Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-18@16:32:06 GMT

کشف علت صدای عجیب در قطب جنوب

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۸۹۹۲

برای جایی مثل قطب جنوب صداهای عجیب، که به واسطه ترکیدن حباب­های هوای مدفون شده زیر یخ­های قطبی به‌وجود می­‌آیند، چیز جدیدی نیست؛ اما حالا صدایی ترسناک و جدید هم به صداهای این سرزمین یخی اضافه شده است.

به گزارش شریان نیوز، ماجرا از این قرار است که دانشمندان وقتی صخره‌ی یخی راس در غرب قطب جنوب را رصد می­‌کردند، نوعی صوت خاص را ضبط کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها برای این کار از یک سری سنسورهای بسیار حساس لرزه نگاری استفاده کردند.

صدای ضبط شده شبیه به صداهایی است که در خانه‌ها در شب هالوین می‌پیچد و یا فیلم­های دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی که آدم ­فضایی‌­ها به زمین حمله می‌­کنند؛ اما جدا از ترسناکی صدا، این صدا تعدد فرآیندهای موثر بر یخ­های قطب جنوب، از باد گرفته تا گرمایش را آشکار می‌­سازد.

جولین چاپوت، کارشناس رصد صداهای محیطی از دانشگاه کلورادو و استاد جدید دانشگاه تگزاس - ال پاسو-، گفته که این ضبط صدا "یک حادثه مبارک است. " در سال ۲۰۱۴ محققان، تجهیزات لرزه نگاری را بر روی صخره‌ی یخی راس، بزرگ­ترین تکه یخ شناور قطب جنوب نصب کردند تا بتوانند بر روی پوسته و گوشته زیرین آن مطالعه کنند. چاپوت با امید به درک بهتر تاثیرات فصلی بر روی جرم صخره‌ی یخی، به این گروه پیوست و به جای آن، ناهنجاری­های عجیب طیفی که توضیح آنها کار ساده‌ای نبود، کشف شدند؛ در واقع این ناهنجاری­ها امواج لرزه­ای مدفون شده در دو متر اول برف را نشان می‌­دادند.

به طور خلاصه و به بیان علمی‌تر، اختلالات روی سطح یخ، به صورت امواج و لرزه­ایی در اعماق صخره‌ی یخی مدفون می­‌شوند. تیم محققان اسناد مربوط به این امواج را در نشریه پژوهشی فیزیک جغرافیایی منتشر کردند. همچنین، آنها برخی از صداهای ضبط شده در طول دوره دو ساله ضبط ممتد را نیز منتشر کردند.

خوب است بدانید که چند متر برف فوقانی یخ که اغلب نرم و روان هستند فرن نامیده می‌­شوند، که به شدت نسبت به اتفاقات روی سطح چه باد و چه تغییرات دما آسیب‌­پذیر هستند، چاپوت توانست با مطالعه بر روی سطوح زیرین برف‌ها، اسناد بیشتری را نسبت به تغییرات فصلی و به صورت دقیق ثبت نماید.

لازم است ذکر کنیم که فرکانس صدا پس از بروز طوفان تغییر کرد، که در نوع خودش جالب است؛ اما چیزی که واقعاً جالب است، ژانویه‌ی گرم سال ۲۰۱۶ بود که تکه­‌های یخی را ذوب کرد و گام صدا را در آن دوره پایین آورد. این موضوع نشان می‌داد ذوب شدن برف و یخ، باعث کم شدن سرعت انتشار لرزه­ای امواج در فرن می‌­شود. مهم­تر از آن پایین آمدن گام صدا بود که پس از سرمای مجدد هوا، به حالت قبلی خود باز نگشت، که گواه از تغییرات دائمی و شبه دائمی در لایه‌ی فرن می­‌دهد.

بر اساس گفته چاپوت: "آب شدن فرن به صورت وسیع یکی از مهم­ترین فاکتورهای بی­‌ثباتی صخره‌ی یخی است، که جریان حرکت تقسیمات تکه‌­های یخ به اقیانوس را شتاب می­‌دهد. "

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۸۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدها نفر پس از فوران‌های آتشفشانی در اندونزی از منطقه تخلیه شدند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ایندیپندنت، صدها نفر از مردم استان سولاوسی شمالی اندونزی به دلیل فوران‌های متعدد آتشفشان روانگ، از منطقه تخلیه شدند.

این آتشفشان واقع در جزیره روانگ در حدود ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان مانادو، بیش از سه بار از روز قبل فوران کرده و باعث تخلیه حداقل ۸۰۰ نفر شده است که تقریباً کل جمعیت جزیره را تشکیل می‌دهند.

پس از فوران‌های متعدد که به خاطر زمین لرزه‌های اخیر در جزیره ایجاد شده است، سطح هشدار به دومین سطح بالاتر افزایش یافت.

فیلم‌های منتشر شده، پخش جریان‌های گدازه قرمز را نشان می‌دهد که از کوه می‌گذرد و ابرهایی از خاکستر که در بالای دهانه آن به جریان افتاده است.

اندونزی که در حلقه آتش اقیانوس آرام قرار دارد، منطقه‌ای با فعالیت لرزه‌ای بالاست که بر روی صفحات تکنونیکی متعدد قرار گرفته، و مرتباً تحت تأثیر زلزله است.

کد خبر 6081356

دیگر خبرها

  • زمین‌لرزه نسبتا شدید جنوب ژاپن را لرزاند
  • صدها نفر پس از فوران‌های آتشفشانی در اندونزی از منطقه تخلیه شدند
  • فوران آتشفشان اندونزی صد‌ها نفر را فراری داد
  • وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در استان سیستان‌وبلوچستان
  • لرزش مجدد مسجد حضرت ابوالفضل
  • (ویدئو) ویدئویی از صدای ترسناک و باورنکردنی زمین | صدای عجیب زمین را بشنوید
  • فیلم| صدای عجیب زمین را بشنوید!
  • زمین لرزه فاضل آباد گلستان را لرزاند
  • زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در مرز استان‌های گلستان و سمنان
  • عجیب‌ترین مغازه جهان؛ آویزان شده از صخره‌ای به ارتفاع ۱۲۰ متر (فیلم)