Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:22:37 GMT

فضای مجازی رقیب کتاب نیست فرصت معرفی آن است

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۶۲۲۸

فضای مجازی رقیب کتاب نیست فرصت معرفی آن است

تهران – ایرنا - دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور معرفی درست و خوب کتاب توسط کتابداران در فضای مجازی را یک فرصت برشمرد و گفت: در دنیای امروز برخی می گویند فضای مجازی مضر و رقیب کتاب است درحالیکه این طور نیست بلکه باید بتوانیم از این فضا به نفع خودمان بهرمند شویم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علیرضا مختار عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی کتابداران برتر کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کل کشور در محل این ستاد مهارت معرفی درست و جامع کتاب را از راههای جذب مخاطبان توسط کتابداران عنوان کرد و اظهارداشت: معرفی و تبیین خوب کتب ازاقدامات مهم و ارزشمندی به شمار می رود که کتابداران باید به آن اهتمام ویژه داشته و همواره مدنظر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه به راهها و شیوه های گوناگون معرفی کتاب اشاره کرد و افزود: فضای مجازی از جمله راههایی است که امروز با توجه به بروز و ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی و وجود شبکه های اجتماعی می توان از این فضا به عنوان یک فرصت استفاده بهینه کرد.

** خلاصه کتب در فضای مجازی نشر یابد
به گفته وی باید توجه داشت که می‌توان از فضای مجازی با مدیرت درست و به موقع به نفع خود بهره مند شد ازاین رو باید در کوتاه ترین زمان با خلاصه نویسی کتابهای خوب و مفید برای مخاطبان و علاقه مندان به کتاب ایجاد انگیزه برای مطالعه کرد.
مختارپور یادآورشد: تلویزیون و فضای مجازی دو دستاوردی محسوب می شوند که می‌توان از آن ها برای رشد و تعالی انسانها بهره برد.
به گفته وی باید نحوه بهره مندی و استفاده صحیح ازاین فضا را به همگان به ویژه کتابداران که بصورت مستیقم با مراجعه کننده سروکار دارند آموزش دادچراکه اینترنت و فضای مجازی درساختار تفکرات انسان تغییرایجاد می کنند.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی افراد مطالعه را امری در جهت پرکردن اوقات فراغت محسوب می کنند، گفت: اوقات فراغت تعریفی برای خودش دارد که خیلی روی آن کار نشده است لذا مطالعه امری تفننی و برای سرگرمی نیست بلکه یکی از شگفت‌آورترین فعالیت‌های بشر، به حساب می آید که می تواند باعث تغییر و دگرگونی در انسان شود.
مختارپور درعین حال یادآورشد: برخی از فلاسفه در تعریف تفکر از واژه «فکر کردن» استفاده می‌کنند. امکان ندارد که انسان بدون فکر کردن با خود بتواند حرف بزند، فکر کردن یعنی محاوره با خود؛ کسانی که دایره مطالعاتی بیشتری داشته باشند بیشتر می‌توانند فکر کرده و ازاین رو دایره کلمات آن‌ها بیشتر خواهد شد در نتیجه افراد موفق‌تری نیز در جامعه خواهند بود.
به گفته وی فردی که کتاب مطالعه می کند دیگرانسان قبلی نیست بلکه وارد دنیای جدیدی شده است لذا هر چه بیشتر مطالعه کنیم قدرت تفکر بالاتر می‌رود.
مختارپور در ادامه با اشاره به آماری از سرانه مطالعه کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مهر 97، اظهار داشت: طبق آخرین آمار رسمی خانه کتاب این وزارتخانه، تعداد 6 هزار و 961 عنوان کتاب در 10 میلیون و 900 نسخه به چاپ رسیده است که طبق آمار برآورد شده برای خرید این‌ تعداد کتاب مبلغی در حدود 264 میلیارد تومان پول باید بدهیم که 50 درصد این کتاب‌ها کمک‌ درسی و مبلغی در حدود 141 میلیارد تومان هزینه کتاب‌های کمک ‌درسی می‌شود.

** مطالعه کتاب های درسی جزو سرانه مطالعه نیست
او ادامه داد: نمی‌توانیم مطالعه کتاب‌های درسی را جزو سرانه مطالعه حساب کنیم در کشورهای پیشرفته تعداد ناشران زیر یک‌هزار ناشر است اما ما 13 هزار ناشر داریم و 3 هزار ناشر دیگر نیز در صف دریافت پروانه هستند. اما تعداد شمارگان کتاب‌های ما بسیار کم است.

