Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@12:38:15 GMT

ثبت ۴۸ اثر در کمیته ثبت میراث‌فرهنگی ناملموس

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۶۵۶۶

به‌گزارش ایلنا، در این کمیته که به ریاست فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت، حفظ و احیای آثار تاریخی، طبیعی و معنوی، برگزار شد، نواختن پیانوى ایرانى، شیوه استاد جواد معروفى در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

پرونده مذکور که توسط تعدادى از شاگردان استاد معروفى و هنرجویان آنها تهیه و تدوین شده بود با حضور مدیران، داوران و کارشناسان در جلسه کمیته ثبت میراث فرهنگى ناملموس مطرح و پس از تایید با راى مثبت همه اعضا ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت و ارائه پرونده بر عهده سیروس مهاجرى از شاگردان محمد جواد عبداللهى (شاگرد استاد جواد معروفى) بود.

همچنین در این جلسه در بخش موسیقی علاوه بر پرونده‌های مهارت ساختن و نواختن ل له وا (نوعی نی چوبی در مازندران)، پرونده مهارت ساختن و نواختن ساز سنتی قر نی از استان مازندران، پرونده هنر ساختن و نواختن ساز رباب که توسط علی توکلی و مهدی فلاح صفا تهیه و تدوین شده، مطرح و به اتفاق آرای هیئت داوران در فهرست میراث فرهنگی ناملموس ثبت شد.

در ادامه این جلسه در بخش موسیقی، نام استاد لطف‌الله سیفی بشلی به‌عنوان نوازنده و احیاگر ساز قر نی از مازندران و استاد اسلام پناه در رشته صحافی سنتی از استان کرمان در فهرست حاملان میراث فرهنگی ناملموس به‌عنوان گنیجنه زنده بشری، به ثبت رسید.

در بخش دوم این جلسه، پرونده‌های فن و تهیه و نگهداری گوشت قورمه، مراسم علم بندان در روستای پیل آباد شهرستان زرند، شابارون (آیین تمنای باران) در روستای جمیل‌آباد بافت، مراسم آجیل برون روستای مهر صالح شهرستان بافت، فن تهیه کماچ شهرستان زرند، قنبرخوانی در داوران رفسنجان و شعب جره زرند، مهارت سنتی پخت آبگوشت امام حسینی و آیین مربوط به آن، آیین سنتی پخت آش حسین در روستای ده علی کوهبنان، فن تهیه مشک (دباغی پوست)، فن و تهیه سرمه سنگ در کوهبان و زرند و بازی آیینی رحمانی همراه با قیچک و سرنا نوازی در منو جان از استان کرمان ثبت ملی شد.

از استان یزد نیز در این کمیته پرونده های شیوه تهیه نقل بیدمشک عقدا ومراسم آیینی پخت آش جو (اول اسفند ماه در ندوشن) ثبت شد.

مراسم شال زنی در روز عاشورا در شهر بافران نایین، مهارت پخت شیره انگور، آیین باران خواهی روستای آذران شهرستان کاشان، عصاری (مهارت استحصال دانه های روغنی)، آداب و رسوم سمنوی نذری مشکات، (مشکان)، چووشی خوانی به شیوه استاد واصف بیدگلی، آیین چاق چاقه زنی اصفهان از استان اصفهان و پرونده های فرت بافی (نساجی سنتی در روستای روئیین اسفراین)، پلاس بافی در شمال خراسان، فن و مهارت بند بافی در شیروان (به عنوان میراث فرهنگی ناملموس در خطر و نیازمند پاسداری فوری)، فنون ومهارت جاروبافی روستای ملا حسن، آیین حلیم پزان، فنون و مهارت مسگری(سفید گری)، فنون و مهارت ساخت تنور محلی پخت نان، چمچمه گلین؛ آیین باران خواهی در روستای سنجد شیروان و آیین علو سرسره در روستای اندوقان از استان خراسان شمالی به ثبت رسیدند.

از استان مازندران نیز در این جلسه جشن فردینه ماشو در مازندارن، فنون و برداشت کولک یا کوله پر، کایری (تعاونی و همکاری در کار)، جاجیم بافی، آیین مجمع گذاری اطعام‌دهی سنتی شهرستان بهشهر، مقام هرایی در شرق مازندارن  و چارویداری؛ گونه‌ای موسیقی کار در مازندان ثبت شدند.

از استان قم نیز پرونده‌های نحوه سنتی پخت غذای سنگک، نحوه سنتی پخت آبگوشت قنویت، مهارت هنر تذهیب استان قم و آیین لاله گردانی در حرم مطهر پس از مطرح شدن با نظر موافق داوران و کارشناسان و متخصصان به ثبت رسیدند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری میراث فرهنگی ناملموس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۶۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین شکرگزاری رحمت ماه صیام در منطقه لفور مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، عابدی دبیر این جشنواره هدف از برگزاری این آیین سنتی گفت این آیین هرساله یک روز بعداز عید فطر برگزارمیگردید باهدف شکرگزاری از نعمات الهی وترویج فرهنگ وآئین‌های سنتی فراموش شده هست که امسال بعلت بارندگی با یک هفته تاخیر انجام شد

عابدی افزود در این مراسم ضمن ایجاد بازارچه محلی که با۴۰ غرفه برگزار شده دامداران وتولید کنندگان بومی تولیدات دامی ودست ساخته‌های چوبی ودست بافت‌های سنتی را در معرض دید عموم وفروش گذاشتند

وی افزود زیباترین بخش این مراسم پخت  شیرآش (شیربرنج) است که بین مهمانان توزیع می‌شود

عابدی افزود پخت شیرآش قدمت دیرینه دارد و این غذا با شیر گاو  درایام گوچ و برداشت برنج کشاورزان ودر نذر باران وعقیقه پخت می‌شد

دیگر خبرها

  • همدلی نیاکی‌ها و اسکی‌های لاریجان با آیین سنتی ورف چال؛ روزی که زنان پادشاهی می‌کنند
  • برگزاری آیین شکرگزاری رحمت ماه صیام در منطقه لفور مازندران
  • همدلی نیاکی‌ها و اسکی‌ها لاریجان با آیین سنتی ورف چال؛ روزی که زنان پادشاهی می‌کنند
  • شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان تشکیل می‌شود
  • تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان
  • اختصاص شعب ویژه قضایی برای رسیدگی تخصصی به پرونده های میراث فرهنگی گلستان
  • اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی به پرونده‌های حوزه میراث فرهنگی در گلستان
  • ضرغامی: از شورای بین‌المللی «کمیته ملی موزه‌ها» و «محوطه‌ها و بناهای تاریخی» خارج نشدیم
  • پرونده ثبت جهانی آسبادهای خراسان جنوبی در حال تکمیل است
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند