Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@12:47:39 GMT

وقاحت حامی برای بقای جانی

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۸۷۴۷

وقاحت حامی برای بقای جانی

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری آمریکا در ادامه موضع گیری های متناقض خود درباره پرونده قتل روزنامه نگار عربستانی، با نادیده گرفتن گزارش دستگاه اطلاعاتی ایالات متحده در مقصر بودن بن سلمان در این جنایت، دربست از حکومت آل سعود حمایت و ژست حقوق بشری کشورش را مقابل جهانیان خراب کرد.

دونالد ترامپ که به عقیده بسیاری از صاحب نظران به دور از شم و تدبیر سیاسی بوده و همه چیز را تجارت صرف با پیش فرض درآمدزایی با شگرد توجیه امنیت اقتصادی آمریکا می نگرد، در آخرین بیانیه خود عربستان و حاکمان آن را از پرونده قتل جمال خاشقچی روزنامه گار سعودی با بی شرمی مبرا دانست و از آل سعود به عنوان شریکی استراتژیک برای مقابله با کشورهای مستقل و قدرتمند همچون ایران در منطقه یاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ترامپ همچنین برای خلاصی گاو شیرده آمریکا از باتلاق یمن و خروج آبرومندانه متجاوزان سعودی از این قائله، بازهم به دنبال دادن آدرس غلط برای پاک کردن صورت مساله این فضاحت بوده و ختم جنگ در فقیرترین کشور عربی (یمن) و پایان لشکرکشی بی حاصل و حقارت بار عربستان را منوط به پایان دادن حمایت ایران از یمنی ها عنوان کرده است!
رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه شب در بیانیه ای پیرامون قتل خاشقچی، به جای پرداختن به جنایات سعودی ها با رد دخالت شاه و ولیعهد عربستان در قتل این روزنامه نگار، به اتهام زنی علیه ایران پرداخت.
ترامپ همچنین با بیان اینکه ممکن است محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از قتل خاشقچی باخبر بوده یا نبوده باشد، تاکید کرد که روابط راهبردی واشنگتن و ریاض ادامه خواهد یافت.
وزیر خارجه ایران در واکنش به بیانیه ترامپ در تطهیر حاکمان سعودی از قتل روزنامه نگار منتقد، با شرم آور خواندن این موضعگیری نوشت: شاید مسئول آتش سوزی (جنگل) کالیفرنیا هم ما هستیم.
محمدجواد ظریف ادامه داد: ترامپ به شکلی عجیب و غریب بند اول بیانیه شرم آور خود درباره جنایات سعودی ها را به متهم کردن ایران به هرگونه شرارتی که به فکرش می رسد، اختصاص می دهد.
وی افزود: چه بسا مسئول آتش سوزی (جنگل) کالیفرنیا هم ما باشیم، چون کمک نکردیم جنگل ها را با چنگک تمیز کنند، آنگونه که ایرلندی ها این کار را می کنند؟
همچنین تعدادی از اعضای دمکرات مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با انتقاد از بیانیه ترامپ در حمایت از حاکمان سعودی، خواستار تحریم عربستان و قطع کمک های واشنگتن به این کشور شدند.
«آدام شیف» عضو دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا که در دوره جدید این مجلس ریاست کمیته اطلاعات آن را به عهده می گیرد، گفت: «باورکردنی نیست که ولیعهد عربستان از قتل خاشقچی بی خبر بوده یا در آن دست نداشته باشد».
شیف خواستار قطع فوری حمایت های آمریکا از عملیات نظامی عربستان در یمن و همچنین تعلیق فروش تسلیحات به سعودی ها شد.
همچنین «مارک وارنر» معاون دمکرات کمیته اطلاعات سنای آمریکا در نامه ای از طرز واکنش ترامپ به قتل خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی انتقاد کرد.
وارنر مسئول ندانستن عربستان در قتل خاشقچی را نمونه ای دیگر از عقب نشینی های کاخ سفید از پیشرو بودن در مسائل حقوق بشری و آزادی رسانه ها دانست.
سناتور «دایان فینستاین» هم گفت که برای قطع حمایت های آمریکا از عربستان تلاش می کند و خواهان تحریم علیه سعودی ها شد.
فینستاین تاکید کرد: در رای گیری های سنا برای فروش تسلیحات به عربستان و یا تخصیص کمک به این کشور رای مخالف خواهد داد.
این سناتور ارشد دمکرات از بیانیه ترامپ در حمایت از حکام سعودی ابراز شگفتی کرد و گفت: از این موضوع که رئیس جمهوری آمریکا نمی خواهد ولیعهد عربستان را در قتل خاشقچی مسئول بداند، شوکه شده است.
از سوی دیگر، «ران وایدن» سناتور دمکرات از ایالت اورگان افزود که ترامپ با این بیانیه به روشنی گفت که برای او مهم نیست چه کسی دستور قتل روزنامه نگار منتقد سعودی را صادر کرده است.
