Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: درکنار بهره‌برداری از تکنولوژی‌های نوین و ارتباط با شبکه جهانی باید یک رویکرد و استراتژی درست برای مقابله با تهدیدات هوشمند دشمنان داشته باشیم.

 سردار غلامرضا جلالی در سومین کنفرانس ملی توسعه پایدار و پدافند غیرعامل با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره تغییر تهدیدات و اهمیت پدافند غیر عامل برای مقابله با تهدیدات نوین اظهار داشت: در پدافند غیر عامل مهمترین موضوع مقابله با تهدیدات انسان ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در تهدیدات انسان‌ساز می‌توانیم موضوع فناوری، تجهیزات، اطلاعات و زیرساخت ها را مد نظر بگیریم و در بعد انسانی آنها دکترین، استراتژی و راهبرد استفاده کنندگان را می توان مد نظر گرفت. مولفه علمی، تکنولوژیک و صنعتی بودن تهدیدات نوین ، موجب شده تهدیدات همواره متغیر و پویا باشد.

جلالی با بیان اینکه تکنولوژی، علم و استراتژی ‌در تهدیدات انسان‌ساز می توانند بر یکدیگر تاثیر بگذارد، افزود: به دلیل پویایی علم و تغیر استراتژی و ساختارها، تهدیدات همواره سیال و متغیر هستند برای همین است که ارتش ها در جهان به دلیل اینکه باید همواره مجهز و به روز باشند بودجه‌های بسیاری را به خود اختصاص می دهند.

وی تهدیدات را به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد و گفت: دسته ای از تهدیدات جاری هستند، یعنی همواره در لیست تهدیدات موجود قرار دارند اما جایگاه آنها در اولویت لیست تهدیدات تغییر می کند و مثلا در حوزه تهدیدات نظامی مقام معظم رهبری فرمودند جنگ نخواهد شد این به آن معناست که تهدید نظامی اگرچه وجود دارد اما امروز در اولویت دشمن بدلایل مختلف نیست و به صورت جدی کشور را مورد توجه قرار نمی دهد. این موضوع دلایل مختلفی دارد که از این جمله می توان به قدرت بازدارندگی و دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: در تهدیدات نظامی یک تغییر اساسی ایجاد شده است و آن رشد علم و فناوری است. اگر به جنگ های اخیر در جهان و بویژه کشورهای پیرامون ایران نگاه کنیم زیرساخت محوری را در ابعاد مختلف این جنگ ها مشاهده می کنیم این به آن معناست که زیرساخت کشورها در جنگ ها تبدیل به اهداف دشمنان شده اند و هرچه این زیرساخت ها از اهمیت بیشتری برخوردار باشند برای دشمنان اولویت مهم تری دارند.

وی با اشاره به جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان اظهار داشت: وقتی اهداف رژیم صهیونیستی را در جنگ ۳۳ روزه بررسی کردیم دیدیم رژیم صهیونیستی زیرساخت های تهیه و تولید آب مورد نیاز و شبکه فاضلاب را هم هدف نظامی خود قرار داده بودند، زیرا اگر تولید آب و جمع آوری فاضلاب با مشکل روبرو شوند مردم ناراضی می شوند و هدف آنها از این حملات غیر قابل اداره کنترل کردن مردم است.

جلالی در ادامه به حملات نظامی آمریکا به عراق اشاره کرد و گفت: آمریکایی ها در اولین اقدام پدافند هوایی این کشور را حذف کردند تا مقاومت و ایستادگی پدافند هوایی ارتش عراق را از بین ببرند.  تغییر استراتژی در جنگ ها به این معنا است که فرد تصمیم گیرنده می تواند روش های مختلفی را با اولویت های متفاوت برای اجرای مراحل حمله نظامی بکار گیرد.

وی تهدیدات سایبری را یکی دیگر از تهدیدات نوین و موجود برای کشور دانست و گفت: سایبر در حوزه زیرساخت های نفوذ کرده و حمله های سایبری به زیرساخت های حیاتی، یکی از روش های دشمنان در جنگ های نوین است و احتمال این وجود دارد که همانند یک جنگ نظامی به زیرساخت های حیاتی کشور ها حمله شود. 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به رشد روز افزون فناوری ها و امکان ترکیب تهدید و فرصت در فناوری ها اظهار داشت: فناوری با رشد سریع که داشته علی رغم کاربردها و خدماتی که می‌تواند به مردم ارائه دهد تهدیداتی را نیز در قالب خود به وجود آورده است‌. وجود سایبر در زیر ساخت‌ها به کشورهای تولید کنند اشراف اطلاعاتی کامل می دهد. فناوری اطلاعات تلفیق شده از نوعIOT در سرمای های فیزیکی امکان مدیریت و کنترل کشورها را کاهش داده و این اشراف کنترل را به سمت کشورهای تولید کننده فناوری سوق داده است و از جهت دیگر قابلیت های درون رگولاتوری در فناوری و کنترل گریزی در ذات فناوری های نو دیده می شود که قابلیت های مدیریت، کنترل، اداره و و بهره‌گیری مستقل را از دولت های میگیرد.

وی تهدیدات ترکیبی را یکی دیگر از تهدیدات نوین برای کشور دانست و گفت: سایبر، گسترش فناوری و شبکه های اجتماعی موجب شده تا یک تهدید ترکیبی شکل گیرد یعنی دشمنان با استفاده از فضای سایبر و به وسیله شبکه های اجتماعی می تواند تهدیدات فرهنگی،اجتماعی، اقتصادی و امنیتی برای کشور ایجاد کنند. ویژگی این تهدید این است که مردم محور اصلی ان هستند و با استفاده از شبکه اجتماعی که امروز تبدیل به یک رسانه فراگیر شده است و جای رسانه های رسمی را گرفته اهداف خود را پیش می برد.

جلالی گفت: روند فناوری بسیار سریع است و بعضا تحت اختیار و کنترل دولت ها نیست به همین دلیل کشورها تحت تأثیر فناوری هایی هستند که از آنها استفاده می کنند این فناوری ها می توانند تولید داخلی باشند و یا از کشورهای صاحب تکنولوژی و فناوری وارد شود. هوشمند سازی اشیاء موجب شده که اشیا قابل کنترل و مدیریت شود این هوشمند سازی بر همه حوزه ها تاثیر گذاشته و همه حوزه ها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی شناخت ماهیت دارایی های کشور را بسیار مهم دانست و گفت: باید کارکرد دارایی های کشور را را به خوبی شناخت و دانست که این زیر ساخت آیا دیگر زیرساخت های کشور را تحت تاثیر قرار می دهد ؟ و آیا زیرساخت ما هوشمند و متصل به سایبر است یا خیر، از سوی دیگر از چه نسل از فناوری های نوین برخوردار است. هوشمند سازی اشیاء و زیرساخت ها موجب می شود که تخریب یا آسیب در یک جز در دیگر اجزای زیرساخت تاثیر و آن را از فعالیت باز دارد. هوشمند سازی اشیاء همچنین موجب برنامه ریزی و کنترل از راه دور و یا نفوذ دشمن و کنترل از راه دور می شود.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل نفوذ، کنترل، دسترسی، مدیریت، تخریب و انهدام را از ویژگی های هوشمند سازی زیرساخت ها در زیرساخت های مختلف دانست و گفت: ویژگی قابلیت هوشمند سازی زیرساخت ها امکان جنگ سایبری و زامبی سازی را به اشیا و زیرساخت ها می دهد که اجزا و زیرساخت با نفوذ دشمن می تواند علیه کشور بکار گرفته شود. بنابراین تهدیدات سایبری از جمله نفوذ، دسترسی، اشراف اطلاعاتی، دستکاری در برنامه ها، دستور توقف سرویس، تخریب زیرساخت ها و انهدام آن از طریق حملات سایبری نیز به زیرساخت های هوشمند اضافه می‌شوند.

وی افزود: اتصال سیستمی زیر ساخت ها آسیب پذیری آبشاری را می تواند به دنبال داشته باشد مانند آن چیزی که در اهواز رخ داد ، یعنی با قطع برق ، آب و تلفن هم قطع شد و به دنبال آن ایجاد نارضایتی در مردم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به ترکیب فناوری ها در تهدیدات نوین گفت: به دلیل ترکیب فناوری ها در تهدیدات نوین یک فرد به تنهایی نمی تواند با ابعاد مختلف تهدیدات مقابله کند. پس باید با همکاری و هماهنگی اقدامات پیشگیرانه را انجام داد، باید با هوشمندی از قابلیت های مختلف فناوری بهره مند شویم و با شناخت دقیق تهدیدات با آن مقابله کنیم. نگاه ما به فناوری باید بومی، ایرانی و اسلامی باشد، ما می توانیم در شبکه جهانی باشیم اما یک شبکه بومی ایجاد کنیم و قابلیت جزیره شدن را داشته باشیم، از سوی دیگر نباید مهره دیگران در حوزه علم و فناوری شویم. رویکرد اساسی ما عبارتند از : حضور در شبکه جهانی، طراحی یک شبکه برقی و مستقل در شبکه جهانی با قابلیت های تداوم ارزش های اسلامی در آن و اضافه کردن قابلیت «شبکه ای سلولی» به شبکه ای که در شرایط تهدید و اضطرار، با سلولی کردن آن از تهدیدات مصون باشیم.

وی تاکید کرد: باید در حوزه های حیاتی و مهم به خود کفایی کامل برسیم زیرا در هر حوزه ای که ما نیاز داشته باشیم دشمن آن را تحریم می کنند. باید با عملکرد درست براساس استراتژی که مقام معظم رهبری انتخاب کرده اند یعنی مقاومت در برابر دشمن پیش برویم. 

جلالی در پایان تصریح کرد: درکنار بهره برداری از فناوری و تکنولوژی های نوین و استفاده و ارتباط با شبکه جهانی باید یک رویکرد و استراتژی درست برای مقابله با تهدیدات هوشمند دشمنان داشته باشیم.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۵۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی  در این دیدار ضمن خوش‌آمد گویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیوند عمیق دو کشور تأکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد، تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملاً متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر حفظ تعاملات با کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: با این رویکرد و با ظرفیت‌سازی، ‌ به دنبال خلق فناوری هستیم زیرا بسیاری از کشورهای جهان در این عرصه با ما همکاری نمی‌کنند. با توجه به این شرایط، ما به دنبال پیشرفت و توسعه فناوری‌های نوین رفتیم و با توکل به پروردگار متعال اکنون در جایگاه خوبی قرار داریم.

اسلامی گفت: دستیابی به فناوری‌های نوین همچون هسته‌ای نتایج بسیار مثبتی برای ایران داشته؛ البته این مسئله موجب ناخرسندی کشورهای مخالف جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی شده است.

وی با اشاره به رویکرد عربستان سعودی در زمینه توسعه فناوری‌های نوین عنوان کرد: عربستان سعودی رویکرد جدیدی را در پیش گرفته و به دنبال توسعه فناوری هسته‌ای است که ما آماده همکاری با کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان هستیم. در این زمینه نکته مهم، بحث رویکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است زیرا رویکرد آژانس اساساً باید مبتنی بر حمایت از توسعه فناوری هسته‌ای در کشورهای گوناگون باشد.

اسلامی تأکید کرد: ایران بیشترین همکاری‌ها را در زمینه بازرسی‌ها با آژانس داشته و دارد. در چارچوب پادمان و «ان.پی‌. تی» همچنان همکاری‌های لازم را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهیم داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین به لزوم توسعه نیروگاه‌های اتمی و گسترش میزان تولید رادیو داروها برای استفاده بیماران تأکید کرد و گفت: سالانه یک میلیون بیمار ایرانی از این رادیو داروها استفاده می‌کنند بنابراین توسعه تولید این‌گونه داروها بسیار ضروری است و در این زمینه آماده همکاری با سایر کشورها هستیم.

اسلامی با اشاره به ضرورت توسعه کاربرد پرتوها در حوزه‌های مختلف عنوان کرد: توسعه کاربرد پرتوها توسط یک شبکه دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در ابعاد و سرفصل‌های مختلف صنعت هسته‌ای به موفقیت‌های فراوانی دست یافته و بسیار مؤثر عمل کرده؛ اظهار کرد:‌ با توجه به موارد ذکر شده اکنون شاهد توسعه و گسترش فناوری هسته‌ای در حوزه‌ها و بخش‌های گوناگون کشور هستیم.

اسلامی با بیان اینکه از ظرفیت‌های خوب پژوهشی و ‌آموزشی در زمینه فناوری هسته‌ای برخورداریم، خاطرنشان کرد: آماده همکاری و ارائه تجارب و دانش خود در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی به سایر کشورها هستیم.

سفیر عربستان سعودی در ایران نیز ضمن تشکر از دعوت محمد اسلامی به‌منظور حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیشرفت و توسعه تعاملات میان دو کشور تأکید کرد.

عبدالله بن سعود العنزی در این دیدار، ‌ایران را کشور همسایه، دوست و برادر دانست و گفت: شاهد پیشرفت‌های بیشتر در حوزه‌ همکاری‌های دوجانبه و در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اگر بیش از حد به دیگران وابسته می شوید بخوانید
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • سرگرمی جدید خودرویی
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • شناسایی ۳ هزار و ۸۴۲ تارنمای مشکوک در کشور
  • «کارت هوشمند حج»؛ فناوری جدید عربستان برای حجاج
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد