عبدالله ناصری: ظریف عقبنشینی نکرده اما پافشاری هم نمیکند
برخی اظهارنظر جدید ظریف را به نوعی«عقب نشینی» از مواضع و گفتههای قبلی مطرح میکنند و ناخرسند از آن میگویند: «اگر قرار بر عقب نشینی بود چرا گفته شد؟»
در همین رابطه گفت و گویی انجام دادیم با عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب با این محور که آیا طرح چنین موضوعاتی که فشارهای خارج از عرف بر گوینده واصل موضوع محتمل به نظر میرسد؛ لازم است؟ آیا اصلاً نباید گفته میشد؟ حال که گفته شد باید بر آن پای فشرد یا عقب نشینیهای این چنینی به صلاح تر تشخیص داده میشود؟
ناصری در پاسخ میگوید: «این فقط ظریف نیست که از پولشویی سخن گفته است! مسئولی هم وقتی از فرار مالیاتی با مبالغ بسیار سنگین سخن میگوید دست گذاردن بر همان پولشویی است یعنی درآمدهایی که میتوانند در جایی ثبت نشوند و کشور از درآمدهای مالیاتی محروم شود.
» این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه میدهد:«با اصل طرح موضوع کاملاً موافقم ضمن آن که چنین فشارهایی را نیز کاملاً طبیعی و محتمل میدانم اما جامعه و افکار عمومی، پالسهایی که باید دریافت میکرده را به خوبی دریافت میدارد و دیگر به فشارها و تایید و تکذیبها و این چنین عقب نشینیها توجهی ندارد.»
ناصری معتقد است:«هم FATF و هم CFT توسط مسئولان نظام جمهوری اسلامیامضاء خواهد شد و دست بر قضا فشارهایی که از برخی نواحی متوجه اظهارات ظریف شد لزوم این کار را بیش از همیشه پیش چشم آورد و چه بسا این فشارها نشان داد این دو توافق نامه امضاء شده تلقی شده و چون ادامه برخی رفتارهای پنهان اقتصادی عملاً غیرممکن شده است تا این حد فشار وارد آمد.»
این کارشناس رسانهای به موضوعات قبلی اشاره میکند و میگوید: اگرچه رحمانی فضلی هم در موضوع پولهای کثیف مجبور به عقب نشینی شد اما جامعه و افکار عمومیآن چه باید از این مسئله میفهمید را فهمید و اساساً فشارهای بعدی و تایید و تکذیبهای پس از آن نقشی در تاثیرپذیری و باور آحاد جامعه نخواهد داشت مگر آن که در جهت خلاف هر تکذیبی به منزله تایید و تاکید تلقی شود.
با ناصری این سوال را در میان میگذاریم که تلویحاً اصل طرح موضوع توسط ظریف و نیز عقب نشینیهای بعدی را تایید میکنید که در پاسخ میگوید: «همیشه باید این مسئله را در نظر داشت که افکار عمومیتوجهی به تصمیم گیریهای محفلی ندارد پس بر عهده ی حاکمیت است که دستگاههای نظارتی را فعال کند و ریشه فعالانی را که در هر حوزه از راه پولشویی کسب درآمد میکنند، از بیخ و بن بخشکاند.»
عبدالله ناصری با اشاره به اشراف ظریف در حوزه کنوانسیونهای مالی و پولی بین المللی میگوید: «باور کنیم ظریف با اطلاع کامل از وجود پولشویی سخن به میان آورده اما چون حوزه ی کاری وزیر امور خارجه در داخل نیست عملاً با هجمه ای غیرقابل انتظار رو در رو میشود در حالی که لابد انتظار داشته پالسهای ارسالی توسط او مورد عنایت ویژه قرار بگیرد اما با طیف وسیعی از اعتراضات خاص و گاه خیلی خاص رو به رو میشود که آشنایی و آمادگی در این زمینه در دکتر محمدجوادظریف وجود ندارد.» به ناصری میگوییم لابد ظریف هم قرار نبوده زیر بار حرف«زور» برود اما گویی«زورش خیلی پر زور بوده!»و او کوتاه آمده، میگوید: «ظریف کوتاه نیامده اما صلاح هم ندانسته با پافشاری بر موضوع اوضاع را وخیم تر کند چون در نگاه کلی ممکن بود و هست که مجادله و مناقشه FATF و CFT را تحت الشاع قرار دهد و با بر هم خوردن آرامش جامعه، اصل مهم تری در محاق حاشیه و پنهان ماندن گرفتار آید.»
روزنامه آفتاب یزد
منبع: بیتوته
خبر بعدی:
چرا نتانیاهو از تهدید ایران به جنگ عقبنشینی کرد؟
نخستوزیر رژیم صهیونیستی تنها یک ساعت پس از به کار بردن عبارت «جنگ با ایران» به بهانه خطا در ترجمه، اظهارات خود را تلطیف کرد. ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵ بین الملل آسیای غربی دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -
گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم- «بنیامین نتیانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه قبل از آغاز نشست ورشو در مصاحبه با خبرنگار یک شبکه صهیونیستی اعلام کرد نشست ورشو گام مهمی در راستای اهداف مشترک کشورهای شرکتکننده در این نشست برای «جنگ با ایران» است.
در حالی که در ترجمه رسمی دفتر رسانهای دولت رژیم صهیونیستی از صحبتهای نتانیاهو به زبان انگلیسی دقیقاً از واژه war (جنگ) استفاده شده بود، تنها یک ساعت بعد دفتر نتانیاهو این واژه را تغییر داد و به عبارت «مبارزه با ایران» بسنده کرد. اگرچه مقامات صهیونیست برای توجیه این تغییر مدعی شدهاند که در ترجمه اولیه صحبتهای نتانیاهو اشتباهی رخ داده است، اما شبکه خبری بلومبرگ آمریکا تأکید میکند که نتانیاهو دقیقاً از واژه «جنگ» استفاده کرده و منظوری جز آن نداشته است.
اما چه شد که نخستوزیر رژیم صهیونیستی با این سرعت از تهدید ایران به جنگ عقب نشینی کرد؟ «زِف چافتز» دستیار ارشد «مناخم بگین» ششمین نخستوزیر رژیم صهیونیستی، قضیه را اینگونه برای مخاطبان شبکه خبری بلومبرگ توضیح میدهد: «نتانیاهو معمولاً یک سخنران محتاط است، بهویژه در برابر دوربینهای تلویزیونی. صحبتهای تهدیدآمیزی که وی در اسرائیل و به زبان عبری علیه ایران مطرح میکند، بخشی از تبلیغات انتخاباتی حزب او است. اما سخن گفتن از جنگ در کنفرانسی که به نام صلح در خاورمیانه برپا شده بود، اقدام اشتباهی بود و او در نهایت مجبور به اصلاح این اشتباه شد.»
زف چافتز در ادامه اذعان میکند که ملاحظات سیاسی تنها دلیل نتانیاهو برای پس گرفتن تهدیدش نبوده است. به گفته این مقام سابق رژیم صهیونیستی که اکنون بهعنوان روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی فعالیت میکند، نتانیاهو نهتنها به وعدههای واشنگتن و برخی کشورهای عربی مبنی بر همراهی با اسرائیل در جنگ احتمالی با ایران اعتماد ندارد، بلکه احتمالاً متوجه شده است که اسرائیل از قابلیتهای نظامی لازم برای ورود به جنگ با ایران برخوردار نیست.
هراس صهیونیستها از جنگ موشکی با حزبالله و حماسواکاوی اعترافات دیرهنگام سران صهیونیست درباره جنگ غزهمقامات رژیم صهیونیستی پس از آنکه دونالد ترامپ برخلاف میل آنها تصمیم به خارج کردن نیروهای آمریکایی از خاک سوریه گرفت، به این نتیجه رسیدهاند که ترامپِ غیرقابلپیشبینی هرگز نمیتواند متحد قابلاطمینانی برای اسرائیل باشد. ترامپ امروز از ایران متنفر است و برای براندازی حکومت آن تلاش میکند، اما معلوم نیست فردا چه رویکرد دیگری را در پیش بگیرد. نتانیاهو از این میترسد که مبادا اسرائیل در نبردی بزرگ و خونین با ایران تنها بماند. او به کشورهای عربی دشمن ایران که دم از روابط نزدیک با آنها میزند نیز اعتماد ندارد و فکر میکند این کشورها در نهایت روزی با ایران به توافق خواهند رسید.
دولتهای قبلی آمریکا همواره تلاش میکردند تا رژیم صهیونیستی را از رویارویی نظامی با ایران دور نگاه دارند، زیرا نمیخواستند آمریکا برای حمایت از متحد اصلی خود در خاورمیانه وارد یک جنگ بزرگ و بیپایان شود. با این حال پس از ورود ترامپ به کاخ سفید رویکرد واشنگتن به این مسئله تغییر کرده و مقامات آمریکایی نتانیاهو و دیگر سران رژیم صهیونیستی را به سخن گفتن از جنگ با ایران تشویق میکنند.
شاید ترامپ و همفکرانش در آمریکا فکر میکنند که اسرائیل میتواند بهتنهایی در جنگ با ایران پیروز شود و حتی حکومت این کشور را براندازد؛ اما زف چافتز دستیار ارشد نخستوزیر رژیم صهیونیستی خود اعتراف میکند که چنین تفکری از اساس اشتباه است. وی در این خصوص تصریح میکند: «شاید نظامیان اسرائیلی بتوانند در نبردهای هوایی تاکتیکی با ایران در آسمان سوریه به پیروزی برسند و از نزدیک شدن ایران به مرزهای اسرائیل جلوگیری کنند اما اسرائیل حتی برای حمله به غزه و لبنان که نیروهای متحد ایران در آنها مستقر هستند نیز نیروی انسانی کافی ندارد.»
به گفته زف چافتز، نتانیاهو در حالت عادی از جنگ با ایران استقبال نمیکند و همین مسئله باعث شده است که او بهسرعت در صدد اصلاح گاف خود در ورشو برآید. اما اگر رویکرد محتاطانه نتانیاهو تغییر کند و او بخواهد اسرائیل و متحدانش را به یک ماجراجویی بیسرانجام یعنی جنگ با ایران بکشاند، باید بداند که این بار نمیتواند تقصیرات را به گردن مترجمان خود بیندازد!
انتهای پیام/.
R1535/P/S8,90,95,1128/CT7 واژه های کاربردی مرتبط نوار غزه حزب الله لبنان بنیامین نتانیاهو اسرائیل
افزایش نجومی قیمت خودروهای داخلی | مسئولان دقیقاً چه میکنند؟
بازی تندروهای ایران در زمین ترامپ و پیامکباران مصلحت نظام| اگر برجام نبود و اگر FATF نباشد
منبع این خبر، وبسایت beytoote.com است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۱۶۰۸۱۸۲ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.