Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تولیدکننده دارو گفت: صادرات دارو وابسته به دیپلماسی اقتصادی دولت ها است و اگر ارز آوری، یکی از اهداف جدی دولت هاست باید مسیر ثبت داروی ایرانی در آن کشور ها را هموار کند. ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۷ اقتصادی صنعت و تجارت پول | ارز | بانک نظرات

پیمان ترحمی، مدیرعامل داروسازی خوارزمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در خصوص موانع صادرات دارو اظهار داشت: داروسازی در کشور ما، صنعتی است که به پشتوانه تلاش گروه های مختلف دست اندرکار آن، پتانسیل بالایی برای صادرات و ارز آوری دارد، ولی متاسفانه دولت ها در کشور ما به این باور نرسیده اند و این صنعت سالها است مورد بی مهری قرار گرفته و رویکردهای صادرات محور در آن به بالندگی لازم دست پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات پیش روی صادرات دارو، همان مشکلاتی است که صادرکنندگان سایر کاها با آن دست و پنجه نرم می کنند، ولی بخش دیگری صرفا مختص صنعت دارو است و فعالان داروسازی کشور، بارها و بارها مشکلات و معضلات را یاداور شده اند و فرصت ها را برشمرده اند ولی به نظر می رسد گوش شنوا و مدیریتی که شهامت پذیرش مسئولیت تصمیم های بزرگ را داشته باشد، وجود ندارد.

ترحمی با اشاره به اینکه دولت ها مفهوم حمایت از صادرات را به درستی متوجه نشده اند، اضافه کرد: وقتی می گوییم دولت باید از صنعت داروسازی حمایت کند، منظور آن نیست که دولت به صنعتگران، مستقیم پول و یارانه بدهد. اتفاقا این شکل از حمایت، بلای جان صنعت شده و عاقبتی جز عاقبت خودروسازی، در انتظار چنین حمایت هایی نیست.

وی با اشاره به انواع حمایتی که از دولت ها انتظار می رود، تصریح کرد: به عنوان مثال، دولت ها در مقام یکی از بزرگترین مشتریان صنعت داروسازی کشور، باید بدهی های خود را در سر رسید مقرر، پرداخت کند. یعنی دولت، یک مشتری خوش قول برای صنایع داروسازی باشد.

ترحمی با تاکید بر اینکه دولت باید عطش نقدینگی صنعت را برطرف کرده و اقتصاد داروسازی را از حالت ضعف و رنج خارج کند، تصریح کرد: یکی از راه ها، این است که نظام قیمتگذاری دارو اصلاح شود. وقتی نظام قیمتگذاری، جلوی سودآوری صنعت را سد کرده، شرکت ها توان مالی لازم برای بهبود شرایط ساختمانی، نوسازی ماشین آلات، پیاده سازی استانداردهای جدید و مستندسازی ها را در اختیار نخواهند باشند، و طبیعتا به دنبال چنین ضعف هایی، دست و پای صنعت داروسازی برای گذر از الزامات ثبت دارو در کشورهای دیگر بسته می شود.

مدیرعامل داروسازی خوارزمی افزود: راه دیگری که دولت از طریق آن باید صنعت داروسازی را حمایت کند آن است که دیپلماسی اقتصادی خود را در کشورهایی که مقصد صادرات داروی ایرانی هستند، تقویت کند. چرا که صادرات دارو وابسته به دیپلماسی اقتصادی دولت ها است و اگر ارز آوری، یکی از اهداف جدی دولت هاست باید مسیر ثبت داروی ایرانی در آن کشور ها را هموار کند.

وی تصریح کرد: به عنوان مصداق، شرکت های ایرانی برای ثبت داروهای خود در کشورهای لبنان و عراق مشکلات زیادی دارند که البته بخشی از آن به ضعف مستندات قانونی باز می گردد ولی بخش دیگری نیز متوجه ضعف حمایت دولت ها است.

این فعال صنعت داروسازی تاکید کرد: دولت باید دست از غافلگیر کردن صنعت بردارد و پیش از صدور دستور العمل ها و بخشنامه ها، با انجمن ها و تشکل های صنفی رایزنی کند و از نظرات تخصصی آن ها بهره مند شود. این می تواند یکی از بهترین کارهایی باشد که دولت ها می توانند برای کاهش عوارض منفی بروکراسی خود انجام دهند.

ترحمی با اشاره به مشکلات مالی شرکت های داروسازی افزود: توسعه صادرات دارو وابسته به سازوکارهای درست برندینگ و تبلیغات در کشورهای مقصد است و در این مسیر شرکت ها حتی 20 درصد درامد خود را صرف بازاریابی و تبلیغات می کنند، ولی آیا شرایطی فراهم شده که شرکت های ایرانی بتوانند این سیاست را در پیش بگیرند؟

انتهای پیام/

R1012122/P1012122/S7,78,79,85/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۲۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رستمی گفت: تلاش ما بر این است که منویات رهبری در امر جهش تولید با مشارکت مردم را جامه عمل بپوشانیم، لذا با تدبیر ریاست سازمان، مقررات تسهیل شده جدیدی در صدور پروانه تأسیس واحد تولیدی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل ابلاغ کردیم.

وی توضیح داد: اگر خط تولید کارخانه‌ای توسط اداره کل داروی سازمان غذا و دارو به تأیید فنی GMP رسیده باشد، نیازی به موازی کاری و طی مجدد مراحل تأیید در اداره کل فراورده‌های سنتی، مکمل و طبیعی نخواهد داشت و این موضوعی است که پیش از این بعضاً تا حدود ۶ ماه به طول می‌انجامید

رستمی تصریح کرد: مباحث جهش تولید، رونق صادرات و خودکفایی در تولید مواد اولیه فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل در دستور کار ویژه این اداره کل قرار دارند.

کد خبر 6089451 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد