرمایه‌گذاری در فناوری زیست پزشکی و اپیدمیولوژیک برای جلوگیری از همه‌گیری‌های آینده، تصمیم گیرندگان همزمان روی حفظ اکوسیستم‌ها سرمایه گذاری کنند تا در وهله اول از سرریز جلوگیری کنند.

آن‌ها همچنین می‌گویند که باید تعداد جاده‌ها را به مکان‌های وحشی کاهش داد. جاده‌ها راه را برای توسعه زیرساخت‌ها هموار می‌کنند که زیستگاه حیات وحش را از بین می‌برد. آن‌ها همچنین به مردم اجازه می‌دهند تا خیلی سریع به حیوانات و یکدیگر دسترسی داشته باشند.

به گزارش راز بقا، محققان دیگر نشان داده‌اند که تراکم بیشتر جاده‌ها خطر ابتلا به ابولا را افزایش می‌دهد و ویروس ابولا در جاده‌های اصلی پخش می‌شود؛ بنابراین سیاست گذاران و مقامات بهداشت عمومی باید مطالعه سرریز‌های مشترک بین انسان و دام را قبل از تبدیل شدن یک ویروس به یک بیماری همه گیر یا همه گیر، به جای اینکه به عنوان «یک فکر بعدی» در نظر بگیرند، در اولویت قرار دهند.

 

منبع: ساینس نیوز

tags # کرونا ، ویروس ، محیط زیست سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • عروس امام خمینی درگذشت
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • هر مدرسه علمیه، اردوگاه امام زمان(عج) است/ جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی
  • شرط حضور گل‌محمدی روی نیمکت تراکتور/ مربی تیم ملی سرمربی موقت شد
  • سرمربی موقت تراکتور تبریز معرفی شد
  • وعده صادق اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید
  • احتیاط، تفرقه‌افکنان مشغول کارند! | سناریوی اختلاف‌افکنی برای به حاشیه بردن حجاب
  • مازندران نیازمند قطار محلی و آزادراه ساحلی است