** در سالهای اول انقلاب متوسط تیراژ هر دور چاپ کتاب 20 هزار تا 30 هزار نسخه بود
دبیرکل نها کتابخانه های عمومی کشور درعین حال گفت: در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی متوسط تیراژ انتشار کتاب در ایران 20 تا 30 هزار نسخه بود اما اکنون کتاب‌های تک‌چاپ هم داریم که به آمار اضافه می شود.
مختار پورافزود:باید امروز یک تعریف درست و جامع از کتاب داشته باشیم. مرحوم اشراق می‌گوید: چرا می‌گوییم 'مطالعه'؟ و در تعریف آن می‌گوید، مطالعه طلوع آدمی بر جان کتاب و طلوع کتاب بر جان آدمی است. این حرف معنی بسیار زیادی دارد که باید در جامعه امروز ما به آن پرداخته شود.
نشست هم اندیشی کتابداران برتر کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کل کشور روز سه شنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رییس ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و جمعی از کتابداران برتر سراسر کشور در محل این ستاد برگزار و در پایان از آنها تجلیل بعمل آمد.
فراهنگ ** 1355 **1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي هفته كتاب نشست كتابداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۶۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب امسال فضای بیشتری دارد

همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: مریم سادات ظهوریان عضو شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره تغییرات پیش روی نمایشگاه سی‌وپنجم، گفت: فضاهای نمایشگاهی با توجه به تکمیل‌تر شدن فضای مصلی امام خمینی(ره)، امسال وسیع‌تر است و فضای بهتر و بیشتری در اختیار نمایشگاه کتاب قرار گرفته است. با تکمیل فضاهای مصلی امام خمینی(ره) حتی بخش‌هایی که در دوره‌های قبل در اختیار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود به نحو کاملتری در اختیار ناشران قرار می‌گیرد. به طور کلی نظم نمایشگاه کتاب هر سال بیشتر شده و از تجربه سال‌های قبل نیز بهره‌برداری می‌شود.

توسعه دیپلماسی فرهنگی با نمایشگاه کتاب

امیرحسین بانکی‌پورفرد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره نقش و جایگاه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور، گفت: نمایشگاه کتاب تهران یک جمع‌بندی از کل فضاهای فرهنگی کشور در بازه زمانی یکسال گذشته محسوب می‌شود، که به صورت یکجا می‌توان تأثیر آن را بر دیگر شئون مشاهده کرد. در بخش بین‌الملل نمایشگاه نیز که کتاب‌هایی از ناشران دیگر کشورها عرضه می‌شود، زمینه برای دیپلماسی فرهنگی فراهم است و می‌تواند نقطه اصلی مزیت کشور ما در جهان اسلام و کل دنیا باشد. از این نظر کمتر به این کارکرد نمایشگاه توجه شده است.

حس خوب نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

حسین ریگی، کارگردان سینما که با فیلم «میرو» در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرده بود، با اشاره به رویداد فرهنگی بزرگ سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: وقتی به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران وارد می‌شویم متوجه جنب و جوش کسانی خواهیم شد که کتاب و مطالعه در زندگی‌شان تاثیر گذاشته است. آنها حامل یک انرژی مثبت هستند و فکر می‌کنم این حس خوب همچنان در نمایشگاه جاری است.

فراخوان مشارکت مردمی در تولیدات رسانه‌ای

کمیته روابط عمومی نمایشگاه درنظر دارد، از شهروند – خبرنگارانی که درباره این دوره از نمایشگاه کتاب در صفحات یا کانال های خود در شبکه‌های اجتماعی تولید محتوا می‌کنند یا به بازنشر اخبار ستاد خبری نمایشگاه می‌پردازند، تقدیر کند. آن دسته از شهروند – خبرنگارانی که علاقه مند هستند در فاصله بین اول اردیبهشت تا پنجم خرداد ۱۴۰۳ اخبار یا محتواهایی مرتبط از روند آماده سازی تا روزهای برپایی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را منتشر کنند، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

کد خبر 845799 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان نمایشگاه بین‌المللی تهران کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری نمایشگاه

دیگر خبرها

  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • انتقام از بلاگر معروف به خاطر اختلاف بر سر تبلیغات
  • نمایشگاه کتاب امسال فضای بیشتری دارد
  • فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی
  • فریب افراد سودجو و فرصت‌طلب را نخورید
  • رقیب چینی تویوتا لندکروزر با قدرت ۶۷۰ اسب بخار معرفی شد + عکس