Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-24@10:07:42 GMT

آیا درمانی برای سکته مغزی وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۸۱۴۴

صراط:

سکته مغزی در مواردی قابل درمان بوده به طوری که با روش درمانی TPA سه ساعت پس از شروع سکته، علائم بهبودی چشم گیر و قابل ملاحظه ای در 36 تا 39 درصد بیماران مشاهده شده است.

به گزارش ایسنا مسعود حجتی از نجات جان بیش از 90 بیمار سکته مغزی با روش درمانی TPA در دانشگاه علوم پزشکی بابل خبر داد.

وی با بیان اینکه به صدمات مغزی که به صورت ناگهانی به علت انسداد و یا پاره شدن رگ های مغز ایجاد می شوند سکته مغزی می گویند، تصریح کرد:

فلج شدن ناگهانی یک دست و یا یک پا و یا هر دو، منحرف شدن ناگهانی صورت، ایجاد اختلال در صحبت کردن و ادای کلمات ، اختلال تعادل ناگهانی و بعضی اوقات سرگیجه و اختلال ناگهانی دید به خصوص یک چشم از علائم سکته حاد مغزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بابل یادآور شد: مردم علائم سکته مغزی را جدی گرفته و با مشاهده کج شدن صورت، اختلال در تکلم و ضعف یک طرفه اندام ها سریعا با اورژانس 115 تماس بگیرند.

وی افزود: سکته مغزی تا چند سال پیش سومین علت مرگ و میر در دنیا بوده است که در کشورهای پیشرفته با برنامه ریزی و همکاری سیستم های بهداشتی، درمانی و مردم به پنجمین علت تنزل یافته ولی متاسفانه در ایران و کشورهای جهان سوم در رده دوم علل مرگ و میر قرار دارد.

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه طرح 724 توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور جهت آغاز استفاده از فعال کننده پلاسمینوژن بافتی ( TPA ) در درمان سکته حاد مغزی در بیمارستان های منتخب کشور در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: مراکزی هستند که به صورت 24 ساعته خدمات لازم جهت بیماران سکته حاد مغزی را ارائه می کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به این که سکته مغزی در مواردی قابل درمان است، گفت: در هنگام وقوع سکته مغزی زمان را نباید از دست داد و سریعا با اورژانس 115 تماس بگیرید.

حجتی خاطرنشان کرد : زمان طلایی درمان سکته مغزی با روش درمانی TPA سه ساعت پس از شروع علائم است که بهبودی چشم گیر و قابل ملاحظه ای را در 39تا 36 درصد بیماران به همراه خواهد داشت که لازمه شروع درمان، مراجعه سریع و کمتر از 3 ساعت به بیمارستان و انجام اقدامات لازم است.

وی با بیان اینکه تا قبل از درمان با TPA هیچ گونه درمان موثری وجود نداشت و براساس اظهارات سازمان جهانی دارو و غذای آمریکا FDA این دارو اولین و تنها راه درمان سکته مغزی حاد ایسکمیک است، یادآور شد:در هر سکته مغزی به طور متوسط 1.2 میلیارد سلول مغزی از بین می رود، اگر بیمار فوت نکند معادل 36 سال پیر می شود.

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: حداکثر زمانی که می توان از از این دارو استفاده کرد 3 ساعت از شروع علائم و در مواردی تا 4.5 ساعت است ولی اگر در یک ساعت اول شروع علائم تزریق شود احتمال بهبودی کامل، بسیار زیادتر و عوارض بسیار کم تر خواهد بود.

وی همچنین گفت: براساس اظهارات وزارت بهداشت ایجاد بخش SCU و انتقال سریع بیماران سکته مغزی حاد به این بخش بدون در نظر گرفتن تزریق TPA به تنهایی می تواند 18% مرگ و میر را کاهش دهد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۸۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ را نفر را نجات داد

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراهیم خالقی اظهار کرد: در هزار و چهارصد و هشتاد و چهارمین عمل اهدای عضو از اهدا کننده مرگ مغزی، مرحوم مهدی قربانی ۴۸ ساله از مشهد تحت عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که عمل اهدای عضو در بیمارستان منتصریه انجام گرفته است ادامه داد: کبد زنده یاد مهدی قربانی در این بیمارستان منتصریه به مردی ۴۵ ساله ساکن تربت جام که سال‌ها از بیماری کبدی رنج می‌برد، پیوند شد.

وی گفت: قرنیه‌های مرحوم مهدی قربانی برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد انتقال یافت.

دیگر خبرها

  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ را نفر را نجات داد
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • نحوه محاسبه اضافه کاری پرستاران اصلاح می‌شود
  • نحوه محاسبه اضافه‌کاری پرستاران اصلاح می‌شود