Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:11:31 GMT

250 هزار جلد کتاب همزمان با هفته کتاب در کشور توزیع شد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۸۹۷۶

250 هزار جلد کتاب همزمان با هفته کتاب در کشور توزیع شد

زاهدان - ایرنا - معاون فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: 250 هزار جلد کتاب به ارزش 50 میلیارد ریال همزمان با هفته کتاب امسال در سراسر کشور توزیع شد.

به گزارش ایرنا سعید سعادتی سه شنبه شب در نشست خبری با اصحاب رسانه در زاهدان اظهار داشت: این کتاب ها در قالب کاروان شامل هزار و 400 عنوان کتاب در بخش های مختلف فرهنگی، آموزشی، ادبیات داستانی و غیره توزیع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: حدود 13 هزار کتابخانه در جوار مساجد کشور وجود دارد که 6 هزار آنها کتابخانه مخزن دار و بقیه کتابخانه باز است.
معاون فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: از مجموع کتابخانه های مساجد کشور پنج درصد آنها یعنی 580 کتابخانه در سیستان و بلوچستان قرار دارند.
وی بیان کرد: یک میلیون و 200 هزار نفر در کشور عضو کتابخانه های مساجد هستند که بیش از 60 درصد آنان را نوجوانان تشکیل می دهند.
سعادتی اظهار داشت: هم اینک 14 هزار کتابدار به صورت داوطلبانه در کتابخانه های مساجد کشور فعالیت می کنند.
وی افزود: حدود 13 هزار مسجد از 80 هزار مسجد موجود در کشور زیر پوشش کانون مساجد هستند.
معاون فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور صدور 200 کارت هوشمند چند منظوره برای فعالان حوزه کتاب و اجرای طرح شنبه کتاب در 200 مسجد کشور را از جمله برنامه های این نهاد تا پایان سالجاری برای توسعه کمی و کیفی در حوزه کتاب در کشور عنوان کرد.
وی تصریح کرد: از مجموع 22 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد کشور 51 درصد آنها در روستاها قرار دارند.
سعادتی با بیان اینکه وضعیت کتابخانه ها در شهرها و روستاها خوب نیست گفت: با توجه به محدود بودن اعتبارات دولتی باید از توان خیران در این حوزه بهره گرفت.
وی اظهار داشت: از آنجایی که هر ساله هزار کتابخانه به مجموع کتابخانه های موجود کشور افزوده می شود اولویت بندی سهمیه های استانی بر عهده هر استان قرار دارد.
معاون فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تبریک هفته وحدت گفت: از آنجایی که امروز سیره پیامبر مکرم اسلام(ص) جهانی شده می توان از شخصیت آن بزرگوار برای وحدت و انسجام استفاده کرد.
وی اظهار داشت: همزمان با هفته وحدت بیش از 2 هزار جشن با عنوان بهار مهربانی در کانون های مساجد کشور درحال برگزاری است.
سعادتی با اشاره به جشنواره مدهامتان(رقابت های قرآنی ویژه اعضای کانون های مساجد) گفت: در سیزدهمین جشنواره مدهامتان امسال علاوه بر افزوده شدن بخش فرهنگی، نوجوانان زیر 16 سال نیز می توانند در آن شرکت کنند.
وی کانون های مساجد را مولود انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: تاکنون حدود 22 هزار کانون در کشور به برکت انقلاب اسلامی راه اندازی شده است.
معاون فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: کانون های مساجد کشور تعامل با کشورهای جهان را در برنامه دارد به طوری که امسال علاوه بر عراق، لبنان نیز در اولویت این نهاد قرار دارد.
وی جذب جوانان به مساجد را از دغدغه های مهم کانون های فرهنگی هنری مساجد عنوان کرد و افزود: باید خانواده ها توجه داشته باشند که هر اندازه جوانان از کانون های مذهبی فاصله گیرند در آینده آسیب خواهند دید.
7316**3213

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كانون فرهنگي مساجد توزيع كتاب نشست خبري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۸۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی دبیر جشنواره و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شد.

زارعی در ابتدای این نشست گفت: بعد از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد و به همین دلیل ۳ سال جشنواره تعطیل شد. کارهای بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم.

وی ادامه داد: ۴ دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند.

زارعی اظهار کرد: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستاها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد.

سپس موتورچی نیز به ارایه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصرا برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی ۲ سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند.

وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز ۳ دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این ۲ دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند.

در ادامه این نشست، زارعی تاکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدف‌مان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند.

وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری یادآور شد: چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند.

زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، ۳ اجرا نیز در مسجدهای شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، ۲ کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصراله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم.

زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. ۵ گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کارهایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. این جشنواره‌ای محیطی است و سال‌ها چنین جشنواره‌های محیطی در دنیا برگزار می‌شوند. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقه‌گی در مسؤولان فرهنگی و همچنین در هیات امناهای مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقه‌گی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد ۲ دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری‌شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقه‌گی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایلی این‌که دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند.

زارعی اظهار کرد: امیدوارم‌ متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد الان شاهد اجراهای تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

در انتهای این نشست، پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

کد خبر 6097031 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا