Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی دانشگاه تهران از راه اندازی مرکز توسعه شایستگی‌های حرفه‌ای دانشجویان دانشگاه تهران خبر داد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،اختتامیه جشنواره علمی دانشجویی روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه با حضور دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، سه شنبه ۲۹ آبان در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مراسم مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن قدردانی از دانشجویان انجمن‌های علمی و دانشجویی دانشگاه تهران برای برگزاری این جشنواره، گفت: باعث افتخار است که یک بار دیگر به همت دانشجویان فرهیخته برنامه ارزنده‌ای در دانشگاه تهران برگزار شد. می‌می دانیم که با چه مشکلات و سختی‌هایی این برنامه را برگزار کرده اید و به عنوان خدمت گزار شما خیلی شرمسارم که به خاطر مشکلات مالی که همه از جمله دانشگاه‌ها درگیر آن هستیم، نتوانستیم بیشتر و بهتر از شما حمایت کنیم.

وی افزود: امیدوارم در سال‌های آینده با گشایش‌هایی که صورت می‌گیرد ما بتوانیم نقش بیشتر و فعال تری را در کمک به شما ایفا کنیم تا خلاقیت‌های شما بیش از پیش بروز و ظهور یابد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: برگزاری این جشنواره به مناسبت روز جهانی علم، کار ارزنده‌ای است که باید از همه کسانی که در برگزاری آن همت کردند، تقدیر و تشکر کنم.

دکتر سرسنگی در ادامه به نکاتی اشاره و اظهار کرد: ما همیشه در دانشگاه‌ها سعی می‌کنیم به آن چیزی که در دانشگاه‌های دنیا می‌گذرد توجه کنیم که کار خوبی هم هست و سعی می‌کنیم دانشگاه‌های کشور را مطابق با معیار‌های علمی دانشگاه‌های دنیا پیش ببریم. اما به یک نکته توجه نمی‌کنیم و آن فضای متحولی است که در دانشگاه‌های دنیا از سال‌ها قبل به وجود آمده و تحولات شگرفی است که در حوزه فعالیت‌های دانشجویی در این دانشگاه‌ها در حال انجام است.


وی سپس افزود: ما همانطور که از دانشگاه‌های دنیا برای کار‌های علمی الگو برداری می‌کنیم، همانطور که افتخار می‌کنیم در رتبه بندی‌های علمی جهانی در چه جایگاهی قرار داریم، باید نگاه کنیم که فضای فعالیت‌های علمی و اجتماعی دانشگاه‌های دنیا به چه سمتی رفته و می‌رود.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، تاکید کرد: در دانشگاه‌های بزرگ دنیا فرایند پیشرفت‌های علمی یک فرآیند چند بعدی و پیچیده است و بخش اعظمی از این فرآیند بستگی به مشارکت دانشجویان دارد. دانشگاه‌های امروز، دانشگاه‌هایی هستند که نقش دانشجویان را بیش از گذشته برای خودشان تصویر می‌کنند. دانشجو در این دانشگاه‌ها تنها یک فردی که منفعلانه در کلاس بنشیند و از معلم خود بیاموزد و امتحان دهد و مدرک بگیرد، نیست.

وی ادامه داد: امروزه دانشجویان رکن اصلی در پیشرفت‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها هستند. ما اگر می‌خواهیم دانشگاه تهران به رتبه دانشگاه‌های بزرگ دنیا برسد به این نکته هم باید توجه کنیم. باید نقش دانشجویان مان را در فعالیت‌های دانشگاه پر رنگ‌تر کنیم. باید به دانشجویان اعتماد بیشتری کنیم و فضای آزمون و خطا را برای آن‌ها فراهم کنیم.

دکتر سرسنگی تصریح کرد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که نشاط و امید در جامعه دانشجویی ما بیش از پیش خودش را نشان دهد و بر اساس این نشاط و امید، یک جامعه دانشجویی فعال داشته باشیم که در همه عرصه‌های دانشگاهی نقش آفرینی بکنند.

وی در ادامه سخنانش به رابطه دانشگاه و جامعه اشاره کرد و گفت: ما در دانشگاه و در غرفه‌های همین جشنواره، ایده‌ها و کار‌های بسیار خوبی برای ارائه داریم، اما چقدر توانسته ایم این ایده‌ها و فعالیت‌های ارزنده را به جامعه مان منتقل کنیم. دانشگاه امروز در دنیا، یک دانشگاه حصار کشیده نیست، دانشگاهی نیست که برای خودش کار کند و ماحصل کارهایش را فقط در دانشگاه نگه دارد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، افزود: امروز حصار‌ها از دانشگاه‌ها برداشته شده اند، امروز ارتباط دانشگاه با جامعه یک امر مهم، قطعی و قابل اعتنا است؛ بنابراین همه ما باید تلاش کنیم که رابطه دانشگاه و جامعه را پر رنگ‌تر از قبل کنیم. مردم باید بدانند در دانشگاه چه اتفاقی در حال وقوع است و از سوی دیگر ما دانشگاهیان باید بدانیم در جامعه چه می‌گذرد و جامعه چه نیازمندی‌ها و پرسش‌هایی دارد و ما به دنبال پاسخ آن‌ها باشیم.

وی تاکید کرد: در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا همانطور که می‌دانید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دوره‌های ارشد و دکتری برای حل مسئله جذب دانشگاه می‌شوند و دانشگاه این وظیفه را بر عهده گرفته است که مشکلات را از این طریق حل کند. من فکر می‌کنم یکی از موضوعاتی که در دانشگاه‌های ما نتوانسته است به خوبی جایگاه خود را تعریف کند، همین رابطه دانشگاه و جامعه است.

 سرسنگی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های خارج از چارچوب درسی دانشجویان در دانشگاه، گفت: یکی از لطف‌هایی که شامل حال ما شده این است که در دانشگاه تهران فعالیت می‌کنیم؛ دانشگاه تهران یک دانشگاه جامع است که رشته‌های مختلف در کنار هم قرار گرفته اند و ما در عین حال که در رشته تخصصی خودمان تحصیل می‌کنیم، می‌توانیم در کنار سایر دانشجویان به یک دید وسیع از آنچه که در فضای علمی و فرهنگی کشور مورد نیاز هست، دست پیدا کنیم.

وی افزود: فعالیت‌های غیر کلاسی و درسی غیر رسمی در دانشگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. گاهی عده‌ای فکر می‌کنند اگر دانشجویی در انجمن علمی یا کانون فرهنگی یا نشریات و تشکل‌های سیاسی فعالیت کند، از درس خودش غافل می‌شود و به پروسه تحطیلی او لطمه وارد می‌شود در صورتی که امروز در دنیا چنین فعالیت‌هایی نه تنها مزاحم فعالیت‌های تحصیلی نیستند بلکه مکمل آن‌ها محسوب می‌شود.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کرد: یادمان باشد جامعه در کنار اینکه متخصص پزشکی، متخصص کشاورزی، متخصص مهندسی و فنی می‌خواهد، نیاز به اندیشمند، متفکر و مصلح اجتماعی هم دارد. چه کسی و کدام مرجع وظیفه تربیت مصلحان اجتماعی را برعهده دارند؟ بی شک دانشگاه ها. در دنیا، مصلحان اجتماعی از دانشگاه‌ها برخاسته اند. یک فرد متفکر اگر به خوبی تربیت شود می‌تواند سرنوشت یک جامعه را تغییر دهد.

وی تصریح کرد: کسانی که تاریخ را مطالعه کرده اند می‌دانند که در برخی کشور‌ها فقط یک مصلح اجتماعی، یک متفکر و اندیشمند، سرنوشت یک جامعه را تغییر داده است و ما در دانشگاه وظیفه داریم در این زمینه نیز فعالیت کنیم. دانشگاه جامع تنها دانشگاهی نیست که رشته‌های مختلف را در کنار هم دارد بلکه باید بتواند ابعاد مختلف یک دانشجو را تقویت کند.    مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پایان سخنانش به طرح‌های در حال انجام در اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اشاره کرد و از طرح هایی، چون افتتاح مرکز توسعه شایستگی‌های حرفه‌ای دانشجویان با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، گسترش همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تاسیس شعبه صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، برقراری ارتباط موثر با معاونت علمی ریاست جمهوری و صندوق پژوهشگران برای حمایت از فعالیت‌های دانشجویی، حمایت از تشکیل انجمن‌های علمی بین رشته ای، حمایت ۷ برابری از پایان نامه‌هایی که در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اعلام شده نوشته شوند، ارتباط با جامعه دانش آموزی، ایجاد بازارچه خلاقیت‌های شغلی و کارآفرینی دانشجویان و ... نام برد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرسنگی دانشگاه تهران معاون فرهنگی دانشگاه روز جهانی علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۰۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمند: با پدیده اساتید خجالتی روبرو هستیم/ احمدی: کارگزاران محافظه‌کار و بی‌عرضه باید از دانشگاه حذف شوند +فیلم

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: متاسفانه ما در دانشگاه گفتگوی موثر درقالب کرسی‌های آزاداندیشی و تریبون آزاد نداریم. دبیر خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت نیز گفت: بعضی از ارکان جنبش دانشجویی نسبت به دفاع از انقلاب دچار لکنت شده است!

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: پس از مهمترین دیدار دانشجویان سال دانشجویان که در حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد، سخنرانان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در برنامه شانزده آذر، به تحلیل و تبیین متن و حواشی این دیدار مهم و بیانات رهبری پرداختند.

قسمت ۴۴ شانزده آذر با حضور محمدمهدی احمدی، دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و فاطمه سادات هوشمند میرحسینی، دبیر خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت برگزار شد.

 

مطالعه، مباحثه و میدان

احمدی با اشاره به اینکه کار تشکل دانشجویی در سه کلمه «مطالعه، مباحثه و میدان» است، گفت: متاسفانه ما در دانشگاه  گفتگوی موثر درقالب کرسی‌های آزاداندیشی و تریبون آزاد نداریم. گاهی تقصیر از ماست و گاهی از مسئولین محافظه‌کار یا از بیرون دانشگاه.

 

وی ادامه داد: تشکل باید با دانشجویان تخاطب کند نه اینکه صرفا یک جا بنشیند و بیانیه صادر کند اما کاری نداشته باشد بیانیه به گوش دانشجو میرسد یا نه. ما نباید واقعیت‌گرا باشیم، بلکه باید واقعیت را ببینیم و به سمت آرمان حرکت کنیم. تاکید بر تقویت مبانی است اما مبنایی که وارد فضای میدان نشود اصلا به درد نمی‌خورد.

 

لکنت تشکیلاتی!

فاطمه سادات هوشمند میرحسینی با بیان اینکه بعضی از ارکان جنبش دانشجویی نسبت به دفاع از انقلاب دچار لکنت شده است، گفت: وقتی مبنا تقویت شود می‌توان نگاه درستی به مسائل کشور داشت. وقتی ساختارمند به این فضا نگاه کنیم، جریان دانشجویی فهم می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی افزود: نباید صفر و صدی نگاه کرد که مثلا آقا فقط گفتند مبانی خود را تقویت کنید. باید واقع‌گرایانه به صحنه نگاه کنیم و نباید صرفا با شعار این را تلقی کنیم که انقلابی هستیم.

 

حذف کارگزاران بی‌عرضه از دانشگاه

احمدی در جواب اینکه چگونه به دانشگاه برگردیم؟! توضیح داد: کارگزاران محافظه‌کار و بی‌عرضه باید از دانشگاه حذف شوند. رسانه‌ها باعث می‌شوند حواشی بر متن دیدار با رهبری غلبه کند. رسانه به جای ذائقه‌سازی دارد با ذائقه مخاطب بازی می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

وی افزود: دانشگاهی که متناسب با نیازهای جامعه حرفی ندارد ما را به این وضعیت رسانده که مقالات و پایان‌نامه ما هیچ تناسبی با نیاز الان جامعه ما ندارد. رهبری می‌فرماید دانشجو به مسائل اصلی بپردازد اما رسانه ما را به سمت حاشیه می‌برد. باید صحنه را خوب دید تا برای مسئله فکر کرد.

 

پدیده اساتید خجالتی!

دبیر خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه  اساتید خجالتی داریم که حتی سر کلاس درس «انقلاب اسلامی» نمی‌توانند از انقلاب دفاع کنند، گفت: اساتیدی داریم که هر حرفی دوست دارند در کلاس میزنند و عمر طولانی هم در دانشگاه دارند. مسئولین نباید از فضای دیدار با رهبری سوء استفاده کنند و از این به بعد بگویند خودتان دانشجوها باید بروید و مشکلات را حل کنید و عمق نگاه رهبری را بهتر بفهمند!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی افزود: عموم اساتید خجالتی در فضای کلاس درس وارد گفتگو نمی‌شوند اما وقتی می‌خواهند در نظام کرسی بگیرند اساتید انقلابی محسوب می‌شوند اما آنجایی که باید دین خود را به انقلاب ادا کنند از زیر کار در می‌روند.

 

دانشگاه صحنه جنگ است

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه نیروی تشکیلاتی باید جلوی امام خودش شرمنده شود؛ گفت: چرا باید امام جامعه به نیروی تشکیلاتی بگوید خیلی از حرف‌های من روی زمین مانده، شما کتاب نمی‌خوانید و امام جامعه بر نهضت کتاب‌خوانی و کرسی‌های آزاداندیشی تاکید کند؟!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

وی افزود: دچار یک زیست تشکیلاتی آکواریومی و بسته شده‌ایم و با باقی دانشجوها ارتباط نداریم. باید هسته‌های مقاومت بر سه مبنای معرفت، اخلاق و بصیرت تشکیل شود و گسترش پیدا کند. به قول حاج حسین یکتا؛ ما رفتیم جبهه و برای ما دانشگاه شد، حالا شما آمدید دانشگاه و برای شما جنگ است. دشمن دارد روی ذهن‌ها و دل‌ها کار می‌کند. در برابر این هجمه شدید باید مقاومت کرد و زنجیره تواصی به صبر و حق در دانشگاه پیاده شود.

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

فیلم کامل برنامه

از آپارات

دیگر خبرها

  • توسعه همکاریهای دانشگاه فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی با صاحبان صنایع و خدمات
  • تربیت علمی و فرهنگی دانشجویان به بهترین شکل انجام پذیرد
  • هدایت دانشجویان در قالب طرح بورسیه به صنایع میبد
  • دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد
  • تولید پاک کننده های فاقد مواد سمی، به همت دانشجویان قمی
  • اخذ مجوز راه‌اندازی کارشناسی ارشد رشته اخلاق پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی قم
  • فعالیت ۲۲ هزار آموزشگاه آزاد و ۶۵۷ مرکز دولتی فنی‌حرفه‌ای در کشور
  • هوشمند: با پدیده اساتید خجالتی روبرو هستیم/ احمدی: کارگزاران محافظه‌کار و بی‌عرضه باید از دانشگاه حذف شوند +فیلم
  • طراحی و راه اندازی سامانه مهارت افزایی هدفمند و نوآورانه به منظور شناسایی مهارت‌های بازار کار
  • ساختار مراکز مشاوره دانشگاه‌ها تغییر کرد