وایدن همچنین هشدار داد که اگر سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) ارزیابی خود درباره قتل خاشقچی را به صورت علنی منتشر نکند، هفته آینده قانونی را برای اجبار این سازمان برای علنی کردن این گزارش به کنگره معرفی می کند.
به گفته سناتورهای آمریکایی، مقام های سیا در جلسات استماع محرمانه در کنگره آمریکا گفته اند که ارزیابی های آن ها نشان می دهد بن سلمان آمر قتل خاشقچی بوده است.
یک سناتور ارشد آمریکایی و هم حزبی ترامپ هم گفت که واشنگتن نباید از قتل خاشقچی توسط سعودی ها چشم پوشی کند.
«لیندزی گراهام» افزود: یک چیز که من از زمان اوباما (رئیس جمهوری پیشین آمریکا) یاد گرفتم این است که اگر از مشکلات موجود در خاورمیانه چشم پوشی کنیم، به ندرت جواب می گیریم.
گراهام با بیان اینکه اکنون نیز در جهت منافع ملی آمریکا نیست که از قتل خاشقچی روزنامه نگار سعودی چشم پوشی کند، تاکید کرد: تحریم های جدی علیه خاندان حاکم سعودی از جمله افراد خاص آن، حمایت هر دو حزب را در پی خواهد داشت.
دیگر سناتور هم حزبی رئیس جمهوری آمریکا نیز با طعنه به سیاست «اول آمریکا»، بیانیه ترامپ در حمایت از حاکمان سعودی را حاکی از سیاست «اول سعودی» دانست و خواستار تحریم عربستان شد.
«رند پال» سناتور جمهوریخواه آمریکا از بیانیه رئیس جمهوری این کشور در حمایت از حاکمان سعودی پس از قتل خاشقچی روزنامه نگار منتقد، انتقاد کرد.
پال افزود که رئیس جمهوری (ترامپ) می گوید که عربستان سعودی کمتر شرور است پس آمریکا قصد ندارد این کشور را به خاطر کشتن وحشیانه و مثله کردن یک روزنامه نگار منتقد مجازات کند.
این سناتور آمریکایی با این تفکر ترامپ مخالفت کرد و ادامه داد: ما باید دستکم با تسلیحات پیشرفته خود که عربستان از آن ها برای بمباران غیرنظامیان استفاده می کند، به سعودی ها پاداش ندهیم.
پال همچنین در اظهاراتی طعنه آمیز به سیاست «اول آمریکا» ترامپ اشاره کرد و توضیح داد: کاملا مطمئنم این بیانیه «اول عربستان سعودی» است نه «اول آمریکا». همچنین کاملا مطمئنم این بیانیه را جان بولتون نوشته است.
سناتور هم حزبی ترامپ وعده داد که به تلاش های خود برای وضع قانونی برای توقف فروش سلاح به عربستان و پایان دادن به جنگ یمن ادامه می دهد.
وی پیشتر از هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات دعوت کرد برای این کار تلاش کنند و تاکید کرد: آمریکا نباید از کسانی که حقوق بشر را نقض و از تروریسم حمایت مالی می کنند، حمایت کند.
همچنین برخی ناظران بین المللی فرافکنی ترامپ در موضوع مربوط به قتل هولناک روزنامه نگار عربستانی از سوی حاکمان ریاض از سویی و اظهارات نامربوط وی درخصوص ربط دادن این مساله به مباحث منطقه ای و نقش ایران در آن را تعجب برانگیز عنوان کردند.
وزیر خارجه کانادا نیز با بیان اینکه پرونده خاشقچی بسته نشده، اعلام کرد که کشورش این موضوع را در نشست آینده گروه 20 مطرح می کند.
«کریستیا فریلند» وزیر امور خارجه کانادا گفت که کشورش موضوع قتل روزنامه نگار منتقد سعودی را پرونده ای مختومه در نظر نمی گیرد.
فریلند همچنین تاکید کرد که کانادا قتل خاشقچی را در نشست آینده سران گروه 20 در آرژانتین مطرح و بر انجام یک تحقیقات شفاف بین المللی در این زمینه اصرار می کند.
وزیر خارجه کانادا تصریح کرد که موضع بسیار روشن اوتاوا برخورد با مسئولان قتل خاشقچی است.
فریلند همچنین پیشتر گفته که کانادا در حال بررسی اعمال تحریم هایی علیه عربستان در رابطه با قتل خاشقچی است.
سخنان فریلند در حالی است که ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ضمن حمایت از حاکمان سعودی گفت که ممکن است جزئیات قتل خاشقچی هرگز آشکار نشود.
عربستان سعودی یکی از اعضای گروه 20 است که شامل 19 کشور و اتحادیه اروپا بوده و در مجموع 85 درصد از اقتصاد جهان را در اختیار دارند.
نشست سران گروه آذرماه در بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین برگزار می شود.
به هر سوی تلاش ترامپ برای رهایی حکومت آل سعود از پرونده قتل روزنامه نگار عربستانی و ربط دادن به دیگر مسائل به قصد انحراف اذعان جهانی و پاک کردن صورت مساله، حرکتی مذبوحانه و محکوم به شکست برای حامی و جانی است.
شبد**1010**1953**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ترامپ عربستان ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۸۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟

به گزارش خبرآنلاین آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان در مصاحبه اختصاصی با روزنامه عربستانی عرب نیوز درباره روابط ارمنستان و عربستان صحبت کرد. وی گفت: «ما از نظر تاریخی روابط دوستانه ای با جهان عرب داشته ایم. این روابط شامل همه کشورهای عربی می شود و بر اساس روابط دوستانه، تاریخی و سنتی بین مردم ارمنستان و جهان عرب بوده است». او ادامه داد: «نباید فراموش کرد که بسیاری از کشورهای عربی به محل اقامت پناهدگان ارمنی و بازماندگان نسل کشی ارامنه تبدیل شده اند».

میرزویان ضمن اشاره به روابط فرهنگی بین ارمنستان و کشورهای عربی گفت که در چنین فضائی اندکی عجیب بود که بین جمهوری ارمنستان و عربستان سعودی، حتی روابط دیپلماتیک وجود نداشت.

وزیر خارجه ارمنستان، همکاری دو کشور در آینده را امیدبخش توصیف و ادامه داد: «صادقانه بگویم هیچ محدودیتی برای همکاری دو کشور در زمینه های، آموزش، علوم، فناوری پیشرفته، توسعه شهری، کشاورزی، گردشگری، ارتباطات مردمی، سرمایه گذاری تجاری و زیرساخت ها وجود ندارد». میرزویان تاکید کرد که باید همکاری بسیار خوب و نزدیکی با عربستان، نه تنها در زمینه مسائل منطقه ای، بلکه در حوزه بین المللی ایجاد شود.

گفتنی است آرارات میرزویان در روز ۲۹ فروردین به عربستان سفر و در ریاض با فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار طرفین با ابراز خرسندی از توسعه روابط سیاسی بین ارمنستان و عربستان سعودی،

بر تمایل به ارتقای توسعه همکاری ها در زمینه های مورد علاقه طرفین تاکید کرده و به چشم انداز توسعه همکاری ها در زمینه های تجاری و اقتصادی، گردشگری، آموزشی، فناوری اطلاعات همچنین به ارتقای ارتباطات مردمی و روابط تجاری پرداختند.

آرارات میرزویان و فیصل بن فرحان آل سعود همچنین در مورد موضوعات همکاری در چارچوب سازمان های بین المللی در بسترهای چند جانبه از جمله در زمینه برگزاری «اکسپوی جهانی ۲۰۳۰» گفتگو کردند.


آغاز رسمی روابط دیپلماتیک عربستان و ارمنستان

عربستان سعودی برای چندین دهه از برقراری روابط دیپلماتیک با ارمنستان به دلیل درگیری با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ خودداری کرده بود. در واقع عربستان سال‌ها به‌دلیل مناقشه قره باغ نمی‌خواست با ارمنستان روابط دیپلماتیک برقرار کند. این کشور در چارچوب همبستگی اسلامی از آذربایجان حمایت و سال‌ها از مواضع باکو در کنفرانس همکاری‌های اسلامی دفاع کرد؛ اما این سیاست از سال ۲۰۲۱ تغییر کرد. تا اینکه بالاخره یخ روابط این دو کشور در آذرماه سال ۱۴۰۲ آب شد و ایروان و ریاض روابط دیپلماتیک رسمی برقرار کردند.

به همین مناسبت وزارت امور خارجه ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دو کشور با هدف تقویت روابط دوجانبه و گسترش دامنه همکاری‌ها و همچنین حمایت از امنیت و صلح بین المللی روابط دیپلماتیک برقرار کردند». در این بیانیه آمده بود که پروتکل برقراری روابط در ابوظبی توسط کارن گریگوریان سفیر ارمنستان در امارات و سلطان بن عبدالله العنقری سفیر عربستان در امارات متحده عربی امضا شد.

بعد از این بیانیه آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان به عربستان سعودی سفر کرد که این اولین سفر عالی رتبه دو کشور پس از برقراری روابط دیپلماتیک در نوامبر ۲۰۲۳ بود.

چرائی اهمیت ارمنستان برای عربستان

عربستان سعودی در سال های اخیر تلاش کرده است تا نقش پررنگ تری در منطقه داشته باشد. یکی از مناقشاتی که توجه عربستان را به خود معطوف کرده و این کشور تلاش دارد در آن به ایفای نقش بپردازد اختلاف آذربایجان وارمنستان است. ریاض سعی دارد تا در مناقشه بین ایروان و باکو میانجیگری کند و به این واسطه به کشوری تاثیر گذار در مناسبات منطقه ای تبدیل شود. علاوه بر این عربستان در توسعه روابط خود با ایروان به جنبه اقتصادی این تعاملات تاکید فراوانی دارد و ارمنستان را کشوری مناسب برای توسعه سرمایه گذاری های خود میبیند.

همچنین عربستان سعودی که به دلیل رقابت های سیاسی، از قدرت ترکیه و ایران در منطقه هراسان است نسبت به نقش تعیین کننده این دو کشور در مناقشه بین ارمنستان و آذربایجان حساس است به همین دلیل سعی دارد تا با میانجیگری بین این دو کشور نقش آنکارا و تهران در این مسئله را کمرنگ تر کند. برای طرف ارمنستانی نیز بهبود روابط با عربستان و تقویت روابط طرفین می تواند مفید باشد و اقدامات ترکیه و آذربایجان برای منزوی کردن ارمنستان را خنثی ‌کند.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897839

دیگر خبرها

  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